Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gofry
senior tag
Sziasztok. Két gépem van egyiken HOme másikon Pro XP és megosztva a net a Home os routol. Az lenne a kérdésem, hogyan tudnám leállítani a a outoló gépet lanon keresztül. Egyszer sikerült pwroffal, de azóta volt némi szenvedés és a pwroffot újra raktam és nem engedi. DE a lanshutdown se, azt írja nincs elegendő jogom a folyamathoz.
-
DZs
senior tag
Sziasztok!
Win Xp Sp2-őt szerettem volna telepíteni a gépemre (asus a7n), de kék halál ilyen hibaüzenetekkel:
Bad pool caller
Driver IRQL not less or equal
The current thread requested a zero-byte pool allocation
The current thread attempted to allocate pool at an invalid IRQL
Lehet ezekkel valamit kezdeni? -
bongi
csendes tag
Hello!
Szerettem volna felrakni az sp2-t a gépre, viszont a következő üzenet jön ki:
''A Windows XP Service Pack 2 nem telepíthető.
Lehet, hogy a Microsoft Windows telepítéséhez használt termékazonosító kulcs érvénytelen. ...''
Tud-e valaki megoldást? (akkor is, ha valóban érvénytelen) -
norbiphu
őstag
Ha rákattintok a sajátgépre jobb gombbal majd tulajdonság mindjárt a bejövő ablakon van olyan hogy ''A termék használatára jogosult''
Na ennek a tartalmát hol lehet megváltoztatni? Előre is köszi,
Screammm -
sbazsi
veterán
mitől lehet az, hogy kb 600 mega a haszált memória a windowsomban?
csak egy photoshop fut, kb 13 megát zabál.
+ messenger, 10.
-
ViBo77
senior tag
nos, a víruskereső semmit sem talált ... szal lehet hogy a fájl sérült a telepítőlemezen ...
-
moonman
titán
a windows socket egy olyan réteg, ami az alkalmazások és a tcp/ip protokol közti kapcsolatot teremti meg, ez nálad valamilyen fájl- vagy registry-sérülés miatt állítódhatott el.
ilyenkor ajánlott erőteljes vírus- és spyware-keresést eszközölni - csökkentett módban (nem mindig magától mászik el.) -
-
ViBo77
senior tag
válasz
Benmartin
üzenetére
ár ezt is próbáltam de sajna semmi ... ''Kapcsolathívási hiba''-val száll el a totalcommander ... a böngésző pedig idő túllépésével ...
amugy érdekes hogy ez kb azóta lett ilyen amióta a Microsoft nem engedi frissíteni csak a legális xp-ket ... elötte simán működött nekem
-
moonman
titán
válasz
Benmartin
üzenetére
kicsit zanzásítva az, hogy nem kezdeményezed a kapcsolatot, hanem megvárod amíg a szerver küldi vissza a port parancsot. tűzfalak mögül általában passzív módban kell csatlakozni.
ja commanderben egy pipa a csatlakozás ablakban, ie-ben pedig beállítások-speciális fül alatt szintén pipa.
[Szerkesztve] -
ViBo77
senior tag
üdv!
egy olyan problémára szeretnék megoldást találni ami 1 ideje tünt fel nekem ...
több helyre is telepítettem XP-ket ... és azt tapasztaltam mind1iknél, hogy ha csinálok egy internet hozzáférést és azon bekapcsolom az alap XP-s tűzfalat, akkor minden műxik rendesen kivéve az FTP-zés ... és ugyanezt a jelenséget tapasztaltam, ha megosztom a netet és nincs bekapcsolva az XP-s tűzfal ...
magyarul nem tudok ftp szerver-hez csatlakozni ... se total commanderrel, se webes felületről!
az XP az SP2-es ... a gépkonfigok vegyesek (bár nemhiszem hogy bármit is befolyásolna)
Nos a kérdésem az hogy más tapasztalt-e ilyet, és ha igen akkor hogyan lehet orvosolni a problémát azon kívül, hogy tegyek fel valamilyen tűzfalat (Zone Alarm, Kerio stb ...)
szal lényeg hogy az alap XP-s tűzfallal működjön az FTP-zés ... -
DeFo
tag
válasz
moonman
üzenetére
A gond az, hogy néha már idegesítő szintet ér el. Amikor nem jeleníti meg a tálcát 10-15 mp-en keresztül (eltünős tálca esetén). Meg ilyen és ehhez hasonló lassulásokat produkál. Ami nem nagy probléma csak idegesítő. Megjavítani csak egy újraindítással lehet. Ha idővel kiosztaná másnak a lefoglat memóriát akkor nem is lenne bajom, de szerintem nem ezt csinálja. S ezért is kezd lassulni.
-
moonman
titán
hát a lefoglalt az ugye azt jelenti, hogy lefoglalt, nem feltétlenül van használatban is. ha ráindítasz valami memóriaigényes alkalmazást akkor sem fog elfogyni valószínűleg, mert akkor a lefoglaltból ad neki, vagy kilapozza, ami ''fölöslegesen'' bent van a tárban.
szóval szerintem nincs miért aggódni.
[Szerkesztve] -
DeFo
tag
válasz
moonman
üzenetére
Ez igaz ezt tudom, de a Lefoglalt memória: Összes: nagyon magas. A Fizikai memória: Rendelkezésre álló meg nagyon alacsony. Szerentem ennek 1GB RAM esetén fordítva kéne lenni, főleg ha a folyamatoknál jelzett memóriahasználat csak a 350MB-ot éri el.
Bár lehet, hogy én gondolkodom rosszul a Windows memóriahasználatáról, és ez így a jó.
-
DeFo
tag
válasz
sszever
üzenetére
A feladatkezelőben sokkal több lefoglalt mamóriát jelez a Teljesítmény fülön, mint a Folyamatok fülön jelzett memóriahasználat. Akár lehet 4* annyi is.
Idővel lassulnak a dolgok. De mivel a gép alapvetőan egy gyors darab, így nem nagyon észervehető. Vírust nem találtam (Nod32). Tűzfal is vagyon. -
DeFo
tag
Sziasztok!
Volt már valakinek ilyen problémája:
Bármilyen programot használok a nap folyamán bezárás után a memória nem szabadul fel. Csak gyűlik, és gyűlik a lefoglat memória. A feladatkezelő nem jelez semminek ennyi memóriát, és az általam bezárt progik sem látszanak benne. Nap végére már teljesen el is fogy a memória. Ha játszok előbb is. MIt lehetne ez ellen tenni? Ötletem sincs.
Köszke
DeFo -
kosarob8
aktív tag
Sziasztok!
AKadna egy kis problémám a windows xp-vel
sp2 fel van rakva...már egy ideje fenn van a windows eddig semmi gondom nem is volt vele de most ezt kezdte el kiírogatni amikor vmit fel akarok telepíteni: [link]

Tudna vki erre mondani vmit???
-
X-COM
nagyúr
lassan zárni kéne ezt a topic-ot szerintem, mivel remélhetőleg minden xp szerves része az sp2 így több, mint 1év után
-
Integra
titán
valaki ha tud, adjon egy linket a magyar xp pro 230valahány megás önálló sp2 update exe-hez plíz!
-
Romeo23
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a windows ablakokkal. Ha egyszerre több minden fut, és lenn a tálcán egérrel kattogtatva váltogatom a program ablakokat, akkor sok ablak teljes képernyőre váltásakor mindíg mégis a háttérben marad és nem jelenik meg. Le kell tegyem az összes többi ablakot a tálcára, hogy az az egy maradjon fenn, amit akarok, és csak akkor látom, amúgy mindíg valamelyik korábbi ablak marad fenn. Nem tom érthető-e, de mi a megoldás? Valami prioritási gond ez?
-
gergo84
aktív tag
Hi srácok!

van egy konfigom:
ide1/1: 40gb hdd rendszer
ide1/2: 160gb hdd rack
ide2/1: dvd
ide2/2: dvd
sata1: 40gb hdd
az IDE1/1-en jelenleg is futó win xp pro sp2 van. 8gb particion. namost ezt az egészet át kellene rakni a sata1 hdd-re. kell a szabad ide hely nekem.
megoldható? már láttam valahol, hogy felesleges telepitgetések nélkül is meg lehet csinálni -
Allien
veterán
Kaptam kölcsönbe egy pendrive-t. De, sajna nem ismeri fel az eszközt a win xp (sp2).
A fényképező gépemmel is így jártam, arra telepíteni sikerült ''meghajtót'' (ricinust), de a pendrive-ra nem találtam semmit. Legalábbis a microsoft oldalán. Valszeg rosszul kerestem rá. Tud valaki segíteni, mi a megoldás? 
-
War
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van a gépemen egy found.000 könyvtár amiben a sérült adatokat tárolja az XP. Egy áramkimaradás során elszállt cuccaim vannak ott, már lemondtam az adatokról de törölni szeretném valahogy, azonban sehogy sem sikerül. Hiába veszek le minden atribútomot akkor sem engedi törölni. Tudtok valamilyen megoldást?
(nem szeretnék csak ezért újratelepíteni vagy formázni...) -
X-COM
nagyúr
válasz
Alkarcsont
üzenetére
oemlogo.bmp meg oeminfo.ini a system32-ben
-
Alkarcsont
senior tag
Szevasztok! Valahol olvastam erről, de nem tudom hol...
Lényeg, hogy csináltam egy képet:
A képen látható a ''Gyártó'' szöveg alatt egy embléma mellette pedig egy ''Powered by nLite'' felirat! Nos én oda más szöveget és képet szeretnék, mint mondta valahol olvastam, hogy ebbe bele lehet turkálni, ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy miként tudom lecserélni ezeket a nekem tetsző képre il. feliratra.
Előre is köszi! -
X-COM
nagyúr
-
vicces
addikt
hi!
fel szeretném rakni az usb-m driverét, de sp1 nélkül nem megy.
csakhogy már fenn van az sp2.
nem lehet valahol átirni valami verzio számot, hogy az installer sp1-esnek higgye a wint? -
gergo84
aktív tag
Üdvözletem minden pc guru-nak!

a segítségeteket szeretném kérni. Windows xp-t kellene feltelepíteni egy 200gb os sata hdd-re. a pc nem az enyém, az egyik munkatársamé. a szituáció már általatok nagyon ismert és gyakori. A windows install nem látja a sata hdd-t.
nos az én gyenge ismereteim már annyira elörehaladtak, hogy feltételezem valami lemezt kellene behelyezni, aminek segitségével a sata hdd elérhetővé válik az xp számára.
nos ez egy sulinetes gép. a munkatársam vette. nem tom miért, de a boltban nem rakták fel neki az xp-t. szoval kérem segitsetek. s remélem az én ismereteim is gazdagodik majd.
milyen információra van szükségetek, ami alapján a megoldást kitalálhatnátok?
thanks
-
-
Megpróbálom úgy
-
X Factor
addikt
Sziasztok!
Hogy tudom kikapcsolni hogy a nyelvi eszköztár ne jelenjen meg indításkor? -
Thx
-
Ezt parancssorba írva only?
-
Következő a gondom.A víruskeresőm trójait érzékelve letörölt a gépről valamit és azóta
nem tudok a netre felmenni.A hálózati kapcsolatra állandóan a ''nem jött létre vagy korlátozott'' üzenet jön,xp sp2 és kábeleles netem van.Vírus,spywarekeresést csináltam másik gépbe téve a vinyót,a gép tiszta.Volt sfc /scannow,javító újratelepítés,hálókártya
driver eltávolít/install,nem segített.Van valakinek ötlete,mit lehetne még tenni? -
iziglen
csendes tag
Eddig egy (AMD64 3000+, Gigabyte K8VT800 alaplap, 1GB RAM, ATi 9200) gép boldog tulajdonosa voltam! Tegnap vettem egy C3D 9600pro-t, és nem akar működni, fekete lesz a kép boot közben! Aztán újra felraktam a WinXP-t, és amikor a teljesen szűz XP-re felraktam az SP2-t, akkor újra a sötétség vette át a hatalmat!
Miért nem működik a C3d 9600pro SP2 után??? 
-
Totyi
őstag
#1785????
Én nem értem!Erre senki sem akar válaszolni? -
ALI_G
veterán
hali!
Hogy tudom kikapcsolni a win sp2-ben, hogy ha csatlakoztatom a bluetooth ezközömet, akkor ne telepítsen fel magától semmit, mert én az eredeti drivert akarom használni. Akárhányszor próbálom a win mindig magától felrakja magának amit jónak gondol (
) Nekem viszont csak az eredeti kell. Ha mellette felrakom az eredetit, akkor az eredeti nem műxik
viszont a win-es meg igen. 
-
roobeerto
csendes tag
Hi all!
Van egy Asus K7V8X-X es alaplapal szerelt gépem AMD Sempron 2400+ os procival. Olyan problémám merült fel hogy a gépem xp sp2 előtt símán vitte az 1667mhz-t sőt a 2 Ghz-n is elment. Amióta felraktam az SP2-t csak 1334-en hajlandó futni a gép, ha följebb rakom az órajelet kifagy már egy internet explorer indításától is. A bios-ban amint magasabbra állítom az órajelet egyből hozzáteszi piros betűkkel hogy nem támogatja a 333-nál magasabb buszsebességet!!! SP2 előtt símán vitte a 400-at!
Az megoldás lehet esetleg ha már eleve sp2-es xpt rakok fel és nem frissítem az Sp1-es XP-t? Egyáltalán hogy lehet ez???? -
MyKonzerv
senior tag
biztos, hogy ezt a társalgást itt kell folytatnotok? khm...

-
frankie!
őstag

[Szerkesztve] -
Totyi
őstag

-
moonman
titán
-
moonman
titán
figy, nem véletlenül hívják service packnek. a biztonsági javításokat leszámítva egy halom működésbeli javítás és plusz funkció van benne, szal ha rám hallgatsz, tedd csak fel.
a lassulásról szóló pletykák hátterében általában valami más van, rendszerint agyonhasznált rendszer, ami amúgy is összedőlne egy idő múlva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kutya topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Építő/felújító topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Világrekordot ünnepel az ASRock
- Raspberry Pi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus VC239 23 Full HD Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Samsung Galaxy S24 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A fényképező gépemmel is így jártam, arra telepíteni sikerült ''meghajtót'' (ricinust), de a pendrive-ra nem találtam semmit. Legalábbis a microsoft oldalán. Valszeg rosszul kerestem rá. Tud valaki segíteni, mi a megoldás?