- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomazin
veterán
válasz
McLaca #25969 üzenetére
Van egy kis tapasztalatom a temaban:
Ha hivsz valakit, mint szolgaltato legyen szamod(igen tudom, ha tobb kimeno hivas indul,mint a trunkhoz tartozo tartomany akkor nem lesz szam)
Ha hivsz valamirol legyen visszahivhato. Nem kell kezelohoz kapcsolnia, de dobjon be ivrba, hogy tudja az ember ki hivta. Sot ha behajtas, akkor tudja, hogy x ceg behajtas,ergo ha csak elfelejtette, befizeti es nem is kell kezelovel beszelnie->profit.
Tanacsadast majd kesobb szamlazom le -
-
válasz
McLaca #19351 üzenetére
Nem rossz a CWU, van API-ja is amivel le lehet kérni az egyenleget, utolsó hívások díját.
Nekem engedi jelszót cserélni, igaz már régebben állítottam be. Tartaléknak Reenger, bejövő Neophone.
Delmont klónok nekem felejtős.
Asteriskkel pedig azt állítok be amire szükségem van. Az egyik ezen az olcsó VPS-n fut egy másik pedig itt. -
Zeki
nagyúr
válasz
McLaca #19106 üzenetére
Nem egyszerű az élet androiddal.
Anno a Nokiámon beállítottam a SIP-et meg az iLBC kodeket, és ennyi.
Az asszony ájfónján be van állítva a mobilevoip, és ennyi.Én meg a droiddal szarakodok. De talán egyszer meglesz a best.
Mondjuk a media5-fone sem épül be a tárcsázóba, meg nincs benne kedvencek a telefonkönyvben.
Bezzeg a viber out meg whatsapp be tud épülni... -
KTU
addikt
válasz
McLaca #19087 üzenetére
Köszönöm hogy ránéztél.
Ha már fizetős akkor Acrobits Softphone 1490Ft, ugyanez a neve a cégnek is,
Ők készítik a Groundwire-t 2080Ft,
az Acrobits 1:1-ben ugyan az, csak más a színe,
nem is értem ezt az üzletpolitikát.Több account kezelés, van hívásrögzítés, külön kodek állítás wifi és mobilnet, G.711u, G.711a, OPUS, ILBC, GSM, G.722, és persze vehető G.729.
Kipróbáltam az OPUS-t, csak ezt hagytam fent wifin, Delmont StuntCalls accout, működik.
Érdemes ránézni a wiki lapjára [link].
pár grafikon onnan:Delmont klónok ezeket támogatják:
G.711 (64 kbps)
G.726 (32 kbps)
G.729 (8 kbps)
G.723 (5.3 & 6.3 kbps)
GSMFR (13.2 kbps) -
whbear
senior tag
válasz
McLaca #19068 üzenetére
A tapasztalatom pont ugyanez. Lehet hogy telefonfüggő, de az a codec nálam kihagy, néha belassul felgyorsul. Az u teljesen tökéletes. Ha érdekel, nézz majd utána elég jelentős különbség van az a-law és a u- law között. Bizonyos körülmények között lehet hogy pont ez a kevés is számít. A g729-et csak akkor használom, amikor belassul a netem.
-
KTU
addikt
-
Magnat
veterán
válasz
McLaca #17562 üzenetére
Szia,
nem lehet, h simán csak arról van szó, h a telefon alkalmazás helyett a Viber kezeli a bejövő hívást? MOndjuk ha így van, annak nem tudom mi az értelme és az sem világos, h akkor miért mobilneten megy, de gondolom a beállítások/hívások és üzenetek/Viber in hívások beállítás lehet a ludas.
(Ha ezzel nem mondtam semmi újat akkor sorry, nem olvastam el az összes ezt tárgyaló hsz-t)
Szerk: közben már látom, h van akinél ezt kikapcsolva is csinálja ...
-
tibor23
senior tag
válasz
McLaca #14955 üzenetére
Felejts el bármilyen logikát, ha a Dellmont szer minőségét akarod magyarázni, de főleg felejtsd el azt szerver túlterheltségre fogni. Ha pl. 2 user beszélget egymás között a Dellmont SIP szerveren keresztül (bármelyiken), akkor MINDIG kristálytiszta a hang, soha egy reccenés nincs, pedig ez minden időben ingyenes hívás. Én már azt hiszem, csak azért b...ák el a minőséget, nehogy jól érezd magadat. Én amúgy csak Fritzbox ATA eszközzel telefonálok, semmi WIFI és mobilnet.
Egyébként a mai nap egész kiváló volt a minőség magyar mobilra is.
-
Stanlee
őstag
válasz
McLaca #14955 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy, hogy melyik "SIP" szervert adod meg, mivel a legtobbjuk ugyanarra az ip cimre mutat. pl.: browsercall es voipbuster sip szervere a sip.testvoip.nl cimre mutat (77.72.169.134). A fritz!box-on a sip.browsercalls.com-ot adtam meg. Ennek ellenere szinte minden hivasom mobil iranyba az elmult egy hetben majdnem mindig masik szerveren keresztul zajlott. Tobbnyire holland vagy angol szolgaltatok (tobbnyire nagykereskedok) szerverein keresztul, neha a Finarea sajat szerverein (ugyanabbol az IP tartomanybol), de nem ugy, mint a tobbi VoIP elofizetesem eseteben, hogy 1-2 szerveren megy az osszes hivas. Szerintem annyi van, hogy a tobb nagykereskedotol osszevasaroljak az olcso perceket, aztan attol fuggoen, hogy eppen kinel a legolcsobb a hivasirany (LCR), vagy kinel van eppen szabad percuk, annak a sip szerveren keresztul megy a hivas. Ha a minoseg rossz, az mar inkabb azert van, mert a Finarea utani szerver tulterhelt, vagy az az utan kovetkezo szereverek egyike tulterhelt. Igazabol azt se tudjuk, hogy hany szerveren megy keresztul a hivasuk, mert szerintem egyik sem direct peering a Telenorral vagy a DT-vel (en naluk levo szamokat hivok).
-
joelke HU
őstag
válasz
McLaca #14955 üzenetére
Szerintem mobilról egyértelműen lutri. Akár sip akár saját program. Engem megkopasztott Call back-kel is meg sima netes hívással is amikor mobilról nyomattam, plusz a hangminőség is vacak volt. Viszont haverom csak Firefoxszal használja asztali gépről és tökéletes a hangminőség meg nem is számláz túl neki.
-
zichie
senior tag
válasz
McLaca #14579 üzenetére
Én maradnék az FVD-nél, mert 80%-ban vezetékest hívunk és jól jön az ingyen 120 nap. Ez már a negyedik Dellmont szolgáltatóm a VoipDiscount, Poivy és az ActionVoip után. Nem akarok egy ötödiket. Az ActionVoip accountom még él, de egyenleg már nincs rajta. Ott engedné a Paypal fizetést, de ott drága a mobil hívás még úgy is, hogy csak 20%-ban hívok mobilt.
Én nem látok logikát az egészben.
Viszonteladón ketesztül nem akarok fizetni, mert iszonyat rossz árfolyamon számolja az eurót. Egyszer fizettem 5 eurós feltöltésért viszonteladónak, de elhibázta, mert 10 eurót töltődött fel. Ha most is így töltenék, akkor lehet, hogy nem hibázná el, ezért kockázatos.
Nekem soha nem volt beragadt hívásom miatti túlszámlázás, így panaszom sem, tehát problémamentes ügyfélnek számítok. -
mike1334
veterán
válasz
McLaca #13630 üzenetére
Az ügyfél a https://www.nordtelekom.hu/accounts weboldalon bankkártyával 1000, 3000, 5000, 12000 Ft-ot tölthet fel. Az egyenleg feltöltés kizárólag interneten bankkártyával lehetséges. Az egyenleget a következő 365 napban tudja az ügyfél felhasználni, akár kiegészítő díjcsomag előfizetésre vagy percdíjakra. Amennyiben az egyenleg nem kerül felhasználásra, visszatérítésre nincs lehetőségünk.
Jah és kapsz egy 21es körzetű számot, amikor én próbáltam ki (mert van 15 nap próba lehetőség, amikor is napi 3x ingyen telefonálhatsz, később ez heti 300ftért érhető el) akkor ezt a számot írta ki a másik oldalon. Igaz én nem a saját programjával használtam, mert az csak androidra van, a lumián meg a linphone-t ajánlották. A minőség nekem nem volt vmi fényes, de ez lehet azért mert: a) nem saját program b) gyenge a telefonom hozzá c) a codec-ekkel volt vmi gáz, és ha jól beállítom, akkor teljesen más d) legvalószínűtlenebb, de lehet az ingyen próba ennyit tud, de ez elég rossz lenne reklámnak.
-
Gondwana
addikt
válasz
McLaca #13624 üzenetére
Még egy picit utánaolvasva többször nem teljesen tiszta a megszakítás megtörténésének módja.
(Magyarul van a mondat, még ha nem is úgy hangzik!)
-
phanfantom
senior tag
válasz
McLaca #13619 üzenetére
Szóval azt mondod, hogy sima SIP hívásnál sem garantált a megszakítás.
Kár.
Bár inkább benyelnék +5perceket, mint, hogy most órákat tovább számlázzon. (nem sokat használom, de az utóbbi 10 hívásnál tapasztalom a hibát és el is ment a túlszámlázásra lassan 10dollár)Van a családban freevoipdeal is, arról csak SIP hívások mennek és a híváslista alapján azt látom, hogy minden hibátlan.
Lehet legközelebb oda regisztrálom magam és nem érdekel, hogy 1-2ft-tal drágább egy perc.Van amúgy a dellmont-osokon kivül valami más megbízható szolgáltató? Az se baj, ha 5ft feletti a percdíj, csak szakítsa meg a hívást
-
maestro87
őstag
válasz
McLaca #12018 üzenetére
És a kapcsolási díj mennyi szokott lenni? Te melyiket ajánlanád Ukrajna hívásához? (Egyébként tegnap kipróbáltuk (2 perc ingyen volt) és nagyon jó! Mennyi pénzt megspórolhattunk volna már ha hamarabb nézek utána ennek a VoIP-nek.
Az lenne a legjobb ahol adnának ingyen perceket is a feltöltésért, bár ez lehet úgy van megcsinálva hogy ne érje meg, szóval nem tudom. Nézegettem az általad linkelt oldalt is de még nem találtam meg az aranyközéputat Ukrajnához. Magyarországi hívásokhoz akkor meg szerintem a BrowserCall-t fogom használni.
Még azt akartam kérdezni, hogy ha paypal-ról töltöm fel az egyenlegemet, akkor a fel nem használt összeget később visszakérhetem a paypal számlámra (mondjuk szolgáltató váltás miatt) vagy akkor azt már le kell telefonálni? -
yourname
csendes tag
válasz
McLaca #10627 üzenetére
Nekem írt egy arab pali tőlük, hogy az adataim nem koherensek... :-)
Visszaírtam, hogy nem értem mi a probléma, én úgy látom, a kártya terhelése sikeres volt... Végül jóváhagyták, a második feltöltésnél már nem volt ilyen. ÁFA mentes volt mindkét feltöltés. Ha regisztrálsz: érdemes meghívóval regisztrálni, van egy hellopoint rendszerük.
-
válasz
McLaca #10282 üzenetére
Ez most nem tiszta.
Az avaya meg a cisco cégek, akiknek vannak telefonközpont megoldásaik, asterisk alternatíváik.
A telefonkészülékek pedig SIP protokollt használnak, amik minden SIP kompatibilis központtal működnek.Tehát miért ne lehetne rátenni egy headsetes készüléket asteriskre?
Vagy az avaya saját központjához gyárt készülékeket amik csak azzal kompatibilisek?Itt most az lenne a cél, hogy olcsón lehessen voipra cserélni a rendszert, mert szeretnének hangrögzítést, meg miegymást, meg integrálni az informatikai rendszerbe, és nem akarnak sokezer fontot költeni valamire ami ugyan lehet, hogy jó marketinggel rendelkezik, de ugyanúgy különálló rendszer mint a mostani digitális telefonos rendszer.
-
-
Maximusz
aktív tag
hmm... nálam alapból nem működik (nem tudtam még beállítani) a hívószámom kijelzése Nokia E-51 beépített voip szolgáltatásával ... (az androidon, az asztali pc-vel megy).
Használ esetleg még valaki ilyen régebbi nokia telcsit, hívószám kijelzéssel, és meg is osztaná mit kell beállítanom, hogy menjen?
-
LógaGéza
veterán
Nekem se épül be (Nexus 4) - egyáltalán be kellene épülnie?
Úgy tudom csak megoldani, hogy felhívom azt akit hívni akarok, de még kicsöngés előtt kinyomom, akkor bekerül a MobileVoip híváslistájába, majd onnan hívom.CineDOG1
Én még Dominoval tudok Go!Net csomagot választani. Amúgy ha ténylegesen lezárják, akkor a VPN kapcsolaton keresztüli hívás majd működhet? Van itthon egy VPN szerverem.
-
club1
veterán
Nekem úgy rémlik, hogy Telekoméknál a november vagy október elsejéig előfizetett mobilnet opcióknál nincs voip korlátozás, az ezután előfizetetteknél viszont van (lehet). A táblázatban logikusan az aktuális állapotot tüntetik fel, de valószínűbb hogy az opciós netet használók közül még a többség a változtatás előtt választotta a mobilnet csomagot.
-
törölt tag
Ha van konverzió, akkor azt realtime kellene elvégezni, ami lehetetlen. Fogadni kell egy egységcsomagot, azt átalakítani, majd továbbítani. Ez minimum sávszélesség és számítási kapacitás függvénye, amik fordítottan arányosak a művelethez szükséges idővel és a konverziós veszteséggel.
-
törölt tag
Nem értek hozzá, csak próbálom logikusan végiggondolni. Hagyjuk ki a képletből a 2G/3G, stb. jelerősségből és a mobilinternetből eredő problémákat, mert az egy másik story. Úgy gondolom, hogy az lehet a bibi, hogy a GSM és a VOIP adatátviteli módja nem csereszabatos. Ha én GSM hívást indítok, akkor a telón (célhardver) történik egy kódolás, de ha a fél világon megy körbe, akkor is csak a szolgáltatók dobálják egymásnak ugyanazt az adatot és a végén egy másik teló dekódolja. Ha VOIP telefont használok, akkor szintén egy célhardverrel indítom a hívást. A probléma sztem a két adatátviteli mód közötti realtime konverzió miatt lehet. GSM -ről, GSM -re Callback esetén ez hatványozódik, mivel két konverzió szükséges. Rosszul gondolom?
-
-
betyarr
veterán
csak nagyon kell vigyázni,nehogy öszekeverjétek a sima 510-el.nagyon hasonlít!amikor az enyémet vettem,előtte voltam a MM-ben és látom,hogy fú,hát itt az én óhajtott telefonom és milyen jó árban!csak elkezdtem gyanakodni!nézem,nézem aztán hopp,ez nem ip,csak sima 510!a telefon meg a doboza is ugyanúgy néz ki!
-
g0dl
addikt
Hát ez az.
A példád is jó. Ha a tejbolt árul kakaót akkor tilthatja-e, hogy azt főzz a tejből?
A "szolgáltatók" válasza az szokott lenni (leegyszerűsítve), hogy az olcsóbb csomagokban tiltanak csak. Az olyan csomagokban, ahol a drága havidíj mellett annyit beszélhetsz amennyit akarsz, ott már engedik a voip-ot, de ott már ugye minek. -
Zeki
nagyúr
A mozijegy azért drága, mert a filmforgalmazók elveszik a felét, akik tovább fizetnek a külföldi stúdiónak.
A digitális vetítőgépek meg elég drágák. Ráadásul míg szalaggal évtizedeket vetítettél, addig digitálisban 3 évente jön valami újabb extra, amitől máris elavult lesz a géped. -
allfinanz
senior tag
-
Gerasz
aktív tag
Sokan nyomják ezt a fals dumát, hogy majd akkor adóznak, ha elfogadható mértékű lesz. A kishitűek jönnek itt Szlovákiával, ellenben te rögtön egy adóparadicsomot jelöltél meg. Jó, hogy nem a Bahamákat említetted.
Félreértés ne essék, én botrányosnak tartóm a hazai adórendszert (és az adómorált is).
-
sumsang
aktív tag
Kedves McLaca!
Maradjunk annyiban, hogy nem vagyunk egyformák, nem egyformán gondolkodunk, éljük az életünket. Ugye nam baj, ha nem hasonlítunk egymásra? Engedd meg, hogy azt tegyem, ami az én igényeimnek leginkább megfelel. A cinikus megjegyzéseid pedig arra engednek következtetni, hogy magadból kiindulva Te így vezeted le a frusztráltságodat. Megjegyzéseddel nem engem, hanem magadat minősíted. -
-
club1
veterán
Te is Telekom mobilnetet használsz a belvárosban voipozásra? Mert itt ez a lényeg. Nyár elején a Telekom feltette a csomagszűrő rendszerét a mobilnetre, azóta olyan is a net, főleg a folyamatos adatfolyamok szakadnak meg főleg cellaváltáskor néhány tized, vagy egész másodpercre. És ez független a használt operációs rendszertől.
-
SimS
senior tag
Üdv
Sajnos a review-k elég régiek: [link] [link] [link]. A facebook oldalukon többnyire payment-tel kapcsolat issue-k szoktak lenni.
Egyébként pedig elég aktívnak tűnő szolgáltató, promóciókat is szoktak csinálni.. fene se tudja, lehet a fenti időszak óta változtak.. még nem tudom, lehet rászánok $10-t kipróbálni.p.s.: ami még eszembe jutott, hogy $20-os csomagnál már adnak 1 hónapra VPN-t is - látom mostanában erről is megy az aggodalom.
SimS
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen okostelefont vegyek?
- Automata kávégépek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elite: Dangerous
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Eladó Ryzen 9 5900X RTX 3070 TI Számítógép.
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb