Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bigyó
tag
A témával kapcsolatban lenne több kérdésem is:
1, A nem legális XP-re is felmegy-e az Sp2
2, Csak a webupdate-ról lehet-e letölteni
3, Megjelente az a Sp2 ami nem a rendszergazdák verziója
4, És a user változatnak mekkora a mérete?
Köszi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
ez az egérelmászás mitől van? mikor jön elő? én még nem láttam

-
Wolverine
félisten
Feltettem végül, eddig csak a StyleXP nem szerette az új build miatt, de még nem teszteltem végig a progikat

Az egérelmászást én is tapasztaltam
-
Frigo
őstag
Végre én is leszeftem a Win Updateről ,eddig gond egy szál se.Minden a legnagyobb rendben.
-
törölt tag
Sziasztok! A helyzet a következő: integráltam az xp-mbe az sp2-tőt, és így újratelepítettem a rendszert, szuper, tuti minden! Csak amit a modemhez használtam eddig illesztőprogramot, nem fogadja el, illetve elfogadja, feltelepíti, de nem Dialcom modemet ismer fel, hanem a szokásos soft56k modemet, ez pedig tetű lassú! A Dialcom.hu ról leszedtem egy másik drivert, de ez sem elég új! Van valami komolyabb linkje a dialcomnak (angol vagy valami), vagy hogy oldjam meg a probémát?
És légyszi ne azt mondjátok, hogy szedjem le az sp2-t, mert ezen kívül meg vagyok vele elégedve!
Help pls! -
VIZY
tag
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy ez az alaposan ''átgyúrt'' XP SP2-tűzfal mennyivel jobb, mint az sp1-esé? Figyeli a kifelé menő adatokat, vagy csak a bejövőt figyeli? Megbízható?
-
bzoley
veterán
Arra lennék kíváncsi, hogy ha módosítom a cd-t itt:
[Networking]
InstallDefaultComponents=Yes No-ra, vajon mennyivel kevesebb sallangot telepít a gépre, ezáltal mennyivel kevesebb service-t fog alapból elindítani, mivel az összes cuccom, aminek valami köze van a hálózathoz, az a GPRS net. -
0519
senior tag
Én most már 3 napja használom, gond nélkül.
Én is úgy érzem, hogy egy kicsit gyorsult a rendszer, cserében kicsit lassabban áll le.
3 gondom van csak vele:
1, Egy teszt progi ami udp kapcsolatot próbál létesíteni elbukik.
Win tűzfal leállítva, enyém engedné.
Mivel a valóságban működik a kapcsolat (csak a teszt nem sikerül), ezért nem gond.
2, Nagyobb gond, hogy nem mindig jelzi a hálón lévő másik gépet. Amennyiben a másik gép újraindul, jelzi, hogy megszakadt a kapcsolat és utána már nem is fríssiti. Úgy könyveli el, hogy azt a gépet kikapcsolták.
Mivel a kapcsolat természetesen él és használható ez sem több egy kis kellemetlenségnél.
3, Az egérmutató időnként lassan, nyugodtan elindul (?). Együtt tudok élni vele, de furcsának találom.
Net send működik. -
moonman
titán
A magyarokról se feledkezzünk meg
Bővebben: link -
a net send nem megy az SP2 alatt nektek megy? Meg a VNC sem megy...
-
cspety
tag
Sziasztok!
Én is felraktam a HUN SP2-őt egy magyar win xp prof.-ra. Felment szépen majd újraindítás. Win boot közben megint újra boot. Hoppá mondom, mit csinál ez?? Megint boot, ismét a futó kék csíknál újra indítja magát. Akkor mondom csökkentett mód, töltöget-töltöget, majd ismét újra boot. Próbálgattam még egyszer-kétszer, de nem bírt elindulni. Végig nézve az eddigi tapasztalatokat, lehetséges, hogy az én a4tech usb-s optikai reádiós egeremmel akadt össze. Nem tudom, de azért egy csökkentett mód indulhatott volna. Na ennyit az sp2-ről nálam. -
törölt tag
ooops, nekem néhány helyen elszállt a hangom...
éjszaka feltettem az sp2t, műxött is rendesen, sok újraindítás után, még ma délelőtt is, aztán feltettem a rise of nationt...azóta néha van, néha nincs hangom...a májkroszoft nem csípi a saját szoftverét? vagy mi?
-
bzoley
veterán
Most próbáltam ki az XP CE SP2 cd-met, üres partícióra felment gond nélkül.
Egyelőre ismerkedek vele, de az már tetszik, hogy a loogoos nem jön elő
Eddig csak lustaság miatt nem használtam ilyen programot.
A tűzfal rákérdezett az ICQ-ra, úgyhogy az is aktív. Eddig ok. -
0519
senior tag
Az első javítás Sp2-höz:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;884020
letöltés:
http://download.microsoft.com/download/7/4/9/749eef31-7d91-4558-88e3-7bfe92c212fc/WindowsXP-KB884020-x86-enu.exe -
lapa
veterán
-
Gismo
addikt
Hali!
Én is feltettem és egész jó!
Azt eltuggya vki mondani h hivatalosan miben is jobb az SP1-nél! -
Uzmany
őstag
Sziasztok, azt szeretném megkérdezni, hogy be lehet integrálni drivereket is? pl Catalyst, nyomtató vagy scanner driver? Ha igen, akkor hogy kell ezt megoldani?
Előre is köszönöm. -
Sam
csendes tag
Félig illegal, ha nagyon az, lehet törölni a hsz-t.
Tehát: Vásárolsz egy hivatalos xp-t. Nem azt rakod fel a tesztgépre, hanem egy olyan verziót, aminek nem minden vágya a hardvercsere utáni aktiválás. A BSA tudtommal (elmondások szerint) egyeztet Veled ellenörzés előtt. És ekkor feltelepíted a hivatalos, megvásárolt verziót.
Igen sok szervizben így történnek a dolgok...
Üdv, -
törölt tag
feldobtam az sp2-t... közben picit elaludtam, de felment

nálam érezhetően gyorsabb a rencer picit, még a net is, pedig a napokban lesz 1 éve, hogy utoljára xp cdről bootoltam
az új fícsöröket nem nehéz kibogarászni, bár úgyis lesznek még meglepetések
mindenesetre műxik, és nincsen gond vele...
jaaah, és campusos xpre mászott fel, kódot nem kért
-
Balli
őstag
-
hunluigi
senior tag
SP2-t hogyan lehet itegálni MSWXP SP1 telepítőbe? Mármint konkrétan SP1 el ellátott xp telepítőbe... értse mindenki jól...

[Szerkesztve] -
Balli
őstag
Érdemes felraknom sp1 helyett olyan gépre melyiken nem netezek?
-
X-COM
nagyúr
hm, utánapróbálgattam ennek a tűzfalas problémának az alappillérére, miszerint hiába veszem ki adott interface mellől a file and printer sharing szolgáltatást, nem foglalkozik vele.
kipróbáltam, ha eltávolítom a pipát, nem tudok browse-olni és az új dialup kapcsolatok ''eltávolított pipával'' készülnek, így a problémát csak úgy lehet előidézni, ha szándékosan engedélyezem a kapcsolaton a file and printer sharing szolgáltatást -
moonman
titán
szép sp2-es hátterek Bővebben: link
-
LordX
veterán
-
X-COM
nagyúr
szerintem elég sokan használnak routert, vagy ics-t
ha így volna, akkor nem nyílnának sorban a topicok, hogy nem tudja megnyitni a megosztott erőforrásokat
ill. ilyen felállás, egygépes környezetben szokott előfordulni, amikoris nincsenek megosztások, mert, ha többgépes van, akkor netmegosztás is van és a probléma nem él.
nem mondom, hogy nem probléma, de úgy gondolom túl van parázva. -
-
törölt tag
akkor még kiegészítem annyival, hogy megvárom az sp2 javításait

-
törölt tag
ezzel én is így vagyok és egyetértek

pedig még 1 7, és 1 éves lesz a rencerem, mégis fut stabilan, a legújabb driverek/programok vannak fent, ami nagyon kell, rengeteg játék és snagyon sok más alkalmazás, a start menüm már a 2. oszlop alján jár, netem is van, töltök, mint állat, viszont van tűzfalam, vírus/féregirtóm és mindig karbantartom a vinyóimat, és mire bekapcsolom a monitort és bejön a kép, már fel is állt a rencer...
majd ha összekuszálódott a rencer feltelepítem, ha ugyanúgy kusza, akkor nincsen semmi baj, vagy ha 2 hónap múlva is stabil a rencer, majd felrakom akkor, de azért várok még picit, hogy legyenek új driverek vagy programverziók, és ha mindez teljesült, akkor majd integrálok egyet és fellököm egészben...
nem értem mért kell ezen annyit problémázni...
jaj mikor jön már ki... jaj még csak az angol verzió jött ki...jaj itt a magyar de mit csináljak...jaj sokan panaszkodnak, mert nem műxik nekik...jaj istenem ez mikor marad már abba??? -
Tonyk
veterán
Modemes és ISDN felhasználókat érintő SP2 bug ....
A fiúk ismét dolgoztak...
http://index.hu/tech/biztonsag/xptuz0916/
tömören:
''A modemes Windows XP felhasználók hálózaton megosztott könyvtárait az SP2 javítócsomag telepítése után az egész világ látja. A Windows 95-tel annak idején hasonló félreértés történt. A gond a tűzfal eredeti konfigurációjával van.
...
A számítógép teljes feltárulkozásához belső hálózaton megosztott elemekre, illetve modemes vagy ISDN-alapú internetes kapcsolatra van szükség. Ezen felül deaktivált állapotban kell legyen az internetes kapcsolat megosztása.''
-
khalox
őstag
-
andriscs
aktív tag
Hi!
Végigolvastam az egész topic-ot, nagyon tanulságos volt. Éppen töltöm le az magyar sp2-t (ami olyan fejlesztős), de hogy mikor lesz akkora bátorságom, hogy fel is rakjam, azt nem tudom. Egy haver, miután megjelent, egyből le is töltötte, és előttem installálta fel. Miután reboot volt, és be is jelentkezett, abban a pillantban kb 3 program záródott be hibás memóriacímre-hivatkozás miatt (WinAmp, meg valami Windows Service cucc). Amúgy a srác utána egyből újrarakta Windows-t, azóta (!) nem volt fenn a neten. Ki tudja, mit tett a gépével az az SP2 vírus
Nekem is most stabil(?) a rendszerem, van rendes tűzfalam (BlackIce), vírusírtóm (Nod32), SpyWareBlaster, Ad-aware, ráadásul még router-en keresztül megy a net, tehát elvileg biztonságban (?) vagyok. Valaki itt ajánlotta, hogy ha használunk ilyeneket, akkor nem érdemes a Microsoft talán kevésbé kiforrott (?) tűzfalát használni. Bár ki tudja.
A játékokra nincs hatással? Mert eddig mindenki csak az alkalmazásokról beszélt, jó lenne tudni, hogy lehet-e utána nyomatni őket, mert én szoktam gamezt nyomni
. -
neduddki
nagyúr
HI!
Na megvolt az elso integralt sp2-es install, mongyuk en meg a nlite egyb dolgait is kihasznaltam, de kulonosebben nem vettem el semmit a telepitobol, ennek ellere orult a nlite, hogy kissebb lett a cd 80M-nel /talan, lehet hogy 60, de nem tok mind1???:- )))/
Egyeteln eszrevetel, nalam vhol a 34 perc tajan elszoszolt vagy 10 percet, aszem az vhol a hardverfelismeresnel van, majd zuzos tempoban utanna befejezte. A gep 2.8c/1GRam, ja es a 875pbz sata-jara van radugva a pata 7k250-120GB vipover 9041-es atalakitoval, szerencsere alapbol felismerve:- ))))
ennyi.
amugy ugy tunik a omega-val nem megy, nezem van-e ujabb...., de aszem ezt probaltam , amugy a gyari ati 4.6/???/ semmi gond mellesleg vmi yuan9600pro a joszag
udv
neduddki -
moonman
titán
jól jöhet Bővebben: link
-
Balli
őstag
De miert? Gondok lehetnek ha SP1-re felrkaom az SP2-ot?
-
Balli
őstag
Holnap telepítem újra az egész winxp-t. A gond az hogy a magyar sp2 csak jövőhét utáni héten lesz csak meg. Tehát ujratelepités után felrakhatom az SP1-et, azaz hogy egy héttel utána rárakhatom az sp2-öt az sp1-re? Vagy érdemes várni egy hetet hogy a szüz XP-re rakjam rá az SP2-öt?
-
vazsoka
csendes tag
Lehet.
Ám nálam rendesen felrakva van minden. Nem akadt soha, nem fagyott.
Nem fertőzött, rendszeresen ellenőrzöm. (eredeti vírusírtó, tűzpal, Ad-aware, stb..)
Nem most kezdtem én sem.
Majd csinálok egy integrálást az XP lemezemre, és ha lesz lelkierőm( )akkor reinstal lesz.
Bár nagy reményekkel nem kecsegtetem magam.
vazsoka -
vazsoka
csendes tag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Hali !
Letöltöttem az magyar SP2-őt. Előtte mentés ezerrel, rendszervisszaállítássi pont, stb....
Gyönyörűen felment, majd restart.
Kék-hibakód :restart....csökkentett mód : dettó
Hosszú keresgélés után előjött az első hibapont : egér
A4Tech rádiós-optikai (USB) cincogóját nem komázza. Ha winfos alól rakom fel, akkor is, már a driver (legutolsó) felrakása felénél restart. Ha ott dugom be az USB-be , akkor is.OK. Elő a jó régi fapad PS2-es, és lám már megy is. Végre betöltött itt érkeztek a többi hibapontok:
elment a vga-driver (FX 5600), hang-driver (alaplapi Abit IC-7), chipset-driver, capture-driver. Apró malőr, de mentések mindent megoldanak. Előjött a már emlegetett háló-helyiháló ikon is, de azt már figyelembe sem vettem. Biztonsági központ kikapcs, és végre jöhet a net. Suhan is rendesen. Tetszik a pop-up blokkoló, majd amikor előbb jön mint a rendes oldal, akkor a sima oldalt lövi ki. Átállítás ebben is. Kezdtem már nagyon kételkedni. A www.jojatek.hu-n is szoktam játszani, így kipróbál.Itt sok a Flash és a Java. Nem nyit meg minden ablakot, így újabb beállítások. Itt viszont mindent kipróbáltam, minden beállítást, felraktam másik flash progit, másik java-t.Végén Zonalarm letörlése hátha az a kerékkötő. Több órai harc után feladtam, elég volt.
Jött a rendszervisszaállítás ( SP1), és rendben is lett minden.
Számomra a tanulság:
1. Megint alkottak Bill-ék egy rakat sz..t.
2. Megvárni, míg ehhez is kiadnak minimum 3-4 javítást
3. Mire progik és eszközök megkövetelik az SP2-őt, addigra talán már használható is lesz.
Addig viszont lesznek még sorstársaim !
Üdv : vazsoka -
-
A két monitor nekem is megjelent a felkiáltójellel. Viszont én nem is foglalkoztam vele. Tényleg, mi az?
Két hálókarim van.
Egyik a net. Az villog, minden ok.
Vagy egy, amiben nincs kábel, piros kereszttel, az most is megvan. És most megjelent ez a harmadik duplamonitor.
szerk: Közben hozzászólt X-COM, így kicsit másabb a kérdésem, de továbbra sem értem, mit is jelez tulajdonképpen.
szerk megint: már tudom, hogy az nvidia lan-jára jelzi, ami azért fura, mert azon át van a dsl.
[Szerkesztve] -
Zenty
őstag
Feltettem én is sp2!
Egylőre tutko minden!Kivéve a helyi kapcsolatot nem szereti!Adsl-em van! Csatlakozik, elindul meg minden,de idegesitő,hogy tálcán folyamatosan ott van egy másik kettős monitor jel hibát jelezve!
Hiba:korlátozva van helyi háló ,nincs kapcsolat stb.
Hálozat beállitása varázslóval probálkoztam ,de sz@rik rá.
Sp1-nél nem volt ilyen gond
!
[Szerkesztve] -
moonman
titán
válasz
Cyberslider
üzenetére
net stop ''biztonsági központ''
vagy
start run services.msc ''biztonsági központ'' - katt leállításra majd letiltva.
-
moonman
titán
válasz
Cyberslider
üzenetére
dupla
[Szerkesztve] -
Cyberslider
őstag
válasz
üzenetére
Knor: a biztonsági központ riasztásait 4 kattintással le lehet tiltani, az ablakban bal oldalt van vmi olyasmi,hogy ''..figyelmeztetések...'' nem tudom pontosan,most ezen a gépen nincs még sp2, de ott ráklikkelsz,kiveszel az asszem 3 pipát onnan,és az ikon is eltűnik az óra mellől.
Egyébként chello-d van? Nekem nem volt semmi gond vele,azonnal ment a net.
[Szerkesztve] -
maszat
senior tag
#245-ben éppen be van linkelve, na de nem baj, itt van mégegyszer
Bővebben: link -
törölt tag
Telepítettem az SP2-őt sp1-es xp prof-ra. Sajnos érezhetően később áll fel, valamint a 768-as netem sebessége leesett kb. 2-5 kbps-ra

Természetesen a windows belső tűzfalát kikapcsoltam, úgy is megnéztem.
Próbálkoztam ip cím megújítással, dns tár ürítéssel is, de semmi eredmény. Leszedtem az sp2-őt, és működik minden rendben, mint régen, ugyanolyan sebességgel jön a net is. (biztos, hogy sp2 volt a hibás)
-----idézet http://index.hu/tech/biztonsag/sp2040813/ -címről -----
Vegyes tapasztalatok érkeznek azoktól, akik már telepítették a Windows XP második javítócsomagját, a Service Pack 2-t (SP2). Az ismert Sans intézet már több mint százötven SP2-vel kapcsolatos történetet összegyűjtött weboldalán. Eddig 43 százalék mondta, hogy az installálás gond nélkül lefolyt, 49 százalék pedig enyhébb és súlyosabb problémákról számolt be.
------idézet vége.
Egyszer még majd kipróbálom tiszta telepítéssel, hátha úgy nem lesz ilyen probléma... Amúgy a Security Center engem kimondottan idegesített. Bár felismerte a legújabb Nod32-őt valamint a Keriot is, de mivel az automatikus frissítés ki volt kapcsolva, állandóan feldobálta a buborékablakot, hogy nincs teljesen védve a számítógépem...
Lehet, hogy visszatérek 2003serverre. Nálam az vált be stabilitásilag w2000 után a leginkább... Bár játékra (nagyon ritkán játszom) viszont az XP jobb.
[Szerkesztve] -
Pet_i
senior tag
Nincs kedvem végigolvasni a topicot, lehet, hogy már volt róla szó. Szóval: az SP2 tartalmazza az SP1-es javításokat is vagy először az SP1-et kell feltenni, majd arra rá az SP2-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- War Thunder - MMO Combat Game
- Formula-1
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC Játékok
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Apple iPhone 15 128GB Bontatlan Független Összes szín / 27% áfás
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- Samsung Galaxy S10e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

lol

!