Hirdetés
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Ketogén étrend
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gambit
őstag
Te tudod, de szerintem jobb félni, mint megijedni. Mellesleg gondolom nem mindig mindenhol szakmai témához szólsz hozzá, de az újonc akkor is látni fogja. Ha pedig akkor lát először hsz-t tőled, akkor el vagy ásva a szemében.
Végül pedig nem fair, hogy elcsórod rgb magasröptű gondolatát, és még csak oda sem írod, hogy tőle származik... 
-
moonman
titán
xpben nem így működik, felhasználószintű hozzáférés van, azaz egyes felhasználóknak adhatsz/vehetsz el tőlük jogokat a mappákra, fájlokra. a vezérlőpult mappa beállításainál vedd ki a pipát az egyszerű fájlmegosztásból és nézd meg egy mappa tulajdonságainál a biztonság fület.
-
goder01
csendes tag
lehet hogy ne ebbe a topickba tartozik de azért megkérdezem hogy hogy lehet mappákat titkosítani hogy mondjuk csak kóddal lehesen megynyitni. probálkoztam már vele de ott ahol a súgó írja hogy lehetne ott semmi sem aktiv. ha gond hogy itt kérdezek ajánlj egy topikot ahol lehet ilyeneket kérdezgetni. köszi
-
goder01
csendes tag
mennyi egyébként az elérhető leggyorsabb betöltési sebesség. Én eddig bekapcsolástól max 80 másodpercnél járok ( nem stpperral mértem)
-
goder01
csendes tag
olvastam egy Pc újságban hogy ebben a filében kellen beállítani valamit hogy a windows betöltésekor a logo ne töltődjön be és ezzel is gyorsabb legyen az indulás
-
goder01
csendes tag
kösszi a linket
már töltöm is. szalad 44KB-vel -
goder01
csendes tag
SP1a-t nem tudsz valahonnan?
más kérdés.
létezik az hogy az Msdos.sys fájl mérete 0 legyen. megnyitom worpaddel és semmi. tudsz segíteni? -
Robaj
addikt
Bővebben: link
vagy (ftp)
Bővebben: link -
goder01
csendes tag
nem tömörített volt hanem sima exe. ezek szerint szart töltöttem le ? honnan lehet akkor jót leszedni? belinkeled nekem?
ha fenn van az sp1 akkor az sp1a feltelepíthető mert arra is ezt irta ki( nem win32 alkalmazás) -
goder01
csendes tag
felszeretttem volna rakni a sp2-t de azt írja ki hogy nem win32 alkalmazás és így nem tudom futtatni. mit jelent ez? mi a teemdő? előre is kösui a segítséget!
-
-
Latyakos
aktív tag
Azt az idegesitő, néha felbukkano biztonsági figyelmeztetést, hogy nincs bekapcsolva a tüzfal, stb, hogy tudom kilőni? Nagyon idegesít...
-
_Petya_
őstag
''Tessék használni tűzfalat/víruskeresőt! Nem dísznek találták ki őket, és sajnos van rájuk szükség. Nem csak magaddal cseszel ki, ha bekapsz egy ''modern vírust'': Blaster és hasonlók ellen nem lehet ''nem nyitom meg az ismeretlen fájlt'', nem nézegetek Warez+XXX oldalakat módszerrel védekezni..''
Használok, de nem az M$, hanem más cég termékét (vagy esetleg ingyenest...), én megértem, hogy a kezdő usereknek ez kell, csak zavar, ha hülyének vagyok nézve...
Petya -
moonman
titán
de felmerül.
egyrészt biztonsági központban ki tudod kapcsolni, hogy ne figyelje a tűzfalat: baloldalt ''a biztonsági központ riasztási módjának megváltoztatása''
másodsorban tűzfalat a kapcsolat tulajdonságainál tudod kikapcsolni, nem tudom, mi olyan nehéz ebben.
harmadszor: start futtatás services.msc majd windows tűzfalat leállítod, majd megmondod neki, hogy indítás módja ''letiltva''.
persze mindezt csak akkor, ha használsz másik tűzfalat jól
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Igazából.. Vagy pont azért nyíg mert ki van kapcsolva a tűzfal (tegyél fel másik, normális tűzfalat..), vagy azért, mert nincs fent víruskereső, vagy ki van kapcsolva az automatikus frissítés.
Egyébként ez fícsör, pont azért hogy bármilyen mezei júzer tegye föl azt a rohadt víruskeresőt, tűzfalat. Ki lehet kapcsolni, hogy maradjon kussba, de ez erősen a nem ajánlott kategória.
Tessék használni tűzfalat/víruskeresőt! Nem dísznek találták ki őket, és sajnos van rájuk szükség. Nem csak magaddal cseszel ki, ha bekapsz egy ''modern vírust'': Blaster és hasonlók ellen nem lehet ''nem nyitom meg az ismeretlen fájlt'', nem nézegetek Warez+XXX oldalakat módszerrel védekezni.. -
_Petya_
őstag
Azt írja, hogy ki van kapcsolva, újraindítás után mégis ''Bekapcsolva'' látszik a Biztonsági központban, de a Windows Tűzfal ikonra kattintva azt jelzi, hogy ki van kapcsolva...
Ez nem zavar, csak a felugró ablak minden indításnál...
Az fel sem merül az M$-nél, hogy én más gyártótól származó tűzfalat használok?
Petya -
_Petya_
őstag
Feltettem az SP2-t, de a tűzfalat nem sikerült kikapcsolnom. Újraindítás után mindig visszakapcsolódik, és kirak egy buborékot a tálcára, ''Lehetséges, hogy a számítógép veszélnek van kitéve'', ami k*rvára zavar...
Az előbb pont ezért kérdeztem, hogy ki leher-e teljesen kapcsolni ezt a baromságot, szóval ha szerinted ki lehet, áruld el, hogyan.
Petya -
apesz
csendes tag
Hi!
Felraktam a WinXP SP2 hun-t a gépemre.
A problémám a következő:
Weblapot csinálok és sokat tesztelem a lapokat.
Az IE állandóan letiltja a flasheket és scripteket, kirak egy információs sávot
ahol ezeket engedélyezhetem.
Az IE help írt vmit., hogy a biztonsági beállításainál kapcsolhatom ki. Megtettem.
Most ha a neten tesztelem OK (megy a flash...), ha a winchiről nem OK! (lehet én vagyok a hülye)
Megőrjít az állandó engedélyezés!
Segítséget előre is kösz! -
666
tag
Szevasztok, elég régóta nem voltam már, de mindegy. Nemrégiben windows reinstall volt, és ezzel az SP2-t is felrakta. Csak az a gáz most, hogy miután a gép kb. 20 percig a neten van, beszarik a böngészo, és semmit nem hoz be, csak néha a Googlet
. Volt hasonló problémátok? Plz. Segítsetek -
Thom!
veterán
csomó régebbi programom telepítője nem indul mert vmi 16bites regiszterre hivatkozik..
winsp2
(ilyen DOSos cuucok)
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Az SP2 csodálatos tűzfalát ki lehet kapcsolni teljesen?
A Keriot jobban szeretem...
Petya -
kíváncsi
őstag
nagyon szépen köszönöm mi lenne velem nélküled

besz*rt a freemail hiába kattintok az írásra nem csinál semmit
tényleg lehet erről volt már szó de felteszem kérdésem : ki lehet kapcsolni a kis pajzsot mert idegesít, hogy piros
az auto frissítések ki vannak kapcsolva mert szeretem megnézni mit szedek le és rakok fel és ezért a tálcán mindig kiabál a piros x-es pajzs, hogy kapcsoljam be. -
kíváncsi
őstag
le is törlöm a zonealarmot
nem megy xp beépített meg a za együtt mint a régi szép időkben 
és az a legnagyobb szívás hogy egy csomó mindnet elállítgattam, hogy tudjak netre menni és a két tűzfal ütötte ki egymást ez volt a gond
de moonman a themet már nem bírom megcsinálni a patchhel nem engedi
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
Hi all!
basszus vagy 1 óráig nem tudtam csatlakozni a netre az sp2 miatt
vagyis amiatt, hogy f*szlama vagyok 
ment a zonealarm és nem csatlakozott netre hiába kapcsoltam ki
-
kíváncsi
őstag
az a keszedtem egyenlő leszedtem
és fölöslegesen van ottaz a kis fej 
na tényleg akkora csak 128MB az sp2? -
kíváncsi
őstag
Hi all!
X-COm akkor tutti megéri feltelepíteni az sp2-őt?
nem míxik az ftp amit adtál moonman
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
Re: Szóval az A4tech egeres balhét sikerült megoldani a notebook-on, még egy probléma maradt. Az sp2 telepítés elött a numerikus billentyűzeten lévő enter-nek más volt a hatása ArchiCAD-ben, mint a másik enter-nek (szövegmező sortörése ill. lezárása), most mind a kettő ugyan azt csinálja.

-
inkab
aktív tag
Érdekes. Mindenesetre így most működik, bár még mindig gáz egy kicsit a tűzfal nélküli állapothoz képest, hogy amikor a munkacsoportban rákattint a haver a gépemre, sok idő tellik el még valóban meg is jelennek a megosztott könyvtárak, meghajtók. De legalább megjelennek... Kösz a válaszokat és a segítséget!
-
zztop
csendes tag
Sziasztok!
Angol nyelvű eredeti XP Home, mindenféle eddigi javítás fenn. Feltettem az SP2-t egy PCWorld (UK)-hez mellékelt CD-ről. Minden szép és jó lenne, csak pl. ha a Windows Update-re megyek, ott megakad az első lapon, valami olyasmivel, hogy ''Checking for latest version... It may take a minute...''. A Hotmail-ből való kilépésnél is üres lappal befejezi.
A Pop-up-okat kikapcsoltam, volt egy Google Toolbar feltéve, azt is levettem, de semmi nem segít.
Ötlet?
ZZTop -
lapa
veterán
-
Kiss67
senior tag
válasz
pintyesz
üzenetére
Szia. Olvastam a topicban hogy most csináltál egy SP2 vel összefésült XP telepítő cd-t. Elárulnád hogy azt hogyan kell?Én most telepítettem az SP2 -t de még nem látok semmi zavarót. Eddig ugy néz ki minden mixik. Vagy csak még nem csináltam olyat emit eddig szoktam. Fenn van még a norton systemworks2004. Még nincs gond,talán...
Irhatsz mail-t is ha nem akarsz publicitást.Köszönöm ha válaszolsz.
-
X-COM
nagyúr
hát ez meglehetősen érdekes, nem egyszer csináltam így és soha nem kellett az alhálózat értékét cseszegetni
1. a 4portra szükség van ahhoz, hogy a browse ill. fájl -és nyomtatómegosztás működjék.
2. elég a másik gép ip-je
3. nem csökken, inkább nő
4. azért változott át, mert mögé írtad a subnet maskot is (255.255.255.0), így a windows azt mondja, hogy akkor ez egy egész alhálózat és nem törődik az ip -jelen esetben- utolsó számjegyével, ezért lesz belőle 192.168.x.0 ami egyébként megegyik az alhálózattal, ami alapból ki van jelölve. -
inkab
aktív tag
Nah, mégse vagyok olyan láma! Az lett a megoldás amit legelőszőr kérdeztem tőled!
Viszont lenne még 4 kérdésem, de előtte leírom mit is csináltam:
A kivételeknél, a fájl és nyomtatómegosztást kijelölve rányomtam a szerkesztésre, és feldobott egy ablakot 4 porttal:
TCP 139
TCP 445
UDP 137
UDP 138
Ezeknél, mindegyiknél módosítottam a hatókört úgy, hogy kivettem a jelölőt a ''csak saját hálózat'' elöl és egyéni listába beírtam a haver IP-jét, valamint a routerét per 255.255.255.0 (egyébként most nézem közben, hogy a win ezt átírta egy darab 0 végű IP-re, de müxik még mindig az a lényeg). Namost a 4 kérdés:
1. A 4 port közül mindnél meg kell ezt csinálni, hogy menjen a helyi másolás és a nyomtatás, vagy elég egynél.
2. Elég a haver IP-jét beírni vagy kell az router IP-je is?
3. Csökken ezzel a biztonság (az internet felöl)?
4. Miért változott át mindegyiknél egy darab 192.168.x.0-ás végű IP-re, az helyett amit én írtam be? -
X-COM
nagyúr
hát akkor télleg nézd meg, hogy nincs e bepippantva, hogy tiltsa a kivételeket
-
-
moonman
titán
megizé. kollega járt így, hogyaszongya mindent szépen kivétellistára tett, csak épp bepipálva hagyta, hogy kivételek tiltása

[Szerkesztve] -
törölt tag
én az outlookos dologra válaszoltam

-
inkab
aktív tag
Hm.
Az IP-s dolog nem müxik? Nem tudom beírni a cimbi IP-jét sehova, hogy azt hagyja figyelmen kívűl? (Egyszer egy havernál egy tűzfalprogival így csináltuk amikor ilyen gond volt, az SP2 tűzfalnál nem lehet ezt beállítani? Fix IP-nk van mindkettőnknek....)
Ez elég gyi lenne hogy mindig be kell gépelnem a commanderben az elérési útvonalat... Főleg a Document and Settings valamelyik mély bugyrából kell éppen valami... -
moonman
titán
van jelszó megadva a felhasználókhoz? mert üres jelszóval nem fog menni.
-
inkab
aktív tag
''és a \\számítógép\megosztás működik egyébkét?''
Ezen mit értesz????
Mondom, ha kikapcsolom a biztonsági központban a tűzfalat, akkor minden sirály, megy a másolás oda-vissza, müxik minden fájl és nyomtató megosztás, de ha bekapcsolja valamelyikönk akkor kész, látjuk egymást a munkacsoportban (de néha még ez sem....) de tallózni, másolni stb. nem tudunk. -
inkab
aktív tag
Beírom ide is:
Help! Windows XP SP2 tűzfal probléma! Adott két gép, az egyiken campus XP PROFESSIONAL(HU) + SP2(HU), a másikon sima XP PROFESSIONAL(HU) + SP2(HU). Fix IP mindkettőn, routerre van mindkettő kötve, a router meg a netre (chello). A gond az hogy ha bekapcsolom az SP2 tűzfalat, akkor a cimborám nem tud tallózni/másolni a gépemről, én meg nem is látom őt a helyi hálón... Ha mindketten bekapcsoljuk az SP2 tűzfalát, nem is látjuk egymást. ! Meg lehet valahogy adni neki, hogy az ő gépét ne blokkolja, vagy mi. Nem lehet beállítani valahol, hogy a helyi hálón melyik IP címnről engedjen másolni, tallózni stb.... Help!
Ha lelőjjük mindketten a tűzfalat, akkor megy minden rendben, csak akkor meg állandóan rinyál a jobb sarokba....
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Philips LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- BestBuy topik
- Path of Exile (ARPG)
- Okos Otthon / Smart Home
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - Black - 512GB - BONTATLAN - 3 Év Jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Végül pedig nem fair, hogy elcsórod rgb magasröptű gondolatát, és még csak oda sem írod, hogy tőle származik... 
már töltöm is. szalad 44KB-vel

) Na, köszi
winsp2

Viszont lenne még 4 kérdésem, de előtte leírom mit is csináltam: