Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6701) jjeahh válasza taranis (#6700) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Le lehet :K . Megpróbálom később, most nem vagyok gépközelben :R . Ha nem megy úgy sem, akkor szívás...

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#6702) MrChris válasza jjeahh (#6701) üzenetére


MrChris
nagyúr

Kellene olyan automata mentés ami új fájlt csinál. Mint a MSWorld-ben. Nálam a Vegasnál fordult elő, hogy nem tudtam újra megnyitni, vagy hogy valami gebasz került bele és nem működött pár effekt, ha újra kezdtem meg rendben volt. Volt olyan is hogy egy plugin egyszer csak 'tönkrement' nem működött és ezt minden indításnál kiírta, hiába uninstalláltam, amelyik mentésembe meg szerepelt az nem töltődött be. Vegasban sem mindig jön össze, ha valamelyik elem másik meghajtóra kerül.

[ Szerkesztve ]

(#6703) Tuninger


Tuninger
Topikgazda

Cikk még nincs de felvétel már igen:

Fuji X-T2 by Andrew Reid @ EOSHD. Ha jól tudom külső felvevőt használt és F-LOG-ot. Bár ezt csak egy fórum bejegyzéséből gondolom, akkor lesz biztos ha megjelenik a cikk. Obiból pedig szerintem Canon 135 F2 L, mert az NX1-es videójánál is hasonló volt az obi karaktere.

(#6704) taranis válasza Tuninger (#6703) üzenetére


taranis
addikt

Nem tudom mi van vele. Tegnap is megjelent az 1DXII-t istenítő cikkje egy olyan slowmo videóval, amin néztem, hogy mégis mit kéne nézni. Most pedig itt ez az X-T2 footage, aminél az eddig megjelentek nekem sokkal jobban tetszettek, élettel telibb színeket tud ez a kamera. Ez alapján nem biztos, hogy érdekelne. Persze ez mind szubjektív.

colorizer.net

(#6705) Tuninger válasza taranis (#6704) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

"mostanában" ő főleg a feelingre megy rá. Az 1DxII cikkben azért szólta le a rivális Sony A7SII-őt mert túlságosan színhű, nincs benne a "hangulat". Holott 3 éve az 5D raw vs SLOG2nél pont azért istenítette az SLOG-ot mert majdnem ugyanannyira gradelhető mint az 5D rawja...

Én annak örülök hogy végre jelentkezett videóval, mert az elmúlt fél évben csak a fröcsögés volt meg a "review Part 1"-ek, mindenféle videó nélkül...

Egyébként szerintem az 1Dx2 és az X-T2 videó is nagyon hangulatos, azért még mindig nagyon ügyes a srác.

(#6706) papaya válasza Tuninger (#6705) üzenetére


papaya
senior tag

Látszik, hogy mind a kettőnél azonos presetet vagy beállítást használ. Élességet brutál lebutítja, a színeket túltolja, ez nem releváns videó.

Itt is színkorrigáltal kezdi a tesztelő, aztán utána mutat korrekció nélkülit is:

Fuji X-T2

[ Szerkesztve ]

(#6707) taranis válasza papaya (#6706) üzenetére


taranis
addikt

Na ez egy jó review. Tetszik is eléggé ez az X-T2.

colorizer.net

(#6708) jjeahh


jjeahh
nagyúr

Rss-en ez is most jött le nálam.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#6709) MrChris


MrChris
nagyúr

Tudja valaki miért van az, hogy a kalibrált Eizo monitoron erőteljes színezetű videót rendereltem x264-ben, PC-n nincs is gond, viszont az Lg tv-n lejátszva már-már alulszaturált, míg pl a filmek, tv adás, rajzfilmek... simán tulcsordulás határáig mennek. Persze majd kísérletezek, csak tele a tököm, hogy állandóan van valami gixer.

(#6710) taranis


taranis
addikt

Ahogy egyre többet nézem a Fuji X-T2 videókat, teszteket, annál jobban bejön. Még megpróbálom megvárni a GH5-öt, de ha abból nehezen lehet ilyen színeket kivarázsolni, akkor gondolkodás nélkül megveszem ezt. Szín terén az 5D3 óta nem győzött meg ennyire semmi, legalábbis nem ebben az árszegmensben. Pedig hát 8bit. Olvastam olyat is, hogy azért nem tették bele az f-log-ot, mert tartottak tőle, hogy sok hozzá nem értő ungraded f-log-ot töltene fel a videó megosztó oldalakra, és az rontana az imázson. Lehet, hogy ennek a fele sem igaz, de ha tényleg csak ennyi, akkor ha sokan kérik, tutti beleteszik, a Fujiről úgy hírlik szokott hallgatni a vásárlókra.

colorizer.net

(#6711) Zilko87 válasza taranis (#6710) üzenetére


Zilko87
tag

Nálam is az xt-2 a befutó, de az a6500 még belerondíthat.

(#6712) boomba335


boomba335
tag

Sziasztok! A kamera körvonalazódik, úgy tűnik maradunk a Pana vonalon. Ami érdekelne még, hogy kaptam egy Rollei Mini Wild Cat stabilizátort, de a jelenlegi DSLR gépemmel nagyon nehezen tudom összelőni, mert nem lesz annyira stabil mint szeretném. Nektek mik a tapasztalataitok a steadycam megoldásokkal? Melyik gyárto a tuti?

Elviekben ez sem olcsó, de valahogy nem érzem ásznak a cuccot.

Modding mindenek felett!

(#6713) MrChris válasza boomba335 (#6712) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ha ez az akkor 20ezerért ne is várj csodát. Esetleg javíthatsz rajta ha a súlyokat távolabb barkácsolod a központi rúdtól és meg is hosszabbítod azt. Minél kompaktabbak ezek a steadik annál kevésbé működik a dolog.
Nekem egy gagyi 'S40' márkájú van, megberheltem (kijjebb tettem a súlyokat, átalakított ezeket a csapágyakat, meg a központi rúd csapágyát is kicseréltem duplára) mert alapban használhatatlan volt, persze nem rázkódott, de kiegyensúlyozhatatlan. Billegett, forogott. Ami olcsó és úgy tűnik jó, bár mindig puding próbája az evés :D de ezt ki is próbálnám az a Smoother 3000 HD

(#6714) boomba335 válasza MrChris (#6713) üzenetére


boomba335
tag

Szia!

Igen, olyasmi. Ha a súlyt kirakom a szélére az segíteni fog szerinted? Neked segített? Tudsz küldeni videót amit azzal csináltál? Mert ha f@sza akkor barkácsolunk. Neked mennyire forog a csapágyad?

Modding mindenek felett!

(#6715) MrChris válasza boomba335 (#6714) üzenetére


MrChris
nagyúr

Az csak egyik része. Ezen még nem volt kitolva, de már kicseréltem a központi csapágyat ezt, ilyenre. De nem lett az igazi, gyorsan menni nem lehet vele mert axiális csapágy. Ezért újra átalakítottam dupla csapágyasra, ehhez persze esztergálni kell új felső oszlop részt. Csapágyakból sajnos nagy fordulatú van, mert az volt ingyen kéznél. 10-20 ezer fordulat jól hangzik, csak nem erre alkalmas.
Amúgy meg ha nincs nagy gyakorlatod nem javaslom annyira az ezzel való vesződséget, nem lesz tökéletes és marha sok idő meg lehet hogy drágább... Vegyél valami rendeset ha komolyan gondolod.
De a jót is balanszírozni kell használat előtt meg obicsere után és gyakorolni se árt, pl egy kutyával :DDD

[ Szerkesztve ]

(#6716) boomba335 válasza MrChris (#6715) üzenetére


boomba335
tag

Köszönöm a választ! A csapágyat miért cserélted ki? Mi volt az oka?

Első körben a súlypontot fogjuk kirakni, aztán meglátjuk hogy viselkedik. Adunk neki egy kis aluminium rudat a szélén a két menettel aztán abba megy majd a súly 😃 Hát kiváncsi leszek.

Tegnap egy 2-3 órát nyúztam a vasat, igyekszünk ma is kicsit sétálgatni vele.

Modding mindenek felett!

(#6717) boomba335 válasza MrChris (#6671) üzenetére


boomba335
tag

Lenne még egy kérdésem, mert neked gx80 van. A neten olvastam több helyrn, hogy a szenzorstabi miatt a háttér bevinrálhat és hullámzik a videóban. Te tapasztaltál ilyet? Mert lenne GX80-as vétel 115 környékén obi nélkül, vagy lenne g7 100eft magasságában (130-ert zsír új váz), de nem tudom mit vegyek. A stabi tetszik, de a borzaszto kis méret nem :DD

Illetve te milyen obival használod a vasat?

Modding mindenek felett!

(#6718) boomba335


boomba335
tag

Sziasztok!

Még egy kérdés a videózással kapcsolatban. Ti milyen obikat ajánlotok amatör célra? Ami kicsit szokatlan nekem aza 2.1-es kropfaktror. Az eredeti tervem az volt, hogy kell egy 24mm-es nagylátószög, egy 50mm a közelebbi shotokhoz és egy 100-as makró a közelikhez. Ha jól gondolom akkor a kis szenzor méret miatt kb. a felével kell számolnom?

Azaz kell egy 12mm, egy 25mm meg egy 50 vagy 60mm macro?

Bocs ha a kérdés amatör, de én is az vagyok :))

Modding mindenek felett!

(#6719) MrChris válasza boomba335 (#6716) üzenetére


MrChris
nagyúr

Azért cseréltem mert olyan érzés volt, mintha gödrös lenne a golyó útja. Relatíve nehezen indult el és gödrösen állt meg.
Eddig egyszer láttam nálam ilyet, mikor fentről lefelé svenkeltem lassan. Arra tippeltem, hogy interferencia alakult ki a szenzormozgatás és a kamera mozgása között. Pont olyan sebességgel haladt hogy korrigált, ütemesen ment utána a kamerának. Valszeg ez svenkelős esetben jöhet elő.
12-32-vel videózom, van egy GWC1 feltétem is hozzá, így már nem nagy érvágás a 4k crop. Mostanában kezdtem a 20/1.7-et is használni a kevés fény miatt. Augusztus vége óta van meg, még annyira nem volt bevetésen. A m4/3 kropfaktora 2 nem 2.1. Azzal az obival videózom ami a témához kell és van :D 12-32, 20, 45 natív obik és 50, 100-as manuálok meg egy 50-es macro. Még persze manuál vannak üvegek, de időm nincs erre több. Attól függ mit akarsz, hogyan, mennyid van rá.

(#6720) boomba335 válasza MrChris (#6719) üzenetére


boomba335
tag

Ha jól értem akkor ez nem egy gyakori jelenség? (Jello effekt). Bár láttam ilyet G7-nél is, ami nem szenzorstabis. Te nezted már, ehhez lehet venni ketrecet?

Obik: a 12-32 az gondolom a kitobi, igaz?

Én ezekben gondolkodtam:
http://hardverapro.hu/apro/sigma_20mm_f18_ex_dg_csak_a_heten
http://hardverapro.hu/apro/canon_ef_5018_stm
http://hardverapro.hu/apro/canon_kompatibilis_sigma_objektiv_elado

És ehhez megfelelő adapter. Ezen felül nézegettem meg a Zuiko obikat, azok rárakhatóak adapter nélkül asszem, igaz?

Modding mindenek felett!

(#6721) MrChris válasza boomba335 (#6720) üzenetére


MrChris
nagyúr

ZD obik nem mennek fel m4/3 vázra! Adapter kell! Adapterezéstől azért ne várj csodát ha AF-t akarsz. Szerintem m4/3-ban nem jól járható út a Canon EF, csak manuálban gondolkodj! Nekem volt Olympus MMF2 adapterem ZD üvegekhez, de csiga lassú. Eleve a ZD üvegek fázis alapú rendszerhez vannak készítve. mZD-t nézzél Olympusból. Videónál meg végképp elvéreznek az adapterezett AF obik.

(#6722) boomba335 válasza MrChris (#6721) üzenetére


boomba335
tag

Szia!

Voltam bent a Ferenc krt-n a Panasonic boltban ott azt mondta az ember, hogy meg lehet hajtani rendesen az obikat az adapterrel, csak nem mindegy milyen az adapter. Azt javasolta, hogy a novoflex.de oldalról rendeljek, mert azok nagyon jók, tudják azt ami rájuk van írva és gyorsak. Bár az AF kevésbé fontos, pláne videónal, nem?
A családi fotokra meg eseményekre pdig veszünk Pana obikat (vagy az Olympus jó egy az egyben, nem?) akkor az asszony is tudja használni.

Az a bajom, hogy ebben a rendszerben nagyon kevés a nagy fényerejű objektiv a legjobb esetben ha f2.8-ra lemennek, és azok már piszok drágák is egyúttal.

A rajzolata jók ezeknek az obiknak ugyanúgy egy ilyen vason, nem?

Modding mindenek felett!

(#6723) MrChris válasza boomba335 (#6722) üzenetére


MrChris
nagyúr

Csak azt az MMF2-t próbáltam még régen GH2-vel meg Oly PL2-vel. Előbbivel szinte sehogy, utóbbival csak döcögve ment. Így eléggé elment ezen részétől a kedvem. Kérdezd meg a m4/3 fórumon!
Oly-Pana m4/3-os obi egy az egyben 100% kompatibilis, sebesség hátrány sincs, ezzel a részével nem kell törődni.
Nekem az említett obik vannak, a 20/1.7 elég fényerős és nyitva is penge, egyik legélesebb obi. A 45/1.8 is nagyon jó, tulajdonképp szinte mindegyik nagyon jó, inkább egymáshoz képest vannak eltérések. Pl az Oly17/1.8 kevésbé éles mint a 20-as Pana, aminek viszont meg csiga lassú AF-a van, talán a leglassabb. A kis 12-32 meg nagyon kicsi, éles, de nyitogatós és nincs fókusz gyűrűje. Kb nagylátó fixnek használom. Amúgy meg zoomokat meg nem használok, nekem nincs. Fényerős obinak akkor van értelme ha kb nyitva is jó, ha rekeszelni kell akkor megette a fene, ebből elég jó a m4/3. Nyilván rekeszeléssel nő az élessége ezeknek is, de alapba is elég élesek.
Fényerős zoomokban nincs olcsó, csak a 2.8-asok.
Nem muszáj m4/3-os rendszert venned, átbogarászhatod a Sonyét is, lehet hogy van benne számodra elég obi viszont ezt az ütős 4k-t csak igen drágán kapod meg, cserébe gyorsabb fókuszt, némi iso jobbítást...

(#6724) MrChris válasza Tuninger (#6539) üzenetére


MrChris
nagyúr

Lassan feladom ezt a Vegast. 2,5 év után is túl sok a kompromisszum kimeneti minőség oldalon, főképp a 4k lekonvertálásánál, de nagyjából mindenbe kicsit belenyúl, még a saját kódekjénél is.
Megpróbálkozom a Resolveval, új vidkarimmal már nem durran el :D
Lehet ezzel alacsonyabb 20-35mbps-os fhd-t renderelni, ami kb x264 minőségű?

(#6725) orko válasza MrChris (#6709) üzenetére


orko
tag

Ilyet én is tapasztaltam már.Sőt még úgy is volt látható külömbség ha a tv usb-t,ill. tv műsort hasonlítottam össze. Ment egy rövid reklám az M1-en amit én rendereltem és adásban szinesebb volt,kontrasztosabb (és persze lebutított),mint usb-n az eredeti.Szerintem minden csatorna használ valami master fx processzort,mint a rádiók. Limiter,multiband compressor, exiter ,mittomén.

(#6726) taranis válasza MrChris (#6724) üzenetére


taranis
addikt

Deliver résznél a formatnál kiválasztod, hogy Quicktime, codecnél hogy H264, és utána vagy betolod neki, hogy best quality, vagy kézzel belövöd a bitratet. Fogalmam sincs, hogy X264-hez képest milyen, de nem szar, az biztos, és gyönyörűen használja a GPU-t.

colorizer.net

(#6727) voriae


voriae
tag

Sziasztok! Bár rákerestem és vissza is olvastam, nem mondanám, hogy ki tudtam művelni magam a témában, ezért inkább kérdezek. Canon 6D-vel készülő rövid videoriportokat szeretnénk készíteni és jó lenne egy mikrofon, amit a riporterünk oda tarthat az alany orra alá. Vagy más eszköz. Mi erre a jó, megszokott megoldás? Láttam mikrofont 3 méteres kábellel párezer ft-ért, aztán röpködnek itt márkák, típusok 30ezer fölött. Őszintén bevallom, az elsődleges cél az, hogy ne a kamerába épített mikrofont használjuk, mert az nagyon rossz, halk, zajos. Nehezítés, hogy viszonylag olcsó megoldás érdekelne első körben. Használt cucc is játszik.
Közi a segítséget!

(#6728) MrChris válasza orko (#6725) üzenetére


MrChris
nagyúr

Akkor te profi vagy! Áldozatul esett a munkád a szerkesztőnél, lényeg hogy fizessenek :D Mint tudjuk, tapasztaljuk, hogy a rádiók is stílusuktól, napszaktól, ogény/igénytelenségüktől függően tekergetik az equalizert. Közben az adott zenedarab megszólalásában rengeteg munka van.

Csak hómó júzer vagyok, de vegasszal azt az egyszerű dolgot sem tudom elérni, hogy egy 4k-t beleküldve fhd-ba simán renderelve ugyan azt kapjam mint az eredetit fhd-ban játszva. Kodektől függően picit belenyúl a színekbe, kontrasztba, világosságba. Az élesség se az igazi. Olyan nem lesz mint mikor az Mpchc-val játszom le a 4k-t fhd-ban. Lehet hogy mindez kodek probléma, de azzal nem tudok már mit kezdeni. Viszont a Resolve-al első blikre seggreülősen pont ugyan azt kapom, mint az eredeti, mint a fent leírt lejátszásnál. Még azért jobban megskubizom, de biztató.

taranis: Köszi, tegnap nem találtam, megnézem megint.
Következő lépés testreszabni, meg valami proxy dolgot beindítani (vagy minek hívják). Aztán lehet tanulni, kiismerni. Milyen fontosabb korlátozás van a lite verziónak? Szoktam stabilizálni, feliratozni, szín, kontraszt, világosságot állítgatni, szelektív szín izélés, meg ugyan ezt csak egy képterületen, nem az egészen maszkolással ami manuálisan vagy ha lehet automatikusan trackingel... csak ennyi az igényem :D

(#6729) taranis válasza MrChris (#6728) üzenetére


taranis
addikt

Korlátozások, amik érinthetnek: a Lite 1 GPU-t használ csak, nincs benne noise reduction és motion blur, és UHD a teteje, azaz DCI 4K-t nem tud már. De itt minden le van írva nagyon részletesen: [link]

colorizer.net

(#6730) orko válasza MrChris (#6728) üzenetére


orko
tag

Profi a f*szt! :))

(#6731) taranis


taranis
addikt

GH5 ár pletyi, hát ez jó drága lesz, ha bejön: [link]
Pedig szaros M4/3 :D

colorizer.net

(#6732) t72killer válasza taranis (#6731) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez teljesen normál GH bevezetőár. Azt láttad, mennyibe fáj az olympus E-M1 mkII? Pedig az nem is "videós váz".

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6733) taranis válasza t72killer (#6732) üzenetére


taranis
addikt

Ja láttam, ugyanennyibe, pedig az is CSAK egy M4/3 váz. El vannak ezek szállva.

colorizer.net

(#6734) t72killer válasza taranis (#6733) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hátigen, nem szenzorfelület-mm2 alapján mérik az árakat. Nem muszáj megvenni, teljesen jó a mostani széria is. Majd ha 1000-rel tolják már a 8k vázakat, cserélem a mostani gépet.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6735) jjeahh válasza taranis (#6733) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Videós szemszögből az 5dmk IV is kb. csak m4/3-as gép a brutál crop miatt nem? És az még drágább :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#6736) taranis válasza jjeahh (#6735) üzenetére


taranis
addikt

Az 5D4-et ne is említsük szerintem.

colorizer.net

(#6737) MrChris válasza taranis (#6733) üzenetére


MrChris
nagyúr

BCC még kisebb és közel egy milla :D Meglátjuk majd mire kérik el ezt a sok pénzt Panáék, akár még valami nagyon jó is lehet :DDD

(#6738) taranis válasza MrChris (#6737) üzenetére


taranis
addikt

És az még fotót se tud, mekkora szar :D Viccen kívül az más kategória, nem hibrid gép. A 10bit 4:2:2 a GH5-ben jól hangzik, de a Fuji 8bit 4:2:0-val is meg tud győzni, ha most a log-ban rögzítést félretesszük. A 60p 4K alatt az viszont tetszik.

colorizer.net

(#6739) MrChris válasza taranis (#6726) üzenetére


MrChris
nagyúr

Egyenlőre valami gebac van. Indításkor ez fogad, aztán meg ez. Aztán beteszek egy 4k clippet, optimalizálom (30 sec-ot 3 percig optimalizálta, nem is találom hová optimalizált) és igazából nem tudja lejátszani, 1,5 kép/sec a megjelenítés, de a kép nem is változik, áll. Tulajdonképp a földbe áll :D aztán egyszer csak elfogyott a 8giga ramom. FHD-t 22fps-el játsz, ha optimalizálom az is alig éri el az eredeti sebességet. Olyan mintha mindent cpu-ból oldana meg. Valami nem kerek.

(#6740) taranis válasza MrChris (#6739) üzenetére


taranis
addikt

Tegyél fel egy GPU-Z-t és a sensors fület nézegesd munkamenet közben. Amúgy zökkenőmentes 4K editáláshoz nem árt 4GB VRAM.

colorizer.net

(#6741) MrChris válasza taranis (#6740) üzenetére


MrChris
nagyúr

Az azt mutatja, hogy fhd esetén dolgozik, van is mozgókép, bár nem annyi mint amit kiír. 4k-nál pár százalékon van a gpu load, néha felugrik 20-ra, de álló a kép. Quarter resolutionban is.

(#6742) taranis válasza MrChris (#6741) üzenetére


taranis
addikt

Esetleg át tudod küldeni a klipet? Megnézném nálam mit csinál.

colorizer.net

(#6743) MrChris válasza taranis (#6742) üzenetére


MrChris
nagyúr

Persze: [link]
Szerintem valami olyasmi is lehet, hogy az optimalizálás minősége magas (talán valami alapértelmezetten a bejövővel megegyezik :F ), valahol ezt be kéne állítani.
Ha nem optimalizálom akkor 5-7 fps-el le tudja játszani :D

[ Szerkesztve ]

(#6744) MrChris válasza MrChris (#6743) üzenetére


MrChris
nagyúr

Na az volt, a jobb alsó sarokban van egy fogaskerék (csak most vettem észre :DDD ) ott jól be kell állítani az optimalizálást, különben 4k uncompressedbe optimalizál ;]

[ Szerkesztve ]

(#6745) taranis válasza MrChris (#6744) üzenetére


taranis
addikt

Igen, a render cache sokat számít, pláne ha be is van kapcsolva, szoptam már ezzel :D Tehát felső menü Playback/Render Cache alatt a Smart legyen belőve, utána számít a formátum. A média optimalizálás is segít, ehhez a Playback/Use Optimized Media If Available legyen bekapcsolva. Ezután a Media libraryban a klipen jobb gombra lesz ilyen, hogy Generate Optimized Media. Aztán lehet Proxyt is használni, de azt nem próbáltam.

colorizer.net

(#6746) boomba335


boomba335
tag

Sziasztok!

Valaki tud ajánlani valami gimbalt megfizethető áron? Az lenne a legjobb ha lehetne venni használtan :)

Mert ebben az estben maradnék a g7-nél, amiben van minden ami kell, plusz beférne a keretbe még egy fasza m4/3-os obi, meg egy két régebbi manuál nagy fényes :DD

Modding mindenek felett!

(#6747) MrChris válasza taranis (#6745) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ezek aszem megvoltak, csak az volt a bibi, hogy az optimalizálás még erősebb formátumba történt. Amúgy ez nem a proxi? Készít egy alacsonyabb felbontásút, bár még nem találtam meg hova, amit a timeline-on használ. Rohadtul zabálja a ramot, minden progi elszállt mellette. A zajcsökkentő elég kár hogy nem Lite, a feketében szokott kis zsizsikelés lenni. Viszont most vagy béna vagyok vagy benéztem valamit, de a tegnap ecsetelt élességet nemtom ismételni.

boomba335 Az a Smoother 3000 HD nem fér bele? Ha jól látom a nepperek ennyiért adják az s40/tarion/carbonfiber steadicam vackokat, 30-40ezerért. 1 éve 19ezerért vettem ebayen kínából.

(#6748) boomba335 válasza MrChris (#6747) üzenetére


boomba335
tag

Szia!

De a smoother 3000 is jó, de kifejezetten Motoros Gimbalt is keresek. Abból is az egykezes lenne a legjobb, mert akkor a családi videóknál is lehetne használni és nem csak nekem :DD ezért is szemezek a Gimballal, meg van olyan szituáció amikor gyorsnak kell lenni és a steady kevés hozzá :)

A mostani steady-t megpróbáljuk megjavítani, aztán meglátjuk mire jutunk majd vele, remélem valami értelmes dolgot sikerül kipaszírozni belőle :DD

Modding mindenek felett!

(#6749) jjeahh válasza boomba335 (#6748) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nebula 4000, Nebula 4100, Zhiyun Crane-M, Feiyu Tech FY MG, Beholder MS1, Beholder DS1, CAME-TV Single. Ezeknél olcsóbbat nem igazán találsz... :(

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#6750) MrChris válasza jjeahh (#6749) üzenetére


MrChris
nagyúr

Ezek hány percig működnek egy töltéssel? Menet közben tölthetőek?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.