Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6501) taranis válasza MrChris (#6500) üzenetére


taranis
addikt

Próbáltad a command line x264-et? Én anno azt használtam, bár elég macerás volt, mert előtte valamilyen losslessbe ki kellett tolni a video streamet, nem tudtam direktben rákötni a Premiere-re. Ez persze idő, meg rengeteg hely. Azóta ha jól látom van Premiere plugin is, nem olcsó: [link]

colorizer.net

(#6502) Tuninger


Tuninger
Topikgazda

Én ezt használom
Kismillió állítási lehetőség, aránylag gyors és jó minőséget ad, tud x264 / h265-öt, main, high profilet, átméretezést, CBR/VBR, fast decode.

Viszont még nincs meg az ideális beállítás vele, szóval ha valaki ismeri a szent grál titkát (vagyis hogy melyik beállítással lesz 2 órányi filmem 720p-ben 6,5GB hibátlan minőségben, grain-el) az ne tartsa vissza!

(#6503) taranis válasza Tuninger (#6502) üzenetére


taranis
addikt

Ja a Handbrake az jóság. Felmerül mondjuk itt is, hogy Premiere/Vegas/akármi export kell előtte, ami plusz egy adatvesztéssel járó tömörítési fázis, kivéve ha lossless persze. Beugrott, hogy erre már kitalálták a megoldást, ami a Debugmode Frameserver. Ez az NLE-ben megjelenik, mint export formátum, de nem csinál mást, mint egy dummy fájlon keresztül átdobja a streamet más programnak. Így akár a Handbrake is tömörítheti egyből a Vegas kimenetét. Ez nagyjából így történik, csak itt nem Handbrake van, de a lényeg átjön így is: [link]

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#6504) MrChris válasza taranis (#6503) üzenetére


MrChris
nagyúr

Na ilyen Frameserverrel már csináltam rendert Vegassal! Macerás volt és a nekem nem volt olyan kodek amivel jobbat érjek el mint a vfw264 vagy a többi.
Viszont a kétszer tömörítést nem ajánlom, már eleve látható az eredeti fájl és kb bármivel tömörített között a különbség, ha egymás után van játszva. Fhd-nál nekem túl nagy a tömörítetlen, meg akkor tényleg ott a Frameserver.

(#6505) taranis


taranis
addikt

Eddig kimaradt az életemből a Twixtor, sosem volt rá szükség, most viszont egy erős napfényben mobillal készült 4K-s családi videót szerkesztettem, ami 30fps mellett is meglehetősen darabos volt, gondolom a záridőt az egekbe tolta a mobil (S7E). Úgyhogy egy 60fps-es sequence-ben rátoltam Twixtorral 2x-es lassítást, majd a klipet felgyorsítottam 200%-ra, így egy 60fps-es videót kaptam, és meg nem mondanám róla, hogy nem eredetileg is 60fps-el készült, megdöbbentően jól működik ez a HFR-esítés. Utánajárok, hogy esetleg ingyen meg lehet e oldani ezt valahogy, állítólag a Resolve-ban gyárilag van valami hasonló. Aki tudja, ne tartsa vissza :)

Ja még annyi, hogy rendering alatt volt hogy 10GB körül fogyasztott a Premiere, szóval a 8GB amiről korábban szó volt valóban karcsú már ehhez.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#6506) MrChris válasza taranis (#6505) üzenetére


MrChris
nagyúr

Pont tegnap este csináltam én is hasonlót, Pana CM1 4k/15fps-ből Twixtorral 30p. Így elfogadható, nézhető lett, nem térfigyelő jellegű. De mit is szólnál ahhoz, hogy 10másodpercet 6-8 percig renderelt a gépem :DD A hw, benne a ram szerintem azért van, hogy használja, ne is maradjon szabadon mikor dolgozik. Vajon kétszer annyi rammal gyorsulna? Szerintem procit, vidkarit kell izmosítani, az rögtön sokat dob rajta.
Kipróbálom azt is amit te csináltál, bár a végtermék nálam 1080/50p lesz. Twixtor eleve a rövid záridős darabos képet szereti, meg a homogén hátteret.

[ Szerkesztve ]

(#6507) taranis válasza MrChris (#6506) üzenetére


taranis
addikt

Nálam 15 másodperc tartott vagy negyed óráig... Nem tudtam használni a GPU-t, mert csak 2GB VRAM van rajta és egy idő után zöld frameket dobált a Twixtor, ami a leírás alapján azt jelenti, hogy kifutott a VRAM-ból. 4GB-osat kellett volna venni...

colorizer.net

(#6508) MrChris válasza taranis (#6507) üzenetére


MrChris
nagyúr

Akkor a te géped se a legújabb 16 magos csoda :D
GPU-t most nem használom, többször volt hogy lassabb vele, meg hibázik. CPU-val legalább stabil. Viszont ez nem jó hír, hogy ilyen zöldet csinál. Milyen szerkesztővel?
Egyre gyengébbnek bizonyul a gépem, a keletkezett 1080/50p laggol, 25p-nél meg 7-12%-on van a cpu. Kezdem egyáltalán nem érteni.

[ Szerkesztve ]

(#6509) theporcupine válasza taranis (#6505) üzenetére


theporcupine
tag

Próbáltam a ReSpeedr-t és a Nero videot. Nekem stop-motion animhoz kellett volna, hogy simább legyen a mozgás, de olyan csúnyák a hibák, hogy használhatatlannak minősítettem a megoldást. Minden takarásból előkerülő részletet csúnyán torzítanak, ez pedig elkerülhetetlen. És ezek sem ingyenesek.

https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/

(#6510) Tuninger


Tuninger
Topikgazda

Szebb eredményt kapnál egy kis utólagos motion blurral. Davinci resolve elvileg tudja(azert elvileg mert nem tudom a light verzióban engedélyezve van e). Illetve pluginként a ReelSmart Motion blurt lehetne használni, de elég combos ára van. Viszont kihasználja a a GPU-t, de azért meg úgy sem villámsebes. Én GoPro felvételekhez szoktam használni.

(#6511) taranis válasza MrChris (#6508) üzenetére


taranis
addikt

Ja nem, de annyira mondjuk nem is régi, i7-3770. Premiere alatt történt a dolog.

colorizer.net

(#6512) MrChris válasza taranis (#6503) üzenetére


MrChris
nagyúr

Szenvedtem egyet ezzel a Frameserverrel meg Ripbottal. Pont olyan a h264 minőségre mint a Vegasba beépülő vfwx264. Egy előnye lenne ugye a szerveres működés, ami videókat nézve róla nagy királyság akinek ez az álma/munkája és rendelkezésére áll pár gép. Így viszont nem sok haszna van, csak annyi, hogy lehet h265-t is használni kb. semmilyen paraméterezhetőséggel, fele/harmad sebességgel fut.
Az a bajom a h264/265-el, hogy összenyomja magától 16-235 (studio rgb) közé a dinamikát, ezért maradok az XAVC-nél azt piszok gyorsan csinálja de kétszer akkora a fájl :D

(#6513) MrChris válasza MrChris (#6512) üzenetére


MrChris
nagyúr

Utána olvastam ennek a 16-235 és 0-255 problémának. Azt, hogy a h264 melyik gammát alkalmazza ezt az adatot tartalmazza, de a lejátszók figyelmen kívül hagyják, hogy a biztonságos studio rgb-ben maradjon. Hogy miért nem lett ez diszkréten értelmezve viszont nemtom. MP4-nél valamiért meg működik.

(#6514) taranis válasza MrChris (#6513) üzenetére


taranis
addikt

MPC-HC alatt van kimeneti tartomány választási lehetőség. Maga a lejátszó is tudja, illetve a videó dekóder beállításaiban is lehet választani a YUV-RGB konverzió alatt. Kodi alatt is láttam, ha jól emlékszem.

colorizer.net

(#6515) MrChris válasza taranis (#6514) üzenetére


MrChris
nagyúr

Van igen, állíthatom, de a vfw x264-et nem tudtam úgy készíteni és a lejátszót beállítani, hogy a megjelenő fehér végül 255 a fekete 0 érték legyen. Vagyis az eredeti világosságot (Y) visszakapjam. Itt van egy diszkrét ábra, ha sikerül neked ebből olyan pár másodperces vfw x264-et készíteni ami az eredeti értéken jelenik meg akkor írd le hogyan kell. A Vegas xavc-vel ami a Sony implementációja a h264-nek abban olyan lesz a végeredmény mint az eredeti Y értékek. Viszont nem paraméterezhető és kissé feleslegesen 2-3-szor akkora.

Most próbálgattam más kodeket, nagyon cseles a Sony avc ami m2ts kiterjesztésű, a sarkok felé szépen eléletleníti a képet, mintha az objektív szétkenné, középen meg éles.

(#6516) taranis válasza MrChris (#6515) üzenetére


taranis
addikt

Oké megnézem majd, addig is be tudod másolni amit te csináltál H264-et? Olyat, ami szerinted rossz lett.

Addig is más, egyelőre komment nélkül, most futottam bele: Fast CinemaDNG, azaz 4K realtime DNG editálás CUDA alatt

colorizer.net

(#6517) taranis


taranis
addikt

Na itt van: [link] Bedobtam Premiere-be a képet, default beállításokkal kiexportáltam H264-be, majd MPC-HC-val lejátszottam, és a fekete az 0,0,0, a fehér 255,255,255 volt, szóval nálam nem jelentkezett a gond.

MPC-HC alatt a renderer: Enhanced Video Renderer (custom presenter)
A LAV Video Decoderben a YUV-RGB konverziónál az output level 0-255-re van beállítva, ez az alapértelmezett amúgy.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#6518) Tuninger válasza taranis (#6516) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Nagyon jól hangzik, de nekem sajnos Ati 7970-em van, így nem tudom kipróbálni. viszont szívesen töltök fel kipróbálásra cinemaDNG-t, ha van vállalkozó szellemű user a fórumon!

(#6519) taranis válasza Tuninger (#6518) üzenetére


taranis
addikt

Kedv az lenne, csak van itt egy 1 éves gyerek :D Töltsd fel azért, hátha lesz időm.

colorizer.net

(#6520) taranis válasza taranis (#6519) üzenetére


taranis
addikt

Kicsit elkedvetlenedtem, pont most próbáltam meg Resolve alatt HFR-esíteni egy videót, az ingyenes is tud Optical Flow-al frameket csinálni, de pár másodperc alatt lezabálja a 2GB VRAM-ot, hibás frameket csinál. És az istennek nem jövök rá, hogy hol lehet kikapcsolni a GPU támogatást, gyanítom, hogy nem lehet. A készítők amúgy 4GB-nál is többet ajánlanak 4K-val való munkához, szóval a jövőre nézve ilyet érdemes venni.

colorizer.net

(#6521) MrChris válasza taranis (#6517) üzenetére


MrChris
nagyúr

Köszi! Akkor nálam van valami elcseszés, mert ez a videó is 16-235-ként jelenik meg. Huhh, hát... Beállítottam amit írtál, vagyis nem kellett máshová állítani, de nem jó. Ugyan ilyen VLC alatt is. Nekem ezt rendereli a Vegas a vfw x.264-el. Nálad jól jelenik meg?

(#6522) t72killer


t72killer
titán
LOGOUT blog

Stabilitás-kérdésben szerintetek melyik a jobb?

Feladat: barominehéz lencséből (sigma 1.4/20, majd 1 kiló) és pillekönnyű MILC vázból álló rendszer állványon rögzítése viszonylag szélláló kivitelben. Jó állvány (berlebach report) adott, használható gömbfejjel (masszív kis kínai darab jó nagy golyóval).

Alternatívák, ami eddig eszembe jutott:
1. Smallrig 2-csöves csoda (sose volt ilyesmim:Y), Y-os lencse-supporttal. Itt ugye kérdés, hogy a "csövek" hogy is üljenek stabilan az állványfejre:F? (hiába atomstabil a két nagy cső, ha az állványfejnél berezeg a szimpla felfüggesztés)

2. Sima Arca rail, a végére pöttyintett Y-supporttal - valami ilyesmi.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6523) taranis válasza MrChris (#6521) üzenetére


taranis
addikt

Most a melós gépemen nézem amit küldtél, de itt jónak tűnik. Annyi, hogy a Win10 lejátszójával 255,255,255 a fehér, az MPC-HC-val nézve valamiért csak 254,254,254. A fekete mindkét esetben 0,0,0. Valami helyi anomália lehet.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#6524) MrChris válasza taranis (#6523) üzenetére


MrChris
nagyúr

Akkor ezzel megint bírkózhatok. Határozottan beteszi 16-235 tartományba...

(#6525) taranis válasza MrChris (#6524) üzenetére


taranis
addikt

Ha nvidia kártyád van, akkor annak a driverje felül tudja bírálni a videólejátszás kimeneti tartományát. Itt a melós gépemen integrált van, szóval nem tudom megnézni a pontos helyet, de az nvidia vezérlőpulton biztos megtalálod valahol.

colorizer.net

(#6526) papaya


papaya
senior tag

Csináltam egy 1h40m hosszú videót, közel 400 snittből áll össze, viszont a mentés közben állandóan unknow error-t kapok premiere cc alatt. :((( Van vkinek ilyen jellegű tapasztalata mi lehet a ludas?
Próbáltam részletekben is kimenteni, de teljesen mindegy melyik részt állok neki, mindig ezt dobja ki.

(#6527) MrChris válasza taranis (#6525) üzenetére


MrChris
nagyúr

Mindenféle dolgot megpróbáltam, de nem segített. Mivel új vidkarit tettem a gépbe és az se akarta a teljes igazságot, újra tettem a wint. Most még ropogós minden és jól jeleníti meg azokat a videókat. Régi procival viszi a 4k25p-t. 50-hez már a proci kevés, mint ahogy a fhd/60p is ki-ki hagy. Majd egyszer csere. Viszont ebben a kariban (660ti) ~1300 cuda mag van ami most is alsó kategóriában soknak számít tudtommal, kiváncsi vagyok a Vegason mit hoz.

(#6528) papaya válasza papaya (#6526) üzenetére


papaya
senior tag

Közben alakul. Valszeg a Cuda nem bírja.

(#6529) *Ropi*


*Ropi*
félisten

A mai muhaha. :)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6530) taranis válasza papaya (#6528) üzenetére


taranis
addikt

Lehet, hogy nálad is az van, ami nálam, elfogy a VRAM.

MrChris: ja, a relative friss 960GTX-emben is csak 1024 van. De nagyon bosszant ez a VRAM dolog, kicsit elhamarkodtam a vásárlást, 2GB van csak neki. Lehet eladom és kipótolva lesz egy 6GB-os 1060-as. Abban is 1280 cuda core van csak.

*Ropi*: volt egy másik videós is neki, csak az rémlik, hogy a kamera márkája "ARRA" volt :)

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#6531) *Ropi* válasza taranis (#6530) üzenetére


*Ropi*
félisten

Szegény Arri forog a sírjában, pedig még meg sem halt. :D

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#6532) MrChris válasza taranis (#6530) üzenetére


MrChris
nagyúr

Hát ebben is csak 2gb van :F majd meglátjuk. Eddig nem volt ezzel problémám, bár keveset gpu-ztattam. Hány percnyi anyag után dobta be? Neme lehet az hogy 'szemetel' a vram? Tudtommal oda nem annyira a minőség számít, mikor régen túlhajtottam a videó memóriát akkor voltak érdekességek ahogy melegedett. Le kéne tesztelni valami progival.

(#6533) taranis válasza MrChris (#6532) üzenetére


taranis
addikt

Resolve alatt 1-2 másodperc :) Premiere alatt talán 3-4 is volt! :D
Hozzáteszem standard dolgok mellé elég volt 4K alatt is a 2GB, a renderinget így is jócskán felgyorsítja. Standard alatt értem a színkorrekciót, átfedéseket, feliratozást. A frame generálás fekteti meg pillanatok alatt.

Most találtam, Resolve VRAM szükséglete:
512MB – Forget about it.
1GB – You’ll be okay with basic HD ProRes work, checking RAW files but avoid noise reduction and optical flow.
1.5GB – Approaching the absolute minimum to use Resolve with some level of complexity in HD. Noise reduction and optical flow will still be problematic. I’ve made a 1.5GB Intel Iris Pro GPU work well on a iMac and managed to render a full 4K delivery (no noise reduction or optical flow speed changes): 4K Post Workflow for Cinema DNG RAW on Entry Level iMac
2GB – A comfortable HD experience, limited 4K work.
4GB – Minimum for comfortable 4K work.
6GB – You can tackle pretty much everything a project is likely to require.
8GB+ – You can actually tackle everything any project is likely to require.

[ Szerkesztve ]

colorizer.net

(#6534) t72killer válasza taranis (#6533) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

A resolve a radeonokat vagy a geforceokat szereti jobban? Az ingyenes verzióval tolod?

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6535) taranis válasza t72killer (#6534) üzenetére


taranis
addikt

Ezt sajnos nem tudom, mára már nem olyan egyértelmű az nvidia előnye ezen a téren. Az ingyenest használom.

colorizer.net

(#6536) MrChris válasza taranis (#6533) üzenetére


MrChris
nagyúr

Igazából azt nem értem, hogy hibás frameket csinál, az rendben ha tetű lassú.
Ebből a Resolve-ból van ingyenes? Még egyáltalán nem foglalkoztam vele. Vegasra úgy látom megszűnt a fejlesztés, csak a kissé körülményes pluginekkel felturbózzák.

(#6537) Alabástrom


Alabástrom
senior tag

Ide is, ez pörgösebb:

Sziasztok!

Régóta fotózok hobby szinten, de a videózásról dunsztom sincs.
2 kérdés:

Tudnátok ajánlani/linkelni olyan irodalmat (lehetőleg rövid, lényegretörő), ami lejra a technikai alapjait a fényképezőgéppel való videózásnak, fényképezőgépbeállításoknak, videós alapfogalmaknak (formátumok, stb)?

Illetve tudnátok ajánlani programot videószerkesztéshez? Eddig csak a Sony Vegasba és a Corel Videostudio-ba futottam bele. A Sony Vegas legújabb verziója nekem így kezdetnek brutál drága, régebbit szabad venni belőle? A Corel Videostúdiót sokan leszólják, de lehet, hogy nekem elég lenne (amit szerintem csinálni fogok vele: vágni, esetleg nagyítani a kép egy részét, zenét alátenni úgy, hogy az ütem stimmeljen a vágásokkal (azaz látni lehessen a szerkesztőben a zene ütemét), feliratot betenni/beúsztatni, fotót beúsztatni, 60 vagy 120fps-es videót visszagyorsítani, tónusok/élesség/világosság helyrehúzása, esetleg fotósorozatból timelapse...)

Köszi!

Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.

(#6538) taranis válasza MrChris (#6536) üzenetére


taranis
addikt

Én sem, de úgy látszik el kell fogadni, mert Resolve és Premiere alatt is hibák jönnek, ha elfogy a VRAM. Amúgy igen, van Resolve-ból ingyenes, enyhén limitált, de így is teljesen jól használható.

colorizer.net

(#6539) Tuninger válasza Alabástrom (#6537) üzenetére


Tuninger
Topikgazda

Mivel elég masszív tudásanyagot kell felszedned én úgy gondolom, hogy érdemes az egyszerűbbik végén megfognod a dolgot.
Kell hozzá egy akciókamera és egy ipad 4 (vagy annál újabb) ami legalább 32, de inkább 64 GB-s. Az iMovie nagyon egyszerűen használható, simán lehet zenés klippet vágni vele, jobban viszi a 1080p videóvágást mint sok asztali gép.

Mikor kinövöd néhány hónap után ezt, addigra lesz fogalmad az alapokról, az ipaden kb 5000 forint deficittel túl tudsz adni.

Utána jön a Davinci Resolve. Brutálisan összetett, szerintem nehéz megtanulni, de benne van a potenciál hogy ez a program a jövő. Én Final Cut Pro X-et használok vágásra, de ha nulláról kezdeném, Davincit tanulnék, mert ingyenes, villámgyors és sok funkciója sokkal jobb mint bármelyik másik szerkesztőprogramé.

Az Adobe Premiere mindent tud, de tán a leglassabb.
A Sony Vegas szerintem túlságosan old scool.
A Final Cut Pro X csak akkor játszik ha MAC-ed (vagy hackintoshod) van, szerintem a legkönnyebben tanulható és az egyik leggyorsabb.
Avidhoz és Ediushoz még nem volt szerencsém.

Azért action cam (vagy mobiltelefon!), mert leveszi a válladról azt a terhet hogy figyelned kell a framingre, a DOF-ra, a shutter speedre, a colorgradingre. Majd ha már megvolt az első pár vágott anyagod szerintem akkor érdemes elmenni SLR/MILC irányba, mert bár sokkal szebb eredményt lehet velük kapni mint egy kis szenzoros eszközzel, sokkal több munka is jól csinálni.

(#6540) MrChris válasza taranis (#6538) üzenetére


MrChris
nagyúr

Feltettem, jóval letisztultabb mint a Vegas, csak kb újra kell tanulni, keresni mi hol van, meg mi az amit ne is keressek :D
Bakker valamit felrakhattam, mert megint össze van nyomva a kontraszt :W :O

(#6541) taranis válasza MrChris (#6540) üzenetére


taranis
addikt

MrChris vs LimitedRGB = 0:2
Azért ne add fel :D

Ja amúgy, a Resolve nagyon letisztult, de néha azon kapom magam, hogy Premiere-ben hamarabb végzek, ha nincsenek túl szofisztikált igényeim. A Lumetri óta legalábbis.
Ami még a Resolve mellett szól, hogy amit csak lehet GPU-val old meg, csak bírd VRAM-al.

colorizer.net

(#6542) t72killer válasza taranis (#6535) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Tök jó, a Resolve szereti az új radeonokat. Hamarosan téma lesz nálam egy VGA-beszerzés, ezekszerint inkább rx 480 mint GTX 1060 lesz a jelölt.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6543) taranis válasza t72killer (#6542) üzenetére


taranis
addikt

Hát igen meggondolandó. A jövőre nézve 8GB-os VGA-t vennék, és akkor vagy RX480, vagy a 1070. Az RX480 ~100 rugó, a 1070 ~130. Itt látható a különbség azon a területen, ami minket érint: [link] Ez alapján az RX480 ár/érték aránya jobb.

colorizer.net

(#6544) t72killer válasza taranis (#6543) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Hú, köszi, végre egy konkrét 1070 vs 480 összehasonlítás:R:R. A dolgot árnyalja, hogy 480-ból kb kötelező spéci, turbózott tápellátású modellt venni, uis a 6-os csatlakozójú referenciamodell alkalmasint kifekszik/visszafogja az órajelét. De még egy Sapphire Nitro+ is olcsóbb a Geforce-nál.

Nekem viszont hasznos infó, hogy a zöld tábor "egyáltalán nem halott", egyéb okok miatt (G-sync monitorom van) lehet mégis 1070 lesz kb Januárban.

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6545) taranis válasza t72killer (#6544) üzenetére


taranis
addikt

Jahogy benéztem, ez a Nitro+ amit mondasz, az 87-ből már meglenne. Akkor meg még egyértelműbb. Régebben amúgy az Adobe termékek jobban voltak az NVIDIA kártyáira optimalizálva, de ma már a tesztek alapján ez az előny erősen kérdéses.

colorizer.net

(#6546) t72killer válasza taranis (#6545) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Nettó $/fps viszonyban bizony már a radeonnak áll a zászló:R. Ráadásul ha véletlen akad majd valami, ami dupla pontosságot is használ, akkor ott a zöldek elvéreznek - bár erre azért kevés az esély.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6547) 30z.Samu


30z.Samu
félisten

Sziasztok! Lehet, hogy rossz helyen teszem fel a kérdést, de egy próbát megér. Azt szeretném kérdezni, hogy megoldható-e az, hogy egy külső eszközzel vegyem fel azt, ami a gépem monitorán éppen zajlik?

Sic Parvis Magna

(#6548) t72killer válasza 30z.Samu (#6547) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Tökéletes helyen jársz a kérdéshez:R

HDMI recordernek hívják az eszközt, van önálló memóriakarira dolgozó dobozka és van számítógépbe dugható kártyás megoldás. Az árak változók, önálló fullHD eszközt már kapsz 100eFt környékén (Ninja Star), 4k rögzítéshez viszont combosabb darabok kellenek ennek kb 5x-öséért (Shogun, Assassin).

A HDMI kimeneted minősége is fontos, ezt a gép speckóiból/kézikönyvből lehet megtudni, tiszta csúcsminőségű HDMI jelet nem sok gép ad ki magából.

[ Szerkesztve ]

30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)

(#6549) 30z.Samu válasza t72killer (#6548) üzenetére


30z.Samu
félisten

Köszönöm a gyors választ! :R

Sic Parvis Magna

(#6550) MrChris válasza t72killer (#6548) üzenetére


MrChris
nagyúr

Mikor rákötöttem hdmivel a TV-re a vidkarit filmnézéshez azzal szembesültem, hogy gyengébb a kép minősége, mintha a filmet közvetlenül a tv-vel játszom le. Fel sem merült bennem, hogy veszteséges konverzió történik. Lehet persze, hogy az 5m-es kábel nem bírja?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.