Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-03-18 13:02:18

LOGOUT.hu

Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#54051) karldergroße


karldergroße
senior tag

Tisztelt Nokiások! Korábban én is Nokiás voltam, még a symbian-os korban, az utolsó telefonom egy C7-es volt. Aztán kipróbáltam az Android-ot egy középkategóriás Samsung telefonnal, mit mondjak, életem legrosszabb telefonja volt. Az Android erőforrás-zabáló rendszerét nem vitte rendesen, akadt, fagyott, újraindult. Most újíthatok be a Vodafone-nál, és gondoltam, hogy vissza kellene térni a Nokiá-hoz, viszont ez új rendszert jelent - a wp-t. És ez ügyben már vannak kételyeim, ugyanis az android amellett, hogy egy pazarló és parasztvakító rendszer, kétségtelen előnyökkel és kényelmi funkciókkal is jár. Ezért szeretnék pár kérdést feltenni, amelyek nélkül nem igazán tudok meglenni, hogy ezeket meg lehet-e valahogy oldani a wp-rendszerben:
1. (a legfontosabb). Tud-e viszonylag egyszerűen (más eszköz közbeiktatása nélkül, folyamatosan) szinkronizálni a készülék Google-os dolgokkal (e-mail, naptár (különösen fontos lenne!!!), névjegyzék esetleg térkép)?
2. (Félek a wp-store szegényességétől...) Létezik-e normális menetrend alkalmazás a telefonra? (volán, bkv, vasút)
3. (a másik legfontosabb: a zene) Le tudja-e játszani a készülék a flac-file-okat? Ha nem, létezik-e normális letölthető lejátszó a store-ban? (pl. poweramp, winamp vagy vlc?) Igaz-e az, amit a gsmarena-honlapján közzétett korábbi kritikákban /pl. a 930-as/ lehetett olvasni, hogy az új Nokiáknak rossz az zenei audio-minősége? (Ezt műszerrel mérték be, több Lumia értékelésénél is ez jött ki) Ti hogy érzitek?
4. Megfelelő-e a naptár app, vagy van-e jó alternatíva helyette?
5. Javult-e a Nokia Térkép és az útvonaltervező? A régi elég furcsán kalauzolt...
6. Mennyire testreszabhatóak ezek a "csempék"? Le lehet őket részben takarítani? Igazából nem jönnek be...
Szóval félek egy kicsit a rendszertől. Az nem zavar, hogy a kritikák szerint ez csak egy közepes hardver, hisz a wp-nek valószínűleg messze nem kell annyi erőforrás, mint az androidnak, a symbianos c7 is gyorsabb volt, mint a fos samsung advance. Viszont a fenti kényelmi funkciókról nem szívesen mondanék le, mert nagyon sok átállással járna, ha azok nem működnének, valamint döntő a zenelejátszás (pl. a flac kezelése). A 830-as egyébként nagyon tetszik, igazán masszív és igényes készüléknek tűnik. Az ára se rossz előfizetéssel, mivel ANdroidból - ahhoz, hogy normálisan működjön - úgyis kénytelen lennék csúcskategóriás készüléket (sony Z2 v. 3, HTC M8, LG G3 stb.) venni, tehát a Nokia még spórolást is jelentene ebben az esetben. A jövő héttől köthetek új szerződést, ezért még van időm dönteni, nem szeretném elb--- , bocsánat rosszul dönteni. Köszönöm a segítségeket előre is!

(#54052) taip válasza pzstm (#54033) üzenetére


taip
senior tag

Vagy nem érdekük, hogy normális áron adják a telefont, mert nincs rajta elég hasznuk, vagy tudják, hogy lesz elég 1 bites user, aki bután bemegy és így is megveszi, mert azt sem tudja, hogy ez jó ár-e vagy sem és nem tudja, hogy máshol mennyi.

Magyarul -val, -vel és NEM -al, -el. Legyünk már ennyire igényesek az anyanyelvünkhöz... (Például: 1-gyel, 2-vel, 3-mal, %-kal, stb.)

(#54053) consono válasza karldergroße (#54051) üzenetére


consono
nagyúr

Engem lehet, hogy megköveznek majd ezért, de ha nem tetszik a csempe, nem tetszik a Nokia féle Navi, FLAC-ot akarsz hallgatni és a Google Maps-el akarsz szinkronizálni, akkor valószínűleg ez nem a te rendszered... Az Advance meg tényleg egy szutyok, a cégnél már mi is lecseréltük mindet :)

"In God we trust. All others must bring data"

(#54054) karldergroße válasza consono (#54053) üzenetére


karldergroße
senior tag

Pedig annyira akarnék egy Nokiát. Győzzetek már meg!... :)

[ Szerkesztve ]

(#54055) Mevrick válasza karldergroße (#54051) üzenetére


Mevrick
csendes tag

Ez az én véleményem, ha tévedek valaki javítson ki:

1. igen, kivétel a térképeket
2. bkv tuti van (több fajta is), a többiről nem tudom nem kerestem őket a store-ban
3. le tudja játszani
4. a gyári 8.1-es szerintem megfelelő, de van több alternatíva is
5. párszor próbáltam, nekem jól működött
6. méretet lehet állítani, mappázni, átlátszó csempéket is lehet csinálni háttérképpel, nyilván egy kicsit kötött a dolog

[ Szerkesztve ]

(#54056) zsamiatt válasza karldergroße (#54054) üzenetére


zsamiatt
őstag

Ha csempe nem tetszik akkor mit szeretnél ettől a rendszertől? A flacos zenéről, guglis szinkronokról már többször beszéltek itt a forumon.

Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- KTM Peak air 29" használt MTB -- Adidas 48.5 kék sneaker új Érdeklődés privátban!

(#54057) spider80 válasza karldergroße (#54051) üzenetére


spider80
őstag

Egyetértek consono-val, ne vegyél wp-t. Marad a drága Android.

Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black

(#54058) BiP válasza Mevrick (#54055) üzenetére


BiP
nagyúr

Egyetértek. Bár a HERE maps mellé nem felesleges a Google Maps?
Nekem fent van kíváncsiságból, de kb. sosem nyitom meg.

(#54059) catroot válasza batai15 (#54042) üzenetére


catroot
veterán

Mi nem jött be rajta? Tényleg érdekel.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#54060) pzstm válasza Bukk900 (#54050) üzenetére


pzstm
titán

tegnap egy fenetudja milyen hekkelt Linux disztróról kaptam egy képekkel, táblázatokkal és hasábokkal tűzdelt ODT fájlt...megnyitottam és tökéletes volt minden.... :U

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#54061) ecology_83 válasza karldergroße (#54054) üzenetére


ecology_83
tag

Majd megszokod és tetszeni fog, hidd el. Én 4 vagy 5 év iOS után váltottam WP8.1-re és nem hiányzik semmi. Na, jó a jailbrake igen :D
Egyébként én sok hasznos appokat találtam a bótban, szóval no para, hogy valami hiányozni fog szerintem.

A másik, ami felb..., hogy hallom ismerősöktől, hogy a telóboltosok, mondják, hogy a WP nem jó és fagy és akad. Khm, ezt egy android júzer is mondta pl :D De miért ennyire lámák az emberek? Ki sem próbálják és véleményeznek. Bár ugyanígy nyírták ki a plazma tv-t is. Haver 200e-es Samu LCD LED(?) 3D tv-jén olyan trágyán mozognak az emberek, hogy hihetetlen, míg az én Pana plazmámom teljesen normálisan.
Barátnőm is megjegyezte, hogy itt miért mozognak olyan furán az emberek?!

[ Szerkesztve ]

(#54062) BobTail válasza catroot (#54059) üzenetére


BobTail
őstag

Gondolom még csak fényképről látta, és nem volt szerencséje velem találkozni, hogy meggyőzzem :P Egyébként szerintem vennie kellene egy Lumia 530-at vagy 520-at, ezeket ki tudja próbálni azokon a telefonokon is, és ha nem tetszik neki a rendszer, akkor nem bukik rajta nagyot.

(#54063) Gery1987 válasza karldergroße (#54051) üzenetére


Gery1987
őstag

Ha nagyon gonosz akarok lenni én is S Adcance-ről váltottam. Kialakul lassan a véleményem a rendszerről. Az tény hogy nekem nem Nokia van, de fikarcnyi hátrányt nem érzek ez miatt. BKV menetrend van, MÁV is és busz is. Bár utóbbit nem merem fixre mondani. Nekem bejön a csempe kinézet is. Pont ez adja a varázsát, hogy tök egyszerű kezelni. Nem kell attól félni mint Androidnál hogy a kinézet elviszi a fele RAM-ot a fenébe. Ez teszi a dolgát és hozzá lehet szokni.

De ha gondolod privátban is beszélhetünk. Nem akarok Nokia ellen reklámot csinálni mert nekem nem jöttek be formára. A sajátom viszont igen és bátran merem ajánlani. Rohadt jó gép.

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk

(#54064) karldergroße válasza zsamiatt (#54056) üzenetére


karldergroße
senior tag

Jó, a csempe jöhet... :)

(#54065) Bukk900 válasza karldergroße (#54051) üzenetére


Bukk900
őstag

Itt egy cikk, ami segíthet dönteni a rendszer választásban. [link]

A felsoroltak közül talán a Volán menetrend nincs, de ha a csempék nem jönnek be, akkor ez nem a Te rendszered, mert itt nincs más. Látom ezen túltetted magad.

[ Szerkesztve ]

(#54066) batai15 válasza catroot (#54059) üzenetére


batai15
félisten

Nem egységes.ez irritál. Na meg jobban húz oda a szívem. Bár egy htc m8 -is jó lenne, szóval majd ha ott az idő dönteni fog a keret is.
Ja és nem használom a droidot se többre mint a wpt.

[ Szerkesztve ]

(#54067) Воланд válasza pzstm (#54060) üzenetére


Воланд
titán

az ciki, hogy ha az odt fajlt jobban tamogatja, mint a sajat formatumokat. :DDD nalam doc-ot egy darabot nem tud normalisan megjeleniteni.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#54068) pzstm válasza Воланд (#54067) üzenetére


pzstm
titán

küldjetek már tényleg egy doc-ot...mert akkor lehet, hogy az elmúlt két évben docx-et nem kaptam már :U :F

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#54069) blakey válasza karldergroße (#54051) üzenetére


blakey
titán

1 kérdésedre a válaszom, igen, tud. Google Maps-re nem lesz szükséged, azt nem szinkronizál, a "here" sokkal jobb, szerintem.
2. Létezik, egyrészt az új BKK app ill. a beépített Nokiás alkalmazás teljesen korrekt és pontos, Máv menetrend is van.
3. Belső lejátszóját nem próbáltam de a Moliplayer le tudja játszani. Hangminőség rendben van, legalábbis nálam (L1320)
4. Megfelelő
5. Nagyon régen használtam még OVI-s koromba, de szerintem nagyon is használható az új, GMaps szerintem a nyomába sem ér.
6. Törölhetsz csempéket, nem kell mindnek kint lennie, de megszűntetni nem tudod, minimalizálni igen.

Lassan 2 hónapja váltottam (androidról), nagyon nem bántam meg, egyelőre.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#54070) Bukk900 válasza pzstm (#54068) üzenetére


Bukk900
őstag

Én ezt nem tudtam elolvasni rendesen, [link]
Az első oldalt rosszul tördeli nálam, a másodikon nincsennek képletek és az ohm jele helyett is valami ősi vallási szimbólum látható! :)

[ Szerkesztve ]

(#54071) catroot válasza BobTail (#54062) üzenetére


catroot
veterán

Ja, de ő wp-ről váltott droidra :) az érdekelne, hogy miért jönne vissza.

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#54072) Gery1987 válasza Bukk900 (#54070) üzenetére


Gery1987
őstag

Mindjárt megnézem. Rávarázsolom a telómra.

Jah. Öcsém! Nem véletlen. Ezek speckós karatkerek nem képek. Nem véletlenül nem tudja megnyitni mert a mobilos appban nincsenek benne. Egyet lehet csinálni pdf-be menteni és akkor működni fog. Megnéztem gépen is a problémát. Akkor jöttem rá. :D

Nekem is szarul tördeli amúgy. Ez is a dok hibája. Eléggé durván van megcsinálva mobilhoz képest. Gondolom fapad megoldás kissé.

[ Szerkesztve ]

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk

(#54073) savoo válasza Gery1987 (#54072) üzenetére


savoo
addikt

Nem fogja rendesen megnyitni. Plusz mit kell rajta varázsolni? :P

(#54074) Azazael válasza Bukk900 (#54070) üzenetére


Azazael
aktív tag

nekem sem látszanak a képek 920-on (WP 8.1 cyan, pfd)

Szerk: Gery1987-nek van igaza a spec karakterek nem jelennek meg, erre kerestem én is megoldást de nem találtam, bár alapvetően ha sok volt a képlet vagy a szimbólum akkor Latex-et használok, abból meg pdf-ben jön a végeredmény :)

[ Szerkesztve ]

(#54075) batai15 válasza catroot (#54071) üzenetére


batai15
félisten

Nem örülnétek?

(#54076) Gery1987 válasza savoo (#54073) üzenetére


Gery1987
őstag

Hogy rámenjen kábel nélkül :P Új még nekem a rendszer no. Gondolkodnom kell mi hogyan merre. :D De frankó. Megoldva. És valóban nem a legjobban nyitja meg.

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk

(#54077) Karma válasza blakey (#54069) üzenetére


Karma
félisten

3. Hiába próbáltad volna a gyári lejátszóval, hozzá se szagol a FLAC-hoz. A MoliPlayer tényleg lejátssza, de nagyon nem életképes mindennapi zenehallgatásra - egyszerűen nem arra való a program. Amit tehetsz helyette, hogy átkonvertálod WMA Lossless formátumba a zenét (minőséget nem vesztesz vele), azt viszi a gyári is.
5. Ezzel személy szerint nem értek egyet, de hát így jártam :)

1520-at használok már jó ideje. Én iPhone-ról váltottam, és bár nem bántam meg ezt a telefont, nagyon vágyok vissza.

“All nothings are not equal.”

(#54078) Azazael válasza Azazael (#54074) üzenetére


Azazael
aktív tag

már lejárt a szerkesztés, de megnéztem iPhone-on is, ott jól nyílik meg, de Safariban, vagy adobe-bal, így szerkeszteni nem lehet...

(#54079) Bukk900 válasza Azazael (#54078) üzenetére


Bukk900
őstag

Szerintem még a droid is megnyitja, bár kipróbálni nem tudom. Spec karakter ide, vagy oda, ez csak szégyen az MS-nek, a saját formátuma...

[ Szerkesztve ]

(#54080) catroot válasza batai15 (#54075) üzenetére


catroot
veterán

Nekem mindegy mit használsz. :K

"I live in the weak and the wounded, Doc."

(#54081) Bukk900 válasza Bukk900 (#54070) üzenetére


Bukk900
őstag

Találtam egy doc/pdf konvertert, ha legközelebb is kapok hasonlót, legalább elolvasni tudjam. Sokkal jobb lett az eredmény, de a képletek itt sem látszanak. Tud valaki jobb konvertert?
Ha már konverter flac/wma lossless is jöhet...

(#54082) Gery1987: köszi, de mindezt telefonon szeretném, elvégre ezért vettem okostelefont...

[ Szerkesztve ]

(#54082) Gery1987 válasza Bukk900 (#54081) üzenetére


Gery1987
őstag

flac/wma konvertálás: Format Factory. Gyakorlatilag bármit bármibe megcsinál :D PDF-hez pedig valami olyasmi kellene ami a wordbe épül be és ott csinál pdf-et. Úgy kéne működnie mintha nyomtatni akarnál.

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk

(#54083) savoo válasza Gery1987 (#54082) üzenetére


savoo
addikt

Gondolom telefonra gondolt. Asztali Wordből lehet menteni pdfként simán nem kell külön plugin.

(#54084) Gery1987 válasza savoo (#54083) üzenetére


Gery1987
őstag

Hoppáka. Én asztalira gondoltam és jól benéztem :D most néztem a 2007-es Word tud egyből PDF-be menteni. Akkor a korábbi verzió nem tudta eddig nem figyeltem :)

"A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!" Bud&Terence: És megint dühbe jövünk

(#54085) Azazael válasza Bukk900 (#54081) üzenetére


Azazael
aktív tag

Flac player van több is, bár mostanság nem használtam, de ez egész jó volt.

A word szimbólum témára pedig igen, elég kellemetlen, hogy a saját szoftvereik iOS/droid verziója jobb, vagy egyáltalán sokkal hamarabb jelenik meg ill. updatelik mint WP-n.

(#54086) Pttypang


Pttypang
veterán

735 nano simes?

Everybody lies.

(#54087) BobTail válasza Pttypang (#54086) üzenetére


BobTail
őstag

Igen (730 DS meg microSIM-es... :DDD )

(#54088) confuser válasza Pttypang (#54086) üzenetére


confuser
senior tag

Igen.

A 730 DS-ben nem úgy van, hogy egyik nano a másik meg micro? Valamiért ez rémlik.

[ Szerkesztve ]

(#54089) Pttypang válasza BobTail (#54087) üzenetére


Pttypang
veterán

Csereltek telekomban gond nelkul, ezt legalabb megusztam :D

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#54090) razzorr válasza BobTail (#54087) üzenetére


razzorr
őstag

A 735-ről van esetleg valami jó összefoglalód vagy összehasonlító írásod? Szívesen elolvasnám.

(#54091) ecology_83 válasza Pttypang (#54089) üzenetére


ecology_83
tag

Nekem nem cserélték a régi nagyméretű SIM-et ingyen a westendben, mert nem a készülékkel együtt vettem a SIM kártyát. De ha átmegyek előfizus csomagba akkor kicserélik a kártyát. Mondom szevasz, és 500ért kivágták egy GSM boltban és még várnom sem kellett fél órát, mint T-nél.

[ Szerkesztve ]

(#54092) SsPL711 válasza Bukk900 (#54070) üzenetére


SsPL711
őstag

BB Q5 is megnyitja simán.
Minden spec karakter, képletek jól látszanak.

NP(1) Garmin Venu 2, HW Watch 3 Pro / Honor Watch GS pro / HW Watch GT 2 Pro

(#54093) csabi94 válasza ecology_83 (#54091) üzenetére


csabi94
őstag

Én kivágtam magamnak annak idején, azóta is azt a kártyát használom. :)

(#54094) Pttypang válasza ecology_83 (#54091) üzenetére


Pttypang
veterán

Az edigitalban kerdeztem a sracot, mikozben vagta a dobozt, hogy micro sim kell bele? Mondta, hogy igen, mondtzam neki, hogy a 830-ba mar tuti nano kell, de nekem micro van, nem lenne gond, ha ebbe is az kene. Akkor pont nem olvastam meg el a valaszotokat..
Szoval volt egy utam a telekomba, ahol kerdeztek, hogy naluk vettem-e a telot, mondtam ,hogy persze, csak masik uzletben. Nem csereltek, mert a 800-ban is van egy sim, mukodik is :DDD Adtak egy nanot a 735-be, aztan kesz is voltunk. Fizetnem nem kellett ezert semmit.

Everybody lies.

(#54095) nebulo0128


nebulo0128
csendes tag

Sziasztok!

A következő lenne a problémám: outlookot használok pop3 beállítva, WP-n is ugyan ez a levelezési cím beállítva.
Amikor saját magamnak küldök üzenetet, akkor a csatolt fájl (pl. pdf) nem jelenik meg, helyette winmail.dat állományt jelez a telefon. Ha máshonnan küldöm az én címemre ugyan ezt a pdf-et akkor viszont jó.

neten annyit találtam h Rich text formátumban küldi outlook, ami hülyeség mert be van állítva h html, meg ha becsatolok 2 címzettet, egyik saját magam, akkor a másik winphonen megjelenik jól a csatolmány, a sajátomon pedig csak ez a winmail.dat

Valakinek volt már hasonló probléma? esetleg tudtok rá valami megoldást?

https://www.flickr.com/gp/128093251@N07/6q2B04

(#54096) Pttypang


Pttypang
veterán

Ez nagyjabol fel oraval a vasarlas utan keszult, mikor megkaptam a masik simet es kisetaltam a telekomtol.
A 800-on pedig ahogy elkuldtem az elozo hszt- eldobta a halozatot a kartya, illetve valoszinuleg forditva, ledobta a halozat az ervenytelenitett kartyat :)

Everybody lies.

(#54097) netpeti98 válasza Pttypang (#54096) üzenetére


netpeti98
addikt

Nem furcsa elsőre a virtuális gombsor? :)

[ Szerkesztve ]

(#54098) tybsen


tybsen
addikt

Ide is beírom, hátha nem követi valaki az alkalmazás topikot.. ios és android kitkat launcherek érkeztek wp-re! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#54099) Pttypang válasza netpeti98 (#54097) üzenetére


Pttypang
veterán

Par percig fura volt, de eddig tetszik. Inkabb a kijelzo meretenek kulonbsege a fura, meg, hogy tomegre kevesebb, mint a 800.. :)
A virtualis gombsor pl a feloldokepernyon nez ki jol, mert ott a gombok ala is kier a hatter :)

Everybody lies.

(#54100) MasterMark válasza Integrale (#54032) üzenetére


MasterMark
titán

Hmm, köszi. :R

Akkor majd valami normálisat veszek bele. Pedig 2 ezerért a 64 gigás kínai jónak tűnt. :DDD

Switch Tax

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.