Hirdetés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- X15U Super macro
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
nolika
senior tag
A nagy kérdésem:
Meik a jobb?
Win Xp sp2 vagy az sp1??????
-
Finwe
őstag
-
-
Totyi
őstag
Sziasztok.
Hol tudom megnézni hogy telepítve van-e az usb-2 diver.Illetve ha nincs,akkor hogyan tudom feltelepíteni,és érdemes-e? -
X-COM
nagyúr
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate
admin-nak meg system-nek van full control joga a kulcson?
ja és gondolom, ha nem beépített tűzfalat használsz, akkor nem blokkolja az au klienst és bits-t...
[Szerkesztve] -
modd3r
őstag
Eseménynapló:
''A telepítés megkezdhető: a következő frissítések le vannak töltve, és telepítésük megkezdhető. A frissítések telepítéséhez egy rendszergazdának kell bejelentkeznie a számítógépre. A Windows megjeleníti a további utasításokat:
- Biztonsági frissítés a Windows XP rendszerhez (KB896423)''
windowsupdate.log-ban sok minden van, de ez többször is előfordul:
2005-10-15 21:13:29 1176 5b0 DnldMgr *********** DnldMgr: New download job [UpdateId = {2CFD8B59-0344-42DF-8E42-5F6BA2835A67}.100] ***********
2005-10-15 21:13:29 1176 5b0 DnldMgr * Update is not allowed to download due to regulation.
illetve ez a vége:
2005-10-15 21:15:24 1176 e04 AU ########### AU: Setting new AU options ###########
2005-10-15 21:15:24 1176 e04 AU # Policy changed, AU restart required = Yes
2005-10-15 21:15:24 1176 e04 AU # AU disabled through User preference
2005-10-15 21:15:24 1176 e04 AU AU Restart required....
2005-10-15 21:15:24 1176 140 AU ########### AU: Initializing Automatic Updates ###########
2005-10-15 21:15:24 1176 140 AU # AU disabled through User preference
2005-10-15 21:15:24 1176 140 AU # AU is disabled, not initializing any handlers -
codec
senior tag
Sziasztok!!
Van egy intel lapos sp2-es renszer ami tökéletesen ment, de újra kellett telepíteni. Mivel sp2-es lemez kölcsönben, csak sp1 volt otthon így azt raktam fel. Gondoltam még ez jobb is lesz, mert ugye sp1 kevesebb folyamatot futtat alapból. Pont ugyanúgy lett felpkolva minden driver mint sp2-nél, de valami miatt mégis jelentős lassulás tapsztalható. Azt tudom hogy sp2-nél az intel application accelerator dobott nagyonsokat, sp1-nél hiába raktam fel, mintha fenn se lenne.
Tapasztalt már valaki hasonlót???
Mi lehet a megoldás???
Segítséget előre is köszi!!! -
modd3r
őstag
Sziasztok!
A következő problémára keresek megoldást:
Automatikus frissítést bekapcsolom, ki is dobja, mik az elérhető frissítések, de amikor rányomok a letöltésre egy pillanatig még kinnt van a sárga ''kis pajzs'' (ha fölé viszem az egeret ki is írja, hogy 0%), majd pár pillanat múlva eltűnik, és a letöltés sem folytatódik. (vagy el sem kezdődik)
Mi lehet a gond? -
Finwe
őstag
Hello!
Beszereltem az új lapom (dfi lp ut nf3 u-d), win.reinstall nélkül. Nem is szeretném ezt tenni, viszont akadt egy kis gond. Nem tudom elindítani a driver CD-t. (és a letöltött drivereket sem)
Ezt írja ki:
C:\PROGRA~1\Symantec\S32EVNT1.DLL Hiba történt a telepíthető Virtuális-eszközkezelő DLL inicializálása közben.
Ezzel mit lehet tenni? Nincs is ilyen mappám.
Esetleg tud vki küldeni nekem egy ilyen DLL-t? Vagy ha törlöm regcleaner-el az összes symantec-es dolgot akkor menni fog? (egyébkint nem tudom mi lehet a symantec, norton antivirus cucc ugyan volt a gépen de jó rég és fél napig.)
msn: finwemagorfy@msn.com -
kissd
csendes tag
Nos igen
Kösz.
De a legjobb, hogy télleg fennt van
Bocsi, birka voltam szokás szerint. És köszi a helpet. -
kissd
csendes tag
Help plííízzz!!!
Ilyet még nem b**********
Vin reinstall volt. Minden ok. DE directx9.c-t az istennek se tudom felrakni, mert
kicsomagolja ahova akarom aztán ugye elindítom, majd elfogadom a szerződést, és ekkor kéne telepítenie... DE MIT CSINÁL? Kiírja install complete....
Úgy hogy nem csinál semmit....
Ez mitől van?
Friss vin xp, sp2 fennt és erre ez. Ötletetek? Mert ilyet még nem láttam megmondom a frankót. Előre is köszi a segítséget. -
Tottu
senior tag
Köc a kimerítő válaszokat! A hibernálást kikapcsoltam a Lapozó file-t pedig hagytam 1,5GB-on, mert olvastam hogy azt memóriként kezeli az XP és így azt nem piszkáltam.
-
válasz
Benmartin
üzenetére
Nem jó ha csökkenti, mert úgy néz ki, hogy 1 giga memóriája van. Ha a rendszer ki akarja írni a memória tartalmát a lapozófile-ba, mert pl egy olyan játékot indít, ami használja az 1 gigát, akkor rögtön nem fog elindulni, mert a rendszer pofázni fog, hogy kicsi a lapozófile. Nem szabad hozzányúlni.
-
A pagefile.sys a lapozófájl, ne kapcsold ki! Viszon éthelyezheted egy násik partícióra.
A hiberfil.sys meg csak a hibernáláshoz kell, aminek igazán csak laptopoknál van értelme, azt nyugodtan kikapcsolhatod.
Jobb gomb sajátgépen, majd tulajdonságok, és ott mindent megtalálsz.
A hiberfil.sys-t a azt asztal/jombbgomb/energiagazdálkodásnál tudod kikapcsolni.
[Szerkesztve] -
Benmartin
senior tag
Sziasztok.
Honnan lehet SP2-höz magyarosítást letölteni? -
Tottu
senior tag
Hi!
Az lenne a kérdésem hogy ezek a fileok mire valok?
hiberfil.sys -> Mérete: 1GB
&
pagefile.sys -> Mérete: 1,6GB
A pagefile lenne a lapazó file?Ha igen akkor ezeket ki lehet kapcsolni hogy a Win ne hozza lérte ezeket a fileokat?Mert ez a partíció nekem 7,5GB-os és ez a 2,5GB-t naon hiányzik. -
Ati9500
senior tag
Csáó
Hol lehet Xp-ben beállítani az alapértelmezett média lejátszót..
(van egy geniusz bill. és egy tök más progi az alapértelmezett mint amit én szeretnék (win függő) -
lwolf
csendes tag
Gondolom próbáltad ''Kiemelt felhasználóként'' is? ezzel tudsz ilyet létrehozni-> control userpasswords2
Van egy notórius számlázóprogram, arra egy durva megoldást eszeltem ki, csináltam egy rendszergazdai fókot, elrejtettem (így nem látszik se a felhasználói fiókok között, sem a bejelentkező képernyőn), majd a jobb klikk futtatás mint parancssori megfelelőjével futtatom bármely korlátozott fiókban. ;) A parancs ''RUNAS'' és ha a jelszót is be akarod automatizálni hozzá, kell egy SANUR nevű kis progi is. -
Totyi
őstag
Köcce a villámválaszt.

Jöhet a 10000-es kérdés?
-
moonman
titán
így van. Bővebben: link
-
Totyi
őstag
Sziasztok.Lenne egy kis gondom,és a segítségeteket kérném.
Adott 1 win.Újrainstall után nem kell semmiféle felhasználói fiókkal belépnem.Alaplap driver után sem.Viszont ha felteszem az ati driverét,akkor a saját felhasználói nevemmel létrejön egy fiók(rendszergazda jogokkal).És csak 1 klikkeléssel tudok belépni.Tudom nem nagy ügy,de engem zavar.Tudna vki megoldást?
Ja,eddig az összes reinstallnál ugyanígy volt. -
kodani
tag
Xp-ben rendszergazdaként tudok egy vendégnek olyan jogot adni, hogy rendszergazdaként futtathasson egy programot anélkül, hogy a saját jelszómat megmondanám neki?
(Sajnos hiába adtam neki teljes hozzáférést a programhoz, az nem elég...... csak rendszergazdaként lehet normálisan futtatni. Ezt eddig mindig úgy oldottuk meg, hogy Jobb katt az ikonon / futtatás mind....kijelöltünk engem és én beírtam a jelszót. Nem lehetne valahogy mecsinálni, hogy ennél az egy programnál ez automatikusan menjen?) -
jasonka
aktív tag
Hello !
Korábban nem volt, de mostanában egyre sűrűbben fordul elő az XP-mmel , hogy a legkülönbözőbb alkalmazások (hol az I.Explorer, hol a sima Explorer, hol egy-egy játék, vagy más alkalmazás) futása közben a következő hibaüzenetet kapom: ''Az X. alkalmazás hibát. észlelt. Az adatok valószínűleg elvesztek. Az okozott kellemetlenségért elnézését kérjük''.
Volt már a Train Simulátor, volt a dr. Watson, volt az Office ( Winword )is.
VÍRUS, FÉREG NINCS - rendszeresen nézem - a trójai keresővel IS.
Mi lehet ez ? Hardverhiba ? - memória ? videokártya ? BIOS Setup beállítás ?
- avagy maga az XP Prof ?
( csak azt ne mondjátok, hogy telepítsem újra, mert a kardomba dőlök
- annyi pluszprogram van...)
Segítsetek ! -
moonman
titán
hát ilyenről nem tudok, de tessék a hivatalos módszer: Bővebben: link
-
moonman
titán
letöltöd Bővebben: link és elindítod.
előtte uninstallálod a daemon tools-t vagy alcohol 120%-ot vagy egyéb virtuális cd-kezelőt, esetleg lelövöd az antivírust.
vagy bekapcsolod az automatikus frissítést és vársz. -
^UP
csendes tag
hi,
Windows Xp.-re hogyan telepítsem az sp2-őt?
-
Talán a memória, vagy a SiS chipset a ludas (SiS chipset alapból kuka), na meg mivel ez egy olcsó gép, ezért lehet, hogy a ram is valami noname, ami ráadásul lehet hibás is. De lehet akár a táp is a probléma, vagy csak egyszerűen az alaplapon megfolytak a stabilizáló kondenzátorok.
Mindenesetre én kizárnám a szoftveres hibát, ha már eleve kék halállal indul bekapcsolás után.
Nyomass rá egy memtestet, ami egész ájszaka fut.
[Szerkesztve] -
Vargzo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, a könyvelésünkre új gép került:
ASUS P4s800-as alaplap, 2,4es D celeron, 256MB RAM, 40es maxtor HDD
Minden reggel amikor bekapcsolják kék halállal lefagy(még ne láttam mindig kések). Újraindítás után egész nap jól megy a gép, több resetet simán vesz.
Az eventlog-ban azonban a következő bejegyzést találtam:
Forrás: System Error
Kategória: 102
Eseményazonosító: 1003
Hibakód: 000000c2,1paraméter 00000040...
A neten találtam már leírást, mely kémprogram kiírtását javasolta, de a gép tiszta, SP2es és az összes pack rajta van.
Köszi a segítséget előre is. -
Finwe
őstag
válasz
moonman
üzenetére
Vezérelni, gondolom.
arra gondoltam, hogy gyakon a suliból a saját gépemen dolgozok, mert akkor könyebb az életem.
VNC-ből nekem elég a free verzió? Merthogy nálam xp van a suliban meg az említett ''legújabb hiper-szuper suse verzió, kde ezer.hatszáz'' (csak 4 perc míg betölt, de a netet már 2 perc alat is elindítja
) -
moonman
titán
vezérelni akarod vagy tárhelynek?
elsőhöz vnc Bővebben: link vagy remote desktop, routernél portforwarddal, ehhez tudnod kell az otthoni ip-címed, vagy igénybevehetsz dinamikus dns szolgáltatást is pl Bővebben: link
tárhelynek belőhetsz egy ftp-szervert, ezt szintén az ip-cím ismeretében éred el. -
Finwe
őstag
Hello!
Hogyan tudom elérni a saját gépemet nem otthonról a neten keresztül? Az-az hogyan lehet ezt beállítani az xp-ben, milyen progi kell hozzá (ha kell), és mi van ha linuxról akarom elérni? (legújabb hiper-szuper suse verzió, kde ezer.hatszáz)
Köszönöm! -
sziasztok! megtudtam ,hogy kell telepiteni az sp 2 ,hogy az oanféle gondok mint az enyém ne jelenjenek meg. eg ismerös mondta aki a szémítástechnikában járatos, dolgozik. tehát rakjátok fel az sp1es xp -t majd rá minden driver és utána az sp2. igy menni fog no gond nélkül és gh0stoljátok le. remélem segítettem valamit.
-
chicken
senior tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
hat az nem tul jo, foleg ha netezel rajta. talan telleg jobb lenne keriteni egy masik win-t es azt meg kepben tartani sp-ileg meg update-ileg is.
-
The DJ
addikt
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Te azért látod, mert G Portalos a kép és te vagy az Admin, szóval a saját oldaladat jó hogy látod.
Töltsd fel kepfeltoltes.hu-ra és úgy okés lesz
Amúgy az XP topikban is írták már, hogy nem jön be a kép csak a G Portalos logo. -
chicken
senior tag
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
nekem van ilyen chip magazinos kulon sp2-m konyvecskevel
azt viszont nemtom hogy felmegy-e nem genuine windowsra is, de kiprobalhatod 
ja es magyar winre jo csak
meg azt nem ertem, hogy te az update-eket kezzel toltogetted eddig vagy sehogy? -
PirosHello
senior tag
Én az SP2-vel nem vettem észre, hogy valami változott volna SP1-hez képest...Csak a Biztonsági Központ jött fel....Na meg persze, amit nem látok....

-
chicken
senior tag
-
tankman
tag
válasz
PirosHello
üzenetére
Az esély kb 30%, és ha sikerül is lassú lesz az XP, én mindenképp ajánlanék egy újratelepítést.
-
tankman
tag
Nem tudja vki, hogy egy mappát hogy lehet lekódolni? Mármint hogyha meg akarja nézni vki akkor egy jelszó után tehesse csak meg.
-
The DJ
addikt
válasz
[pod]Diablo
üzenetére
Nem jön be a kép, úgyhogy így nehéz lesz segíteni...

-
[pod]Diablo
őstag
Ez lennne a problémám:Bővebben: link
-
wnix
senior tag
windows ilyet hardver/driver gondnál dob
akkor nem kellene, hogy kék-képernyőt dobjon ?
Az illesztőket már lecseréltem, de az sem segített. Nem tudom, hogy mi vagy miért akar olyan meghajtót használni ami nincs. A \Device\Harddisk1\D az nem a 2. vinyó és a D: meghajtó ?
Már a vinyó-kábelt is lecseréltem, hátha annak hossza (110 cm volt) zavar be, de nem használt semmit. -
wnix
senior tag
Ha letiltom ezeket (daemontools, nero), akkor is eltünik (2005.08.26.-a óta, 1-2 napos rendszerességgel).
Valami olyan progit keresek, ami az IDE-vezérlőre irányúló adatforgalmat logolja. Az XP ez után a 12-es hiba után olyan jelentéseket ad, amiben a partició nem is létezik, mégis használni akarja (Bővebben: link) -
PirosHello
senior tag
Kérdés: Ha Sp2 van fenn, és konfigot váltok, feláll-e egy meglévő rendszer a tök új gépre (új mobó, proci, AGP-ről PCI-E, stb....), vagy nem.? Ha igen, mekkora ''szervezési'' ugrást visel el, kinek mi a tapasztalata?
-
wnix
senior tag
Tényleg eltünik. Egyik pillanatról a másikra olyan mintha nem is lett volna beépítve. Ha kikapcsolom a gépet, csak akkor indul a vinyó újra. A vinyó SMART-értékei mind rendben vannak, bad-sector sincs, a feszültségek is stabilak.
Windows XP-ben keresem a hibát, mert Windows 2000 és BSD alatt elfut a vinyó hetekig hibamentesen (ezeknél még nem észleltem ezt a hibát). -
wnix
senior tag
Tud valaki erre egy megoldást ? Bővebben: link
-
Shalala
senior tag
elmeletileg ez a Vista-s kinezet, nalam ez van fenn:
Bővebben: link
es itt download vista ... -
róland
veterán
Másik üres HDD-re telepítesz egy új XP-t, kimásolod arra a régiről a fontos adatokat, majd formázod a régit.
Ha esetleg kölcsönben volt nálad a másik HDD, akkor még telepítened kell a sajátodra, meg visszamásolni az adatokat.
Szvsz ez a legegyszerűbb módja, a többi csak vacakolás. Nem éri meg a ráfordított időt más módszer alkalmazása. -
The DJ
addikt
Ha nem akarod, hogy elveszenek a beállításaid meg ilyenek, akkor Frissítés módban telepítsd az XP-t.
Bebootolsz, cd be, telepítés indít és ott nem a teljes telepítést választod, hanem a frissítést.
De szerintem ha bemásolod a fájlt oda ahova kell, (Windows/System32) akkor is okés lesz.
Vagy rakj fel egy service packot úgy tudom az is feltelepíti ezt a filet.
Bár ennyit szenvedni csak akkor éri meg, hogyha tényleg nagyon sokáig tartana mindent újra beállítgatnod reinstall után...úgyhogy a legjobb megoldás szerintem a format és az újratelepítés, hogy tiszta lappal indulhass.
És legközelebb ne kapcsolgasd a tápot csak úgy ki be működés közben
-
The DJ
addikt
válasz
Shalala
üzenetére
Szerintem egy sokkal jobb ötlet, én is így használom az asztalomat.
Egy tisztáson (asztalon
) jobb klikk ott az ''Ikonrendezés szempontjai'' és az ''Asztali ikonok elrejtése'' menü
Így 1 ikonod se lesz, de ha visszaállítod normál nézetre (ugyanígy kell) akkor viszont megjelennek az eddigis kint levők.
A te esetedben a lomtár
El is lehet tüntetni, de szvsz így kényelmesebb, mert: ''Jól jöhet az még
'' -
Shalala
senior tag
Nem pont sp2-s tema szoval elore is bocs, de ki lehet valahogy torolni az asztalrol a lomtar ikont?
Nem szeretem az ikonokat, es mar csak az az egy van
-
Finwe
őstag
Hi!
Történt, hogy 1x hibernált leállás helyett (félrenyomtam) de nem volt időm megvárni míg kiszenvedi magát és lekapcsoltam a tápot
ez mindig beválik! Hát most nem volt jó ötlet, nem indult többet. Sehogy! Bevágtam egy másik gépbe a vinyót és toltam rajta egy Adaware-t, majd pöpecül felállt a rendszer. Csakhogy a vezérlőpult nem jön be és pl az órát sem tudom beállítani. Nincs rundll32.exe file. Az xp saját javítása (cd-ről) nem tudja kijavítani ezt a bibit.
A kérdés, ha én a cd-ről ezt a file-t bemásolom a megfelelő helyre, akkor klappolni fog minden? Vagy máshogy oldjam meg? REinstall kizárva!
Légyszi adjatok 1-2 tippet!
Köszönöm! -
colt1
tag
FEL
-
colt1
tag
Sziasztok!
A helyzet a következő: pár héttel ezelőtt bezizizett az xp-m aztán újra kellett telepíteni. A procedúra előtt letiltottam a BIOSban az usb controllert, mert a telepítő egyfoyltában fagyott, aztán erre elindult.
elhatároztam magam, hogy frissítek sp2-re, egy haverom ajánlotta, ne féljek tőle, mostanság énse hallottam róla durva dolgokat. Szóval felraktam, minden frankó, és mire stabilan működött minden (értsétek: már minden fel lett telepítgetve), gondoltam bekapcsolom az USB-t. Ezzel viszont az a helyzet, hogy amikor az xp indulásakor felismeri, egy kis idő után még a ''buborék'' közben totál lefagy az egész winfos (se egér, se ctrl-alt-del, semmi, csak reset :] )
A helyzet azért érdekes, mert kipróbáltam uezen gépen win2k alatt, és ott működik az usb.
egyébként egy abit VH6T alaplapom van, VIA chipsettel, legújabb 4in1 driver felrakva. Találkozott már vki hasonló problémávalí? -
DigitXT
félisten
Ebben a topikban biztos nagyon elvetemülten hangzik, de végül inkább legyoktam az SP2-t, mert a nyavalyás TV-tunerem nemigazán volt hajlandó vele normálisan együttműködni.
Komolyan mondom, totál kiakasztó tud lenni: az előző gépen még simán ment (az ugye SP2-t nem látott, csak az egyéb frissítéseket), most meg vacakoltam vele órákat, és továbbra sem tökéletes, bár legalább alakul...
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós áron eladó HP Dragonfly G3 /I7-1265U/32 GB/512B SSD/13,5"/FHD+/400nit/Touch
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/256GB fekete / 12 hónap jótállás
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900 / RTX 3090 24GB / 32GB RAM / 1TB SSD
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- Eladó Samsung Galaxy A50 4/128GB szivárvány / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kösz.
De a legjobb, hogy télleg fennt van
Bocsi, birka voltam szokás szerint. És köszi a helpet.

- annyi pluszprogram van...)

)