Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- DPD tapasztalatok
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
orkester
őstag
Megvettem ma a Djuice Reloadnet kártyát. Esetleg nem tudjátok, hogy az "aktiválástól számított" egyenleg felhasználási idő az a szerződés megkötésétől, vagy ahogy gondolnám a kártya első hálózatra lépésétől számítódik?
Ha utóbbi akkor még várok vele 5 napot, mert még addig él a flottás előfizetésem is...pedig már nagyon kíváncsi vagyok milyen a voip.PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Zeki
nagyúr
Na az jó lenne.
És mihamarabb.Felháborító amit a mobilszolgáltatók művelnek, mintegy felosztva a piacot, megegyezve az árakban.
Kíváncsi leszek, hogy a most prepaid 46-49Ft-os árak meddig emelkednek még, illetve hogy a vodafone új csomagja, amibe a megszűnt prepaid csomagok felhasználóit teszik, 120Ft/perc és 120Ft/sms, mikor talál követésre...[ Szerkesztve ]
-
őstag
NMHH: Magyarország lemarad, ha nem jön új mobilszolgáltató:
"Az NMHH úgy látja, hogy a mobilnet-használat terjedését nem segíti elő, hogy az általános felhasználói feltételeiknek megfelelően esetenként megtiltják, akadályozzák vagy korlátozzák számos internetes alkalmazás használatát, így az internetes hang és video telefonálást, a Skype, a Viber, a WhatsApp és az MSN messenger szolgáltatásokat. A nyilvános meghallgatáson éppen ezért téma lesz, hogy a szervezet esetlegesen úgy értékesíti újra a lejáró koncessziókat és az új frekvenciákat, hogy feltételül szabja ki a semlegességet, vagyis az operátor csak abban az esetben kaphatja meg a szélessávú szolgáltatások működtetéséhez szükséges frekvenciablokkokat, ha például nem támaszt korlátokat a VoIP-felhasználás elé." - Így legyen. -
andatti
senior tag
válasz atillaahun #2285 üzenetére
A lengyel vezetékes szám beregisztrálása szerintem is tökéletes lenne... Szállodában, forgalmas helyeken még mindig vannak készülékek, számot lenézed, ingyen wifi helyen beregelsz, és utána már netezve be is lehet írni a 2 számot. (lengyel vezetékes és az itthoni hívandó) Hátránya, hogy útközben nem lehet, de akkor is jóval olcsóbban megúszod... FVD-n ingyenes a lengyel vezetékes hívás 7 nap/300 perc erejéig, akkor pedig, ha Mo mobilt hívsz megúszod 1 cent/perc költséggel, vagy ha a céged hívod vezetékes számukon, vagy a családod vezetékesen (ha van) akkor ingyen dumálsz a 3 nap alatt... Igaz a free wifi csomópont kell hozzá, de az minden nagyobb helyen, szállodában, közlekedési csomópontban van...
-
-
bgecco
csendes tag
Sziasztok,
FVD, MobileVoip szoftverrel android op.rendszeren call back opciót nem müxik. Vagyis kicseng nálam, felveszem, és kb 2-3 mp után megszakad, a másik felet már nem tárcsázza. Mindig. Ha webről indítom a p2p-t, akkor megy. Sokszor kell autóból útközben telefonálnom, a mobilweb nem mindig stabil, ezért a call back lenne a megoldás, de nem megy. Ha az autóban vezetés közben a telo webjén felmegyek a FVD honlapjára, és onnan indítok p2p-t, az meg megy. De macerás, veszélyes vele kocsiban pöcsölni. Nincs ötletem. Valaki találkozott hasonló jelenséggel?
Köszi. -
Soma01
veterán
Milyen voip szolgáltatót ajánlotok mostanság?
- Főleg vezetékes hívására.
- és mobil hívásra?Vagy esetleg olyat, aminél mindkettő nagyon jó áron van?
-
sumsang
aktív tag
igen, a tmobil üf.szolgálatot felhívtam, (telenornál sajnos 2 x 30 perc várakozás is kevés volt hogy elérjem őket) küldött is mail-ben egy általános beállítási formával, de használhatatlan volt. Előtte jól működött mindkét szolgáltatónál a net. Persze pár port/IP tiltva volt a telenornál, így nem lehetett bizonyos voip szolgáltatókat beregisztráltatni.
-
VaZso
senior tag
válasz sumsang #2286 üzenetére
Különbség lehet feltöltőkártyás és előfizetéses készülékre rendelt internet csomag beállításai között.
Nekem a gépemen a telefonszámhoz *99# van írva (bár mintha ez sem számítana), az összes többi mező (APN-nel együtt) nincs kitöltve.
Egy másik gép azonos beállításokkal pár héttel ezelőtt vígan csatlakozott a netre előfizetéses T-mobil kártyával....de az ügyfélszolgálatnak is mondania kell rá valamit.
Mindenesetre nem olyan bonyolult a beállítás, ha jól sejtem... -
VaZso
senior tag
válasz atillaahun #2285 üzenetére
...hát ha Skype megy, vélhetően a SIP-es telefonhívás is menni fog.
Szerintem...Amúgy ha nagyon nem megy a mobiloddal, először próbáld más készüléken rendbe tenni a hívást (mondjuk egy PC-n).
Pl. Windows alatt X-Lite vagy Linux alatt Twinkle.Ha itt sem jó, más gond lesz (pl. router, net terhelése).
Időnként sajnos találkozni olyan telefonkészülékkel, amin elég vacakul mennek ezek a programok, ez is lehet ok... és a teszthez is több hívást célszerű indítani, mert néha ezek az olcsó szolgáltatások is vackok. -
sumsang
aktív tag
Köszi, de ezekkel sem tudom életre kelteni. Legalább 10 oldalt néztem, köztük a szolgáltatókét is, de mindegyik más-más beállításokat ír. Egyikkel sem tudom elindítani a mobilnetet. Kezdem azt gondolni, hogy ezt is központilag engedélyezik, úgyhogy állíthatok én bármit is, akkor sem fog működni.
Előtte GB volt a telón, azon a szolgáltató aktíválta/beállította. Tegnap rootoltam és felpakoltam az ICS-t, s nem tudok jelenleg mobilnetet elindítani. WiFin most is tökéletes a net. Telefonon meg szinte elérhetetlenek. -
atillaahun
veterán
Azt nem mondtam hogy csak 3 napra megyek, úgyhogy annyira szerintem nem veszek káryát. Végülis csak pár hívást gondoltam, itthonra hogy megvagyok, meg melóba hogy hogy alakulnak a tárgyalások, de akkor lehet maradok mégis majd a Skype-nál, mert mindenkinek van éppen elérhetősége csak valahogy nehezükre esik belépni vele.
Köszönöm mindenkinek az ötleteket.[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
ICS-re van valakinek internetbeállítása Tmobilra , illetve Telenorra. A tököm kivan már ezekkel a szolgáltatókkal, mert nincs egy kib@szott normális leírásuk, hogy kell konfigolni a "hozzáférési pont" menüt független telefonra. Akármelyik honlapjukon olvasom, mindegyik leírás egy kalap sz@rt ér, használhatatlan.
-
őstag
válasz atillaahun #2280 üzenetére
Ahogy már javasolták vegyél kint egy feltöltős sim kártyát, és akkor csak a lengyel mobil + magyar mobil hívás díját kell fizetned. Vagy ha a lengyel vezetékes hívása is ingyenes, akkor keress kint egy telefonfülkét/vezetékes telefont, és arra a számra indíts phone to phone-t, így csak 3 forint / perc.
Havi 1000 percet beszélek fvd-vel wifi-n ( sip - csipsimple ), nem tapasztalok hibákat, csak ha közben megy pl. torrent is, ami miatt megnő a ping, ekkor van csak 1.5-2 mp. késés.
[ Szerkesztve ]
-
-
VaZso
senior tag
válasz atillaahun #2275 üzenetére
Azt a díjat fizeted, amit egy normál hívásfogadással is kifizettet veled a szolgáltató külföldön.
-
sumsang
aktív tag
válasz atillaahun #2275 üzenetére
Sztem az fdv 1€cent/perc-et számláz a visszahívásra + ha magyar mobilt hívsz az is 1€cent/perc, tehát ugyanaz , mintha mo-on történt volna a callback. Viszont a gsm szolgáltatód a roaming díjat leszámlázza Neked, mintha Mo-i hívást fogadtál volna Lengyelországban a mobilodon.
-
Zeki
nagyúr
Jaja, ha külföldön van az ember, vagy helyi kártya, vagy legyen folyamat wifi kapcsolat, és fring, skype, viber, nimbuzz, akármi legyen a két telón, és ezeken mehet a hívás egymás közt ingyen.
Ha az embert külföldön a mobilszámán érik el, akkor beindul a roaming díj a fogadott hívásért. -
VaZso
senior tag
válasz atillaahun #2273 üzenetére
Valójában ezzel úgy jársz a legjobban, ha veszel egy helyi feltöltős kártyát és azt hívja a callback...
Ha a magyar számodat felhívja valaki mialatt külföldön tartózkodsz, a beszélgetés roaming díját te fizeted - akár egy itthoni számról hívtak, akár a callback funkció tette ezt (a magyar szolgáltató szerződik a külföldi szolgáltatóval és adja át a hívást a saját kezelésében lévő számhoz a külföldi partnernek - egyáltalán ezért enged fel ez a fél a hálózatára).
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #2270 üzenetére
Szerintem ha wifi-ről indítasz callback-et, és valóban Lengyelországban vagy, akkor is fizetsz a magyar szolgáltatódnak rooming díjat, mert először a te telód csörög ki, amit fel kell venned, így fizetsz a rooming-ért, és voip egyenlegből pedig fizeted azt a hívásdíjat, amilyen országba telefonálsz. De lehet, hogy én is rosszul értelmezem...
-
andatti
senior tag
Ezt érti valaki? Hogy lehet, hogy brit mobiltelót szinte egyik szolgáltatótól sem lehet hívni? Csak egyet, az is 0,000-val van írva és nem úgy, hogy Ingyenes... (mintha korábban lehetett volna angol mobilt hívni...) Nem értem.
-
atillaahun
veterán
Lehet hogy hülye kérdés (kicsit fáradt vagyok), de külföldön is ugyanúgy fog működni a call back MobileVoip-al mint itthon csak a megfelelő árakkal?
Tehát ha lengyelből hazatelefonálok (WiFi-ről indítva a hívást), akkor fizetem az ottani 14-es mobilpercdíjat, meg az itthoni 3-asat?[ Szerkesztve ]
-
VaZso
senior tag
válasz sumsang #2268 üzenetére
Igen, de a háttérinfrastruktúrát nem látjuk.
A SIP hívás elvileg átirányítható, tehát megoldhatják azt, hogy adott gép, adott IP-n fogadja a kéréseket, de a kiszolgálás egy másik címen történik a terheltség és földrajzi eloszlás alapján (vagy akár más szempontok alapján) pl.
Márpedig ez is fontos lehet, ugyanis a Föld egyes tájai között elég szép többletkésleltetést kap a vonal (és a hívottnál - pl. mobilszolgáltatók oldalán - is van egy késleltetés) és egy nagy szolgáltatónak ezt is illene megoldania... tehát a felhasználóhoz minél közelebb célszerű elhelyezni a központot, ill. annak adott gépét.
-
sumsang
aktív tag
Mindegyik más alszerveren van és mindegyiknek más az IP címe.
a dellmontos szolgáltatóknak 77.72.174.xy
a betamaxos szolgáltatóknak 77.72.169.xyPl. fvd: 174.17 , rynga: 174.8 , actionvoip 174.3 , callingcr. 174.11
justvoip: 169.19 , voipbuster 169.20 , 12voip 169.14 , stb..... -
sumsang
aktív tag
Gondolom mindenki az FVD-n nyomul, ezért nem csoda , ha egyre gyengébb lesz a szerver leterheltsége miatt a színvonal. Ennek egyenes következménye lesz, hogy árat emelnek, akkor majd kevesebb fogyasztóval jobb minőség és kevesebb panasz várható.
-
Zeki
nagyúr
Na meg nem mindegy ki mennyit, mikor telefonál. Lehet épp nála nem bukik ki.
Én 17 percet dumáltam a mobilevoip legelső verziójával, ami symbianra készült, 3G T-mobile Dominó , közben sétáltam a faluban mert toltam a lányom. Semmi baj sehol sem. Igaz ez a falu nemrég kapott 3G tornyot. Full a térerő mindenhol.
De van amikor én gépem skype, usa rokon gépen skype, és mégis szar. Meg meg is szakad.
Pedig vezetékes neten megy oda-vissza. -
VaZso
senior tag
válasz atillaahun #2255 üzenetére
"És nálam továbbra is a hihetetlen kategóriába mennek azok a történetek, hogy ezt mások hetekig hónapokig használják rendszeresen mobilnetről megbízhatóan jó minőségben."
Pedig nem hihetetlen, csak több dologtól is függ.
Többek között:
- A készüléktől, amit használsz
- A hálózati kapcsolat minőségétől (sebességétől, terheltségétől, válaszidejétől)
- A használt szolgáltatás minőségétől (terheltségétől, válaszidejétől, az ő alszolgáltatóitól ill. azok minőségétől)Azért itt is figyelembe kell venni, hogy "olcsó húsnak híg a leve".
Amíg a szolgáltatók általánosan 10 Ft környékén kérnek el a bejövő hívásokért percenként, addig 3 Ft-os percdíj nehezen kivitelezhető még akkor is, ha a percalapú hívás révén valamekkora összeg "visszajön". (Persze nem tudom, milyen mennyiségi megállapodások vannak köztük, de kétlem, hogy hasonló árszintig mennének le.)...de azért általánosságban ezek a szolgáltatások egész normális minőségben szoktak működni normális minőségű kapcsolatot használva.
Amikor én próbáltam, még mobilnetről is tökéletes volt (igaz, közvetve ment hozzájuk a vonal).A mobilszolgáltatókat azért hagyjuk ki ebből, mert megpróbálják ezt korlátozni.
Ellenben wlan-ról működnie kell, ha jó a hálózatod és a szolgáltató sem kritikán aluli.Időnkénti hibák azért benne vannak a pakliban ennél a szolgáltatónál (és alszolgáltatóinál), ez sajnos igaz - de az callback-nél is meglesz.
Másfelől ha kicsit drágább oldalt használsz, valószínűleg korrektebb szolgáltatókon át megy a hívás is, kevesebb problémád lesz.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Mi a lényegi különbség a MobilVoip és a CSipSimple között? Az utóbbin bekapcsoltam mindent (esetleg tudtok egy ajánlott beállítást?), letöltöttem a kodeket, beállítottam a FreeVoipDeal leírása alapján, de nem találtam különbséget. Illetve annyit, ha a CSipSimple-ből indítom a hívást nem írja ki, hogy mennyibe fog kerülni+rengeteg beállítási lehetőség van.
-
VaZso
senior tag
Mármint 32/32 kbit/s, nem pedig kbyte/s.
Vagyis ez elméletben 4 kbyte/s lenne - ez pedig nem alkalmas SIP-es beszélgetésekre.Ami azt illeti, nálam a Vodafone számlálása és a programom értékei egyeztek (bár mostanában nem fizettem elő mobilnetre). Könnyen lehet azért, hogy a programod sem tökéletes (és pl. rendszer frissítéseit valamiért nem számolja), de lehet a szolgáltató problémája is, nem tudom.
-
Avicularia
veterán
Nekem nem szokott gondom lenni mobilneten, bár én svéd hálózaton lógok. Gyakorlatilag nem is használom a telefont gsm hívásindításra.
-
jbl
senior tag
Mobil neten mekkora a ping-ed?
4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
atillaahun
veterán
Nah, ma volt, azaz lett volna 4 darab hívásom is mobilra FVD-ről de mind a négyszer azt mondták, hogy szakadozik, recseg, visszhangzik, halk, ami hangban hiba lehet az itt mind megvolt, úgyhogy tököm kivan már velük. Mindezeket variálva WiFi-n, 2G-n, 3G-n, egyik szarabb mint a másik. Pedig még a MobileVoip-ot is lecseréltem, CSipSimple-re, és beállítottam a 8 Kbps-es kodeket, de konkrétan kitörölhetem vele.
A végeredmény végülis az, hogy marad a MobileVoip-os call back, mert egyébként értékelhetetlen a szolgáltatás. És nálam továbbra is a hihetetlen kategóriába mennek azok a történetek, hogy ezt mások hetekig hónapokig használják rendszeresen mobilnetről megbízhatóan jó minőségben.
Én már minden elképzelhető dolgot lecseréltem: próbáltam különböző VOIP szolgáltatókat, készülékeket, klienseket, WiFi kapcsolatokat, mobilneteket, napszakokat, de egy hét eltelte után mindig ugyanaz a szomorú tény fogadott, úgyhogy ezentúl vezetékes hívása 3 Ft-ba fog fájni, mobil meg 6-ba.[ Szerkesztve ]
-
meko1
tag
akkor rögtön mondom.állítólag 32/32-re lassítottak,ha elfogadjuk.amit mondasz.és miért ne,akkor persze
ők csalnak,
amikor pedig azt kérdeztem,mi bizonyítja,h.elhasználtam az összes mb-omat,mert az én forgalom-
mérő kis programom nem 50%os hibahatárral dolgozik és messze nem ezt mutatja,azt találták mondani.a számlából majd látom,mit is használtam el>>>>>kicsit cinikus,vagy szimplán buta<<<ez van,üdv -
VaZso
senior tag
Attól is függ, mire lassítanak.
10 kbyte/s már bőven elég lenne, 5 kbyte/s még talán, alatta azért már szinte semmire sem jó.
Valójában még böngészésre sem használható, ha megnézzük egyes - gyakran látogatott - oldalak által elpazarolt adatmennyiséget. Persze tömöríteni és szűrni azt is lehet, de még így sem igazán nő a használhatóság 0 fölé.Ami a VoIP beszélgetés sávszélesség-igényét illeti, SIP helyett IAX-szel kellene próbálkozni hozzá.
...csak IAX kliens nem sok van.
Szolgáltató oldalon sincs általában támogatása, de Asterisk (nem véletlenül) kezeli, így azt közbeiktatva a probléma áthidalható lenne.Sőt - egyéb problémákra is jó lenne a kisebb adatfelhasználás mellett.
[ Szerkesztve ]
-
meko1
tag
na ja.egy előfiz-hez kapcsolt kis netről volt szó,de korábban mintha az hangzott volna itt el/
talán tapasztalati alapon/h. a mi kis ügyeinkhez/fvd,egyéb ill. skype,viber,forfone egyéb/ még
a csokkentett/lassított sebesség is elegendő>>>erre vonatkozott a vodkás ellen-tapasztalat. üdv -
Avicularia
veterán
válasz atillaahun #2231 üzenetére
Nálam ma 3 centet számlázott egy svéd mobilhívásért a freevoipdial. Már azt hittem durván árat emeltek,mert eddig 0.5 cent volt,de a listájukban továbbra is 0.5 cent szerepel.
-
meko1
tag
szevasztok,akkor előzőkhöz friss tapasztalat:
a voda lassítás utáni netszolgáltatása=0,sem a freevdeal nem mükszik,de a viber vagy a skype
mégúgyse>>>amikor megkérdeztem,vajon miért nem lehet guglizni sem a korlátozás után,azt
találta mondani:vegyek még néhány száz gigát.és lőn<ilyenek/ez nem egészen ide tartozott ugyan/ üdv -
McLaca
őstag
válasz atillaahun #2244 üzenetére
Nekem semmilyen , vagyis egy mellék számomra most meg van rendelve a klikk, de le is lesz mondva az ingyenes időszak után, csak kényszerből rendeltem meg, azt a számomat ha havonta 1× használom, sokat mondtam.
Viszont a családban és ismerősök között van szép számmal szintén 100 Megás csomag, és a telenor adja a diginek is a mobilnetet, onnan is kaptam már tapasztalatokról beszámolót, és igen, korábban egyáltalán nem korlátozott a telenor (nem azért, mert nem akart, hanem, mert a rendszere fos), de most bedurvultak, és a használhatatlanságig lassítanak.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz atillaahun #2241 üzenetére
Szintén miskolcfalva, nálam a mobilnettel nincs baj, csak a lefedettséggel, azon belül is főleg a 3G-vel. Gyakorlatilag a civilizáció határát elhagyva a T mint ha nem is létezne, miközben a Voda, de főleg a Telenor meg majd szétveti a telót, akkora a térereje... Viszont az adatforgalom elfogyása után a Telenor újabban úgy lassít, hogy gyakorlatilag használhatatlan a net utána, timeoutol tőle minden.
pinnacle: én nem a netre gondolok most, hanem, ha t-s számot hívok, vagy t-re küldök sms-t, és nem GMS-en, hanem mindkettő netről indul, az ilyesmit szívatja a T.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
pinnacle
nagyúr
válasz atillaahun #2241 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy a Vodafonnál eleve nem megy a mobilinternet, a Telenornál meg nem stabil annyira, mint a T-Mobile. Mondjuk ezért is jó a kártyás előfizetés, ha valamelyik, nem válik be, lehet cserélgetni.
-
atillaahun
veterán
válasz pinnacle #2240 üzenetére
Ezt meg ki mondta?
Szerintem is fos a mobilnetjük. Legalábbis az én telefonjaimat nem szereti itt Miskolcon.
Pár hónapja mikor kellőképpen felidegesítettem magam vettem is egy telenyomoros sim-et, de azóta se volt érkezésem kifüggetleníteni a telefont (lehet már le is járt). -
McLaca
őstag
A T-mobile-ból kezd rohadtul elegem lenni. Nem elég, hogy egy kalap szart nem ér a hálózata, de még a netes SMS és voip irányból érkező hívásoknál is csak a T-vel van a baj...
Írtam már pár napja, hogy nem mindig hallani a programban a kicsengést jelző búgó hangot, de a túloldalon viszont ennek ellenére kicseng, vagy pl. ma nálam kicsengést jelzett, de a hívott számnál nem történt semmi (viszont ekkor nem a szokásos kicsengő búgást hallottam, hanem berregés szerűt, mint madzagos telefonnál a 06-os előhívó után, ezt egyébként máskor is hallottam már, de ezután a következő csöngés már normális volt), és ezt nem csak freevoipdeal-lel, hanem callingcreditnél is tapasztaltam, és nem is nehéz reprodukálni.
Szinte biztos, hogy a T hülyesége miatt van, a külföldi SMS szerverekről érkező SMS-eknél is ő blokkolja az átírt (saját számos) feladót, a telefonhívásoknál is tuti, hogy az ő rendszerében van valami gebasz, ami miatt időnként nem hallható kincsengés.Üdv!
-
pinnacle
nagyúr
1290 Ft 333 MB-al a Blue Net L most a legjobb ajánlat?
-
Zeki
nagyúr
Próbálgatod.
Pl az én telómon (E52) fent van a skype, így nem tud felmenni egy mobilevoip sem, csak a legelső, legegyszerűbb.
De azzal meg 20 megabájt adatforgalom volt 17perc 10 másodperces hívás 3G-n.
Majdnem dobtam egy hátast.Telefonról kell felmenni a mobilevoip.com-ra és próbálgatni. Vannak ott old versionsok is.
-
jbl
senior tag
Nekem Samsung Galaxy S 2 van.
Igaz nem lépegetek sehova beszélgetés közbe, de nekem hibátlanul működik.4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.
-
atillaahun
veterán
Nálatok is azt csinálja a MobileVoip, hogy ha beszélgetés közben kilépek az asztalra, akkor kikapcsolja a hangot? Ha visszalépek a programba akkor meg folytatja. Mi a franc ez? Ez régen is ilyen volt?
-
McLaca
őstag
válasz atillaahun #2231 üzenetére
Nálam a mobilevoip-ban időnként nem hallatszik, hogy kicsörög a másik félnél, miközben ott valójában kicseng, ha felveszi, sem hallok semmit. FVD-vel mindez. Más szolgáltatókkal eddig nem tapasztaltam hasonlót.
Üdv!
-
atillaahun
veterán
válasz actravelmate #2230 üzenetére
FVD? Nálam is ma pont ugyanezt játszotta. Nem tudom mi a pöcs történt vele, pedig különböző telefonokon különböző WiFi-kel, különböző számokkal is próbáltam. Plusz még rám húzott egy fizetős hívást is az egyik vezetékes magyar számra. Utána meg már megint ingyen volt. Tényleg elég megbízhatatlannak tűnik ez a szutyok.
[ Szerkesztve ]
-
actravelmate
csendes tag
Nem tudom a Mobile VOIP-omat használni Samsung Galaxy Ace-n, mert a túloldalon nem hallanak semmit annak ellenére, hogy én hallom a hívott felet. Tipp?
-
egánede
csendes tag
Kedves vgyuri!
.
Igen a szoftvertelepítés MIND-re van állítva.
Amikor a patch-et feltelepítettem négy összetevő után reklamált, de folytatva feltelepült.
Ezután sem lehetett a mobilevoip egyik példányát sem telepíteni, kompatibilitás hiányában nem települ.
Sőt a yourdialert sem...meg vagyok lőve ezzel a telóval -
őstag
válasz egánede #2226 üzenetére
Nokia E51-em van, és fel tudtam rá telepíteni a Mobile Voip-ot. Eszközök -> Beállítások -> Alkalmazások -> Alkalmazáskezelő -> Szoftvertelepítés -> "Mind"-en van nálam, lehet nálad nem ezen van. Symbian Nokia Version patch for nontouchscreen devices - lehet, hogy ez a patch is szükséges hozzá.
-
őstag
Interneted mennyire van kihasználva? Pl. ha háttérben megy torrent, akkor az nagyon le tudja lassítani a le- és feltöltési sebességet, újraindításkor pár percig megszűnik a terhelés. Nálam Router -> System Tools -> Statistics-on belül ír minden vezetékes és wifi-s eszközt, hozzá az aktuális adatforgalommal. Ha nem ez a gond, akkor megnézhetnéd, hogy van-e frissebb firmware a router-edhez, ami javíthatja a voip-os hibát.
-
gboszi
senior tag
válasz sumsang #2219 üzenetére
Hamar örültem Ma is próbáltam de nem ment. Ugyanaz a hiba, jelez a fogadó félnek, hogy hívni akarom (azért mondom így, mert mikor jó volt, akkor nálam is volt csörgés) s ha felveszi csak megy a számláló, de nincs hang sehol. VISZONT a megoldás ugyanaz reboot router. És lám megint megy. Na most mi lehet a hiba?
"If you're good at something, never do it for free!"
-
egánede
csendes tag
Üdv, kedves Tagtársak!
.
Nokia E65-re próbálnám feltolni a mobilvoip programocskát, de
a mobilevoip_0.1.sis -től a mobilevoip_2.4.sis -ig egyik sem megy fel.
Kérlek segítsetek, mert a VoipYO-nál ott lapul 12 euróm,
valahogy csak el kéne verni -
gyemipapa
senior tag
válasz atillaahun #2218 üzenetére
Eddig csak három 1-2 perces hívást bonyolítottam, kifejezetten tesztként, de majd próbálkozom akkor, és beszámolok a fejleményekről.
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
atillaahun
veterán
-
sumsang
aktív tag
válasz gyemipapa #2215 üzenetére
Elméletileg semennyit. Kb 6 éve volt beta időszakban a vopibuster és pár klónjánál,, de manapság ilyenről nincs tudomásom. Persze ettől még lehet és ezek szerint van is
Néhány betamaxos szolgáltató 2-4 perces vezetékes free-t engedélyez (regisztráció nélkül) , de azt a webes felületükön lévő phone to phone lehetőséggel.
Használd ki ezt a lehetőséget, ameddig lehet -
gyemipapa
senior tag
A következőt szeretném kérdezni a tapasztaltaktól:
Sikeresen regisztráltam FVD-re, programot számítógépen belőttem, működik, otthoni vezetékes telefonomat felhívtam, beszéltem "vele".
Anélkül, hogy egy fillért is feltöltöttem volna!
Akkor most hogy van ez? Feltöltés nélkül meddig és mennyit beszélhetek vezetékes irányba ?
Nekem ugyanis csak erre lenne szükségem.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
sumsang
aktív tag
Routerben általában a udp 5060, 8000 portokat kell engedélyezni, de ha a skype megy, akkor azzal nem lehet gond.
A win szoftverben ezek az oldalak vannak, amiket telepítésnél be kell állítani. Sőt az utolsó kép, ahol bármikor lehet ellenőrízni a hang beállításokat.
Fogalmam sincs akkor hol lehet a gubanc.....Próbáld meg letörölni az egészet és újra telepíteni.
Más tippem nincs, esetleg az hogy egy ATA-ra lecseréled a szoft klienset és megoldódik a problámád. Ahhoz még számítógép/laptop sem kell...[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
fvd szoftvert amikor telepítetted, akkor a hangtesztje (mikrofon/hangszóró) működött?
Tűzfal , vírusírtó....esetleg ezek ideiglenes kikapcsolása a próba időtartamára.
Másik mac-os telefon szotvert keresni és kipróbálni, h azokon van-e hang. Nem tudom, hogy pl. az xlite, vagy 3cx -ben van-e mac[ Szerkesztve ]
-
gboszi
senior tag
Nekem valaki erre esetleg?
"If you're good at something, never do it for free!"
-
edk-
őstag
válasz atillaahun #2207 üzenetére
Nekem egy próbám drágább volt. Egy actionvoipos regisztrációnál próbaképp Szerbiát adtam meg országként, hátha úgy nem számol áfát. Számolt, így átállítottam Magyarországra. Valahol azonban megjegyezte, így most is, ha 061xxxxxxx-et tárcsázok, abból szerbiai hívás lesz. Be is mondta a szerb gépnéni, hogy nem létező szám. Ez 20 centbe fájt.
A FVD-ra magyar címmel regisztráltam, ott ezért jó a 061xxxxxxx formátum.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #2117 üzenetére
A telefonon lévő feketelistába mentik a számot. Végre ki tudtam törölni.
-
twine
veterán
válasz atillaahun #2201 üzenetére
félre érthető voltam, ,,de mentségemre szóljon direkt idézőjelbe raktam a "nem fogy" szavakat
0,005 euro volt percenként a hívás.....ez nekem mondjuk úgy "ingyen van" -
andatti
senior tag
Ezt néztétek már? Mármint az internet használat összehasonlítására... igaz, amennyire én most rá tudtam figyelni december 1-től már ez se igazán éri meg, legfeljebb még most pár napig... (péntek éjfélig) phone to phone hívásokra...
-
sumsang
aktív tag
.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek