Hirdetés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacalperkelt
csendes tag
A következő a problémám: eddig az internet megosztás működött bluetooth hálózaton. Most a megosztás opció nem jelenik meg a netre csatlakozó hálókártya beállításai között. Szerepel viszont az SB audigy 2-be integrált 1394-es opciói között, teljesen fölöslegesen, hiszen az használaton kívül van. Önmagába működik a bluetooth hálózat most is, de a másik gépről nem lehet netre jutni. Ha valakinek van javaslata szívesen venném.
Ami még nem világos, mi a különbség a helyi és a személyes hálózat között? -
törölt tag
Üdv! valaki elárulná,hogy miért nincs ip cime a gépemnek a helyi hálózaton, amióta felraktam az sp2t??? sehogy sem tudom megcsinálni, pedig a tűzfalat is kivettem...
-
dove
csendes tag
sziasztok
most tettem fel a dolgot, és azóta a bios meghülyült, indításkor azt írja ki, hogy nem jó az órajele a procinak pedig az jól szerepel (17x), és tudom, hony tényleg egy 1,7es cerka zakatol odalent. erre mi a megoldás? -
TAD
tag
help me
a win update nem müxik azt irja hogy mittomén nem jo.
de
www.microsoft.com/downlaods nál meg van sp2 magyar de azt irja cssak fejlesztőknek stb... na ez jo nekem? -
Jenő
aktív tag
Sziasztok!
Előre is bocsánatot kérek, nem olvastam végig a topikot, de most tényleg nincs rá időm.
Az a problémám, hogy most frissen újratelepítettem az XP-t és letöltöttem újra az SP2-t, de amikor megnyitom azt az önkibontó kabinetfájlt, amit letöltöttem, nem megy végig a kibontás, és azt írja ki, hogy a fájl sérült. (Már másodszor töltöttem le ma, nem tartom valószínűnek, hogy a letöltésnél lett volna a hiba.)
Valaki tudna segíteni, hogy mitől lehet ez? -
X-COM
nagyúr
válasz
FordPrefect
üzenetére
valami spyware, pont a héten járt nálam egy ilyen gép
-
FordPrefect
csendes tag
Üdv!
Tudja valaki mi az ''muamgrd.exe''? Fekraktam a magyar XP SP2-t. Azóta egyfolytában 40% (!) körül van a CPU terheltség alapállapotban. Úgy láttam a folyamatok közt, hogy ez a muamgrd zabálja az erőforrásokat. Egyfolytában világít a homokóra a kurzor mellett. Mit akar ez a kis görény? Msconfig-ban kikpacsolható, de azért szeretném tudni, hogy mit lövök ki.
Remélem vki tudja mit takar ez a progi.... -
X-COM
nagyúr
hát azt nehezen, az local intranet zónában futna, vagy általánosan csökkented a local intranet biztonságát, vagy itt írnak egy megoldásról, miszerint raksz egy commentet a html-be ami tartalmaz egy web címet, ami szerepel a trusted site-ok között
Bővebben: link -
Sev!er
aktív tag
Segítsetek pls

-
Sev!er
aktív tag
A tűzfalat kikapcsoljam ha van NOD32-őm? És ugye ettől lassab a net mint az sp1-nél mert ott ki volt kapcsolva. Ja és:érdemes -e felrakni tűzfalat a gépre? (ha igen melyiket)
-
Balli
őstag
Feltelepitettem a magyar sp2-őt. Eddig remekül műxik.
A gondom az, hogy a képernyő jobb alsó sarkában ott van egy: csak tesztelési célokra.build sp2..bla..bla... (szervizcsomag2)
Ez már a telepítés előtt ott volt. Tudja valaki, hogy hogy lehet ezt eltüntetni?
Mod.: még annyit kérdeznék, hogy lehetséges hogy az sp2 feltelepitese után nem futnak bizonyos programok? (Pl.: játékok, egyéb szoftverek)
+ már tudom elég sokszor fel lett teve, olvastam is de mindenki mondott mindet meg elfelejtettem, hogy hogy a jobb:
Szűz XP+SP2? vagy SP1-es XP+ SP2?
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Kikapcsolható az információs sáv?
Igen. Igen, de ezt nem javasoljuk. Minden egyes üzenettípus esetén külön kell kikapcsolni az információs sávot.
Na most akkor Tőled kérdezem: ugye kikapcsolható az információs sáv? A saját kezdőlapommal összeakad, ráadásul a Freemailig nem jut el. -
alfonzo
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem. Eddig minden rendben, egy kivételével:
Van egy laptopom, IEEE1394-el, amivel eddig nem is volt gond. Most hibernálásnál kék ablak és az arp1394.sys-re panaszkodik. Ugyanúgy elszáll, ha az eszközkezelőben szeretném letiltani. Gondolom az eszköz leállításával lehet baj.
Rákerestem és megdöbbentem,
ui. ez a hiba már korábban létezett, amire a microsoft azt írta, hogy a következő service pack-ban javítva lesz.
Amíg ''nem javították'' addig nálam ment rendesen (ezért döbbentem le), most, hogy elvileg javítva lett, már nálam is jelentkezik a probléma.
Jelenleg csökkentett módban letiltottam az eszközt, így megy a hibernálás, de az eszköz nem
Valami ötlet?
Üdv! -
Csima
tag
Sziasztok!
SP2 telepítése után nem indulnak el dos-os alkalmazások.
Ezt az ablakot kapom:
16 bites Windows alrendszer
C:\WINDOWS\System32\AUTOEXEC.NT A rendszerfájl nem megfelelő a futó MS_DOS és Microsoft WIndows almazásokhoz.
Kérlek segítsetek hogy mit kell tenni. -
Ck.
addikt
Köszi!
Így már 2 giga felett van szabad helyem. És még az megeshet, hogy a biztonsági másolatok is lefoglalnak nagy helyet? A biztonsági mentések alapba hova mentődnek? Azzal nincs gond, ha az összes $uninstall...$ könyvtárat töröltem még az $ntservicepackuninstall$ mellől? -
Ck.
addikt
Sziasztok! Felraktam az SP2-t. Csinált automatikusan biztonsági másolatot a régi file-okról. És gondolom a biztonsági másolat végett csökkent le a szabad helyem olyan kb. 2 gigával. Alapjáratba 5 gigás a rendszerpartícióm, jelenleg a feltelepített progik csak 800 megát foglalnak, a windows könyvtár lett közel 3 giga. Eddig maga a Windows könyvtár sokkal kisebb volt. Miért csappanhatott meg ennyire a kapacitásom az SP2 telepítést követően? Mondom kb. közel 2 gigával kevesebb helyem van. De vajon miért? A biztonsági másolat végett? Ha igen, akkor azt hogyan tudnám megtalálni, hogy hova rakta? És hogyan töröljem? Lécci segítsetek! Előre is thnx a válaszokat!
[Szerkesztve] -
gyga
senior tag
nekem egy csomó oldalt alig ill. egyáltalán nem nyitmeg nemtudom miért.
-
X-COM
nagyúr
válasz
stupid user
üzenetére
próbálj meg egy iexplore /rereg parancsot
-
X-COM
nagyúr
parancsolj

-
stupid user
tag
Szintén elkövettem azt a ''hibát'', hogy telepítettem a SP-2-t, de egyenlőre csak egy idegesítő jelét tapasztaltam a mailben érkező hivatkozásokat nem indítja el:
az explorer elindul, de tök üres marad a címsor és az ablak is.
Ja és a topicot is csak új ablakban tudja megnyitni.
ha valaki tudja a megoldást, nyugodtan fikázzon, csak árulja el
-
Cyberslider
őstag
Magyar:
Bővebben: link
Ez a nagy.. De ezt töltsd le.. -
Cyberslider
őstag
Na hát megvan az első hiba (bár nemtudom sp2 okozza-e,de én ilyet még nem tapasztaltam.)
Bnőmnél egy voodoo3 van fenn,tökjó meg minden,netezünk rajta,meg filmnézés.
Gondoltam,elhozom a geforce2 mx400-as kártyám,mert annak van tv kimenete,és akkor rá tudjuk kötni a tv-re,jobb úgy videózni.
Kártya bedug,xp felismer,driver feltesz,beállít minden, videó= SZÜRKE KÉP (Bsplayerben)
Csak a felirat ment,világos szürke kép,semmi! Mondom mi az isten.. Klite codec pack van fenn,azok kellenek nekem,de sose volt vele gond. Divx,xvid,ms,indeo,hangkodekek és kész..
Uninstall...... újra felrak. Semmi,ugyanaz!
Mediaplayerben elindult.
Visszatettem a voodoo3-at, indítottam 1-et,videó= tökéletesen működik.
Most mit csináltam rosszul? Vagy mi lehet a gond??
u.i: természetesen nem a tévén,hanem a monitoron se lehetett nézni, úgy se,hogy az svideo kábelt kihúztam,és csak úgy szimplán akartam nézni vele.
Furi,mert az otthoni gépemben ez a kártya van/volt és ott jó.
??????? -
Balli
őstag
Megjelent már a magyar sima egygépet használó user-eknek szánt kisebb terjedelmű SP2? Ha igen, hol lehet letölteni? Nem találom. Ha nem, mikor jelenik meg?
-
borely
tag
Első gondom az SP2 óta: nem müködik az Lg DVD-RAM drivere, nem lehet DVD-RAM-t formázni. A drivert fejlesztők már tudnak a hibáról és ''dolgoznak rajta, late september-re igérik
Ettől eltekinteve nekem más bajt nem okozott... -
antikomcsi
veterán
Hali!
Azoknak mondom, akik még a jójáték.hu-val, és egyéb meg nem nyíló ablakokkal bíbelődnek, nállam se ment semmi, de sikerült teljesen megoldani a problémát úgytűnik!
szoftverbazis.hu -ról letöltöttem macromedia shockwave player-t, macromedia flash player 7-et és telepítettem, Majd újra letöltöttem a gépre az sp2-t, de most nem a terminálról, hanem a microsoft.com-ról, feltelepítettem újra az sp2-t is, (most jóval hamarabb ment) és újraindítás után megszűnt minden gond! (egyenlőre úgy néz ki)
Próbáljátok ki, hátha nektek is segít, mert engem már bosszantot, hogy mindent alacsonyra állítottam, vagy kikapcsoltam és mégse mentek az oldalak!
Üdv! -
X-COM
nagyúr
udma6-ot elvileg már az sp1 is támogatott, de ilyen hardverizékben annyira nem vagyok otthon
gondolom chipset driver fenn van -
törölt tag
no ezt nem'tom, pedig rákerestem

próbáld itt Bővebben: link nekem nem volt türelmem fordítani, az udma szóra meg nem dobott ki semmit sem...
vagy az xp kérdések és válaszok topicban is érdeklődj
hátha moonman vagy x-com itt figyel vhol 
-
gyga
senior tag
volna 1 kérdésem a win a sata vinyóimat udma5-ben használja hotott udma6ban kellene menniük az sp2 megoldja ezt?
-
vfo7
senior tag
válasz
Cyberslider
üzenetére
De igen, megnézem, köszi.

-
Nite
őstag
ehh... felraktam már én is az sp2-t! szvsz ez a legjobb Microsoft termék eddig, végre gyors, és semmi baja! + pop-up blocker külön öröm... meg is rendeltem cd-n, mi komoly lesz már egy eredeti microsoft termék...

grat Bill...
-
vazsoka
csendes tag
Hali Sn00k !
Azt a problémát amivel az SP2-t felrakva szenvedsz, említettem a 321. hozzászólásommal e témában. Én is hiába állítottam át mindent, hiába kapcsoltam ki; mindig előjött.
Teszteltem a Java-t is, de semmi. Felraktam másikat is ( nem SUN-t), de akkor is.
Most gyártottam SP2-es integrált Xp-t. Felrakom egy új gépre, és majd kipróbál, hátha az update-t kavart be neki.
Én azóta is sima SP1-el adom elő.
Írd meg légyszi, ha valami megoldásra jutottál ! Köszi.
vazsoka -
Deep
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem! Azt tudjátok, ill. nektek is jelentkezik az a probléma, hogy az Outlook 2002-ben pl. nem tudok csatolni fájtl mióta fennt van az SP2! Ez egy másik kollégámnál is jelentkezett, valamint a rendszermazda kollégáméknak mondták is Microsoft konferencián, hogy ez így lesz SP2-vel, hogy alapból letiltja a fájlcsatolást!
Nem tudjátok, hogy hol kellene kikapcsolni?
Thx.... -
vfo7
senior tag
Én is találkoztam egy rejtélyes jelenséggel az SP-2-vel kapcsolatban.
Az egyik gépen angol, a másikon magyar SP1-es vinfos van, mindkettőn az aktuális frissítésekkel. Ha az angolra ráhúztam a teljes angol, a magyarr a a teljes magyar SP2-őt, gond nélkül felment, de azután sem a desktopon, sem a quick lanuchon, sem a start menüben nem tudtam egyetlen programra sem a jobb egérgombbal kattintani, ami ugye a properties-t hívná elő. Minden más normálisan működött. Ha kattintottam, a teljes desktop az alapképet leszámítva eltűnt, majd kisvártatva megjelent. Az érdekes, hogy mindkét gépen egyformán ugyanazt csinálta. Rendkívül bosszantó. Csináltam egy sp1-es magyar windowsba slipstreamelt sp2-őt és úgy installáltam, akkor a jelenség nem jött elő. Az angolnál szintúgy. Vélhetően valamilyen biztonsági beállítás, vagy összeférhetetlenség lehet, de képtelen voltam rájönni, mi a frász és bosszantó, mert mindkét gépet használjuk és nincs idő sz@rakodni a beállítások keresésével. A beépített security centert tok-vonó kikapcsoltam, de az sem használt. A cuccok nem vírusosak, mindkettőn NIS 2004 van. -
X-COM
nagyúr
esetleg, ha bővebben is érdekel
ByB
addikt
Helllo!!!
Nekem ma jelentkezett be először, őfelsége II. SP!!! Gyorsan meg is írtam neki, hogy egyenlőre nem tartok rá igényt!? Szerintetek érdemes felrakni, lesz tőle bármi is jobb, vagy felejthetős??? -
Realmaster
csendes tag
http://download.microsoft.com/download/2/1/8/218c6b34-aad6-41ab-b6c3-6e16fca75723/WindowsXP-KB835935-SP2-HUN.exe
Hajrá! -
gibae
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem: Windows XP alatt hogy növelhetném a felhasználók számát. Alapból hálózatban csak 10 felhasználót kezel, és nekem kéne 22 a suliban! Ide küldjétek a megoldást! Köszönöm! gibae@dpg.hu -
Robaj
addikt
Csináltam sp2-s bootolható CD-t, a lacy.hu-ról!!!
Az sp1 alapján. Valszeg műxik, de majd csak később próbálom ki.
-
X-COM
nagyúr
-
Pet_i
senior tag
Felraktam a magyar sp2-t, idáig minden teljesen jól műxik.

-
vjannus
aktív tag
csk úgy mellesleg haver aki annyit ért hozá mint egy 5 éves neki meg jó , igaz sp2 nem volt fenn neki , de nem is lesz

Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 3430 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Apple iPhone 17 256GB fekete használt, újszerű 100% akku (0 ciklus) Apple garancia 2027.02.11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ui. ez a hiba már korábban létezett, amire a microsoft azt írta, hogy a következő service pack-ban javítva lesz.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)