Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frenky89
addikt
Ha vki tudja mi ez: [link] akkor feltétlen szóljon, hogy hogy lehet vissza tüntetni a mappák neveit
-
Petes
tag
Sziasztok!
A notebbokomra szeretném újra felrkni a windows, szerintem valami virus támadhatta meg mert nagy nagyon lelassult, lényegében használhatatlan a gép, de sajnos telepíteni sem enged.
Amikor bebootol a az xp cdről a gép és törölni akarom a C meghajtó teljes tartalmát nem engedi azzal az indokkal hogy a lemezen fontos frissitő fájlok vannak.
próbáltam windows alól indítani a telepítést de újraindulás utén nem folytatódik, lényeg hogy semmit nem tudok csinákni.
Volna arra ötletetek hogy hogyan tudom a C meghajtót letörölni hogy aztán friss windows kerülhessen rá?
Vagy egyáltalán hogyan tudnám a problémát megoldani...
köszi előre is -
Tithian
őstag
Tanácsot kérnék SP2 ügyben: melyek azok a dolgok, amikre oda kell figyelnem majd a telepítés után? Még az SP2 kijövetelekor olvastam ezt-azt autodefragról, netes kapcsolatok erőltetett szabályzásáról, s egyéb új problémákról, de listát ezekről nem leltem. Mivel az új biztonsági feature-ök engem egyáltalán nem vonzanak, mit kell tenni, hogy minden maradjon a régiben?
A tanácsokat előre is köszönöm.
Az ok: ma rájöttem, hogy a biztonsági frissítések követéséhez kénytelen leszek SP2-t telepíteni. Kár, hogy az új exploitok ellen védő javításokat már SP1-re nem lehet feltenni (18 kritikus frissítés van fenn, eddig többre nem volt szükség), pedig most hasznosak lennének, hisz újra van vírus, ami csak úgy Blaster-módra hálózaton keresztül támad (W32.Rbot.Ini, irdvxc...). Nem estem persze kétségbe, az AOL AVS (Kaspersky) megkímél a gondoktól.
-
Hali! Olyan gondom lenne nekem, hogy felraktam az XP-t és egyszercsak elkezdett nagyon lassan kikapcsolni, vagy újraindítani a gépet, vagy 1 perc kell, hogy leálljon. PEdig csinálvalamit mer progit már nem tudok indítani. Mi lehet a gond?

-
qdak
addikt
valaki tudja hogy xp sp2 v. sp nélkülit miért nem tudok felrakni egész a merevlemez ellenörzésig elmegy azt vége, irjatok configom:
-
Mountain
tag
Hali!
Windows xp sp2 alatt a következő problémám van.
kikapcsoláskor/újraindításkor nem tudja bezárni a .NET Event Broadcast nevű alkalmazást.
Nem mindig jön elő, de elég gyakran. Vmikor le tudja lőni, vmikor nem. És akkor reseten kívül egyszerűen nem tudom máshogy újraindítani.
Már kicsit utánaolvastam, másoknak is volt ez a probléma. Azt mondják a Radeon drivere okozza, mert az egy .NET keretrendszer alapú alkalmazás. Felraktam a legújabbat, de ugyanaz. Mondták, van a microsoftnak vmi uphclean.exe nevű megoldása, de nekem nem igazán használt.(Vkinek jó, vkinek nem) Más megoldást én még nem találtam, akiknek van ez a probléma mindenki azt mondja, h fennáll, és ennyi.
Valakinek volt már ilyen?
Megoldási javaslat? -
Andie
őstag
Na megvan a megoldás, beirom, hátha valamikor valaki beleütközik.
Itt találtam a megoldást : [link]
Vezérlőpult - Területi és nyelvi beáll - Speciális
Itt a második csekkbox nálam be volt ixelve, azaz Speciális szövegszolgáltatások kikapcsolása.
Kivettem a pipát, és azonnal enabled lett a ''Nyelvi eszköztár...'' gomb.
Rákattintottam, és bejött a lent ajánlott form, amin persze be volt ixelve a ''nyelvi eszköztár megjelenitése az asztalon'', de kivettem, alkalmaz, beixeltem, alkalmaz, és megjelent
[link]
Köszi mindenkinek!
[Szerkesztve] -
Andie
őstag
Ha megnézed, ott van végülis az eszköztár, már csak abból a pöttyözött elválasztó csúszkából is láccik, csak épp a HU és az EN felirat (illetve a kattintás lehetősége) hiányzik. Emléxem, megnéztem, ahogy javasoltad, és be volt pipálva a Nyelvi Eszköztár.
De most kipróbáltam itt a cégnél amit mondtál, jobbegér a HU-ra, eszköztár, nyelvi eszköztár ki van pipálva. Kivettem a pipát, eltünt a pöttyözött csúszka is meg a HU felirat is, és visszavarázsolni sem tudom, mert újabb jobbegér, eszköztár menüben már nincs ott a nyelvi
''Új eszköztár'' van, de az feldobja a sajátgépet és mappáit.
Úgyhogy mostmár 2 gépen kéne visszavarázsolni...
Moooooonmaaaaaaaan!!!!!!!
-
Danecay
addikt
Köszönöm a reagálást, de az exe kitömörítés volt az első dolog amit kipróbáltam és sikerült is annak ellenére, hogy semmi nem utalt rá, hogy tömörített file, de valamiért így nem volt a fileok között olyan futtatható file, mint amilyen önkicsomagolás után temp-be, persze ezen én is csodálkoztam, mert telepítettem ár ezzel a módszerrel. Lehet valamilyen duplán tömörített valamiben volt a kívánt file, ezért nem találtam.
Mind1, végül is megoldódott, és hátha jól jön másnak is az infó -
Danecay
addikt
Nos úgy néz ki mégis sikerült megoldani a problémát

A megoldás: Futtatás/cmd és ide beirtam az elérési útját és a nevét a futtatandó exe-nek majd 1 szóközzel elválasztva utána a következőket: set tmp=x:\tmp (természetesen az x a meghajtó betüjelzését takarja)
Így működött. -
Andie
őstag
válasz
Danecay
üzenetére
Akkor ez nem innen olvassa az infót.
Próbáld TE kitömöriteni. Ha exe, és olyan rar-os ikonja van, akkor simán jobbegérrel ki tudod tömöriteni (persze winrar installed).
Vagy nyisd meg a TEMP könyvtárat, azt ahogy tömörget kifele, már move-old is a fileokat át a D-re.
Egyebet nemtok elmondani...
(esetleg az install mellett nincs ini vagy valami?) -
Danecay
addikt
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet e változtatni az alapértelmezett TEMP könyvtár elérési útvonalát, mert nem tudok felinstallálni egy progit, ami a C:\Documents and Settings\Nevem\Local Settings\Temp\ -be tömörítene ki átmenetileg, viszont itt nincs annyi helyem. Próbáltam megváltoztatni itt:
de nem jött be, ugyan oda tömörített ki ahová eddig. -
Andie
őstag
Tisztelt Guru urak!
Minap vettem észre, hogy eltünt a Lang bárom a tálcáról. Nemmintha brutálisan zavarna, alt+shift továbbra is vált az angol <> magyar között, de azért jobb lenne, ha ottlenne azon a (most) üres helyen. Lásd kép.
[link]
Valami 5let, hogyan varázsolhatnám vissza?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
THomas007
senior tag
Sziasztok!
A problémám az,hogy van egy frissítés (KB898461),amit sehogyan se tudok feltelepíteni a gépemre. Amikor elindul az automatikus frissítések,akkor letölti ,ugyan de az irja ki hozzá,hogy a frissítés nem lett telepítve. Ezt mostmár egy hete, minden nap letölti és egyszerűen más frissítést megse próbál leszedni. A Windows update honlapjáról is próbáltam letölteni,majd telepíteni,de ugyanúgy eredménytelenül jártam. Mi lehet a probléma? -
deadguy
aktív tag
Létezik olyan, hogy magát a directx 9.0c-t unistallálni tudnám valahogy?
-
bobsys
veterán
ja igen
és más partíciódon sincsen meg? lehet installkor nem a c: volt az aktív partíció -
-
nolika
senior tag
Ilyet se láttatok/halottatok!
Amikor újratettem az XP-t kb 2-3 hete, fajául megy meg minden.Utóbbi időben azt látom kiírva mindig,''boot.ini fálj hiányzik...''.De csak egy rövid pillanatkára.É mindig betölt a rendszerem.Keresgéltem a boot.ini file-t és NINCS A MEREVLEMEZEN!!!
ez h lehet????

-
deadguy
aktív tag
Nem tudom TC vagy WinXP ''hiba'', ezért ide is leírom:
''Érdekes dolgot produkál a TC. Ha egy .exe file-ra akarok jobb gombbal kattintani, egyszerűen bezárja a progit... minden másra (pl.: mappák, nem .exe file-ok) engedi. Ugyanez a helyzet ha a jobb control melletti windows-izé gombot nyomom (NEM a win gomb; a másik). Valakinek valami ötlet?'' (Idézet a TC topikból).
Semmi vírus, semmi spyware a gépen akármelyik TC verziót használom, mindig ez van, csak azt nem tudom, lehet-e ez XP hiba.
Windows intézőben rendesen működik minden. -
fabrik
csendes tag
udv. ne tudja valaki veletlenul h a win xp hol tarolja a jelszavakat meg felhasznaloneveket ? regebben ha felmentem egy oldalra akkor ott beirta magatol a felhasznalonevet meg jelszot a rendszer de most nem teszi. a kerdes h honnan tudom elohivni ezeket ?
elore is koszi -
-FreaK-
veterán
A registry-ben be van kapcsolva a Prefetcher(3as értéken) de a win prefetch mappájában nincs egyetlen file sem, ez hogy lehet? Lehetséges máshogy is tiltani a működését úgy ha a registry-ben be van kapcsolva?
-
JoHnni
senior tag
üdv
lenne itt mégegy kérdés: a numerikus billentyűzet nem mükődik, a num lock gombbal se lehet kapcsolgatni, a led se ég. hogy lehet ezt a problémát megoldani? -
JoHnni
senior tag
üdv!
A kérdésem az lenne, hogy hogy lehet azt megcsinálni, hogy a hibernálást megjelenjen a kikapcsolás menüben?
[Szerkesztve] -
Out
addikt
válasz
sszever
üzenetére
Hehh, de hulye vagyok, az elso talalatra kattintottam es azt lattam hogy fizetos, letoltottem hogy kiprobalom, de aztan el is felejtettem hogy Te egy google linket adtal amin van tobb progi is. Koszi hogy felhivtad a figyelmem ra...
Nem vagyok mar almos, de meg mindig alszok ugy erzem :o) -
Out
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Koszi a valaszt, de ez nem azt csinalja amit en szeretnek. Mondjuk ha azt szeretnem hogy mindennap 15:48-kor kapcsoljon ki a gep azt hogy oldjam meg ezzel?
-
Out
addikt
Hogyan vagy milyen progival lehetne azt megoldani hogy a windows lekapcsolja a gepet egy adott idopontban? A google most nem volt a baratom vagy csak rossz kerdest tettem fel neki, de a ''windows xp időzített kikapcsolás'' stb.. kulcsszavakra nem hozott be semmi hasznalhatot.
-
éN79
addikt
Mivel a ''lassú leállás'' kereső szavakra nem sok megoldást találtam, hátha azóta valaki rájött a titokra, vagy csak egyszerűen meg tudja osztani valaki velem a megoldást.
A lényeg: SP2 van a gépen (EE), a leállás baromi lassú. Hiába zárom manulisan (kilépek az alkalmazásokból) a leállítás elött a NOD-ot, a Keriot, a Gmail-t, magyarul szinte mindent, ami az asztalon futó alkalmazásként megjelenik, az ördödi masina simán képes ugyanolyan szöszmötölve leállni. A folyamatok között semmi nekem oda nem illő, ill. nem indokolt nagyságú erőforrásfelhasználás megy. Spyware, vírus elvileg nincs. (keresők negatív jelentést adnak, mondjuk a spywarrel kapcsolatban azért van olyan bejegyzés, hogy a SecurityCenter dw:0 a registryben a virusoverride meg tűzfal környékén...
)
Minden tippet szívesen várok. -
Fricó
aktív tag
mit tudok csinálni hogy más ne tudjon belépni rendszergazda névvel és üres jelszóval a gépembe?
-
Ra3
őstag
emberek, valaki tudja hogy mit lehet csinálni akkor ha a windows xp gond nélkül indul, de odáig nem jut el hogy be tudjak lépni, mert megáll az alul-fölül sötétkék, középen világoskék képnél xp logoval. már mindentféle dolgot próbáltam ami az f8-as menüben van, de csökkentett módban sem indul, a kék indítóképnél mindig megáll. viszonylag új a rendszer, nem lett rá semmi telepítve az utóbbi pár hétben, egyszerűen tanácstalan vagyok. ötleteket plz.
-
kem
addikt
Sziasztok.
Kérdésem lenne, ilyennel még nem találkoztam.
Bootolás előtt kiírja a gép a hálókari MAC címét, és a DHCP felirat uztán forog a cursor.
Hogyan tudnám ezt eltüntetni, mert legalább fél percig áll tőle a gép.
Az alaplap Abit IS7-E2, az integrá
lt hálókar nem müxik, ezért egy Realtek karit tettem bele. -
-FreaK-
veterán
Az eseménynaplómban találtam egy érdekes bejegyzést amiről nem tudom h micsoda, valaki meg tudná mondani h kell-e miatta aggódnom vagy sem?

[link] -
zsoi
senior tag
Lehetséges-e (ha igen hogyan) bizonyos szoftvereket elrejteni a programok hozzáadása/eltávolítása modulban?
-
bozont
veterán
Gondolkodtam h a problémámmal hova forduljak, de sztem ez vmi win bug lesz szóval...
A gondom az lenne h minden indításkor ellenőrizni akarja az egyik meghajtót (egy 80gigás maxtor vinyór, amin van egy 10gigás rendszerpartíció ez a 'c' és a másik meg a 'd') Mindig a 'd'-t akarja ellenőrizni. Néztem az ütemezett feladatokat,de semmi ilyesmi nincs beállítva, gondoltam lefutattom saját kezűleg is a lemezellenőrzést,kérte h indítsam újra,aztán meg kétszer egymás után lefutatta
Lövésem sincs h miért csinálja ezt. Még szinte friss a rendszer, pár nap után jelentkezett ez a dolog. Öcsém gépe, de nem szokott gányolni
-
Rickenstein
senior tag
Problem: Amint beléptetem domain-be a gépem, az asztali ikonok feliratháttere átlászóból átvált átlátszatlanná. Illetve egy - az aktuális felbontásnál nagyobb (vagy kissebb) méretű - háttérkép beállítása esetén (domain-be léptetés után) nincs antialiasing és rettentő ronda pixeles lesz a háttérkép. Why? Megoldás? (Tudom, valsz az AD-s group policy visszaállítja az ő beállításait, de el szoktam indítani egy saját login script-et, amivel visszaállítom a saját beállításaimat)
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Üdv fórumtársak!
A kérdésem a következő lenne: hogyan és miért képes elfelejteni az XP egyik napról a másikra a parancsikonokat. A gépemen egyik merevlemez rendszerpartícióján egy SP2 csücsül, e másik HDD rendszerpartícióján meg egy 64 bites Vista RC1. A Vitás felé jópár napja nem néztem, de tegnap valamiért az kellett nekem. Miuátn Vista után újraindítottam a gépem immáron XP-vel, az asztalon az összes ikon elvesztette identitását, már ami a kinézetüket illette. Manuális a nagy részét vissza tudtam állítani sziszifuszi melóval, de ez azért mégsem járja!
Ötlet? -
_Lacos_
tag
na nem jár erre egy szaki sem ?
-
_Lacos_
tag
Hali !
SP1- em van + az összes eddig kijött update ,kivéve SP2. Ha most felrakom az SP2-őt, az utánna kijött frissítéseket ismét fel kell raknom ? -
Troy.
addikt
Hello. windows xp mellé feltettem D meghajtóra windows 2000-et.. De nem hajlandó az Xp-t elindítani.. Mitől van ez?

-
sziasztok
azzal kezdeném hogy volt egy sima XP lemezem amire sikeresen semmi gond nélkül beleintegráltam a SP2-t /progi nélkül, egy leírás alapján/
facán is működik ..
mostanába leszedtem az nLite progit s azzal egy kicsit belenyúltam:
- windows updateket beleraktam /AFP csomag/
- illetve hogy amikor telepíti bizonyos dolgokat ne kérjen mert előre megadtam e progin keresztül
facán fel is ment meg minden
DE csak akkor jön be a felrakott rendszer ha bent van a boot lemez s megvárom míg letelík az idő /tudjátok amikor kiírja hogy 1 gombnyomás s betölti a lemezt ha nem csinálok semit bejön a rendszer/
ez hogy lehetséges?
esetleg van rá valami megoldás hogy magától is beinduljon a rendszer?
illetve aki jártas az nLite progi kérem segítsen egy kicsit
[Szerkesztve] -
Api(cs:s)
tag
Sziasztok, lenne egy olyan problémám, hogy régebb felraktam a vista-t és most formatoltam az xp-s vinyómat, mert természetesen csak azt használom, a vista-t csak kipróbáltam, viszont az a probléma hogy a másik vinyómon az élettelen vista még mindíg foglalja azt a nem kicsi helyet, és semmiféleképpen sem tudom törölni, mert az írja ki, hogy cannot delete: acces is denied. Ha valaki tudná hogy ezt hogy lehet törölni, az kérem segítsen, köszönöm
annyit még hozzá fűznék hogy próbáltam írásvédettséget leszedni róla, de nem volt hatással rá -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a windowsban beállitott letöltési száak számát holtudom megnövelni??
Régen csináltam már ilyet de sajnos elfelejtettem!
-
Andie
őstag
Nekem volt ilyen hibám, és az memó problem volt.
Kivettem az egyik memó modult, és simán felment a win.
Az msn-es problám továbbra is megvan.
MoonMan! Kipróbáltam, kivettem az összes pipát a hangok és figyelmeztetések menünél, és még igyis villog a chat-ablak, ha háttérben van, és üzen valaki
-
Finwe
őstag
Hello!
ma elpukkant a winyóm és most telepítek új vinyóra xp-t de most kaptam a 2. hibaüzenetet, hogy nem tud file-t másolni a cd-ről. a cd nem karcos, ellenben nem működik a cd meghajtó, ez biztosan jó mert eddig is eljutottam valahogy és most vettem (nec).
Több problémám is van a géppel itt leírtam: [link] eddig az alaplapot gyanusítottam most bejött a táp.
Szerintetek is hipergyors tépcsere?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Utolsó! Apple Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD - 27% ÁFA
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 630 G10 - 13,3'FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- Apple Watch Space Black rozsdamentes acél szíj
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/061110/lang_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)

''Új eszköztár'' van, de az feldobja a sajátgépet és mappáit.

)