Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces
addikt
hi!
mi a francért nem zárodnak be sokszor a programjaim??
ha van systry akkor az is megmarad. csak akkor tünik el, ha az egeret föléje viszem. pl tegnap este az outlook-ot tudtommal bezártam, és ma még mindig futott a taskmanager szerint. és tényleg. le is szedett 4 uj levelet.
de sokszor az a helyzet, hogy látszolag nem fut, aztán én meg elinditom,. mivel már fut, nem jön semmi ablak fel. aztán látom, hogy nem megy inditok megint, és igy néha eljutok addig, hogy 4-5x is fut az outlook, de kezelni nem lehet, mert nix felülete. ekkor mindet bezárom, és utána már rendszerint szokott müködni. de más progik is csinálják ezt.
? -
Ati9500
senior tag
Én is felraktem... újraindóstaláltam mindent.. azóta lefagy a GTA VICE CITY
miért... ? a kedvenc játékom .. -
moonman
titán
nekem munkahelyi gépem tökéletesen fut sp2-vel és nvidia-cuccal.
-
ra^ven
senior tag
Ha jól veszem ki, nem éri meg feltenni az xp sp2-öt?
MOst látom az uj nvidia driver sem indul vele, meg ilyenek.
Most megéri felrakni vagy nem?
-
-
Carpediem
aktív tag
válasz
lucutus
üzenetére
én ma szoptam vele jó nagyont feltettem ezt a drivert ... újraindit belép a winbe és reset... INNO 3D FX5900XT semmit nemtudtam csinállni... csökkentett módba lefagyott

amikor a csökkentett módba véletlen nem fagyott le akkor a rednszervisszaállítás után kiírta hogy nem sikerült!
vigyázzatok a driverrel
-
lucutus
csendes tag
Hogy lehet az hogy a frissen letöltött új Win Xp-s Nvidia driver /66.93/ nem hajlandó elmenni Win Xp Sp2-vel, lehet hogy nálamvan a hiba, de akkor a sima Sp1-gyel mért működik jól. Kiírja win Xp Sp2 allat hogy a telepített driver nem ehhez az OS-hez való. /érdekes/ A vga: Fx5900-es
Aki tud valamit üzenjen. Thx..) -
Grunya
aktív tag
Több helyen is írnak a neten az általam feldobott prblémáról, de mindegyik a firewalll-lal hozza kapcsolatba, meg valami FTP porttal. Lehet, hogy a tűzfal kikapcsolása nem elég? Mit kellene még próbálnom?
-
Integra
titán
az a baj, a magyar xp-vel, hogy a microfos, a magyar nyelvet, a legputribb kategóriás nyelvek közé sorolta. vagyis a karakterkészletre semmit sem optimalizálnak és ami elszaródhat benne az el is szaródik. magyarosítanak de ennek köze sincsen hozzá.
nagybátyám mac-en szerkeszt, profi, ő ezt egyszer elmagyarázta, rengeteget szív amiatt hogy ha windowsban kell dolgoznia mert az anyag éppen nem mac-es, vagy konvertálni kell.
ha a microsoft venné a fáradtságot és a magyar karakterkészletet végre jobb csoportba sorolná, akkor valszeg nem akadna annyi program a magyar xp-vel mint amennyi.
öcsém építésznek tanul, úgyhogy autocad2004 itt is van, de szerencsére én default minden magyarosítást elkerülök, angollal teljesen jól megy.
ez a magyar nyelv örök átka sajnos
a pozitív benne: megtanulsz angolul
-
Grunya
aktív tag
Továbbra sincs ötletetek, hogy miért nem lehet felinstallálni az AutoCADet a magyar XP SP2-re??? Nagyoon kellene a megoldás. .. Tűzfalat már kikapcsoltam, akkor sem megy fel.
-
X-COM
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
próbamégez
Bővebben: link -
X-COM
nagyúr
szokásos prescott gondnak hangzik
_L@c
csendes tag
Feltetten ezt az SP2-t a gépemre de nem indul el se telepités után. csak a format c: használ egyszerüen a betöltőképernyő alatt megáll az egész gép szerintem még az órajalgenerátor is leállt. megpróbáltam mindent de mostmár addig nem nyugszok amig nem sikerül. segíthetne valaki okosabb.
-
chicken
senior tag
válasz
moonman
üzenetére
én is csak azt látok

Nem! Nem azonnal pipálódik vissza. Hanem megymegy szépen a windows, aztán egyszer csak a kis piros ikon a tálcán jobboldalt ott figyel. Elindítgattam mindenfélét, de most nem lett. Az a baj, hogy nem én használom a gépet, majd asszem lesni kéne, hogy mitől is van ez.
Mondjuk eléggé low priority problémának tűnik, de mosmá piszkál egy kicsit.
Mod: nem fura, hogy hiányzik az a regitrykulcs?
[Szerkesztve] -
chicken
senior tag
Nnnna tehát a Filter opcióval próbáltam rákeresni a ''Firewall'' szóra. Az eredmény:
Bővebben: link
A boot logban pedig 3 találat:
188072: System:4 QueryValue HKLM\System\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters\PipeFirewallActive NOTFOUND
335236: explorer.exe:300 QueryKey *** Invalid Name **** SUCCESS Name: \REGISTRY\MACHINE\SOFTWARE\Classes\lnkfile\shellex\IconHandler
348686: zapro.exe:908 QueryValue *** Invalid Name **** SUCCESS ''C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\firewall.zap...''
Különben jó kis cuccos ez a regmon! Köszi! -
Grunya
aktív tag
Miért nem lehet installálni az Autocad Mechanikal 2004-et az sp2-es XP-re???
Tudja valaki a megoldást? Inicializáláson nem tud túllépni a telepítő... -
X-COM
nagyúr
válasz
chicken
üzenetére
nézd meg, hogy mi pippantja vissza a registryben az értéket
(HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\FirewallDisableNotify és FirewallOverride értékekről van szó) -
vicces
addikt
válasz
moonman
üzenetére
nem hinném, hogy virusos. tavaly télen kapott egy taslit a lap. azota nem megy a ps2 port. viszont a szerviz ahova vittem nem volt esd kompatibilis. lehet, hoyg a ''pofon'' de lehet, hogy a szervizben sérült valamelyik félvezető elektro statikusan.
a lényeg, hogy nem windows baj. legalább nem fantáziálgatok tovább. köszi! -
chicken
senior tag
kivettem a pipákat és újraindítottam, és megint Tűzfal - állapot ellenőrzése, nem pedig kikapcsolva!
Oké, javaslat gomb, Rendelkezem saját tűzfal pipa, oké
újraindítás, megint visszajön minden

-
chicken
senior tag
bizonyhogy kikapcsoltam
de reboot után rámegyek, és a 3 pipából a tűzfal előtt megint ott van!
(ez a biztonsági központnál baloldalt kékkel legalsó menü, riasztási módok megváltoztatása)
a Windows tűzfal beállításaiban
Általános fül - Kikapcsolva (nem ajánlott) - ez így marad
Na a kivételek fülön Nyomtatók és fileok, ott mindig visszajön a pipa
A harmadik fülön meg a három hálókártya előtt sincs pipa, és nem is lesz úrjaindítás után se. -
vicces
addikt
az normális, ha a gépem bekapcsolás után nem megy rendesen?
konkrétan a windows nem tölti be a driverek nagy részét.
legtöbbször csak az usb-s egerem, és billentyűzetem nme indul be, de sokszor a vga, lan kártya....
ilyenkor mindig vagy reset, vgay ha van lehetőségem, akkor szabályosan ujrainditom. a windows a rossz, vagy az alaplapom??
viszont 2.-szorra, ha beindul minden proléma nélkül megy akár hetekig is egyfolytában.
jah, és szokszor kék képernyő fogad. de ebből is 2 féle szokott előfordulni
he??? -
chicken
senior tag
válasz
moonman
üzenetére
Egy hetes win telepítés, mai nav full scan, autoprotect bekapcsolva, spyware nulla, zonealarm megy, semmise trusted, plusz tűzfalas router mögött van. Szerintem teljesen tiszta.
Ja, rosszul értelmeztem. Akkor még néhány részlet - a zonealarm beállítások ugyanazok a két gépen, csak nálam avast van, nem nav. Meg azon fönt van egy komplett SolidWorks meg egy Ansys, meg valami asus home theater és egy dvd decrypter, minden más ugyanúgy lett telepítve. És ez angol, az magyar. meg persze hardver az teljesen más. Biztos, hogy nem a symantec cuccok kavarnak be?
[Szerkesztve] -
chicken
senior tag
válasz
moonman
üzenetére
Nem tehetem, a gép tulajdonosa ragaszkodik hozzá, más megoldás kellene.
Egyébként nálam is fennvan a zonealarm, és mégis ki lehetett kapcsolni a riasztásokat.
Meg annyi különbség van, hogy nekem angol xp van, és az sp2 a windowsupdate oldalról ment fel, nála meg integrált xp sp2 telepítőcd-ről, mondjuk az is érdekelne, van-e különbség. Lehet, hogy emiatt van? -
chicken
senior tag
gyors kérdés: egyik itthoni gépen nem lehet kikapcsolni a biztonsági központban a tűzfalnál a figyelést, vagyis ki lehet, csak újraindítás után visszakapcsolja.
Mindig visszakerül a pipa a riasztási beállításoknál a ''Tűzfal'' elé, és a tűzfal beállításainál is a File és Nyomtatómegosztáshoz, hiába a tűzfal állapota ''kikapcsolva'' marad. És a speciális fülön egyik hálózati kapcsolat előtt sincs pipa. Van a gépen egy megosztott nyomtató egyébként, meg egy ZA meg egy nav. De nem jövök rá, miért állítja vissza mindig a tűzfalriasztást, a zonealarmmal van baja? -
Viktor77
titán
#1217-re valaki?
-
Calogero
addikt
Frissites utan akadt egy kis problemam
Windows update oldalon es par oldalon osszementek a betuk,olvashatatlanok
Integra
titán
a windows updatet nem lehet firefoxon keresztül csinálni?
nekem egyszerűen szar az IE-m ahogy van.
megáll és kész
hiába klikkelek a custom installra meg bárhol máshol egyszerűen tudomást sem vesz róla, max 10edszerre újrafrissítem az oldalt és akkor talán továbbugrik ez a baszás...
picsába és egyszerűen bezáródik mikor olyan kedve van....
[Szerkesztve] -
Integra
titán
nafaxom...
ot tart az install hogy backing up files
és itt nagy piros karikában fehér X...
setup cannot copy the file atapi.sys
ensure that the location specified below is correct, or change it and insert 'Windows XP System Files' in the drive you specify
copy files from: c:\windows\system32\drivers -
Integra
titán
ma csináltam szomszéd srácnak komplett format c-t új mindenséggel és ezen teszteltem az sp2-t. csont nélkül felment és kanyi baja.
mondjuk mire rájöttem hogy lehet jobb alulról kilőni azt a szar állandóan sivítozó hülye szekuriti pajzsot, megizzadtam, de sikerült
úgy holnap felrakom az sp2-t....
remélem nem ver szét semmit.
a saját biztonsági beállításait meg tűzfalát úgyis csípőből kapcsolom ki, marad a ZA+nod32 továbbra is
lehet durkkolni!!
-
Viktor77
titán
Na, új kérdés.
Van ugye a tűzfal, ebben van egy olyan fül, hogy Kivételek. Ott ha nincs bepipálva a Fájl és ....., akkor haverom nem tud belépni a Megosztott doksijaimba (helyi hálón). Ha viszont ki van pipálva az nem veszélyes? Ott az van írva, hogy ha ki van pipálva, az az internet felé érvényes. -
Lolek
aktív tag
Senki nem tud segíteni?
(((( -
moonman
titán
sőt úgy eltitkolták, hogy divx szar sp2 alatt, hogy nekem sose nem is okozott rendszerszintű fagyást. sem sp2 előtt, sem utána.

-
Lolek
aktív tag
Sziasztok,
Feltettem az sp2-t és azóta nem tudok aktív lenni a dc++-n.
Minden tűzfal ki van kapcsolva, a routeremen nyitottam portot is (tcp;both;upd).
Én a 27030-as portot nyitottam ki, lehet, hogy az a baj???
sp2 elött ment még ezzel a portal...
Valaki segítsen mi lehet a baj...
Köszi -
vfo7
senior tag
Rendben, ezt tudom, de az eredeti felvetés az volt, hogy valakinek ugyanezt csinálta az SP-2, mint nekem a DivX-el és nem kapott érdembeli választ eddig a percig sem. Én csak bátorkodtam elmondani, hogy én is hasonlóképpen jártam egy konkrét progival, majd levontam egy általam helyesnek tartott következtetést. Ennyi, meg egy bambi.
-
vfo7
senior tag
válasz
moonman
üzenetére
SP-2 előtt jó volt, csak utána nem. Tudom, hogy van egy kompatibilitási jegyzék, csak a picipuha szerintem gondosan titkolja a teljes listát és nem közli, hogy milyen galibát okoz és hogy lehet felismerni, ha kompatibilitási gond van és az inkriminált progi nincs a listán.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Macska topik
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 7
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Programozás topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor Pad 9 Snapdragon 6 Gen 1 (2024) 8GB/128GB szép állapot
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

((((