- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
mrkivancsi
üzenetére
esetleg próbáld meg más formában regelni a számod
vagy +36-tal tárcsázni a célszámot -
mrkivancsi
csendes tag
Egyenőle próbálgatom, de eredmény nélkül.
Módosítottam a telefonszámokat, tehát már nem azonos számok vannak a két szolgáltatónál regezve. Elkerülendő amit írtál is, hogy esetleg mindkét szolgáltató leemeli a hívásdíjat.
De sajna nem szólal meg a hívásom a hívott mobilon.
Tárcsázom a 0618088122 ,majd a hölgy mondja, hogy tárcsázzam a hívandó számot ekkor bepötyögöm a 0630xxxxxxx de nulla az erdmény.
próbáltam folyamatosan beírni 0618088232p0630xxxxxxx
ekkor sem csörren + a hívott oldalon.
Esetleg vmi ötlet? -
tlac
nagyúr
válasz
mrkivancsi
üzenetére
akkor elméletileg tudnának az én accountom/egyenlegem terhére mobilt hívni az actionvoip mobil percdíjaival?
igen, eddig rendben van
a másik fele a hozzászólásodnak már érdekes, mert a hívásnál nincs semmi, ami azonosítaná, hogy melyik szolgáltatót használod
azt is el tudom képzelni, hogy mindkét helyről levonja a pénzt
-
McLaca
őstag
válasz
mrkivancsi
üzenetére
Most mobilról vagyok, így nehézkes utánajárnom, de úgy emlékszem, hogy pin-t használnak a voip szolgáltatók, ami szolgáltatónként egyedi, így tudják azonos access numberen is megkülönböztetni, hogy melyik voip szolgáltatóhoz kapcsolódik az adott hívás.
Üdv!
-
mrkivancsi
csendes tag
Sziasztok!
Rövid ideje foglakozom csak a voip telefonálással, eddig inkább olvasója voltam a fórumnak.
Local Access Number , mint ahogy korábban érthetően leírta a lényegét atillaahun fórumtársunk. De valójában mégsem teljesen tiszta számomra a történet.
Pl. nagyszüleimnél nincs internet, de viszont olyan tcom csomagjuk van, melyben a belföldi vezetékes számok ingyen hívhatók. Ebből gondoltam (én naív), hogy a nagyiék vezetékes telefonját (is) be kellene regisztrálnom az actionvoip szolgáltatómnál, s akkor elméletileg tudnának az én accountom/egyenlegem terhére mobilt hívni az actionvoip mobil percdíjaival?
Ez létezik-e, avagy csak mobil számról lehet ilyen hívásokat kezdeményezni?
Ahogy látom mindegyik Betamaxos/Dellmontos cégnél a local budapesti szám azonos 018088122...
Kérdésem az, hogy abban az esetben, ha mondjuk két cégnél is (actionvoip és rynga) vagyok előfizető, valamint mindkettő cégnél azonos (mobil és vezetékes) telefonszámokat regisztráltam be. Amennyiben a regisztrált telefonszámról indítom a hívást 018088122pxxxxxxxx , akkor melyik (actionvoip, vagy rynga) számlámról vonja le a beszélgetési díjat. Feltételezem azt, hogy csak arról a telefonszámról enged hívást kezdeményezni, amelyik szám regisztálva van az accountomban. Persze lehet, hogy nagy hülyeséget kérdeztem, de ez a dolog sem teljesen tiszta számomra.
Akinek már volt konkrét esete ezzel a témával kapcsolatban, annak várom a tapasztalatát, de természetesen mindenki véleménye egyaránt érdekel.
Üdv. -
St3ven
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
Miért ragaszkodsz a magyar szolgáltatóhoz? Ezekkel az árakkal bármelyik Dellmont cucc calback-es megoldása versenyképes.
-
tomp
félisten
Kinéztem az InternetCalls-t. Feltöltésnél adnak 120nap ingyenes időszakot. Idő lejárta után vonják csak a feltöltött összegből a díjat. Még van az actionvoip-on pénzem, addig nem akarok ide is feltolni. Nincs valami megoldás, hogy letesztelhessen a minőséget? Valami ingyenes "teszt" szám?
-
McLaca
őstag
Pingeld meg, vagy nslookup-pal próbáld feloldani a sip szerver címét (sip.callingcredit.com), és világossá válik, mi a gond.

A callpirates-nél van SIP, ott is nézd meg a pinget és az nslookup-ot a sip.callpirates.com-ra.
Nos, ez a gond, a különbség pedig látható a van és nincs közt.
Egyébként a klón szolgáltatók közt van áthallás (a legtöbb szolgáltatónak ugyanaz a cég az alapja), pl. callingcredites accountot felenged a callpirates sip szervere, de az árak kavarodnak.
Apropó, a callingcredit maga sem tudja, hogy a sip nem megy náluk.
Írtam a tech supportnak, válaszoltak, hogy az oldalon található beállításokat használjam, vagy vigyem a sip eszközömet szervizbe.
Válaszoltam nekik, hogy oké, de az a cím nem is létezik, amit sip szervernek írnak.
Kíváncsi leszek a válaszra, de szerintem nem lesz második válasz.
Amúgy a legolcsóbbaknál, ahol nincs kapcsolási díj, nincs sip sem.Üdv!
-
tlac
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
igazából arra akartam célozni, hogy nem válaszoltál az előző hozzászólásomra

viszont én egy vadi új szolgáltatóban meg sem tudnék megbízni
egyelőre nem tudom kit kellene választani -
nyirzoz
aktív tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Bruttó 36,46 Ft a mobil hívások díja július 1-től.Valóban nem olcsó,de még mindig olcsóbb a feltöltős csomagoknál,a mp. elszámolásról nem is beszélve.
Van még a voipshop,ez szerintem a legolcsóbb magyar voip. -
atillaahun
veterán
Tyű most kaptam csak észbe, hogy a Neophone-nál 46 Ft a mobil. Az egen durva. Még ennél az Ephone-nál is 30 Ft. Akkor én a Trénél a 25 Ft-os hálón kívüli percdíjammal kitüntetve érezhetem magam.
Létezik egyáltalán olyan magyar VOIP szolgáltató akinek jobbak a percdíjai mint a GSM-eseknek?

-
nyirzoz
aktív tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Nézd meg az ezt is. Olcsóbb,mint a Neo és itt is van 1000 Ft-os töltés.Az ügyfélszolgálat meg fényévekre tőle.
-
atillaahun
veterán
Ha ez nekem jött, akkor épp semelyiket, de most több is lesz a számlám szerintem egy ezressel, mert elég sok hálón kívüli számot hívtam mióta lejárt az AC. Újat meg még nem akartam feltölteni, mert az AxiVoip-ot várom, de kezd már elegem lenni belőle.
Lehet addig töltök a Neophone-ra, mert oda lehet 1000-et is, aztán mire lejár csak beindulnak ezek. -
andatti
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
szerintem ez csak úgy védhető ki, ha nem a roomingolt telefonszámot hívod itthonról, hanem ő telepít egy klienst, amivel vezetékes száma lesz a mobilján, külföldi, vagy magyar, ha magyar akkor 21-es, vagy körzetszám szerinti (utóbbiért van, ahol nem kell fizetni), és valahogy szerez internet csomagot, vagy ingyen wifi-t, vagy vesz egy helyi mobilnetes sim-et. Aki itthonról hívja, az vezetékes díjat fizet, ő kint pedig semmit. és nem rooming. Vagy csak ő hívja kintről az itthoniakat, de voip-al, ami szintén nem rooming. Minden más esetben plusz költségek vannak.
-
McLaca
őstag
Kipróbáltam kikapcsolt 3G-vel, EDGE-re a mobilevoip rossz hálózati minőséget jelzett, pedig EGPRS-en is lehet bőven 32kbit fölé menni és ott nem forgalmazott kevesebbet, viszont gyorsult-lassult, meg-megakadt. Mondjuk a ping rosszabb és a sebesség "felfutás" is lassabb EDGE-en, mint 3G-n... Na, majd próba cseresznye.
Üdv!
-
sparks
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Természetesen mindegy, hogy mivel hívod a roamingoló magyar mobilt, a hívásfogadásért akkor is fizetnie kell a tulajnak.
-
atillaahun
veterán
Délelőtt már beírtam a kérdést, de úgy látszik azóta valaki vagy kitörölte, vagy magától szívódott fel. Ilyen még nem volt. Szarakodik a MA?
Szóval, lehet hogy hülye kérdés, csak annyit gondolkoztam már rajta, hogy belekavarodtam: ha én SIP-el hívok külföldön tartózkodó magyar mobilt, akkor a Hívott félnek nem kell fizetni semmit? Csak mert a GSM szolgáltatónál ugyanez 50-60 Ft-be kerül a fogadó félnek. Legalábbis legutóbb mintha ezt hallottam volna. Hogy is van ez?
-
McLaca
őstag
válasz
grafikus17
üzenetére
Akkor viszont lehet, hogy a droidos kliens más kodeket használ, mert a 800kB körüli mennyiséget én Belle FP1-en mértem. De majd megnézem korlátozott nettel (de majd 11-én), dobok egy 10 perces hívást, az már reprezentatív.

Üdv!
-
Knobber
aktív tag
http://www.denniss.eu/szolglista.php?szolgaltatas=Denniss_fele_Ingyen_SMS_kuldes&sorszam=121
Ez most egy új szolgáltatás. Azonnal küldi az SMS-t
-
McLaca
őstag
válasz
grafikus17
üzenetére
Ezen csak azért csodálkozok, mert 800kB körül forgalmaz percenként a mobilevoip, és az sehogy sem fér bele 32 kbitbe, inkább 50-60-ba. Én EDGE-en próbáltam ki, és elég érdekes volt, hol lassult, hol sietett. Ott mondjuk inkább a nagy pinggel, és a lassú sebesség-felfutással van baj, 3G-n lehet, hogy elmegy 32kbittel is, majd kipróbálom, kihajtom a netemet az utolsó napon (ez 11-e), hogy korlátozzák.

Üdv!
-
twine
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Nahh...megvolt az első 2 perces beszélgetésem Actionvoip-on keresztül...
Minden zsír volt, csak nem írta ki sajnos a számomat a hívott félnél, pedig elvileg mindenhol minden be van állítva...és "élesítve"....de rémlik, hogy olvastam itt másnál is, hogy ha az Android "beépített SIP(VOIP)"-franc se tudja hogy mondom jól-
kliensét használja, akkor neki sem ment ki a szám, csak akkor ha a letöltött "tárcsázóval" indította a hívást,,,tehát ez valszeg nem egyéni problémám....
Minden esetre köszönöm mindenkinek a segítséget...úgy tűnik egyenesben vagyok VOIP ügyileg....
-
McLaca
őstag
válasz
grafikus17
üzenetére
Úgy érted, 32/32kbit/s-ra korlátozott nettel is ment a voipyo - mobilevoip kombó? És mennyit forgalmazott percenként, azt nem nézted?
Mert a mobilevoip eléggé falánknak tűnt nekem, 800kB/perc körüli mennyiséggel, az meg nem jön ki 32kbitből.Üdv!
-
grafikus17
senior tag
Sziasztok!
Ha nem baj és is közbeszólnék. Androidos telefonon használom a mobilvoip klienst. ( xperia mini ) Én nem is akarta PC-n.
Először a ryngára akartam tölteni, mert 120 nap ingyenességet adnak vonalasra, és nekem főleg arra kell, hogy a szülőket tudja este hívni vonalas számon. De mivel 4 hónap hosszú idő és után is kb 7 forint lenne, nem akartam belevágni, hát ha változik valami, ami már nem lesz előnyös számomra.
Az utolsó pillanatban a voipyo-ra töltöttem 10 eurót, 1,8 ft vonalas, és mobilra kb 8,7ft.(300 euróval számolva )Igaz itt nincs ingyenes időszak, de nem is drága. Főképp este otthon wifi-ről használom, hallgatón vagy épp kihangosítva, mert egy kicsit halk. A minősége nekem esti időszakban hiba mentes.Mobilneten is használtam. Volt már hogy lejárt a 30Mb net keretem, be lettem lassítva 32kbit/s-ra és mobilneten is simán tudtam beszélni séta közben.Mobilt még nem hívtam róla , annak nem tudom milyen lenne a minősége. -
tlac
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
épp az ActionVoip-n gondolkoztam, hogy odatöltök fel vagy a callingcredit-re, de ott meg nincs SIP, amivel még szívhatok, ha a mobilevoip nem működik rendesen (blade gyári rom, skype, viber, csak kihangosítva megy)
mi volt a gond ActionVoip-vel?
melyiket használod most? melyik az ajánlott, megbízható? -
McLaca
őstag
Nem frissítenek túl gyorsan... De 8 éve használom, soha nem kaptam még akciós, vagy szolgáltatást reklámozó SMS-t. Saját szám működik, bár a múltkor kicsit meglepődtem, mert saját magamnak küldött sms feladója +44-gyel kezdődött, de mindenki másnak viszont a számommal ment. Plusz infó, hogy a saját számom 20-as, amit tavaly ősszel hordoztam a T-hez - a Vodától.

Kézbesítési arány közel 100%-os, hordozott számra voltak problémák egyedül tavaly, úgy két hétig, nem minden üzenetem ment el (úgy 3db, amivel gond volt). Azóta nincs probléma.Üdv!
-
St3ven
addikt
Mondjuk ezek már nem tűnnek olyan jónak:
A felhasználók beleegyeznek, hogy a regisztrációkor megadott saját mobiltelefon számukra a szolgáltató küldhet SMS-eket a legújabb szolgáltatásokról és más akciókról.
Erre elég érzékeny vagyok.

Az OlcsoSMS.hu a felhasználók személyes adatait bizalmasan, a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény előírásaival összhangban kezeli
Ez a törvény meg már nem is hatályos...

-
St3ven
addikt
válasz
atillaahun
üzenetére
Egyetértek.
-
McLaca
őstag
SMS-re olcsosms... Annál jobbat egyik voip szolgáltató sem tud.
Üdv!
-
tomp
félisten
Ha MobileVoip-al küldök egy sms-t ActionVoip-on keresztül akkor a másik személy 6-8x kapja meg az üzenetet ha a telefon külföldön van. 20-as szolgáltatós és németországi roaming alatt minden üzenetet 6-8x kap meg. De miért? Nekem 1x vonják le az sms árát. Most épp országon belül van a telefon. 1x kapja meg az üzeneteket. Na de roaming alatt mi ez a sokszorosítás? Elég zavaró.

-
McLaca
őstag
Nálam is, csak rövid hívásokra nem rentábilis a 15 Ft-os kapcsolási díj miatt.
Amúgy mindenki számolgatja össze-vissza a percdíjakat, pedig marha egyszerű: elosztod a feltöltött nettó €-t a percdíjjal (azért a nettót, mert az adót és a kezelési költséget már kifizetted), tehát pl. 10€/0,02€ (callpirates), ezzel megkapod, hány percet tudsz telefonálni, majd ezzel számmal elosztod a forintra átváltott (bruttó) feltöltési összeget, mert ezt fizetted ki ennyi percért. Ez nálam a héten 3794 Ft volt 12,31€-ra. Tehát 10€/0,02€=500, bruttó 3794 Ft/500 perc= 7,588 ~ 7,6Ft. Tehát jelenlegi egyenlegem erejéig 7,6Ft-os percdíjjal és ugyanezen analógián kiszámolva 14,8 Ft-os kapcsolási díjért hívok mobilt a callpirates-en.Üdv!
-
Próbáld ki a Callpirates-t, nálam bevált (mobile voip)
-
andatti
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Másik fórumon írta valaki, hogy neki nem volt gondja a callingcredittel sip alapon... Én még mindig nem töltöttem fel egyik egyenlegemet sem, pedig mind a két helyen be vagyok regisztrálva, (callingcredit és callpirates). Mondjuk az lenne a legjobb, ha lehetne banki átutalással feltölteni, rászánnék 500-500 ft-ot és ki lehetne próbálni, hogy pc-n működnek-e, és ha igen, akkor hogyan...
De hát ne álmodozzak...
az, hogy többet számolnak, az pedig nagyon tisztességtelen... Jó lenne, ha több felhasználói tapasztalat lenne ismert... -
atillaahun
veterán
Én se értem teljesen, de ez csak egyedi eset. Mert alapból nincs SIP elérhetősége/szervere a CallingCredit-nek. Így az csak MobileVoip-on megy. Aztán most úgy tűnik mégis csak lehet SIP-ről is használni a CallingCredit-es accountot, csak egy más szolgáltató tarifáján számláz.
Már ha jól értettem. Elbaszott egy dolog ez. -
-
sumsang
aktív tag
bassssszus, igazad van
ezek valamit szándékosan, vagy véletlenül elcsesztek a szerveren, tehát ezért nem sikerült hétvégén a második ATA-val az Outbound Proxyra callincredit-et beregelnem. Most nézem a híváslistát és tényleg azóta 6 eurócentet számol a mobilra, a vezetékes maradt a 0,5 cent. A phone 2 phone-n is változatlan, maradt a 2,5 centes a mobil és a vezetékes 0,5 cent hívás díja + a 5 centes kapcs.díj.
Ezzel a 20 Ft körüli mobil percdíjjal már felejtős az ATA-ra
B@....k + a béta dellmontjukat, hogy mindig variálnak
-
sparks
senior tag
válasz
atillaahun
üzenetére
A sip.callingcredit.com nem működik, de bármelyik másik ehhez a társasághoz tartozó szerverrel (sip.actionvoip.com vagy sip.voipdiscount.com, tök mindegy) már működik. Azonban a weboldalukon a hívásrészletezőnél ez olvasható: Call type: SIP és a díj 0.06 cent.
Actionvoipnál ilyen nem volt, ott mindegy, hogy honnan hívom, ugyan az a díj.Aggregátor: ha én azt tudnám, de így számolnak. Persze ezt sehol nem írják le vagy legalábbis én nem láttam, hogy írják a weboldalukon.
-
sparks
senior tag
Nekem ez nem megy. Minden más igen, de a CC sip szervere nem regisztrál. Másik sip szerverrel már OK, de SIP hívásnál más a tarifa!! Tehát magyar mobilt nem 2,5 centért hanem 6 centért hívhatsz. Szép kis átba.....

No sebaj, elhasználom Mobilvoipon, de azért ez így nem kóser. -
andatti
senior tag
Köszi! Akkor tényleg ez a nyerő most, mivel nincs kapcsolási díj és a második legjobb percdíja van... Az actionvoip-nál mindenképpen jobb árban. Ha véletlen lenne rajta áfa, akkor is 0,029 euró a percdíja a callingcreditnek és pc-re is jó ezek szerint. De én nem láttam, hogy még pluszban lenne rajta az áfa, így gondolom, hogy a 0,025 eurós árra már nem jön rá semmi...
-
sumsang
aktív tag
másik fórumra is írtam, hogy működik a sip.callingcredit
#5299,5300 hsz http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9125231
Kb. 2-3 hónapja használom ATA-n keresztül és tökéletesen működik a cucc, semmi gondom nem volt vele
Megy a PC-n is, nyugodtan feltölthetsz rá 12,31€-t, csak mostanság a HUF nagyon gyengélkedik, de még így is jóárasított
-
válasz
atillaahun
üzenetére
Azt tervezem, hogy egy hétig mobilnetes sim lesz a telefonban, de akkor megint bohóckodhatok a SIP kliensekkel, nagyszerű

-
andatti
senior tag
(#518) andatti
hsz-re még mindig várnék választ... ha valaki felhomályosítana... -
MobileVoip-ban be lehet állítani hogy a hívásokat fogadja? Hirtelen nem találok rá opciót.
-
twine
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Dehogy bonyolítod...minden infóért és segítségért hálás vagyok...Köszönet értük...

nagyjából ezzel is számoltam amit leírtál,,,(3700HUf-ot utaltam át *3680,07Huf-ot kértek, és azt "osztom le percdíjra",,,tehát a "forint+áfa alapon" számolom a percdíjaimat...
)
Legközelebb(ha elégedett leszek) lehet, hogy a nemzetközi átutalást választom...ott úgy rémlik cca. 2 euróval kevesebbet kellet volna utalni...Csak gondoltam kezdjük "hazai" átutalással...(K&H Bank volt megadva)
Köszi a segítséget,,remélem jövő hétre megérkezik az átutalásom, és tesztelgethetem ezt a fajta "telefonálgatást" is....
Üdv -
atillaahun
veterán
Nem akarom bonyolítani az életed, csak a tisztánlátás kedvéért: a 10 € kredit egyébként neked valszeg nem ~3e Ft-ba került, hanem az ÁFA miatt inkább ~4e-be, viszont a hívásrészletezőnél, az account-oddal majd ha belépsz, nettó (tehát az olcsóbb) árakon számolják a hívást, de az neked a korábban levont ÁFA miatt gyakorlatilag a bruttó percdíjba kerül.
A lényeg, hogy a 10 €-dat ~12 forintos percdíjon tudod majd lebeszélni magyar mobil irányba. Azért írom csak, mert nekem is beletelt pár hónapba a nettó/bruttó percdíjak, meg ÁFA számolgatása mellett, hogy rájöjjek akkor most valójában hány forintért is beszélek.Phone to Phone meg Local Access Number csak a MobileVoip programban van, ott is ha külön azt választod.
(#524) tlac
Én úgy tudom évekig. Nekem már biztos megvan 1 éve a 10 €-m. Illetve volt, épp a napokban fogyott el. -
tlac
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
azt esetleg tudjátok, hogy meddig él az egyenleg (úgy értve, hogy több, mint 0)?
-
twine
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
Hálás köszönet,,,a válaszokért..."Local Bank Transfert" választottam,,igy az átutalás azt írják 2-3 esetlegesen 7 nap is lehet....egyenlőre várok türelemmel...hiszen alig egy órája utaltam 
A honalpjukat a gyenge angol tudásommal, és a fordítóval átnyálaztam,,,,így a "Rates" is megvolt,,,csak gondoltam kérdezek, van e "apróbetűs" rész vagy nincs,,,
Akkor úgy tűnik nincs és annyi lesz minden mint amennyit feltüntettek...
(Szóval még egyszer mint a hülyegyerekeknek,,
nekem nem kell foglalkoznom olyannal, amit pld. a Phone to phone-ról olvastam itt a topicban hogy az 2x12 forint lesz,,,? Nekem szimplán 12/perc lesz a hivásom, ha Androidról wifin indítom a hívást)
Több zsibbasztásom mostanában nem lesz remélhetőleg

Köszönet..
-
atillaahun
veterán
Annak a 10 €-nak oda is kell érni. Ha belépsz az ActionVoip oldalán, írják egyébként hogy jóváírták-e már az egyenlegedre.
Magyar mobil ~12 forint, vezetékes ~2. Kapcsolási díj nincs (csak Local Access Number-es hívásnál. Ha nem tudod mi az akkor nem lényeges. Korábban írtam róla egyébként).
MobileVoip-tól kényelmesebb biztos nem lesz a hívás, szerintem épp ellenkezőleg, az egyetlen előnye talán, hogy valóban mutatja az egyenleged. De azt éppen a weboldalukon bejelentkezve is meg tudod nézni.
-
twine
veterán
Sziasztok!
Tegnap éjszaka regisztráltam az Actionvoip -hoz, ma pedig átutaltam nekik 10 euro-t!
Androidos telefonomon a Beálllítások/Tárcsázás/Internetes hívás beállítások menüpont alatt a SIP fiókot is belőttem elvileg,(sikerült tárcsázást indítani,próba képen,de ugye mégsem kapcsolt egyenleg hiányában) kivéve az opcionális beállításokat!(Kell ott bármit is beállítanom?)
Szóval elvileg "készen vagyok", de szeretnék pár kérdést tisztázni(pedig amennyire tudtam utánna olvastam itt is, és a google haverommal is)....
előre is köszönöm:
-Ha ebben a fent leírt formában használom az Actionvoip szolgáltatást "beszélgetésre" wifi-n, vagy HSDPA-n...és magyarországi mobilt hívok, akkor mennyit is fizetek pontosan percenként? (ez a phone to phone,,,,pc to phone dolog kissé megzavar az android miatt,,nem teljesen tiszta...pwdig erről is olvastam itt a topicban, de gyengeelméjű vagyok úgy tűnik
)-Van e "kapcsolási díj",,,,ha igen, azt a honlapon a "rates" menüpont alatt a jobb oldalon található "how much does it cost me" összegek azok?
-Változik valami, ha letöltöm az ajánlott "MobileVOIP" progit a Play-ről? Vagy "csak" kissé kényelmesebb lesz a "telefonálás", mert ahogy itt olvastam, írja a szoftver az egyenlegem, plusz Codec cserélgetésre van lehetőségem
stb...Talán jobban örülnék ha simán a Droidos beépített "klienst" használnám, az egyszerűség miatt-Bármi egyéb amire érdemes odafigyelnem,,,(leginkább a hívások költségeit figyelembe véve)?!
Minden ilyen és ehhez hasonló válaszért és segítségért köszönet....

Még ha kissé talán kuszán és bonyolultan is kérdezek,,,,bocs de sok a kérdés, és az újdonság a VOIP-al kapcsolatban a fejemben....
Valszeg egyenlőre nem bonyolítanám az életem Codec-ekel stb....Csak egyszerűen elsődlegesen Wifi-n használnám Mobil/vezetékes hívásra, másod sorban esetleg HSDPA-n...
Köszönet
-
St3ven
addikt
Már nem először fordul elő, hogy VoIP szolgáltatóval sms-t küldve nem a regisztrált és ellenőrzött ("Verified") mobilszámomat küldi el a címzett telójára, hanem valami +44-el kezdődő számot.
Tapasztalt valaki hasonlót?
Próbáltam már ActionVoippal a honlapon keresztül és CallingCredittel a MobileVoip alkalmazással, és van, amikor a beállított számomat írja ki, van, amikor egy számomra ismeretlen +44-est.
-
andatti
senior tag
Én még mindig nem töltöttem fel egyik szolgáltatónál sem az egyenlegemet...
Ez alapján lehet, hogy mégis jó pc-re is a callingcredit? nem csak mobilra? Ha igen, akkor milyen szoftvert érdemes használni? (nekem az ephone-hoz xlite van a gépen, de már alig van egyenlegem, és drága is a mobilhívás róla, mindenképpen le akarom cserélni.) Kérdés, hogy az xlite jó lenne-e hozzá, vagy másikat kellene választanom? (Mivel nincs saját pc-s kliensük a honlapjuk szerint...) -
porse
őstag
Gondoltam ma kipróbálom ezt a voip dolgot.
Voipyo lett mert egyenlegből is tölthető, de normális hogy kapok 0.60 euro keretet, 508 forint töltésért?
Egy hívásom volt vele 3G n, nem volt gond. -
Deck
titán
Sziasztok! Megtudná valaki mondani nekem, hogy a Viber/Google Talk/Skype/-nak mekkora internetsebesség kell, hogy lehessen rajtuk audiócsevegni? Nem túl gyakran használnám, de jelenleg 500mb-os havi csomagom van és ha véletlenül elérem akkor a 32kb/s elég lesz-e rá. Remélem vannak ilyen tapasztalatok

-
zichie
senior tag
A hétvégén összehasonlítottam a MobileVoip és CSipSimple klienseket külföldi használat során. Szlovéniában a szállodában wifin mindkettő kifogástalanul ment, azonban a Vogel hegycsúcson a MobileVoip szakadozott, a hívott fél alig hallott valamit, de ugyan ezen a hotspoton CSipSimple (gsm codec) esetében nem volt gond. A roaming mobilnetet nem próbáltam, mert azzal drága lett volna.
-
katzec3
csendes tag
hello mindenki aki él és mozog!
a következőkben kellene segítség, mert már megöl az ideg, annyit vesződtem
:
Adott egy tplink-wr841n ver:7 router legfrissebb firmware-el, illetve egy siemens
gigaset c610ip (ez is a legújabb firmware-el 42.051) voip-os hordozható telefon.
Nos ezeket próbálom már több hete összehozni, hogy stabilan állandóan működjön
a telefon, de mindig elveszti a regisztrációt. A gigatel.net is aktív, de azzal soha nincs gond. A voip szolgáltató ephone. Már az összes lehetséges opciót beállítottam, kiválasztottam, bepipáltam a c610ip kapcsolat config-ban, de egy ideig megy minden,
aztán egyszer csak elmegy a regisztráció.
Az internetkapcsolat tökéletes (fiberpower 10), mindig működik egy másik számítógépen illetve a wifin keresztül is.
Van még egy érdekesség: ezt sem tudom mire vélni, mert amióta rajt van a routeren
a voip cucc, azóta a router mintha újraindulgatna, mert a számítógép kiírja, hogy nincs hálózati kapcsolat majd egyszer csak magától helyre áll, de semmiféle kapcsolat nem szűnik meg...
kösz előre is a segítséget! -
tlac
nagyúr
androidos beépített SIP klienst próbálta valaki (2.3-tól elérhető)?
-
atillaahun
veterán
Igen, a Droidwall, tűzfallal be tudnád állítani, hogy csak a MobileVoip-nak legyen 3G joga, de sajnos egyes rendszerfolyamatokat nem lehet tiltani egyetlen tűzfallal sem (illetve lehet csak nincs hatása), azok mindenképpen forgalmazni fognak neked a háttérben (még ha nem is nagyon sokat).
Szerintem is igen kockázatos ez a fajta netcsomag. Nem véletlen tiltatta be egyébként a fogyasztóvédelem a cégeknek, hogy az új előfizetésekhez aktiválják. Igen sokakat igen durván behúztak vele korábban. -
tlac
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
szuper, köszönöm!
ha jól értem akkor, a Local Access Numbernél a voip szolgáltató biztosít egy számot, amit helyi tarifával hívhatok, ugye? (plusz ehhez jön még akit eredetileg is hívna akartam)
és ekkor semmifél net nem kella másik esetben a Phone to Phone-nál mindenképpen szükség van netre? vagy megoldható másképp is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- OLED TV topic
- Napelem
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Samsung kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- OLED monitor topic
- Összement a Redmi Pad 2 és jól áll neki
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! R7 9850X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB Nvme!
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- iPhone 14 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kliensét használja, akkor neki sem ment ki a szám, csak akkor ha a letöltött "tárcsázóval" indította a hívást,,,tehát ez valszeg nem egyéni problémám....
Nem igazán erőltettem, talán 3-szor próbáltam , mert mint írtam, inkább este szoktam hívni, akkor is wifiről. De legközelebb megnézem mennyi forgalmat generált.

Nekem egy ticket-emre se válaszoltak. Örülök, hogy végre elfogyott náluk a 10 €-m, többet a közelükbe se nézek.

)