Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#6555) cucka válasza JJános (#6552) üzenetére


cucka
addikt

Ez így nagyon kisarkított.
Nem sarkítottam, hanem kivontam a történetből a misztikumot. :)

Nem saját magát, hanem fiát, aki persze attól még Isten. De viszont másik személy.
Azért az Istennél található atya-fiú megnevezés elég félrevezető, mert emberi tulajdonságokkal ruházunk fel egy transzcendentális lényt. Értelemszerűen nem mondhatjuk azt, hogy az Atya egy, a gyermekét egyedül nevelő szülő, nem?
Az atya, aki Isten, elküldte a fiát, aki Isten. Tehát Isten elküldte saját magát. Ez teljesen logikus, nem?

Ember rontotta el a helyzetet, és embernek is kellett helyre hozni.
Én úgy emlékszem, hogy Isten azért külde el saját magát, hogy az emberek feláldozzák. Jézus tehetett volna azért, hogy ne öljék meg, de nem tett, mert az volt a küldetése, hogy megöljék. Az egész sztorit Isten találta ki, hogy megbocsáthasson. Mit hozott helyre itt az ember?

Ezért Isten emberré lett. Ez önmagában is nem semmi.
Miután megteremtette a világot, szerintem ez már nem olyan nagy feladat :)

Amikor a világ minden bűnét, betegségét, fájdalmát magára vette, viselte Jézus, akkor az Ő drága vére árán megváltotta az emberi fajt.
Igen, ezt hívják emberáldozatnak. Korábban is áldoztak fel állatokat Istennek, de más kultúrákban embereket is. Ebben a történetben a különleges, hogy Isten úgy képzelte el az emberi faj megváltását, ha saját magát áldozza fel saját magának. Nyilván, egy állat vagy egy átlagember feláldozása nem lett volna elég ahhoz, hogy Isten megbocsásson, na de ha saját magát áldozza fel, akkor úgy már más.. Az fel sem merült, hogy esetleg csak úgy simán megbocsásson, áldozat nélkül? Ő a mindenható, emiatt semmi akadálya nem lehetett volna, nem?

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.