Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
A GÉPNÉV\felhasználó formátumot nem tudtam beadni a jogosultságnál
Megosztásnál simán kitallózhatóak (domain nélküli hálózaton) a lokális felhasználók/csoportok (nyomni kell egy keresést valamelyik gombbal, most nincs előttem).
A fenti formátumban a megosztás használatakor (belépéskor) lehet megadni credentialt.
Ha mented, utóbbiakat lehet megtekinteni a Control Panel / Credential Manager / Windows Credentials alatt (session lejáratú).
Sőt, utóbbi felületen akár előre fel is lehet venni ebben a formátumban hozzáféréseket, ilyenkor "Enterprise" lejárat jelzi, hogy ezek a bejegyzések túlélik a logoff-ot is.
De Everyone-nál (Public megosztás) ezek nem kellenek, ez felel meg az anonim hozzáférésnek FTP világban.a win baszik megjeleníteni egy ideje a hálózatokban a további gépeket, vagy megosztásokat
A felderítés SMBv1 részét képezte (Computer Browser szolgáltatás), az meg jó eséllyel (és szerencsére) nincs már bekapcsolva (a megosztón legalább a server, a belépőknél legalább a client része kell amúgy).
Cserébe van WS-Discovery, két service tartozik ide:Function Discovery Provider Host (fdPHost): ez felel a felderítésért, tehát ennek futnia kell a valahova belépni szándékozó gépeken. Nálam alapból Manual, de ha rákattintok a Networkre, elindítja magát.
Function Discovery Resource Publication (FDResPub): ez felel a megosztás publikálásáért, tehát ennek azon a gépen kell futnia, ahol megosztást csinálsz. Ez is Manual-on volt nálam alapból, ami szerintem bug, én áttettem Automatic (Delayed Start)-ra (és elindítottam).
A kettő együtt adja, hogy SMBv1 nélkül megjelenjenek újra a Network alatt a gépek.
Persze valami névfeloldás nem árt, ez lehet működő NetBIOS (alapból be van kapcsolva, én kukáztam), vagy normális DNS szerver a hálózaton, ami feloldja szépen a gépneveket is.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Battlefield 6 - Digitális játékkulcs
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3278, 100% Akkumulátor
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest