Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#6576) cucka válasza kymco (#6574) üzenetére


cucka
addikt

A csodák pont ezt a megosztást hozzák, aki nem akar hinni, az magyarázatot keres, vagy beteszi egy tarsolyba, hogy majd egyszer születik rá magyarázat...
Pont az a helyzet, hogy sok esetben én nem keresek magyarázatot. Azt mondani, hogy Isten segített abban, hogy ilyen-olyan dolgok történtek, az a magyarázat keresése.

Aki leélt 18 évet egy alkoholista mellett, és ezt megéli, olyan csodaként éli meg, mint a tenger szétválasztását, mert annyira lehetetlen....
A családomban is volt hasonló eset, bár az illetőnek csak 10 évig tartott, a különbség, hogy az illető sem előtte, sem utána nem volt vallásos. Ezt milyen csodának hívod?

Izrael népének valóban nem az volt a kérdése sok esetben, hogy létezik-e Isten, hanem az, hogy a sok istenség közül JAHVE vajon az igazi-e?
És most ez nem kérdés? Buddhizmus, Krisna tudat, a kereszténység különböző irányzatai, pogány hiedelmek, van mindenünk. És a korabeli emberrel ellentétben eljutottunk arra a szintre, hogy sokakban fel sem merül, hogy Isten létezik. Érdekes kettősség, mert maga az emberiség egyre gyorsabban távolodik az ókori hiedelmektől, az emberek között azonban még mindig töretlenül népszerűek ezek. (És itt nem csak vallásra gondolok, hanem pl. az asztrológiára is)

Ma is az a legnagyobb kísértés: "Nehogy más mondja meg nekem, hogy mi a jó és mi a rossz! Majd eldöntöm ÉN!"
Hát erre van a szabad akarat nem? Ez a szabad gondolkozás, ez viszi előre az emberiséget, hogy attól, mert a másik ember mond valamit, még nem vagyunk kötelesek elhinni.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.