- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- P4 S478 konfig a régi idők emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Petya_
őstag
''vagy nem 2001. nov.30. előtti a számítógéped''
Ez mit jelent? Ha azóta kicseréltem bizonyos részeket, attól az még 2001. nov. 30. előtti?
(csak a floppy maradt
''Ha lejár a licensz nem jogtisztán használod azt a példányt a továbbiakban, de úgytom, hogy meg lesz hosszabbítva.''
Tehát az nem fordulhat elő, hogy egyszecsak azt kapom, hogy lejárt, vegyem meg a full verziót... A meghosszabbításról nem tudok semmit, a www.campus.hu-n nincs semmi erre vonatkozóan, e-mailre pedig nem válaszoknak..
Köszönöm a segítséget! -
X-COM
nagyúr
fel feltudod telepíteni, de ha nincs meg hozzá a frissítési alap, vagy nem 2001. nov.30. előtti a számítógéped, akkor nem legálisan használod, más kérdés, hogy ezt ki ellenőrzi és hogyan.
A Campus szoftverek, ha jól tudom nem igényelnek aktíválást.
Ha lejár a licensz nem jogtisztán használod azt a példányt a továbbiakban, de úgytom, hogy meg lesz hosszabbítva.
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv!
A segítségedre lenne szükségem, nem teljesen témába vágó a kérdés...
Szóval Campus licenszem van, ami ugye WinXP ''frissítés'' -t tartalmaz. Az lenne a kérdésem, hogy ezt fel tudom-e telepíteni, ha nincs régebbi legális win a gépemen, kell-e ezt aktiválni (milyen hardvereket vesz figyelembe?), és mi történik, ha lejár a licensz(nov. 30.)?
Köszönettel:
Petya -
salazol
őstag
köszi.
Létrehoztam egy másik identitást, abba beimportáltam az üzeneteket OE tárolókönyvtárból, érdekes módon mikor visszaváltottam a fő identitásra, akkor meg már nem kérte a jelszót, törölhettem az újonnan létrehozott identitást.
A fene se érti, de fő, hogy meglettek a leveleim.
Köszönöm a segítséget.
Amúgy az SP2-vel semmi egyéb gond nincs nálam, eddig úgy néz ki. -
X-COM
nagyúr
ilyenről abszolút nem hallottam, de
a HKCU\Identities alól próbáld meg törölni a kulcsokat és hátha létrehoz egy alapértelmezetett üres jelszóval, aztán be lehet húzni alá a régi üzeneteket
a regisztrációs ág mentése erősen ajánlott, üzenetek mentése pedig a biztos ami biztos alapon
ja, nézd meg előtte ezzel is
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
salazol
őstag
Feltettem az SP2-t.
Egy probléma jött elő, de az elég súlyos.
Az Outlook Express azóta indításkor identitásjelszót akar, pedig nem volt jelszó beállítva előtte.
Most nem férek hozzá a leveleimhez.
Nem fogadja el sem az üres jelszómezőt, se a windows bejelentkezési jelszavát, se a rendszergazdajelszót.
Tudtok erről valamit? -
vazsoka
csendes tag
Hali !
Az A4TECH usb-s optikai egérre van SP2-es driver !
http://www.a4tech.com/en/download3.asp?ID=1 -
moonman
titán
pedig de. pecs: Bővebben: link
eljárás:
- javítókonzolba beszaladsz (XP CD be, boot, és szerződés elfogadása - már telepített windows-ok keresése után ''J'' azaz javítás)
- cd \windows\system32\drivers
- ren update.sys update.sp2
- exit (reboot)
- felteszed a patch-et
- reboot. -
suck. nemtom nekem olyan volt igz suliban telepítettem ,hogy a telepítés felénél kiírja ,hogy rosszul instalálódik kérem törölje le bla bla bla. de érdekesen felment s azóta műxik is. jah meg elősörre mikor telepítettem a blaster abbahagyta nekem. vicces volt 15 perces rendszer visszaállítás volt!

-
Lager
tag
Üdv!
Nekem az SP2 elég durván kicsinálja a gépem, feltettem, restart, és a windows töltö képernyőnél kifagy a gép.
Megint megpróbáltam szűz windowsal, eredmény ugyanaz
Mitől lehet ez? -
moonman
titán
le. kukába vele
(ha /n -nel indítod eleve nem csinál backupot, persze ehhez ki kell csomizni előtte Bővebben: link)
[Szerkesztve] -
battag
aktív tag
sziasztok!
Az sp2 telepítés közben a telepítő létrehozott egy ideiglenes könyvtárat, amiben lementett mindenféle dolgokat, hogy ha esetleg valami nem működne, akkor vissza lehessen állítani a dolgokat. Ennek a mappának a neve: sp2uninst, aminek a mérete több mint 400 mb! Gondolom ez nem egyedi, hiszen szerintem mindenkinek van ilyen aki feltette az sp2-t! Szóval az lenne a kérdésem, hogy ha nem akarom leszedni az sp2-t, mert minden tök jól műxik (lekopogom), akkor letörölhetem-e ezt a mappát, és ha igen, akkor van -e ennek valami spec módja, vagy csak simán tegyem a kukába?
BattaG -
Xelo
addikt
Hali!
Szuperül müködik az SP2! Nincs baja a legújabb ZoneAlarm-mal. Vírusvédelemnek a legjabb Avast! 4 Home-ot használom. Amikor ezt telepitettem figyelmeztetett hogy lehet hogy elavult az Avast. Aztán telepitettem az Avast! frissítéseit és láss csodát!!
Csak 1 dolog zavar nagyon. Én nem akarok autó frissítést, de muszály, mert az ikonja akkor mindig ott villog meg figyelmeztet hogy BLÁÁÁÁÁÁBLÁÁÁÁÁÁBLÁÁÁÁÁÁÁÁ!!
Ezt meg lehet oldani? -
marcee
addikt
Úgylátszik nem sikerült teljesen kiíratnom a driverét, mert továbbra is kékfagyott az a4tech-től.
Újrahúztam a win-t, ezúttal integrált sp2-vel és a usb-re dugott egérrel és minden faszán működött. Visszaadtam a havernak a gépet, most hívott, hogy feltelepítette az egér driverét (amit én nem tettem, mert nem szoktam az extra funkciókat használni) és a hiba megint előjött, de szerencsére ezúttal a rendszervisszaállítás _átmenetileg_ megoldotta a gondot. Merthogy feltétlenül szüksége lenne mind az 5 egérgombra.
Meg lehet ezt oldani gyári driver nélkül is? Vagy várni kell, hogy sp2 kombatibilissá tegyék? Más lehetőség? -
Xelo
addikt
Csak kéne valami ingyenes virusirtó, mert a mostani Antivir XP-t elavultnak látja...

-
Xelo
addikt
Sziasztok! Felraktam az SP2-őt és láss csodár minden kira!!

-
0519
senior tag
Az msn messenger egyébként működik sp2 alatt rendesen?
-
moonman
titán
én nem találtam az oldalon sp2-vel való inkompatibilitásról semmit.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
God Vazzeg
üzenetére
és a saját utiljával próbálsz csatlakozni, vagy az xp sajátjával?
-
God Vazzeg
veterán
Hali!
Kis problémám van az SP2-es XP-vel.
Van egy Netgear wg311v2 wireless hálókártya a gépemben, és a csatlakozási kísérleteimet nagy szép kékhalállal honorálja.
(SP1-el simán megy most is
)
A hivatalos honlapon van szó inkompatibilitásról.
A kérdés:
Valakinek sikerült esetleg ezt megoldani?
Info?
Thx.. -
moonman
titán
szerintem kicsit meggondolatlan a cikk. azon felül, hogy eget rengető baromságokat írnak megint hasra ütve, olyan információkat adnak ki, amik rájuk nézve is veszélyesek lehetnek. pl tudom, hogy nincs náluk sus, sőt a rendszergazdájuk abszolút szarik a biztonságra, de legalábbis mezei júzer úgy telepít service pack-et, hogy észre sem veszik. micsoda rend lehet ott...

[Szerkesztve] -
moonman
titán
''A legrosszabbra felkészülve telepítettük szerkesztőségünk egyik munkaállomására a Windows XP SP2-t. A lefagyással fűszerezett akadozás esetünkben elmaradt, sőt a frissített rendszeren szinte kutatni kell a változások után.''
tetszik a hozzáállásuk. tényleg.
''A számítógép indulásakor rendszerablak figyelmeztetett a kritikus frissítés telepítésére. Jól nevelt mezei felhasználóhoz méltóan elfogadtuk a sürgető javaslatot, majd hosszas várakozásra sem történt semmi.
A frissítéseket önállóan a gépre hozó Windows Update beállításai között találtuk meg ennek okát: az Indexnél a hálózati adminisztrátori jogok olyan kiosztásúak, hogy az automata frissítést ne lehessen bekapcsolva hagyni.''
ebből is látszik, mekkora sügérek vagytok.
ha valaki jót akar röhögni a bulvársajtó győzelmén az sp2 fölött, a teljes cikk: Bővebben: link -
X-COM
nagyúr
elég sok problémát hallani a legújabb zonealarm-mal is, miszerint nem komázza az sp2-őt és mégtöbb bsod-val honorálja, mint ezidáig
-
Xelo
addikt
Sziasztok! Most szedem a Magyar SP2-őt.
Fennvan a legujjab ZoneAlarm. Mit kell majd cisnálni ha csak ezt akarom használni nem a gagyi windows tüzfalat?
-
moonman
titán
válasz
kíváncsi
üzenetére
itthonról ráadásul ftp Bővebben: link
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
Egy hülye kérdés jó az SP2 úgy összeségében? vagy elegendő az sp1 ?
-
X-COM
nagyúr
töröld az $ntservicepackuninstall$ -t, meg a $uninstall-t is törölheted
-
ByB
addikt
Helllo!
A SP2 automatikusan csinált biztonsági másolatot a rendszerről, de erre nekem nincs szükségem, csak a helyet foglalja, el lehet valahogy távolítani? -
TAD
tag
fix ip-t hogy adjak mondd már el pls!
-
moonman
titán
válasz
Vadászmenyét
üzenetére
az a security center (biztonsági központ) nyisd meg (pl vezérlőpultból) és baloldalt a ''biztonsági központ riasztási módjának megváltoztatása'' hivatkozásra kattintva, pipáld ki, hogy nem kérsz tűzfal-riasztást.
-
Vadászmenyét
aktív tag
Sziasztok! ha SP2-nl ninsc bekapcsolva a tűzfal akkor a tálcán 1 kis ikon buzul hogy lehet hogy a gép nem bisztonságos migaddig mig be ne kapcsolja a tűzfalat. De én nem akrom bekapcsolnii és az ikont se akarom. Akkor hogy tudom az ikont eltüntetni ugy hogy nem kapcsolom be a tűzfalat? (windowstűzfal)
-
moonman
titán
[Szerkesztve] -
TAD
tag
szia... amikor a javitas gomra nyomok akkor vmi ip-t akar átállitani.. szal lehetb enne vmi... de hogy kell ezt leszedni? ezt az alllando ipt
-
TAD
tag
hi az én gondom... szal vmi hálozati hibát talál... ugyértem van egy kis halozati ikon az indito pulton és ott egy felkiato jellel. hogy izé... nincs kapcsolat vagy csak korlátozott... meg az xp csak másfél perc utan hajlando netre csatizni adsl..
-
X-COM
nagyúr
uninstalláld az egér meghajtóját
-
marcee
addikt
Egy notebook-ot frissítettem sp2-vel, újraindulás helyett kékhalált kaptunk a pofánkba. IRQ kiosztási probléma volt, próbából kihúztuk a usb-s a4tech opticai egeret, így megy a win. Ha menetközben bedugom az egeret, ugyanúgy kifagy. Az eszközkezőben nem hagyja változtatni az irq kiosztást, a bios-ban semmit nem lehet letiltani. A frissítés elött gond nélkül lehetet használni touchpadet ésusb egeret együtt. Más usb-s cuccok mennek (game pad, digi fotó). Visszaállítás nem megy.
X-Com? -
Bagoly
senior tag
Én is így sejtettem, csak X-COM azon írása zavart meg, hogy az sp2-ben sem az IE sem az OE nem árintett. Én meg úgy gondoltam (gondolom), hogy mivel a jpeg feldolgozás eljárását nem a szoftverekbe (IE, OE) kódolták bele, hanem a windows belső motorján keresztül használják (ami ugyi az sp2-vel frissült) ilyettén módon az IE, OE is érintett az sp2-ben. (Gondolom az officeban, fejlesztőeszközökben alapból benne van még a hibás kód, ezért van külön javítás hozzájuk).
-
Bagoly
senior tag
Na most valamit nem értek.....gondolom az IE, meg az OE is ugyanazt a motort használja jpeg megjelenítéskor....azt a motor, ami az xp része, amiben a hiányosságot javította az sp2......vagy alkalmazásonként külön motor van
?
Magyarul, ha engedélyezve lenne (mondjuk nincs
) az OE-ben a webes tartalom megjelenítése, veszélyt jelentene egy sp2-es gépen a ''jpeg-vírus''? -
X-COM
nagyúr
az xpsp2 nem tartalmazza a sérülékenységet, viszont office termék, régebbi .net framework, viszont igen
Bővebben: link -
Balli
őstag
Még annyit kérdeznék, hogy egyik ismerősöm úgy járt, hogy az SP2 telepitése közben hibaüzenet jött fel, miszerint nem tudja feltelepiteni az egyik file-t. Ez esetben mi a teendő, ha arra kattint újra akkor ismet kiirja a hibat.
Arra kellene kattintani, hogy a file kihagyasaval folytassa az SP2 telepiteset? -Bar szerintem ez nem tul jo megoldas mert akkor rosszul működhet az XP, nem???
Mi a megoldás ilyen helyzetben, s egyáltalán hogy alakulhat ki ilyen helyzet? -
pabadam
aktív tag
Hello. Én még várni szeretnék a SP2-vel. A kérdésem az, hogy a magyar Service Pack 1es-ek közül melyiket éri meg inkább felrakni? Az SP1 -et, vagy az SP1a -t?
-
Balli
őstag
Tudom, hogy már sokan kérdezték ezért elnézést, de akkor most hogy is a jobb:
Ma telpitem fel az XP-t. Ezután kapásból rakjam fel az SP2-t, vagy eloszor az SP1-et majd arra rá az SP2-t? -
CuKoR
senior tag
Olyan kérdésem lenne hogy az XP Sp2-t Win2003 ra is fel lehet e tenni...mert az eddigi összes frissitést fel lehetett amit XP re...!?
-
agostonl
tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
Nekem a 6-os van meg, és az megy.
-
törölt tag
Hát egyszerűen nincs. hiába választom, hogy javítás nem sikerül ipt adni neki, és addig a másik gép nem lát engem,de én látom őt. Igaz 10perce sikerült valahogy megcsinálni,hogy mennyen mindkét irányban menjen a forgalom,de továbbra sincs ip cimem. Ráadásul van egy olyan érzésem, hogy újraindulás után tönkremegy.....
-
neduddki
nagyúr
HI!
Na kb. masfel hetig kibirtam, hogy nem piszkatam a gepbe:- )))) satarol visszakerult pata-ra a boot, es gond nelkul birta!!! csak egy ujrainditast keret:- ))))
udv
neduddki -
Skica
őstag
A beépített w-lan próbálta már valaki?
-
Cyberslider
őstag
Valakinek volt gondja a Sound forge elindításával sp2 alatt?
Mer nekem nem indul el,elszáll message error-al.. -
pintyesz
senior tag
Hello!
Feltelepítettem az SP2-t és tök jól műxik minden
Azóta már csináltam is magamnak egy SP2-vel összefésült XP telepítőt!
Új hozzászólás Aktív témák
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Otthoni időjárás-állomás
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi haladó szinten
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 7 255HX 32GB RAM 1TB SSD RTX 5070 8GB 16" QHD+ 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

) az OE-ben a webes tartalom megjelenítése, veszélyt jelentene egy sp2-es gépen a ''jpeg-vírus''?
)