Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6101) *Ropi* válasza taranis (#6100) üzenetére


*Ropi*
félisten

Dióhéjban összefoglalva:

"If video usability is important to you, we recommend the GH4. If video quality is more important, get the a7R II or even better, the A7S II. Order the 5D Mark IV (though clearly not for its video capabilities)". :D

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6102) taranis válasza *Ropi* (#6101) üzenetére


taranis
addikt

Jó hát ekkora kiadásnál ki nézi a dióhéjat :) Részletes tesztek kellenek kéremszépen, DR, színek, részletesség, jello, minden.

colorizer.net

(#6103) *Ropi* válasza taranis (#6102) üzenetére


*Ropi*
félisten

Egyelőre ezzel kell beérni. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6104) MrChris válasza *Ropi* (#6099) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ebben a videóban a GH4 színei kicsit ridegek, kék, talán jobban be lehetne lőni a WB-t. A7R2 meg sárga. 5D meg mintha rózsára pirították volna a csávót. Egyik se az igazi.
Fura hogy Canon és Pana iso 3200-on elég hasonlóan zajos pedig egyik ~1.5 másik meg ~2.3 krop, Sony viszi a pálmát. 12800-on még zsizsikesebb a Canon, de igazából csak a háttér, viszont több a részlet, szerintem Panán be van kapcsolva a zajszűrés, Sony meg a nagy szenzor ellenére eléggé veszít a részletességéből. Vannak képszétesések, de az lehet hogy csak a youtube. Azért ezt a videós teljesítményt 1.3milláért nem nevezném ütősnek és küszöbön a GH5.

(#6105) *Ropi* válasza MrChris (#6104) üzenetére


*Ropi*
félisten

A YT tömörítése mindenbe belerondít, de a színárnyalatok arányaiban stimmelnek szemre. Mármint a Canon valójában ennyire bíborba húz, stb...Az tény, hogy az 5D4 nem a videós képességei miatt lesz szeretve. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6106) Elektrosokk válasza *Ropi* (#6105) üzenetére


Elektrosokk
addikt

Te màr rohantàl megvenni mi? :)

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#6107) *Ropi* válasza Elektrosokk (#6106) üzenetére


*Ropi*
félisten

Dehogy: (néha) használom az eszemet is. :N Majd az 5D5-öt (ha tud annyit, hogy megérje - egyébként azt is skippelem). Megfigyeltem a tendenciát, hogy (egyelőre) csak minden második 5-ös sorozatú vázat érdemes megvenni.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6108) .DLL válasza *Ropi* (#6107) üzenetére


.DLL
veterán

...de a tendencia alapján az 5D5 már 1,8M Ft lesz... :(

(P.H.)

(#6109) *Ropi* válasza .DLL (#6108) üzenetére


*Ropi*
félisten

A B&H-ban megvéve még a repjeggyel együtt is olcsóbb, plusz kapsz mellé egy New Yorki hétvégét. :))

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6110) papaya


papaya
senior tag

CANON EOS M5

Mit szóltok hozzá?

Ami tetszik, hogy:

-kompakt méret,
-állítólag 80d szintű szenzor
-Dual pixel AF
-5 tengelyes elektronikus képstabi

Bár ez utolsó érdekes téma, mivel azt pletyózzák, hogy csak szoftveres a stabi, nem hardveres. Azt, hogy oldják meg? Másra nem tudok gondolni, csak, hogy a spec. alapján írt full hd max felbontásnál vmivel nagyobban vesz, amit a stabilizálás miatti vágásokkal kompenzál vissza.

(#6111) orko


orko
tag

Hétvégén eseményt videóztam/fotóztam. Visszanézéskor kb.a memóriakártya felétől nem játszhatóak le a felvételek!!! VOAAAA! A fájlok ikonjai mind kék hátterű felkiáltójelek. Valaki Panások közül tapasztalt már ilyet? Előfordult már,de csak 1-1 fájlal,akkor is az én hibámból..Szóval kiba**ott ideges lettem,mi a szar történt..Kivettem a kártyát,visszatettem és szerencsére minden ok volt,nem hiányzott semmi! Kezd megdögleni az SDkártya? Rendszeresen géppel formázom. Sandisc 32gb 45mb/s

(#6112) .DLL válasza orko (#6111) üzenetére


.DLL
veterán

A flash memória már csak ilyen... :(

(#6110) papaya Ezt hol láttad? Hirtelen nem találtam mást csak rumorokat, az meg nem érdekel. Majd ha bejeletnik.

ISO1600 fölötti zajra, dinamikára, és a tömörítés minőségére leszek kíváncsi. nameg, hogy lesz-e Full-HD 60fps! :D (meg 720p@120fps, úgy, hogy nem gombócos a kép, hanem szép éles, nem line skippinges, meg 480p-ből felskálázott...)

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#6113) papaya válasza .DLL (#6112) üzenetére


papaya
senior tag

(#6114) hibavissza válasza papaya (#6113) üzenetére


hibavissza
veterán

3 kérdés merült fel bennem. Milyen lesz a fókusz sebesség a nem erre tervezett obikkal, mennyire lesz lebutítva a videó és mibe fog kerülni.
Egyébként biztos zúzós gép lesz. Jó lenne, ha a Canon ráérezne.

(#6115) .DLL


.DLL
veterán

Official Canon EOS M5 Sample Movie

Vannak már "kézben" videók is. :) Kíváncsi leszek egy mélyebb elemzésre, vagy jöhetne egy teszt példány az én kezembe is. :D

(P.H.)

(#6116) jjeahh válasza .DLL (#6115) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Első blikkre nekem is tetszett, de aztán végül mégsem annyira :DDD . Nemrég "szivárgott" ki a g80 specifikációja is meg egy kép róla, dögöljek meg de olyan mintha fogták volna ezt a canont és továbbfejlesztették volna. Tud 4k-t is, a stabija nem kamu szoftveres 5 tengelyes, hanem igazi, a design, a kialakítás, méret meg nagyon hasonló csak a pana időjárásálló szigetelést kapott :D . És szerintem nagyon valószínű, hogy hasonló ára lesz, sőt lehetséges, hogy olcsóbban dobják piacra.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#6117) .DLL válasza jjeahh (#6116) üzenetére


.DLL
veterán

Úgy legyen! Nagy fényerős obik rá, és lehet filmezni! ^.^

(P.H.)

(#6118) hibavissza válasza .DLL (#6115) üzenetére


hibavissza
veterán

Nem kell ezt túlságosan elemezni. Ez egy rossz vicc. :(

(#6119) .DLL válasza hibavissza (#6118) üzenetére


.DLL
veterán

Ezt a képélességre/részletességre mondod, vagy miért?

(P.H.)

(#6120) t72killer válasza .DLL (#6119) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

2016-ot írunk és nyomorult line-skipes fullHD-t tesznek bele, megverik a 80D zajos szenzorával (=gyengébb az a6000-nél is, pedig az nem mai darab), a stabit meg nettó belehazudják? Ráadásképp az egészre ráakasztják az a6300 árcéduláját? Sztem hagyjuk...

A magic lantern mentheti még a szitut esetleg, de kétlem, hogy abból a szenzorból érdemi 4k jelet lehessen kicsalogatni.

Én személy szerint a6300-on vagy ezen az új g85-ön gondolkoznék leginkább. A panához elég jó obik is akadnak, sonyra kicsit vadászni/alkalmasint adaptálni kell.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6121) hibavissza válasza .DLL (#6119) üzenetére


hibavissza
veterán

A GX80-hoz képest. Vagy a szifon 6s-hez képest. Nincs részlet. Nincs szín. De ezt most komolyan kérdezted?

(#6122) .DLL válasza hibavissza (#6121) üzenetére


.DLL
veterán

Bocsánat, nem mélyedtem el ezekben az újabb gépekben, ezért kérdezek itt. :D Amíg nincs comparison video vagy nem kegyetlenül ordas szar minőséget ád (550D-m van :D ) addig én nem látom rossznak, nomeg ez egy marketing videó volt, feltuningolva, nem is biztos, hogy mind ezzel a géppel készül, egy kis hazugság a "vágóasztalon" belefér, szóval ezért mondtam, hogy megvárnék egy in-depth comparison tesztet (ami lehetőleg nem valami lefizetett PR teszt), mert ennyi alapján én azért nem vágnám a kukába. Úgy , hogy nincs más videós tapasztalatom, csak az 550D, meg a többi, már egy ideje piacon lévő gépről történő nethuszárkodás. :( (Persez az ára (1000 dollárt olvastam valahol) igen durva akár hogy is nézzük).

[ Szerkesztve ]

(P.H.)

(#6123) MrChris válasza .DLL (#6122) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ez attól is függ kinek mi az igénye, mihez szokott a szeme, mit bír a hardvere, mik a vágyai ezen a téren. Szerettem volna ha a rendes monitoromon az 1080p az 1080p legyen, ilyet eddig csak a hekkelt Pana GH2-vel és az 5D raw videóban láttam, nagyon tetszett az a karcos élesség. Most a Sony de főképp a Pana 4k-s gépeivel lehetővé vált a talán még jobb minőségű, teljes értékű 1080p elérése, mindezt elérhető áron, hekk és mindenféle trükközés nélkül. Ehhez képest az M5 hervasztóan a szokásos ellágyult, moirés képűnek tűnik.

(#6124) t72killer válasza .DLL (#6122) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Az a gáz, hogy ennél egy modern mobil jobb videót fog neked csinálni a babakörömnyi szenzorával (uis sokkal nagyobb területet az m5 sem használ a papíron méretes érzékelőből videózás közben).

Ha komolyabban videózni szeretnél, akkor el kell szakadni a CaNikon fotós fősodortól. Ez nem azt jelenti manapság, hogy le kéne mondanod a minőségi obikról (egyrészt a canon obik tökéletesen fókuszálnak pl metabones adapterrel, másrészt a natív m43 és E-mount üvegek is jók), gyors+pontos AF-ről.

Ha ktg-hatékony és kompakt megoldást keresel, a kollégához hasonlóan (használt) panát javaslok, vagy ha pár hét várakozás és 6-800$-nak megfelelő ktg még belefér, akkor ez az új G85 köröket fog verni akármelyik 5millió alatti canon-nikon vázra.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6125) orko válasza MrChris (#6123) üzenetére


orko
tag

Pana jelenleg a legjobb lminőség/budget opció videózásra. Múlt héten haver zenekart videóztam és egyikük meg is jegyezte,hogy nem a komolyabb gépet hoztam...(Canon 550d/Tamron obikkal volt 2éve) Hát kacsintottam egyet és másnap küldtem neki 10mp sample videót a "komolytalanabb" géppel készült esti koncertjükből ..A milc gépek ellen mindig a zajt hozzák fel.Tulajdonképpen iso2000ig bátran elmerészkedek,de volt már véletlen 3200on is.Az már neccces,de az sem olyan jellegű zaj mint Canonoknál,inkább grain. A színek viszont elég szarok a Canonhoz képest.PictureStyle+Magic Lanternel brutál színvilágot lehetett belőni!

(#6126) t72killer válasza orko (#6125) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"A milc gépek ellen mindig a zajt hozzák fel." - hja. Ráadásul sokszor a canon tábor :DDD Amúgy a bő 2éves a7S is milc:DDD

Egyedi profillal nem sikerül rendet vágni a színek között? Amúgy nekem meg fotóra nagyon mosott a canon, azért se vettem sose canon gépet. Videóban még a helyemet keresem, a sokat szidott sony-ra én nem panaszkodom, lehetne természetközelibb, de elég kellemes árnyalatokkal dolgozik az rx100iv.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6127) hibavissza válasza orko (#6125) üzenetére


hibavissza
veterán

Örülök, hogy ezt a zaj kérdést más is feldobta. Nekem semmi gondom a m43-ad zajával, mert "filmes" hatása van. A fotókon is bátran húzgálom feljebb az árnyékot, mert az eredmény annyi, hogy nem lesz steril a kép. Ha meg tisztaságot akarok, akkor PS-ben kimaszkolom és tolok rá egy gaussian blurt és annyi. Mondjuk nekem az ISO 800-1250 a határ. Afölött már nagyon témafüggő.

(#6128) papaya válasza hibavissza (#6127) üzenetére


papaya
senior tag

Canon 6d-vel egy esküvőn este az iso3200 teljesen normál...zaj szinte 0 ;)

(#6129) hibavissza válasza papaya (#6128) üzenetére


hibavissza
veterán

Ja, ha leméretezem a 4K-t 800*600-ra akkor nekem is.

(#6130) jjeahh válasza hibavissza (#6129) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Na ezt akartam írni, hiába gyengébb pl. egy pana szenzor, ha van 4k leméretezve fullhd-ra úgy is megeszi reggelire a canon apsc-t. Sőt nemrég videóztam 70d-vel és gh2-vel, amiben ugy-e még az ősöreg viszonylag gyenge szenzor van és csak fullhd-t tud, mégis, a canon 1600-on már kezdett teljesen szétesni, a gh2 meg nagyon tartotta magát, dögöljek meg de elképesztő volt a különbség, a canon anyagok nagy részét fel sem használtam :DDD

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#6131) papaya válasza jjeahh (#6130) üzenetére


papaya
senior tag

Apsc-re elhiszem, anno 600d-vel iso800 felé sosem mentem, most ugyan ez 6d-nél iso3200. Volt ismim aki átment Canonról gh4+speedbosterre, de úgy is kevés volt neki low light-ra. Most A7s-sel tolja. Ha Panasonic növelné a szenzort sztem nagyon vinné a pálmát low budget szinten. Viszont ne felejtsük el, hogy azért a Canon-nak régóta vannak tökéletes kamerái (Cinema sorozat) csak az nem ilyen árban van..

[ Szerkesztve ]

(#6132) t72killer válasza papaya (#6131) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Ha Panasonic növelné a szenzort" - Megtette, úgy hívják a kamerát, hogy Leica SL:)) Elég jó videóra is, bár nem éppen low budget kategória.

Pontosan a canon cinema kamerák az okai, hogy ennyire gagyi videós képességekkel szállítják a DSLR és MILC vonalat. Azt hiszik, hogy egy prosumer majd eladja a kocsiját és a házát egy c700-ért, hogy azon lője az amatőr home-videókat ha magasabb az igényszintje a line-skippelt DSLR maszatnál. Hja, csak prosumerünk olvas teszteket és beéri az "olcsó" pana v sony milcekkel:))

Apropó a7s: igen, ő a low-light király, ha csak megközelíteni is akarod a szintjét, bőven 20k$ környékén kell a zsebben kaparászni.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6133) jjeahh válasza papaya (#6131) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Igen, nagyon low light körülmények között a pana sajnos elvérzik, bár ha van egy ultrafényerős fixed azzal még menthető, én pl. mostanában 55/1.4 manuált használok igen gyakran focal reducerrel, ami ugye így F1.0, ha a gyútáv megfelel szinte bárhová elég. Persze az a7s más világ, legutóbb fesztiválon iso6400 + F1.4-el már a sötétben tapsoló megvilágítás nélküli közönséget videóztam és ugye ezzel a géppel a 6400 még tök jó, tiszta...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#6134) Elektrosokk válasza t72killer (#6132) üzenetére


Elektrosokk
addikt

ja, jó kis vázaz SL, sajnos nem nagyon fog esni az ára. :O ;]

"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️

(#6135) t72killer válasza Elektrosokk (#6134) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jaja, a leica befektetés:). Egy ritkább vázat megveszel jó drágán, majd az unokád eladja annál is 5x drágábban :Y

Pana szenzorméret-témára: rövidtávon esélytelen, a m43 lencsepark adott, amire esetleg van esély, az egy multiaspi szenzor, mert 4:3-ból 16:9-et croppolni elég veszteséges.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6136) papaya válasza jjeahh (#6133) üzenetére


papaya
senior tag

Na igen, de próbálj meg egy témát követni f1.0-en manuál fókusszal.. nekem pl. ez most a legnagyobb problémám, nem az IQ, hanem, hogy a kompozícióra való koncentrálás helyett a fókuszálással kell tökölnöm egy csomó szituban. Sok sok kreatív ötlet a fókusszal való tökölés miatt bukik meg sajna, ezért gondolkozom másod kamerának egy M5-ön. De most nem értem, tényleg csak kamu ez a elektronikus stabi dolog? Panának milyen az AF-a?

(#6137) t72killer válasza papaya (#6136) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

f/1-gyel követni 25mm-es fókusszal m43-on pont ugyanolyan bonyi, mint f/2-vel követni a látómező-ekvivalens 50mm-es fókusszal egy FF vázon.

A magam részéről mondjuk lusta amatőr vagyok és AF-ezni szoktam:))

A pana AF már régen (GX1) is jó volt, azóta csak javult. Prémium pana obikkal (pl 12-35) és új vázzal nemigen lehet rossz lóra tenni. Viszont ha éjjellátó gép kell, akkor nem pana obik lesznek rajta, hanem metabones rövidítő adapter + valamilyen fix (sigma ART, stb).

"tényleg csak kamu ez a elektronikus stabi dolog? " p0rnhub vs bögyös barátnő? Konkrétan: az 5 tengely nettó hazugság, szenzormozgatás nélkül csak a szenzor síkjában (=2 tengely) tudsz variálni. Persze tudom, canonéknál a lencsébe szokás beépíteni a stabit, ezért nem igyekeznek a vázstabival.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6138) taranis válasza t72killer (#6137) üzenetére


taranis
addikt

Bögyös barátnő és alkalmanként p0rnhub. Csak hogy tisztázva legyen, hogy mi merre hány méter.

colorizer.net

(#6139) t72killer válasza taranis (#6138) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6140) jjeahh válasza papaya (#6136) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nagylátóval a pana af amatőr célra szerintem rendben van.
Lekövetnem nekem nincs amit, nem sportvideózok, ha max valaki sétál felém azt még simán le tudom követni mf-el és sokkal szebb, folyamatosabb is lesz, mint autofókusszal. F1.0-ával mft-n amúgy nem olyan vészesen szűk a dof szerintem, portrénál kb. ilyen: [link] [link], még simán kezelhető, nincs az, hogy a portréalanyok orra éles,a füle meg már nem. Ha mégis olyan melót kapok, hogy muszáj lekövetnem valamit, kölcsön szoktam kérni egy haver gimbalját, lerekeszelem a g6 kitobiját F8 fölé és folyamatos af-el egész jó szvsz.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#6141) papaya válasza jjeahh (#6140) üzenetére


papaya
senior tag

A két képpel meggyőztél :) Tetszik (Viszont bár ez nem téma itt, de nekem csöppet zajosak.) Viszont jó lenne ha f2.0-2.8-on is lenne helyesen követő fókusz a stedis felvételnél pl sétáló emberkéknél. Állítólag a Canon ezt egész jól kezeli. De akkor majd kivesézem a Panasonic felvételeket is.

[ Szerkesztve ]

(#6142) jjeahh válasza papaya (#6141) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem próbáltam a dualpixelt, de videók alapján valóban jobb, csak hát a canonok videója... :B Amúgy ha fixen belőtt fókusszal úgy követed le az alanyt, hogy ne essen ki a fókuszmezőből, az nem jó?

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#6143) papaya válasza jjeahh (#6142) üzenetére


papaya
senior tag

Hát stedicammel, velük párhuzamosan haladni, nyitott blendével nekem nagyon nem 1xű. :B Amúgy sokat csinálok képet is, portrét, ezért sem tudok még váltani, pláne nem ilyen keretből. :(

[ Szerkesztve ]

(#6144) taranis


taranis
addikt

Ugye mindenki tűkön ülve várja ma 12:30-kor a Panasonic bejelentését a Photokina-n.

colorizer.net

(#6145) #21123072


#21123072
törölt tag

Engem meg az LX15 izgatott fel mostan.

(#6146) taranis


taranis
addikt

Amennyire az akadozó live streamet érteni lehetett, az lesz a GH5-ben, ami már a pletykaoldalakon megjelent. 4K60-at is tudni fogja, illetve 10bit 4:2:2, bár ha jól értettem ez csak 4K30-ig. A rendes bejelentése később lesz, most kb. bejelentették, hogy be fogják jelenteni.

colorizer.net

(#6147) #21123072


#21123072
törölt tag

Jönnek már megint ezzel a 6K/30p-vel...Most akkor hány mp a szenzor?

(#6148) taranis válasza #21123072 (#6147) üzenetére


taranis
addikt

Az csak rövid (pl 1 sec-es) fotósorozatra van, ha jól értettem.

colorizer.net

(#6149) #21123072 válasza taranis (#6148) üzenetére


#21123072
törölt tag

Olyan lesz gondolom, mint a GH4-nél a 4K photo mode.
De itt a válasz: "The name ‘6K PHOTO’ is tentative."

(#6150) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Basszus, ha jól látom az összes g80 reklámvideót nálunk forgatták (Románia, néhány snitt pont Erdély) :DDD
Amúgy nagyon bejövős a gép, úgy tűnik a g7 összes "hiányosságát" javították, a canon m5 labdába sem rúghat szvsz mellette :B . Én kíváncsi vagyon a Xiaomi Yi cuccokra is milyenek lesznek, bejelentettek egy kereső nélküli gépet, meg két obit, egyik sem tűnik valami eget rengetőnek, de ha szokás szerint botrányosan olcsó cuccok lesznek és elkezdenek xiumiuék is m4/3-ra fejlesztgetni, érdekes dolgok kisülhetnek ebből még...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.