Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Már csak annyit mondjatok meg a ms javat ,hogy tudom uninstallálni... ,mert a programok tel/törlésénél nincsen bent... Vagy nem kell uninstallálni ahhoz ,hogy a sun javat feltegyem??
[Szerkesztve] -
agostonl
tag
És jó helyre írták a bejegyzést?
Engem elsőre bevitt az erdőbe egy leírás, hogy a hálókari beállításaihoz kell beírni. Utána felraktam a hekkelt tcpip.sys-t, ettől idegbajt kaptam (nekem ne üvöltözzön a Windows a fájlra), visszaraktam az eredeti fájlt, majd utána volt a mostani beállítás, és ez megy.
Továbbá megy vagy 80 DC-s srácnál is. -
agostonl
tag
Bővebben: link
és minden alapon van.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
agostonl
üzenetére
bink, okos gyerek, én is szoktam olvasni, de ha elolvasod a cikk kommentjeit, láthatod, hogy a tcpnumconnections nem megoldás.
de olvashatod akár a tcpip.sys hekkelő lapján is Bővebben: link
de pl. a 4226 tcpmnumconnections google-zásra is erre a következtetésre jut az ember -
faster
nagyúr
-
agostonl
tag
Akkor viszont sztem várj egy kicsit, vagy ha állandó net-ed van, állítsd be, hogy az automatikus frissítés szedje le, és szóljon ha kész.
Nekem egy gép beleomlott az SP2-be, de azt még nem tudom, hogy miért.
Szabályosan telepített gép, és nincs fent semmi extra (csak éjszakai backup fut rajta, meg egy Apache és MySQL). Ezért én inkább vhogy leszedném fájlba az SP2-t és úgy próbálnám, ha neked lennék.
UI: Nekem gyorsan jött a melóhelyen (jah kérem 4 Mbit-es NET).
[Szerkesztve] -
agostonl
tag
Még annyit zárásként (és itt befelyeztem a témát), hogy tegnap kipróbáltam a munkahelyemen, nyitottam 10 TCP-IP kapcsolatot és 11.-nek az Oracle SQL már nem tudott kapcsolódni, sőtt a Novell (TCP-IP-n) szintén lehalt. Az eseménynaplóban pedig ott volt a 4226-os bejegyzés.
A registry átírása után mindez megjavult.
Szerintem ez volt a puding próbája.
A megoldást csak azért írtam be ide, hogy mások ne csesszenek el fél napokat a hiba keresésével, és nem azért, hogy másik fél napot vitázzak. -
agostonl
tag
Minden M$ frissítés! -
Pet_i
senior tag
Nekem windowsupdate-ben végre megjelent az sp2 (93MB) és döglassan tölti. Honnan lehet még letölteni? (Nem a többfelhasználós sp2-re gondolok, ami egy hete kint van.)
-
agostonl
tag
Én ezt találtam ,és ismétlem nekem, + még vagy 80 DC-s srácnak működik a dolog, úgyhogy erröl ennyit. Jah és nem cseréltünk tcpip.sys-t!! -
faster, agoston sikerült odáig eljútni ,hogy az asztal feljöjjön???
Faster neked milyen java-d van?? Lehet ez lenne a gond... érdekes
-
faster egy próbát kérek tőled... menj fel az alapbeállításaiddal a www.jojatek.hu-ra és vendég ként próbálj belépni valamelyik szóbába és azon belül mondjuk a 9-es pool bilcsibe. Na most ha tudsz új asztalt csinálni vagy leülni 1 játékos mellé és megjelenik a bilcsi asztal, akkor szólj!!! Thx!!
-
agostonl
tag
Ez azért nem igaz, mert nálam azóta hibátlanul működik a dolog.
Hidd el, hogy nem kompromitálnám magam valami bizonytalan ''hack''-el.
A leírt megoldás ténylegesen működik, ki lett próbálva több gépen is.
A tcpip.sys hackelése azért felesleges, mert az egy alapértéket tartalmaz arra az esetre, ha ez a bejegyzés nem létezne a registry-ben.
De mind1. Senkit nem akarok meggyőzni, tipikusan úgy néz ki a helyzet, mint a melóhelyemen. Az ember segíteni akar, és belekötnek. -
válasz
agostonl
üzenetére
ez megoldást nyújt az én próblémámra is?? Mert ha nem akkor nekem nincs rászükségem...
Nekem más a gondom.. olvasd feljebb
Hiába szedem ki az internetbeállításon belüli xp popup-ot , akkor sem tud bizonyos oldalt megnyitni pl:egy bilcsi asztalt ami a jójáték oldalról nyilik meg ha éppen gamelni szeretnék...
------------lol lol lol------------ -
agostonl
tag
Nekem ráment a szombat délelőttöm, mire rájöttem.
A helyzet a következő volt.
Ment a FlashGet több letöltéssel, és mellette se mail leszedés, se Antiirus Update, se böngészés.
Egyébként meg nem kell szidni az olyan embert, aki jót akar.
Ha vkit érdekel, a telepítő teljes egészében eltávolítható, és csak az alábbi dolgokat műveli:
A HKLM/System/CurrentControlSet/Services/Tcpip/Parameters
regisztrációs kulcs alá betesz egy bejegyzést:
TcpNumConnections
tipus: DWORD
érték: fffffe
Ezután felmásol egy VB scriptet, amivel a beállítás ellenőrizhető és kér egy restartot.
Az eltávolítás visszaállítja az előző állapotot.
A fenti művelet a hivatalos M$ megoldás, tehát nem házihekk. Azért lett telepítőbe rakva, mert van egy-két ismerősöm, akik nem akarnak a registry-be turkálni, mert nem értenek hozzá. -
vjannus
aktív tag
Már bánom hogy sp2-t felraktam : Egy pár oldalr pl http://messenger.yahoo.com/ nem engedi megjeleníteni ,már mindent át állítottam ha tudjátok mi lehet a baj akkor írjatok már!
-
vjannus
aktív tag
Már bánom hogy sp2-t felraktam : Egy pár oldalr pl http://messenger.yahoo.com/ nem engedi megjeleníteni ,már mindent át állítottam ha tudjátok mi lehet a baj akkor írjatok már!
-
Az eseménynaplón belül , melyikben kell nézni ezt?? Alkalmazás, biztonság, Rendszer ??
-
rdi
veterán
másnál jelentkezett már, hogy elindítom az automatikus frissítésben az SP 2-tőt, aztán semmi ???
-
hmm... akkor egyenlőre még nem telepítem...
-
X-COM
nagyúr
válasz
agostonl
üzenetére
a magyarításba valótlanságot írsz, a kifelé irányuló válasz nélküli kapcsolatok limitáltak 10-ben, tehát normál felhasználásnál ez nem jelentkezik, mindenféle fájlcserőknél lassíthat be némileg.
Tehát a ''javítást'' csak akkor tanácsolom telepíteni, ha valóban jelentkezik a fenti bejegyzés az eseménynaplóban és télleg kibírhatatlan, mivel házihekk. -
agostonl
tag
Figyelem!
A Windows XP SP2 telepítése után a NET felé csak 10 kapcsolatot engedélyez a rendszer.
Ha átléped a fenti kapcsolatot, az eseménynaplóba 4226-os számú figyelmeztetést kapsz.
A Microsoft az alábbi választ adta a problémára:
''Thanks very much for responding. This new feature is one of the stack's
''springboards'', security features designed to proactively reduce the
future threat from attacks like blaster and Sasser that typically spread
by opening connections to random addresses. In fact, if this feature had
already been deployed, Sasser would have taken much longer to spread.
It's not likely to help stop the spread of spam unless spammers are
trying to reach open email relays in the same way, by opening
connections on smtp ports of random IP addresses.
This is new with XP SP2 and we're trying to get it right so that it does
not interfere with normal system operation or performance of normal,
legitimate applications, but does slow the spread of viral code. New
connection attempts over the limit for half-open connections get queued
and worked off at a certain (limited rate).''
A javítás letölthető nálam a letöltés menüpont alól: Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
jah azt nem tudtam.. mámint a (tűzfalat). semmilyen toolbárom nincs... nekszoktam ilyen szarokat össze-szedni... még virusom se szokott lenni...
Ediig tökéletesen ment minden, de amióta sp2 fent van ez a próblémám..
Hiába állítom explorerben->beállítások->adatvédelemen belül mindent amit lehet.. de semmi
-
Na most az az érdekes, hogy nekem a virusbusteren kívül semmilyen más védelmem nincsen...(se popup, se tűzfal)
Azt nem értem ha kikapcsolom az Xp-én belüli tűzfalat... akkor mi a francért nem működik??
Teljesen elszomorító
nem értem... esetleg lehet a tűzfalnál->beállítás-> speciálisnál hozzálehet adni portokat, lehet ide kéne felvennem az adott oldal port címét? -
-
Hi! Nekem valaki azt mondja meg, mit kell kikapcsolni ahhoz ,hogy bizonyos ablakokat ne blokkoljon az explorerem.. Már próbáltam tüzfal állítást, exploreren belüli allítást, de nem találtam semmit
. Na most konkrétan a jójáték.hu oldalon nem tudok pool-ozni ,mert nem nyítja meg ez a fosExplorer azt az ablakot ami ehhez kéne..
-
Snark
csendes tag
üdvi!
nekem az a kérdésem, hogy hogyan lehet visszaállítani az sp 2 előtti állapotokat parancssorból?
(winxp cd ''javítás'' funkcióját használva)
(ugyanis lefagyott frissítés közben, és azóta nem szól hozzám... boot közben lefagy és újraindul, csökkentet módban sem tudok belépni)
a segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Használt Apple A1243 EMC2171 német kiosztású vezetékes billentyűzet / 12 hónap jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
- Ultimate előfizetés akár 3856 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy S23 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Zalman i3 Edge FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Megoldást nem tudok, gyere X-Com, segíts!
)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(És az az oldal is döcög. Úgy látszik magyar MS oldalak ma használhatatlanok.