Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bugizozi

őstag

Sziasztok!

Üzemeltetünk egy VDI + szerver infrastruktúrát egy ügyfélnek, maga a rendszer sajnos nem nálunk fut, hanem egy másik szolgáltatónál. A hw részére így nem is nagyon látunk rá, max a vCenter-en látszódik a szerver/processzor típusa, memória mennyisége stb, a tároló egy fekete folt számunkra.
    A probléma az, hogy érzésre nagyon lassúak, mind a VDI gépek, mind a Windows szerverek (AD, Exchange stb) Amit a vCenter-ben látok (terhelség, processzor válaszidő) azok rendben vannak, gondoltam a tároló miatt lehet gond a sebességgel, futtattam I/O metert és Crystal Disk Mark-ot, és meglepően nagy számokat adtak vissza. Összehasonlításképpen két másik ügyfélnél is megcsináltam ezt, ahol full SSD tároló van 10 Gbit gerinccel, és ott is hasnolóan jó eredmény jött ki. Mégis a VDI rendszer bődületesen lassú a másik kettőköz képest. Számokban ez azt jelenti, hogy míg máshol a böngésző és az Outlook megnyitása 1-2 mp, addig itt a böngésző 7, az Outlook 21 (!!!) mp. Korábban volt egy nagyobb alkalmazás frissítés, amit először lefuttattunk magunknál a teszt rendszeren, sima SATA vinyon 1 óráig tartott, amikor náluk csináluk az éles rendszeren 3 óra volt :F
    A kérdésem az lenne, hogy lehetne még valami rendszerszintű méréseket készíteni (pl VMware-en) ami kimutatná, hogy itt valami nem kóser.

Köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák