Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5644) MrChris válasza t72killer (#5639) üzenetére


MrChris
nagyúr

Vegast használok, mivel ebben szeretnék minden számomra fontos editálást ekvégezni így le kellett mondanom a deshakerről. Stabira prodadMercall2, a 4-es kezeli a 4k-t, 3-as aszem csak standalone van. Szerintem nagyon jó minőségű, már 3%-al is megoldható a remegés 3-5 között szoktam belőni.
Szín, kontrasztra a beépített cuccai is jó, de most a Bluemoon plugin pakkját próbálgatom, rengeteg bizgentyű van minden területre. Színekre van egy cucc ami olyan mint a képszerkesztők HSL-je és még saját definiált színekkel is lehet használni. Persze ez csak nekem 'új' :D Egész jó a beépített RGB pradé.
Tömörítésre h.264, 4k-ra a h.265 más néven HEVC való.
Vegast audióra is jól lehet használni, effektezni, eq, sok sáv...
Szerintem valamivel egyszerűbb használni a premiernél, de lehet hogy emiatt nem képes annyi mindenre, pl motion trackinget csak öszvér módon lehet benne és nem tudok pluginről sem. Bár az új 13-as verzió aszem fogadja az AfterEffect dolgait.
Viszont videóeditálásnál az 1920x1200-as 24" monitor helyett elviselnék egy nagyobbat, képbuzizásnál még elmegy, de itt sokkal több panel, fityfenét kell tekergetni...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.