- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2019-07-17 11:05 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Indokolhatatlan látens gőg és/vagy túlfejlett egó. Semmi más. Ennél már csak az a rosszabb, aki csak a telefonkönyvében lévő számot veszi fel.
Ha olyan hív, akivel nem akar az ember beszélni (termékbemutatósok, "házalók"), egyszerűen leteszi.
Munkahelyemen (közműszolgáltató) is szám nélkül mennek ki a végpontok egy részéről a hívások, mert azok a végpontok közvetlenül nem visszahívhatók, meg ha azok lennének, sem tudnák felvenni a júzerek. Ugyanakkor "non commodity" termékeket is kínálunk - valamiből meg kell élni - , és ott vannak kimenő hívások, amik számmal mennek ki. Tehát Gőg úr nem veszi fel a szám nélküli hívást, amivel épp arról akarunk egyeztetni, hogy tud-e róla egyáltalán, hogy tartozása van és baromira kikapcsoljuk a szolgáltatást, ha nem fizet izibe' (amúgy pozitívan fogadják az ilyen értesítést), ellenben felveszi azt a hívást, amiben ultrahangos medvecsapdát adnánk el neki. Értelmes...Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Nem is írtam semmi ilyesmit. Csak azt, hogy akinek van több dellmont márkánál regisztrációja, és az egyiknél nincs gondja, a másiknál igen, az próbálja meg a problémás accountot is a problémamentesnek a sip szerverével használni.
Mellesleg wifin, PCMA/U kodekekkel nekem évek óta sikerül az esetek többségében igen korrekt hangminőséget elérni. Jobbat, mint normál mobilhálózati hívásnál. Az is tény viszont, hogy symbian rendszer alatt kevesebb volt a probléma, mint androiddal (főleg a visszhang-hallanak/nem hallanak problematikában).Üdv!
-
McLaca
őstag
A visszhang leginkább attól függ, mennyi a hang késése + a kodek is számít.
Én az utóbbi időben CSIPSimple-lel használtam a stuntcallst, volt, hogy közel 3 órán keresztül - wifin, de 3G-n keresztül sem volt vele gond (azért nem 4G, mert lusta vagyok a SIM-et kicseréltetni
).
Akinél gyakran rossz, az kipróbálhatná egy másik SIP szerverrel, ami kevésbé forgalmas. Be fogja engedni rá a dellmont és ugyanazt az árat számlázza. Legalábbis általában.
(Kísérleteztem ezzel anno, és volt olyan SIP szerver, ahol ugyanaz volt az ár, és volt, ahol magasabb. Ki kell próbálni.)Üdv!
-
McLaca
őstag
60 nap mindenképp. De 90-nek kell eltelnie az utolsó aktiválás (01.23) óta. Ha akciós áron rendelted, akkor az automatikus hosszabbítás után célszerű lemondani (azaz a második hónapban), hogy még egyszer ne újuljon meg automatikusan, mert az már teljes áron lesz.
Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Nem tud. És a visszhang kezelése sem az igazi, meg a kijelzőt se zárja le (a közelségérzékelőt nem használja). Én is azért vettem meg, mert úgy tűnt, hogy jó (a nagyon halk neszeket se vágja le), de csak akkor az igazi, ha kikapcsolom a visszhang csökkentést. Úgy meg visszhangzik...
Visszaszoktam a CSipSimple-re, egyrészt, mert beépül, másrészt mert jobb a visszhang kezelése (nem kezd el a hangom a hívottnál szakaszosan némulni, ha be van kapcsolva a visszhang-csökkentés).Üdv!
-
McLaca
őstag
Akit esetleg érdekel:
G3 + 6-os droiddal normálisan működik a CsipSimple. Korábban írtam, hogy a tárcsázóba beépülve marha lassan (5-7mp) tölti be hívásindítás után a voip szolgáltatókat, ez most már azonnal megtörténik, és úgy általában jobb lett a voip működése 6-os droid alatt a telefonnal.Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
A hozzászólásomban van egy szám, működik Viberről is (ingyenes). Először rögtön a rögzítés-visszajátszás indul el, ha nem akarod végighallgatni a tájékoztató szöveget, azt #-tel ugorhatod át, a rögzítest befejezni és a visszajátszást indítani szintén #-tel tudod. Ha nem akarsz rögzíteni, akkor 2x # és a menübe kerülsz.
A 3-as menü az "echo test", ez folyamatosan visszajátssza, amit mondasz. Itt "élőben" hallhatod, hogy milyen a vonali minőség EDGE-en, mekkora a késés, akadozik-e.Apropó Telenor: a Telekom 3G-je a Dunántúlon csak mutatóban létezik... Annál még a Telenor is jobb.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Minőség szempontjából nálam a CallWithUs jött be. Wifin extrém alacsony a késés és iLBC kodekkel is szinte tökéletes. Hátránya, hogy perc alapú (10ft körüli díjjal mobilra), és hogy a sip jelszót, usernevet ő adja, nem választható. 3246-os számon lehet tesztelni, ha regisztrálsz. Ez feltöltés nélkül is megy.
Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Kicsit kísérleteztem a rég elfeledett callwithhus-szal, nekik saját "echo test" számuk van (3246), és ami feltűnő volt, hogy iLBC kodekkel is szinte tökéletes a hangminőség és kb. 200ms a késés, de ez ugyebár már az oda-vissza út (ez közel GSM szint). Persze mindez wifin. 3G-n közel 1mp a késés. A szakaszos elhalkulás ugyanúgy megvan, ha a visszhangcsillapítás be van kapcsolva (Media5 kliens). Percdíj 10Ft körül, legkevesebb 5$-ral tölthető.
Tartalék megoldásnak szerintem jobb, mint a nymgo (és olcsóbb is).Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Milyen áremelési hullámra gondolnak?
Az összekapcsolási díj az egyetlen, ami befolyásolja az árakat, az meg nem változott, mivel rendelet szabályozza. (De volt már téma az is, hogy pl. a Dellmont árait elnézve nem valószínű, hogy ők azt megfizetik, bár akkor az is érdekes, hogyan végződtetik a hívásaikat.)
Más lesz itt a háttérben.Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Ingyenes.
0,01€-s egyenleggel hívogatom napok óta. A híváslistában is "free"-nek írja.
Ami számunkra érdekes lehet, az az 1-es, 3-as és 4-es menü.
Automatikusan az 1-essel indul, #-et nyomva átugorja a dumát és kezdi a rögzítést (sípszó után), újabb #-re visszajátssza. #-tel megszakad a visszajátszás és kilép a menübe.
3-as menüpont az "echo test", folyamatosan visszajátssza a hangunkat. Elég sokat dumál az elején, 2x#-tel lehet átugrani. Késleltetést, visszhangot, akadozást lehet vele tesztelni a kétirányú (tehát életszerű) kommunikáció esetén. #-tel lehet kilépni.
A 4-es zenél kicsit, #-tel válthatók a zenék, bármely más gomb kilép. Kodek minőséget jó vele tesztelni, különféle stílusú, összetettségű és hangerejű zenék vannak. A többi pont nem annyira lényeges (főleg DTMF tesztelés). Egyébként elég érthetetlenül dumál a "nő" (aki egy beszédszintetizátor, kivéve 3-as menü 2. tájékoztató szövege, azt ember mondta fel).Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Nem tudok róla, szerintem automatikusan állítja, de tapasztalat alapján elég jól csinálja.
Azt én is észrevettem, hogy a környezeti zajokat nem szűri, még a légyfingás is behallatszik, de ez az "ára" annak, hogy ne akadozzon vagy némuljon el a hang.Közben némi kísérletezgetés árán rájöttem, hogy a 30ms-os iLBC-nél csinálja a másodpercenként kb. 200ms-os elhalkulást, ugyanezt 20ms-os változatnál, és g711-gyel nem.
Erősen gondolkodom a megvásárlásán. Viszont ha GSM hívás csörög be a SIP hívás alatt, akkor simán elkezd csörögni a telefon. Ezt a CSIPSimple jól lekezeli, nem csörög, csak "bekopog" a hívás (mint GSM-nél a hívásvárakoztatás), MobileVoIP szintén nem engedi csörögni, rezegni viszont igen.
Vásárolható 225 pénzért "telephony pack", amiben be lehet kapcsolni egy "call waiting" funkciót. Gondolom, ez lenne a hívásvárakoztatás normális lekezelése. Megpróbálok utánaolvasni, ha más nincs, kifizetem érte azt a semmi pénzt.Üdv!
-
McLaca
őstag
Pont a hangos beszédnél jön elő az időszakos halkulás, mert minél hangosabb a beszéd, annál esélyesebb a visszhang. Az előbb próbálgattam, most nekem sem csinálja. Nem értem...
Lehet, hogy ez is függ attól, milyen "vonalat" fogunk ki a VoIP szolgáltatón keresztül, mert esetleg azokon egyes helyeken lehet visszhangcsillapító eszköz (drága), más helyeken nincs.Az előbb elírtam, a zajcsökkentést teljesen ki is lehet kapcsolni. De gondolom, erre rájöttél magad is.

A fentebb írt két progi (Acrobit és Groundwire) nem lesz kipróbálva. Mindkettő fizetős, zsákbamacskázni meg nincs kedvem.Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Rögtön induláskor feldobja, hogy "Activate multiple SIP accounts", szóval engedi. Meg a BT fülest is fogja kezelni, mármint mikrofon szintjén is. Próbáltam egyébként BT fülessel is, úgy a visszhang kevésbé volt problémás mindegyik alkalmazással, csak a Media5 ugyebár nem kezeli a BT mikrofont az ingyenes változatban.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Pár HSZ-t olvass vissza, épp a kliensekről van szó, írtam is róluk eleget, és most is fogok.

Szóval: kipróbáltam alaposabban a Grandstream-et is, de elvérzett. Halk beszédnél, suttogásnál kimaradoznak hangok. Pedig a kezelőfelülete egészen kiváló.
Viszont úgy vettem észre, hogy az alapprobléma androidon a visszhang - és annak csillapítási metódusa.
Ugyanis ha be van kapcsolva a visszhangcsillapítás, akkor bizony folyamatos beszédnél ciklikusan el-elhalkul a hangom, kihagy az app, emiatt panaszkodhatnak a túloldalon, hogy akadozik a hangom, nem értenek.
Egyszerű kipróbálni, bár csak akkor érdemes, ha senki nincs a közelben
- ki kell tartani valamilyen hangot, vagy betűt folyamatosan a fenti tesztszám 3-as menüpontjában, és visszafelé szépen elkezd kb. mp-enként 200-300ms-nyi hang kimaradozni. Ha kikapcsolom a visszhangcsillapítást (már amelyik appban ki lehet), akkor ez megszűnik, jön viszont a visszhang. Szóval el kell dönteni, hogy mi a zavaróbb: a szakadozó hang, vagy a visszhang. Szerintem előbbi.
Fentieken túl egyedül a Media5 volt olyan app, ami a halk beszédnél, suttogásnál sem hagyott ki, nem "veszett el" a hangom a kis hangerő ellenére sem - kodektől függetlenül. A többi app itt már rendre levágta a hangot.
Szóval egyelőre marad a Media5 tartós használatra.Viszont azt tudni kell, hogy én mindössze 4 hónapja használok Androidot (egy G3-as képében). Hirtelen felindulásból fogtam a régi Nokiámat (808-as, de nem ez a lényeg, hanem, hogy Symbian Belle FP1 van rajta, ugyanez a 701-en, 700-on és C7-esen), amiben még ott volt a SIP kiegészítés. Azon túl, hogy tökéletes az integráltsága az alap rendszerrel, alapbeállításokkal sincs visszhang, de akadozó beszéd sem. Pedig nincs opció a visszhang csillapítására. Vagy csak nem tudom, hogy hol, mert a Nokia kb. 60 oldalas dokumentációt készített a ~85 kB-os SIP kiegészítéséhez, és ha mélyebben belemegy az ember, nagyon sok mindent lehet állítani. Egyedül a nagyon halk beszédnél vág néha, de lényegesen ritkábban, mint a fenti androidos kliensek.
Nem értem, hogy ha anno Symbianen ment, akkor droidon miért ilyen kínlódás normálisan megoldani ezt.
A Groundwire-t és az Acrobits-et még ki fogom próbálni, de őszintén szólva már unom.
Még a MobileVoIP callbackjével fogok szórakozni egy kicsit, aztán döntök.
Vagy tényleg az lesz, hogy a G3-ról osztok netet a 808-nak, és azzal fogok SIP hívást indítani, ha nem vagyok wifi közelben. Ugyanis azzal csak akkor panaszkodott a hívó, hogy rossz a vonal, ha a VoIP szolgáltatónál volt gáz.Üdv!
-
McLaca
őstag
Kísértetiesen hasonlít itt-ott grafikailag a Media5-re. Holnap lesz időm komolyabban is játszadozni vele. Bár a két app mögött teljesen más cég áll (elvileg), de nekem gyanús a néhol azonos kinézet, és első blikkre a működés és minőség is azonos. Paraméterezhetőség kb. hasonló (visszhangcsillapítás opció nincs, de gyorsban meghallgatva elvileg nem visszhangzik, így lehet, hogy alapértelmezett benne) viszont nem dobálja folyton, hogy vegyem meg a bónusz opciókat és enged több accountot is kezelni ingyen. Választható iLBC20 opció nincs benne, de mutatja a bitrátát hívás közben, ami 16kbps, ebből kiindulva alapból is 20ms-os frame-mel használja a kodeket (az a jobb minőségű variáns, meg talán az alapértelmezett is. Furcsálltam is a Media5-nél, hogy a 20-as az opció és nem a 30-as, mint más appokban).
Egyelőre tetszik.Egyébként a Media5 1900 pénzért hajlandó nyugton maradni, a G729-et további 2800-ért adják.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Az erőforrásigény manapság szerintem már nem tényező. Már egy 30 rongyos mobil is nekimegy a HD videóknak, a VoIP hang kódoláshoz és dekódoláshoz pedig nem kell több számítási teljesítmény, mint egy mp3 tömörítéséhez.
Erősen szoftverfüggő is egyébként, hogy milyen lesz a végeredmény. A tegnapi hozzászólásomban lévő telefonszámon tesztelgettem az elmúlt két napban a Zoipert, a CSipSimple-t, a MobileVoIP-ot és a Media5-fone-t a 3-as menüben (amikor a saját hangomat játssza vissza).
A Media5-fone tűnt a legértelmesebbnek, mind 711-es, mind iLBC kodekkel. Ott volt a legkevésbé (vagy egyáltalán nem) visszhangos, hiába nem lehet állítani a mikrofon erősítést, kellően hangos volt a hangom és az elhalkulások, akadozások is ott voltak legkevésbé jellemzőek ill. a halk beszéd is érthető volt (ami a VoIP esetében sokszor nem az). A MobileVoIP tűnt még használhatónak (akadozások ritkák, halk beszéd érthető), a Zoiper enyhén visszhangos volt és halk, a CSipSimple viszont hangosabban beszélve már jelentősen visszhangzott, az elhalkulások, kimaradások is jellemzőek voltak, a halk beszéd pedig érthetetlen volt.Egyetlen probléma, hogy a Media5 nem akar beépülni az Androidba, sőt, ha a futó taszkok közül kilövöm, ki is jelentkezik a SIP szerverről. Mondjuk sok értelme nincs folyamatosan bejelentkezve lennie, ha egyszer nem épül be. Egyszerűbb kicserélni a tárcsázót vele.
Külön tetszett, hogy nem ő bűvészkedik a sávszélességhez illő kodek megállapításával, hanem beállítható, milyen kodeket használjon wifi-n, és milyet mobilneten. Qos alapból kapcsolható benne (CSipSimple-nél ez csak "szakértő" módban elérhető), szóval úgy néz ki, kap egy esélyt élesben is.Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Miért kéne a legjobb minőségű kodeknek a legrosszabbnak lennie?
Lassú kacsolaton/mobilneten én továbbra is az iLBC kodekre esküszöm. Bitrátája a g729-éhez hasonló, de attól jobb minőségű, jobb hibatűrésű.Más: nem tudom, volt-e már, de ez a szám ingyen hívható VoIP-on: +883 5100 0119 6512
Lehet vele tesztelni kodekeket, hangbeállításokat (pl.CSipSimple mikrofon erősítését), akár DTMF kódokat is (hogy pl. ha VoIP-on hívunk valami IVR-t, akkor megfelelően "hallja"-e a menüpont választásokat adott kodekkel és VoIP szolgáltatón).
Némi angol tudás kell hozzá. Hívas után azonnal a rögzítés-visszajátszás indul el (#-tel lehet visszajátszani), utána indul el a menü.Azt nem tudom, hogy feltöltés nélkül megy-e -kipróbálni egy új szolgáltatót -, de elfigyotr egyenleggel (0,01€) biztosan.
Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Beállítottam a regisztráció lejárati időt 86400-ra, így elvileg jó. Csak lehet, hogy jobban meríti a telefont. Ebből a szempontból a Csipsimple jobb, de szinte minden alkalommal panaszkodnak, hogy rosszul, akadozva hallanak, így muszáj valami alternatíva. Ha ez se válik be, akkor még próba a mobilevoippal, ha az se jó, akkor osztok netet a symbianes nokia 808-amnak és visszatérek arra voip telefonálni. Azzal sosem volt gond sip-en a telefon oldaláról, csak akkor volt rossz a hívás, ha annak szerveroldali oka volt. Ennyit az Androidról... (A hardver biztosan elég, G3-ról van szó.)
Üdv!
-
McLaca
őstag
Zoiper felhasználókat kérdezem: hogyan lehet azt elérni, hogy ne másszon le a progi a SIP szerverről, ill. magától feljelentkezzen, ha hosszabb ideig (néhány óra) nem volt a teló neten, aztán netet kap?
A keep alive time out titva van, az állandó wifi kapcsolat engedélyezve, mégis lecsúszik a netről (a tárcsázóban is szürke) és csak a Zoiper elindításával megy vissza.Ill. van a topicban G3 (esetleg G2, vagy G4) tulaj?
Üdv!
-
McLaca
őstag
Akkor csak nálam ilyen komótos. Mondjuk kibírom, de azért jó lenne, ha gyorsabban bedobná. G3 amúgy, egyelőre rootolatlan, de már nem sokáig.
Ami még feltűnt, hogy ha csak kimenő hívásokhoz engedélyezem (amikor hívás előtt csatlakozik a SIP szerverre), akkor közli, hogy "selected network route not allowed with current settings you have setup". Próbálok rájönni, mi is a baja, milyen network route-ra gondol, de egyébként működik gond nélkül. Még mielőtt felmerülne: ha "mindig elérhető"-re állítom, akkor ezt az üzenetet nem dobja fel, de ugyanúgy 4-5 mp, mire a választási lehetőséget feldobja.Üdv!
-
McLaca
őstag
Aki használ CsipSimple-t, és bekapcsolja a tárcsázóba beépülést, nála is lassan jön elő tárcsázásnál? Nekem a számra bökéstől 5mp, míg megjelenik a választási lehetőség a gsm és a voip közt, ezt elég lassúnak tartom. Akkor is ennyi, ha nincs bejelentkezve a sip szerverre a CsipSimple és akkor is ennyi, ha be van jelentkezve.
Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Nem kifejezetten Neked címzem, csak a Te hsz-edet ragadtam ki a sokból: most történt, hogy egy Symbian bell rendszerű telóról (amin viber van ugyan, de csak szöveges funkciója van, hívást nem támogat) indított FVD hívás a teló saját SIP funkciójával egy droidos Samsung viberén csörgött ki. Ami azért gáz, mert a hívott megpróbálta fogadni, de már lassított nete volt így nála teljes ko lett a vége. Én meg folyamatos kicsöngést hallottam, majd csönd, aztán a teló közli, hogy 14mp volt a hívás, dellmont el is számolta.
Előzmény: egy órával előtte is hívtam, de nem tudta akkor felvenni, ezt viberen meg is írta. Ezek alapján akkor gsm-en csörgött nála ki, és utána használta a vibert, ezután már azon csörgött ki. Első hívásnál a hívó mobilon nem futott a viber, másodiknál a háttérben futott, de mivel azon a telóna viber hanghívás nem támogatott semmilyen formában,kizárt, hogy az okozza a problémát.
Téma volt ez már korábban is, ezért is írtam le a tapasztalataimat. Egyetlen kérdés merül fel: hogy a fenébe tud a dellmont egy hívást viberen végződtetni? Honnan tudja, hogy a fogadó félnél fut és online a viber és hogyan irányítja oda a hívást?
Nekem ez eléggé rejtély..Üdv!
-
McLaca
őstag
Bár nem nekem címezted, de ilyen menüpont nem is lesz benne. Ha a „sip voip.settings...“ kiegészítést telepítetted fel, akkor annyi történik, hogy a beállítások/kapcsolatok/rendszergazdai beállítások/internetbeállítások menüben megjelenik az „advanced voip settings“ menüpont. Ott tudsz új szolgáltatást beállítani. Ha már állítottál be a rendszergazd.beáll./sip beállításokban profilt, akkor azt át is tudja venni.
Szerk.: gyorsabb voltál.

Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Teoretikus kérdés:
a mostani BC minőségi kálváriák után felmerült bennem, hogy csak magyar vonalon volt túlterhelt, vagy úgy egyáltalán?
Máshogy kérdezve: egyetlen BC szerver van és mindenhonnan oda fut be a hívás, tehát globálisan leterhelt, vagy csak a nagyon olcsó irányokból, pl. Magyarországról dugul be? Mert ha utóbbi, akkor működhet az, hogy egy - Magyarországra - elég drága szolgáltató SIP szerverén keresztül telefonálunk, volt is rá példa a topicban, és elvileg jobban működött más szolgáltató SIP szerverével a BC.
Viszont:
Anno, amikor még a CallingCreditet használtam, annak a weboldal szerint volt SIP szervere, de a valóságban a cím nem működött, ezért anno kipróbáltam más SIP szerverrel a CC-t, működött, de más percdíjon számlázott, természetesen magasabbon. Azóta működik már a saját szervere is, és korábban, amikor valaki a BC SIP szerverét cserélte másikra, nem írt magasabb díjakról.
Érdemes lenne kísérletezni ezzel akkor, amikor vacak a minőség.Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Bármilyen nevetségesen hangzik, de ez az egyik lehetséges ok. Volt már rá példa itt a topicban, hogy valaki visszakérte paypalon a befizetést minőségi problémák, túlszámlázás miatt, és csuklóból tiltották az accountját delllmonték. Ha volt 2-3 befizetésed, és egyikkel sem reklamáltál, akkor jó fejek lesznek es újra engedélyezik a paypal-t. Legelső bankkártyás feltöltésem után a bankkártyás lehetőség is eltűnt, amíg le nem beszéltem 1-2 €-t. Úgy látszik, a paypal esetén szigorúbbak.
Oroszlánom, tibor23: pl. a voipyo, vagy a callingcardbuster, vagy a voupblazer, de utóbbinál nem tisztázott, van-e kapcsolási díj (hanstel szerint van, de a márka oldalán a percdíjaknál nem írja), voipyo-n pedig nincs sip támogatás. Ja és elsősorban mobil irányban érvényesek ezek. Ha inkább vezetékes a cél, úgy már más a helyzet.
Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Ez idáig rendben van, analóg telefonoknál. Na de digitális átvitel (net -> GSM; GSM -> net, GSM < net > GSM (callback)) esetén, ahol AT parancsok vezérlik mindezt...
phanfantom: most épp jó FVD-n. Én most azt játszom, hogy hívásindítás előtt 2-3× megcsörgetem a másik számom és ott kinyomom a hívást. Ha rendben megszakad, akkor várhatóan jó lesz a hívásbontás is.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Nem. Minden, ami dellmont. FVD is.
A hívásnak akkor is meg kéne szakadnia, ha a hívott teszi le. Nálam is volt egy 7 perces hívás, amiből 12 perces lett, de hogy én nyomtam-e ki előbb, vagy a hívott, azt passzolom. De ha a hívott kinyomja, és a hívónál is megszakad erre, akkor a dellmont jól kezelte a dolgot. Digitális mobilrendszereknél bármelyik fél leteheti "hivatalosan". A gond az, hogy a dellmont nem teljesen szabványosan kezeli a dolgot a jelek szerint.
Ahogy már kétszer leírtam fentebb, leírom harmadszor is: időnként képtelenség a hívást elutasítani. Hiába nyomja ki a hívott, a hívónál semmi változás, csörög ki tovább és a hívottnak is a kinyomás után azonnal újra becsörög a hívás. Ez a jelenség pont ugyanannak köszönhető, mint a meg nem szakadó hívás. A dellmont szervere nem érzékeli/nem jól kezeli a hívásbontó jelet. Egyébként én ezt akkor tapasztaltam, amikor a vonal is kásás, tompa volt, tehát rossz minőségű. Az ilyen vonalon nyilván a hívásvezérlő jelek, adatok is sérülhetnek. Viszont ha amiatt számlázna tovább, mert a hívó nem teszi le, csak a hívott, akkor gyakorlatilag a hívó telefonnak is folyamatosan vonalban kéne maradnia. Azt meg erősen kétlem, hogy valaki úgy fejezi be a telefonálást, hogy lerakja a telefonját (az asztalra, a zsebébe, stb.) és nem veszi észre, hogy még mindig fennáll a kapcsolat. Ha ugyanis nem áll fenn, akkor megszakadt. Tehát a telefon a hívott oldali bontást tudomásul vette. De akkor a dellmont miért nem?
Ja, és nem csak callbacknél van ez, nálam SIP hívásnál jött össze, csak ott nem lett másfél óra, csak 12 perc.Üdv!
-
McLaca
őstag
A Blue topicban leírtak szerin nem kell ennyit várni, mert az akciós szöveg úgy szól, hogy a bekapcsolástól számít a 90 nap. Tehát M-M-S után jöhet megint az M, mert az első bekapcsolásától eltelt 90 nap.
Egy ottani topictárs szerint működik is így. Én még nem próbáltam ki.
Üdv!
-
McLaca
őstag
A vezetékes analóg rendszerben ez így is volt még igen rég... De már akkoriban is célérték volt (MATÁV ászf szerint), hogy ha a hívott tette le a kagylót, akkor max. 30mp után ugyanúgy le kellett bontani a hívást. Ha a hívó fél tette le, akkor 1mp-en belül ugyanez.
GSM-en bármelyik fél le tudja bontani a hívást (ISDN-en is így volt már), mivel az egy szimpla adatkapcsolat. Nincs az, mint a vezetékesnél, hogy ha a hívott letette és újra felveszi, akkor még él a vonal (mert (elektro)mechanikusan össze vannak kapcsolva), mivel ez ugye értelmezhetetlen is GSM-nél.Egyszerűen szar a dellmont híváskezelése, nem érzékeli a trágya minőségű vonalon a 'hangup'-ot. Ezért lehet az, hogy ha SIP-en felhívom a másik telómat, és azon kinyomom a hívást, simán újra és újra csörög, akárhányszor nyomom ki, a hívó telón pedig nem bont le foglaltság jelzéssel. Írtam is pár napja.
Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Zseniális ez a dellmont...
FVD accountom van, 7 perces SIP hívás után a weboldalon nem jelenik meg a hívás a listában, egyenleg nem változik. Gyanú felébred, mobilevoip elindít, hívás másik számra indít, és naná, hogy büntetőpercdíjat ír, tehát az előző hívás szerinte még megy.
Bár nekem mázlim volt, nem lett belőle másfél óra, mint másoknak, de 12 perc 22mp-nél állt meg végül. Hangminőség is elég tré volt, PCMU kodek ide, vagy oda. Mellesleg, amikor kipróbáltam a saját számomat hívni, hiába nyomtam ki a hívást a másik telón, nem jelzett foglaltat a mobilevoip, hanem újra befutott a hívás a másik számomra, gyakorlatilag lehetetlen volt kinyomni, mert újra és újra kapcsolta a számot a szerver.
Vicces, bár annyira nem... SIP-en aztán ugyanez. A 10-15. próbálkozásra jött helyre.
Asszem, ideje kipróbálni a CWU-t és a nymgo-t is.Szerk.: megjelent egy 9mp-es hívás a weboldalon a listában, aminél a célszám a másik számom... Érdekes ez annak tükrében, hogy vagy kinyomtam azon a telón a hívást, vagy a hívásindító telón szakítottam meg.
Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Pedig nem így van. Ha 1-es díjzónán (EU tagországok, meg még 1-2) belül roamingolsz, akkor a zóna bármely országát bármely országból (kivéve Magyarországról) egységesen 74,4Ft-ért hívod.
A komikus, hogy itthonról külföldet hívni általában drágább, mint az egységesített roaming díjak. Ugyanez igaz az SMS-re is, a legtöbb szolgáltató legtöbb csomagjában drágább az SMS, mint ha roamingolva küldöd.Egyébként a Magyarországról 1-es díjzónába irányuló hívások díja jellemzően 100Ft alatti.
Üdv!
-
McLaca
őstag
120 napig ingyenes, de max. heti 300 perc/IP cím. Viszont ez vezetékesre vonatkozik általában, de a voipstunt-nál Magyarországra nem vonatkozik. Ott érvényes, ahol a percdíj helyén FREE felirat van.
Kapcsolási díj általában 0,039€, kb. 12Ft. VoipStunt viszont közel 50Ft Ukrajnába. A középső oszlopban van 4 szolgáltató, ami azonos árakat ad kapcsolási díj nélkül. Zölddel látszanak a mobildíjak, azok a legolcsóbbak.Üdv!
-
McLaca
őstag
Minek neki ukrán local access number, ha Magyarországról indítja a hívást?
maestro87: a discountcallingon van kapcsolási díj. Itt van jónéhány szolgáltató, Ukrajnát kell kiválasztani, az árak forintban is nézhetők, a piros csillagosok kapcsolási díjasak, szóval ők kerülendők.
Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Account/Your personal profile-on belül balra lent jelöld be a regisztrált számok közül azt, amelyikkel küldeni akarod a hívást.
Hiába van a weboldalon bejelölve, a progiban is be kell. Én így használom két számomat, SIP-en az egyik (a weboldalon beállított), MobileVoIP-ban a másik aktív, így nem kell a weboldalon cserélgetni, csak az dönti el, milyen számmal megy ki a hívás, hogy azt SIP-en, vagy MVoIP-ból indítom.Üdv!
-
McLaca
őstag
Nymgo használóktól kérdezném, hogy az áfamentes feltöltés ott is ugyanúgy megy-e, mint a Dellmontnál, mert a Nymgo a kártyakibocsátó országot is kéri, és ha USA címmel regisztráltam, EU-s országot nem hoz fel (nyilvánvalóan). Viszont nem fognak-e ebbe belekötni?
Üdv!
-
McLaca
őstag
Vállalati környezetbe nem igazán valók a fentebb említett gigasetek, persze ha nem nagy cég, akkor jó lehet az is. Vállalati ip megoldásai az avayának, nortelnek, cisconak vannak, headset csatlakozási lehetőséggel (call center), de ne olcsók. A headsetek se.
Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Ebben csak az a furcsa, hogy ugyanaz a hardver van a két "szolgáltató" mögött, tehát a minőségben nem lehetne különbség (és szerintem nincs is, csak nagyon ingadozó, és ha pont egy rosszabb passzt fogsz ki az egyiknél, akkor azt el lehet könyvelni rosszabbnak, pedig akkor, abban az időben a másik is ugyanilyen rossz lett volna).
Üdv!
-
McLaca
őstag
Ahhoz képest, hogy a Nokia már nem támogatja a Symbiant - amiből az gondolná az ember, hogy senki sem fejleszt már rá ezért - , a Nymgo mégis kiadott egy új Symbian klienst (mivel a régi nem ment a Belle-en, csak a nagyon régi rendszereken). Jó-jó, csak félkész. Kihangosítón szólal meg (ez eddig mobilevoip probléma volt androidon), halk és a hangminősége is hagy kívánnivalót maga után. SIP-en használnám, csak jó lenne egy backup lehetőség is a progi személyében. Persze ha úgy működik, mint a mobilevoip, hogy nem tudják korlátozni.
Üdv!
-
McLaca
őstag
2G-n esetleg. De 3G-n nem. Ebből kifolyólag terheltebb is a T 3G hálózata.
Üdv!
-
McLaca
őstag
Írtam már erre korábban is, hogy egy 2009-ből származó 5800xm a maga 424MHz-es procijával, és 20-30MB szabad RAM-mal (a 128-ból) vígan vitte a voip hívást mobilevoip segítségével. S60v5 rendszeren. A symbian normálisan van optimalizálva, szó szerint szimbiózisban él a hardverrel, így lényegesen kevesebb erőforrással beéri. Akkora hatalmas erőforrás igénye a hangkódolásnak/dekódolásnak pedig nincs, csak a droidon az „izomból mindent” megoldások miatt kell a kraft. Egy gsm hívásnál is van kódolás/dekódolás és ez már évtizedes hardverrekkel, a droid előtt is működöt.
Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Tiltva van az, csak "nem úgy".

A régi GoNet! csomagokban - bár a netsemlegességes táblázat szerint pár hónapja már tiltva volt, de - működött. Az újabbakban is működik - a SIP. Én is most tértem át a GoNet! csomagokról az újabbra, és direkt kipróbáltam a skype-ot, a hívástesztelővel. Az első 2-3 szót még hallom, aztán akadozni kezd, vagy el is dobja a hívást. A GoNet! csomagban nem volt ilyen gond. A SIP viszont megy vígan az újban is, bár az első teszthívásnál ott is volt egy némulás az elején. Szóval a T-nél úgy tűnik, a Viber, a Skype és társai számítanak VoIP-nak, a SIP protokollt annyira nem birizgálják.Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Oldják meg a hívásvégződtetési díjból. Pont annyi költsége van egy külföldön x hálózatából indított és itthon y hálózatában végződtetett hívásnak, mint itthoni v hálózatból z-be, csak a távolság nagyobb. Most az, hogy hány szerveren megy keresztül a hívás, nem mérvadó, nem fizetnek "hop" szám szerinti díjat a mobilszolgáltatók a nemzetközi adatátviteli utak használatáért. Az meg már külön vicc, hogy egy itthon telekomból telekomba futó hívás is megjárhatja külföldön az anyacéget. Akkor meg?
A bevételkiesésről meg annyit, hogy a mobilnetet is pénzért adják a szolgáltatók, és korábban, amíg csak telefonáltam és sms-eztem ultradrágán, addig nem fizettem annyi pénzt a szolgáltatómnak, mint amióta voip-ozok, és mobilnetem van. Szóval kapásból magasabb lett a bevétele, mert havonta fizetek a mobilnetért. Nyilván én egymagam nem vagyok reprezentatív minta, csak a szolgáltatóknak is elférne időnként egy "paradigmaváltás". Kissé átalakult a kommunikáció az elmúlt 10 évben, és aki ezt nem ismeri fel és nem lép időben, az lemarad, mint a Nokia, amikor az Android teret nyert ellene.
Már "vezetékes" telefon sem nagyon létezik, ezt is neten, voip alapon oldják meg, míg korábban ment a szép vastag kábelvarkocs a házakhoz. Ott is meglovagolták az internet lehetőségét és váltottak, a mobilszolgáltatókra is ez vár.
Apropó fejlődési kényszer: ki kényszeríti őket? Senki. Egyetlen céljuk a bevételek növelése, és ezért próbálnak eladni olyan - túlmarketingelt - újabb és újabb szolgáltatásokat, amikre valójában senkinek nincs igazán szüksége. Pl. LTE. Ha ugyanazt a pénzt a 3-3,5G hálózatok normális fejlesztésére költenék (pl. T-mobile), több előfizetőt nyernének meg pl. mobilnetre, mint hogy kidobjanak egy zsák pénzt LTE-re szűkös területeken, szűkös hardverek kedvéért, néhány előfizetőért. Valahogy nem látom a dolog rentabilitását abban, hogy csomó pénzt költenek egy totálisan szűk piaci szegmensre, ahelyett ugyanazt a pénzt elköltsék egy sokkal szélesebb körben, sokkal több potenciális ügyfelet hozó fejlesztésre.Üdv!
-
McLaca
őstag
Nekem is rémlett, hogy leírta valaki, de az már nem, hogy én voltam.

Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
"Szakértők szerint nem kizárt, hogy a roaming díjak eltörlése áremelkedést hoz a piacon, mivel a szolgáltatók várhatóan megosztva ugyan, de az összes előfizetőre ráterhelhetik a barangolás miatt felmerülő költségeiket."
Ami költség egy mesterségesen generált valami. Semmivel nem kerül többe egy roaming hívásvégződtetés, mint egy országon belüli, csak ugye meghatározott díjai vannak ennek, és hát miért ne lenne ez a meghatározott díj több, mint egy "sima" hívásnál, elvégre mégiscsak "többet" ad a szolgáltató...
Amúgy meg a Telekom hívások is utaznak egyet külföldön (Németo.-ban), mielőtt végződtetik őket, hiába belföldi a hívás. Érdekes, hogy azt meg tudják oldani a jelenlegi díjakkal is.Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
A mobilevoip nem egy androidos app, hanem egy voip alkalmazás több platformra.
A browsercalls nem egy böngészőben működő voip szolgáltatás, hanem egy voip szolgáltató, aki mögött (mint a legtöbb szolgáltató mögött) a dellmont áll és bár működik böngészőből is, de a mobilevoip alkalmazásból is (sőt, a böngészős móka az nem túl régóta lehetséges, előtte csak a mobilevoip volt), ill. sip protokollon is, ahogy a legtöbb dellmont klón.Tehát a kérdésed arra vonatkozott, hogy egy szolgáltató minősége jobb-e, mint egy alkalmazásé (amiben mellesleg a kérdéses szolgáltatót is használható), így pedig nem a topictárs volt értetlen, hanem a kérdésed volt értelmetlen.

Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Azért jó napjaiban elég korrekt a FVD. Tegnap egy 1 óra 51 perces hívást sikerült produkálnom PCMA kodekkel, közben egyetlen egyszer volt egy 4-5 másodperces akadozás, egyébként végig tökéletes volt. Persze késő este. Adatforgalom 128MB körül volt, és telóról (Nokia 808), WIFI-n ment.
Az akadozás egyébként lehetett azért is, mert ahol voltam, ott a wifi jelerősség nagyon változékony, a telefon 30 és 80% közt méri.Üdv!
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
-
McLaca
őstag
Ha már GoNet! csomagok... A netsemlegesség táblázatában a GoNet! csomagoknál is régóta az van, hogy a VoIP nem vehető igénybe, ennek ellenére megy vígan SIP-en. Az új NetPlusz csomagoknál ugyanúgy nem vehető igénybe. Van, aki esetleg használ már NetPlusz csomagot SIP protokollon és van tapasztalata, hogy megy-e, vagy sem? Mert ha a GoNet!-et lelövik, és nem lehet kedvezményesen váltogatni, viszont megy rajta a SIP, akkor érdemes inkább azt megtartani, ha a NetPlusz-on nem menne a SIP. Gondolom, aki korábban megrendelte, az tovább használhatja, és innen nézve inkább 100MB+lassítás+SIP egy ezresért, mint 200MB+lassítás SIP nélkül 1.090Ft-ért. Oké, a mobilevoip valószínűleg megy az utóbbin is, csak azzal elvész a telefonkönyv használatának kényelmessége (számomra, mert Belle-en nem épül be a tárcsázóba a mobilevoip, azt kézzel kell indítani).
Üdv!
-
McLaca
őstag
A gondolatmeneted abszolút logikusnak tűnik, mert a két GSM csatorna közt kétszer kell kódolni a hangot (egyszer, amikor a voip szolgáltatóhoz befut, egyszer, amikor pedig kimegy a másik telefonra), hacsak nem GSM kodeken utazik a köztes internetes szakaszon is, de ez azért valószínűtlen, mert a hangminőség callbacknél is romlik valamennyit, tehát biztos van benne konverzió. De ez a része megvan az IP telefonoknál is, amikor azokról a hívás GSM-en végződik, igaz, ott csak egyszer.
Amit még el tudok képzelni, hogy az IP telefonban gondolom, jó minőségű kodek fut, PCMA/U szintű, vagy hasonló, magas bitrátájú, és nem a G.729. Így elég sok információból kell kisebb sávszélességűre konvertálnia a voip szolgáltatónak, tehát jobb lesz az eredmény, míg callbacknél GSM kodekkel már eleve egy közepes hangminőségbe lesz kódolva a beszéd, és ezt tovább tömöríti a vopi szolgáltató. Ez magyarázat a hangminőségre callbacknél, de a késésre, akadozásra nem, és ha jól olvastam itt az IP telefon tulajok hozzászólásait, IP telókkal ez sem jellemző.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Renault, Dacia topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Steam topic
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Proxmox VE
- Mégis megkapja a HDMI 2.1-et a Steam Machine?
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- További aktív témák...
- Iphone 17 256GB Black/3 év garancia
- OH! Dell Latitude 7340 Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 13,3" -65% i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Felújított (Refurbished) DELL Latitude 5440 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% i5-1345U 10Mag 16/512 FHD
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -30% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/512gb - Makulátlan, Samsung gari, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 512GB Teljeskörű garancia
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 15 Pro 128GB 87% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).
(Kísérleteztem ezzel anno, és volt olyan SIP szerver, ahol ugyanaz volt az ár, és volt, ahol magasabb. Ki kell próbálni.)