- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
andatti
senior tag
válasz
andatti #31150 üzenetére
A mobilarénán is írtak róla... Találtam is egy releváns hozzászólást, amiben vannak linkek, de angoltudás kell hozzá...
Szóval elvileg van rá megoldás... (sideload apk... bármi legyen is ez...) -
Zeki
nagyúr
válasz
andatti #27681 üzenetére
Kb 17-18 éve volt nagy divatja netszerte az ingyen sms küldésnek. Utána jöttek az smsc-k, amikor mondjuk vodás vitamaxon átírtad az üzenetközpont számát egy épp nyitott török/orosz/mauritán/olasz/angol/akármi sms üzenetközpont számára, és ingyen küldted rajtuk keresztül az sms-t. Ehhez kellett egy smsc seeeker nevű progi, meg kb ezres számmezőlista, amiket ő ellenőrzött, hogy melyikkel tud sms-t kiküldeni. Vagy megfelelő angol fórumokat kellett olvasni. Utána már ez sem volt érdekes, mert jött a nagyobb trükk, a hogyan hívjunk bárkit ingyen a mobilunkról trükközés. Na itt már úgy hallottam, volt aki csúnyán megütötte anno a bokáját.
De már kinőttem ezekből. És azok is, akikkel ezekben benne voltam.Az sms küldés évi átlagban lehet eléri a hatot is.
-
8
senior tag
válasz
andatti #27683 üzenetére
OFF: nem voip sms de lehet hogy az igényeidnek az alábbi is megfelel:
Ha van lehetőséged Ausztriába kiugrani (vagy ebayről lehet rendelni) és nem baj hogy osztrák küldő számod lesz, akkor vehetsz helyi fapados feltöltős SIM kártyát (akármelyik benzinkúton, szupermarketben), pl Yesss-nél 3,9 ct az sms küldés, Hofer Hot mobile-nál szintén (hofer=aldi). Bankkártyával tudsz rá tölteni bármikor itthonról is. Van webes/appos sms küldő felület, be sem kell raknod a sim kártyát telefonba sms küldéshez.Vagy ha sok smst küldesz és van egy osztrák cím ahova egyszeri alkalommal meg tudod kapni postán a sim kártyát (pl rokon, ismerős, vagy egy segítőkész kolléga itt a fórumon...), akkor a spusu mvno szolgáltatónál - 2017-ben a legjobb minőségű szolgáltató lett Ausztriában - a spusu 4.100 havi €7.99-ért ad 500 db smst (1,59 ct/sms), a spusu 5.000 csomag havi €11.89-ért 1000 db smst (1,189 ct/sms). Ha csak az smst használod, akkor előbbi csomag már havi 200db sms esetén jobban megéri mint a az általad említett voip-sms ár, és utóbbi már 280 sms-nél.
Semmilyen osztrák kötödés nem kell a szerződésköztéshez, hűségidő nincs, magyar bankkártyával kiegyenlítheted a havidíjat és whatsappon/emailben tudsz velük ügyintézni akár magyarul is. A csomagokban persze percek is vannak (500 és 1000 a fentiekben) amit egész Európában elhasználhatsz, ha azokat is használnád akkor fajlagosan még olcsóbb a történet.És ezek az smsek biztosan megérkeznek, biztosan mindig ugyanarról az osztrák számról, olcsóbban mint a voip-sms. Itthoni használatnál 4+ hónap után lehet, hogy elkezdik terhelni a roamingot de akkor cserélheted a sim kártyát, ki kell számolnod megéri-e. Havi néhány db smshez persze nem éri meg bohóckodni.
-
törölt tag
válasz
andatti #27683 üzenetére
Ha magyar számokra akarsz sms-t küldeni, nem erőltetnén a dolgot. Nem minden sms megy el, van olyan szolgáltató (nem tudom melyik a 3 közül), amelyik nem továbbítja ügyfeleinek a voip-os szolgáltatókról küldött sms-eket.
Telekomnál 9 Ft hálón belül, és 19 Ft hálón kívül az sms díja: szerintem ezzel jobban jársz. -
törölt tag
-
glaci
őstag
válasz
andatti #15687 üzenetére
Azért legalább megpróbáltad a meglévő bankkártyáddal?
Ha nem, akkor igazán tehetnél egy próbát, hátha megy azzal is, amid van.Nekem volt egyszer egy régi OTP -s kártyám, amivel csak egyszer nem sikerült fizetnem, pedig az sem volt dombornyomott, még az ellenőrző kód sem volt a hátulján. (Na, annál az egy esetnél ez okozta a hibát, de a Bank ügyfélszolgálata telefonon megmondta a kódot, utánna már jó volt az is.)
-
-
v-man
őstag
válasz
andatti #15197 üzenetére
Erről volt már szó itt korábban is, és az alapján úgy gondoltam nincs...
A napokban belinkelt magyar összehasonlító oldal szerint valóban van ennél kapcsolási díj, a hívásrészletező tapasztalatai szerint viszont nincs - írta itt a fórumban valaki, sajnos a nevére nem emlékszek.Most én csak egy próbahívást csináltam, ott nem ír kapcsolási díjat nekem, vagy majd később kerül hozzá? A levont összeg alapján sincs, 10 eur-ból 9.98 maradt meg 1:28 beszélgetés után.
-
-
phanfantom
senior tag
válasz
andatti #15091 üzenetére
Elolvastam a cikket, de szerintem nem sugallt semmi olyasmit, hogy itthon is lehetne használni roaming nélkül.
A weboldalukon sem utalnak erre.
Nekünk itthon élőknek ez nem opció.
A kintieknek bejövőnek mindenképp kiváló, hogy a családjuk trükközés nélkül bármilyen telefonról olcsón felhívhatják őket. -
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
andatti #6564 üzenetére
fonio -ról azt írja Andatti 2013októberében (de nekem ez a fonio kérdés most lehet aktuális)
"6561
Az egyszeri 100 Ft csak a földrajzi számosra vonatkozik, én úgy tudom. és addig él, amíg a feltöltött egyenlegeden van pénz. (szerintem utána is, de nem néztem meg az ászf-et, hogy meddig él.) De a foniónak is van havidíjas földrajzi számos konstrukciója is, ami megint más lapra tartozik. Amúgy az egyszeri 100 Ft-on felül, /le van írva, mely körzetszámok kérhetők ennyi pénzért.../ ha nem hívsz róla senkit, akkor semmi egyéb költséged nincs, azaz a te "befektetésed" a 2000 Ft-os feltöltés"Én csak úgy olvastam ebben a topikban , hogy 2000(kétezer) Ft évente. De az ÁSzF-jukban sehol sem látok 2000 számot (sem) , így nem tudtam a fonio irányából meggyőződni az esetleges per éves díj kérdéséről!
Kisegítene valaki?
-
interstate76
addikt
válasz
andatti #6941 üzenetére
Nekem az FVD rengetegszer gyenge minőségű, sokszor panaszkodnak arra, hogy visszhangzik a beszélgetés (az én oldalamon rendben van a dolog, de a hívott fél 10-ből legalább 3-4 alkalommal megjegyzést tesz a minőségre). Akkor is, ha wifiről megy, és akkor is, ha mobilnetről.
-
-
-
-
sumsang
aktív tag
válasz
andatti #6704 üzenetére
Értem a kérdésed, csak rossz helyre címezted, mert nem én ötleteltem vele. A felvetett ötlet megvalósításához (sajna) én nem értek
(#6702) LógaGéza
A készülékednek van internet lehetősége, akár webes callback hívására is alkalmas lehet. Persze ahhoz internet is szükséges. Nem tudom, hogy arányba van-e egy ilyen butafonra internetet előfizetni + callback költségek + 2x telefonhívás költségeivel már sztem nemigazán rendtábilisek a költségeid. Nyílván egy próbát megér pl. klikk free internet/3hó 100 Mb (persze ha telenoros a mobilod), hogy egyáltalán hogy műxik a callback a telefonodon. -
sumsang
aktív tag
válasz
andatti #6697 üzenetére
Átnéztem tüzetesebben a weboldalukat, s feltételezhető, hogy azért nincs callback költség, mert nem is lehet callback hívást kezdeményezni vele. Valszínű ezért is csak a SIP app-re lehet beregisztrálni, a MobileVoip-ra nem.
Tehát itt van a kutya elásva, s ez miatt már felejtős ez a budgetvoip szolgáltató. -
-
-
-
-
feketedini
tag
válasz
andatti #6559 üzenetére
Az igaz, de ott fel kell tölteni 2000-ret, itt meg úgy értelmeztem hogy nem, és az tetszett volna benne, hogy gtalkra átirányítható, vagy sip-re, de valahogy nem jött össze a dolog, úgyhogy nem ajánlom. (telecallmart-ot)
Vsz még vmi kreditet is kéne venni a szám mellé, csak ezt nem tudom, hova írják le.
Aztán még a kb 200 Ft-ért megvásárolt számom is eltűnt. (Bár ez lehet az én hülyeségem volt) Statusra azt írta, hogy blocked, aztán mérgemben megnyomtam a cancel phone gombot. -
válasz
andatti #6554 üzenetére
VISSZAHÍV!
Fogadott hívásra igen nehéz automata DTMF küldést tenni, de biztos van rá program...Sipi: asterisk+két kicsi kezem :-D
Freepbx nekem túl varázslós, és meg akarom tanulni az asterisk lelkivilágát közelről, és saját felületet írni a saját ötleteimnek.Pbxes ebben a buliban nem nagyon játszik, hiszen fizetős... és pont ezt akarom/akarjuk elkerülni.
Amúgy a pbxesnél neked kell adni a callback telefonszámot, vagy ők adják?
Ha ők adják megéri, ha te adod akkor nem annyira. De egy kisebb cégnek is simán megéri befizetni pbxesre mert nem egy embertelen összeg.
Viszont akkor hosszútávon irathatnak saját callcentert :-D -
-
válasz
andatti #6548 üzenetére
Ennél azért kicsit bonyolultabb, mint belinkelni 3 oldalt
Haladok vele, hétvégén lesz jobban időm rá.Már csak bele kell majd tolni a sok sok FVD accountot, és mehet a béta teszt
Azért azt tudni kell majd a dologról, hogy 2 FVD accounttal éri meg csinálni, mert ha 1 el hívsz 2 számot 1 időben, akkor drágán számol.
Tehát megcsörgetsz egy számot (neophone, ephone, stb), aztán egyik FVD majd visszahív, a másik FVD meg hívja a kívánt számot. -
válasz
andatti #6527 üzenetére
Elvileg korlátlan ideig jó az egyenleg.
A webes hívás elég kiszámíthatatlan. Nekem pl mindenhol ahol próbáltam, wifi, 3G, laptop, mobil, mindenen szaggatott nagyon durván... másnak jó.
Van még hova fejlődni :-)Ha így emelik a callback kapcsolási díjakat, lehet, hogy érdemes lenne ráfeküdnöm a saját callback szerver témára, illetve a korábban kért, megcsörgetem, visszahív funkcióra?
Lenne rá igény?
Így pl butafonról, pusztafalváról net nélkül is lehetne telefonálni. -
ther
aktív tag
válasz
andatti #6397 üzenetére
Meggondolandó, hogy vajon a következő 10eurós feltöltést FVD helyett az egyik superdeales klónra töltsem-e. Általában egy olyan 1,5-2 hónap alatt lemegy a feltöltés róla, kérdés hogy vajon megéri e bevállalni azt a rizikót, hogy lejár a superdeal, azért a -0.002 eurocentért percenként.
Utána kéne számolni
FVD-n mondjuk az ingyenes napokból vezetékesre van dögivel, szóval így az nem szempont, hogy melyik szolgáltatónál mennyi a vezetékes irányba a díj.
Amúgy gondolom ezek a betamax klónok minőségben pont olyanok mint az FVD, ha már ugyanaz szolgáltatja őket.
-
gyula38
tag
válasz
andatti #6295 üzenetére
Igaza van az előttem szólónak, internet hozzáférés mindenképpen kell, mobil vagy wifi, mindegy! Ez a 600 Mb ingyenes, van fizetős is, lényegesen nagyobb adatforgalommal. De ez voip célra tökéletesen elég szerintem. Ha tiltja a mobilszolgáltatód a voip hívást, akkor ezzel kikerülheted azt, mert külföldi IP-t, nekem pl. angol címet ad, az internet szerint ott vagyok...
A probléma a helyi számos szolgáltatóknál van, pl. Ephone, mert ők csak magyar IP-vel engedik a szolgáltatást. De Fvd, meg hasonlók kiválóan működnek SurfEasy-vel.
-
válasz
andatti #6295 üzenetére
Szerintem a 600 mbyte a SurfEasy szerverén havonta felhasználható mennyiséget jelenti, emellé szükséged van saját netre. Pl. 1 GB-os internetből 600 mbyte-ot használhatsz fel a SurfEasy szerverén, ha ezt átléped akkor várnod kell a következő hónapig, hogy rajtuk keresztül telefonálhass.
-
-
-
-
Zeki
nagyúr
-
csipuka
senior tag
válasz
andatti #5553 üzenetére
Reseller-hez nem akarok menni, es mivel $ alapu kartyam van es USA cimem (legalis
, igy regeltem anno, ezert kenyelmesebb lenne a $ alapu fizetes. Mind1, kifizetem euro-ban, csak jobban szeretem latni elore mennyibe kerul, nem a hitelkartya kivontaton utolag. Koszi az infot.
-
mytrashsamu
csendes tag
válasz
andatti #5474 üzenetére
Itt olyannal nem talalkoztunk, aki hasznalta volna a "nem 21-es" foldrajzi szamat kulfoldon. Csak olyannal akinek az " ismerose" hasznalja az 1-s Bp-i szamat....a ketto pedig sajnos nem feltetlenul ugyanaz.
En a korabbi sajat peldamon okulva garantalom, hogy pl. az Ephone-nal regisztralt foldrajzi szammal kulfoldrol nem tudtok reggelni az Ephone serverre, mert tiltva van....itthon viszont barmilyen foldrajzi regiobol lehet reggelni a serverukre, nem kell a valos foldrajzi korzetben tartozkodni.
Mas szolgaltatonal persze lehet mas a helyzet.
En vegul feladtam es az ingyen is elerheto Neophone-os 21-s szamnal kotottem ki, mivel ennel a szolgaltatonal - elteroen pl. a FreeVoipDeal-tol, vagy mas Dellmont klienstol - a userek befizetes / feltoltes nelkul is gond nelkul tudjak egymast hivni a szolgaltaton belul. Igy befele Neophone-t hasznalok, kifele altalanos magyar szam hivasara FVD-t.
Fentiek elsodlegesen a magyarorszagrol torteno olcso kulfoldi elerhetosege(me)t szolgaljak. -
Greenbook
tag
válasz
andatti #5502 üzenetére
Jól olvasod. 30 vonal és 30 eszköz kapcsolható rá.
Ez tulajdonképpen csak egy hagyományos értelemben vett telefonközpont vas, program, CF kártya és memória nélkül.
Az eszközön futtatható PBX Software beállítása nem igazából nélkülözheti egy ezzel foglalkozó szakember közreműködését.
Ez a készülék nagyjából hasonló képességekkel rendelkezik, bár "konyhakészebb" verzióban. -
-
válasz
andatti #5453 üzenetére
A hívószámok megrendelésekor 2875 forint regisztrációs költséget vonunk le az ügyfél egyenlegéből, majd utána minden megkezdett hónapban 1975 forint havidíj terheli az ügyfelet. Lemondási idő 30 nap. Lemondását írásban kell jelezni.
Ez hol 100Ft?
100Ftért én is kérekAmúgy a neophone ingyen ad 21 es számot úgy tudom, tehát azért még fizetni sem kell.
Vagy ez már nincs? -
Greenbook
tag
válasz
andatti #5456 üzenetére
Egyszerűsítve, kép a saját eszköz beállításaiból:
Amint látszik, nálam be van állítva az analóg vonal és további 4 db VOIP szolgáltató.
Az egy időben történő 3 vonalon illetve, feletti beszélgetésekről nem tudok nyilatkozni, mivel nekem csak 1 darab készülék van hozzá.
Esélyesen ( mint analóg hagyományos telefon központoknál ) ha a fővonalak éppen foglaltak és bejövő illetve kimenő hívás használná őket, foglaltsági hang hallható. -
betyarr
veterán
válasz
andatti #5453 üzenetére
ez a fonio kezd szimpatikus lenni.nem csak 21-es telszámot tud adni,így bárhonnan elérhető vezetékesként,lehet 40-est hívni emberi áron,a segélyhívások díjmentesek és az 5ft/perc is magáért beszél!na meg ez az egyszeri 100ft a földrajzi hívószámra nem pénz!
van itt valakinek tapasztalata a fonioval?nem szoktak problémák lenni a vonallal?
-
válasz
andatti #5414 üzenetére
Ez egy akkora baromság mint ide nyékládháza, már ne haragudj, de ezt honnan vetted?
Nyár elején hívtam angol mobilt callbackkel itthonról.Mellesleg a díjakra én a http://backsla.sh/betamax oldalt használom.
-
McLaca
őstag
válasz
andatti #5419 üzenetére
Az, hogy a Hanstelen nincs percdíj, nem jelenti, hogy nem lehet hívni. FVD-nél is ott vannak a UK percdíjak. Nem is értem, hogyan következtetted le csupán abból, hogy a Hanstel épp nem írt percdíjat.
http://progx.ch/home-voip-prixbetamax-3-1-1.html oldal alja.
Üdv!
-
andatti
senior tag
válasz
andatti #5414 üzenetére
Úgy látszik lassan elbutulok...
csak a korrektség kedvéért írok, de egyikőtök se javított ki, eddig.
A voipcheap.co.uk-nál pl. van angliai mobilhívás, pedig dellmont klón.United Kingdom (Landline) FREE* SuperDeal!** FREE* FREE*
United Kingdom (main) (Mobile) Ft 6.897 Ft 7.931
United Kingdom (others) (Mobile) Ft 41.379 Ft 47.586
United Kingdom [0843 Rate] (Landline) Ft 27.586 Ft 31.724
United Kingdom [0844 Rate] (Landline) Ft 27.586 Ft 31.724
United Kingdom [0845 Rate] (Landline) Ft 10.345 Ft 12.069
United Kingdom [0871 Rate] (Landline) Ft 51.724 Ft 59.655
United Kingdom [national Rate] (Landline) Ft 10.345 Ft 12.069
United Kingdom [personal] (Landline) Ft 103.448 Ft 118.966Csak épp értelmezhetetlen, hogy melyik a main és melyik az other mobilszolgáltató... bár gyanítom, még így is olcsóbb, mint hagyományos módon felhívni... A többi dellmont klónt pedig nem volt időm leellenőrizni, de akkor is érdekes, hogy ha átállítom Egyesült Királyságra a ráta mutatást a hanstelen, akkor nem mutat sehova se mobilhívás díjat... Abba már bele se megyek, hogy ha a vezetékes ingyen van, szuper akcióban, akkor, hogy a franba lehet personal 103,448 Ft/perc nettó díja...
-
andatti
senior tag
válasz
andatti #5391 üzenetére
Eddig tartott az akció... illetve tovább bonyolították a dolgot...
Van egy Világ Plus nevű csomag is, ahol nem 10 $ a havidíj, hanem 30 $+áfa, és a 60 vezetékes mellé van 40 ország, (köztük Magyarország) ahová 250 perc beszélgetést ad (a korlátlan vezetékes hívások mellé) és azon kívül 5,3 cent 1 perc hívás, de most nem vagyok képes kiszámolni, hogy az hány forint, bár a dollárnál is ugyan annyi a váltószám...
Legalábbis én ezt így értelmeztem:
Included
up to 250 minutes
then 5.3¢ / min
Szóval így már azért drága ez is... Bár a 250 percet megadja Románia, Németo, Hollandia, Olaszo. Szlovénia, Spanyolország, Svédország és Anglia irányába is. És Anglia esetében a 250 perc után 4.7¢ / min. Azt pedig tudjuk, hogy Angliába mobilt nem lehet hívni a Dellmont feltöltésekkel... Pedig sok magyar ott dolgozik már...
Azt akartam leírni, hogy 250 perc Anglia és 250 pec Mo.+3000 perc vezetékes hívás esetén már lehet, hogy van benne ráció... /6-7000 Ft lenne akkor a havidíj/ -
club1
veterán
válasz
andatti #5267 üzenetére
Jelezni szeretném, hogy a Cosmote hálózatán a MobileVoip nem használható (két Dellmontos szolgáltatóval próbáltam). Az OTE adsl-es wifi-vel ment. Tehát ha a görögök meg tudták oldani, akkor a többi ISP is meg tudja oldani a dolgot. Legegyszerűbben pl. elég szűrni/eldobni egy publikus ip subnetet. Gány megoldás, de titkosított kapcsolattal is működik.
-
-
dzz
aktív tag
válasz
andatti #5132 üzenetére
Azért nem egészen így van. A MobileVoipnál a callbackre jön a lista és ki tudom választani, hogy a három regisztrált számomból melyiken hívjon vissza. CSnél pedig csak simán callback van, opciók nélkül. A bajom az, hogy valamiért mostanában a német számomon hív vissza, pedig most itthon vagyok. Ha azon hív akkor roamingot is fizetek és így már nem olcsóEgy pár nappal ezelőttig jó volt és nem tudom, hogy mit sikerült elállítanom, ezért érdeklődöm ily hevesen
Mindenesetre köszönöm az infót, ezt a két vadidegen dolgot nem tudtam eddig. Igaz, webről nem akartam még telefonálni.
-
ActionPS
csendes tag
válasz
andatti #4951 üzenetére
Csak az érdekesség kedvéért melyik ez az alkalmazás és milyen területen belül használtátok?
Egyébként viccesnek tartom, hogy ha valakinek ellenkező véleménye van, annak biztos valami háttérszándéka van...... Szimplán nem értek a dologgal egyet. Szerintem vannak pozitív példák, de stabilan, különösen üzleti közegben a szimplán szoftveres megoldás nem használható. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Robogó, kismotor
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Cyberpunk 2077
- Androidos tablet topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Kihagyhatatlan ajánlat vadonatúj Ryzen 7 5800x processzorainkra! 0% THM-re is!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari