Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Phobion
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni. VMware alatt Debian 6-ot telepítettem. A telepítés végeztével elkezdtem a csomagokat is feltelepíteni. Kezdtem egy MC.-vel, ezt követően hálókártyát-, frissítési listát állítottam. Update/upgrade parancsok lefuttatás után következett egy SSH telepítés, majd ezt követően ISC-DHCP-, SQUID telepítés/konfigurálás történt meg. A virtuális hálózatban a debian szerveren kívül csak 1 kliens szerepel, egy Windows XP. Az ISC-ben beállította fix IP címet megkapta az XP kliens, de ugyanakkor a kliens nem látja se a szervert, se semmit, egy egyszerű pingelést sem tudok a szerver felé intézni.
A beállításokat rendre többször is átnéztem. AVG vírusirtóm van, tudatában vagyok, hogy az AVG tűzfala rendesen zárja/blokkolja a dolgokat, a tűzfala kilövése után sem történt semmi. Egyedül az XP.-ben levő hálókártya beállításra tudok gondolni. (A szerverben természetesen kettő darab hálókártya van, egy bridged, és egy VMNet2-es custom, természetesen ez megegyezik az XP.-ben lévővel.
Szerintetek mi lehet a probléma?
(A SQUID konfigurálást is csak a fizikai gépről tudtam elérni és konfigurálni)
((A VMNet-2es hálókártya jelenleg így néz ki az XP-hez pedig a 192.168.1.107-es cím lett hozzárendelve)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Gamer Egér RGB!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest