Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#4420) Dalai Láma válasza ponix (#4417) üzenetére


Dalai Láma
őstag

Minden manipuláció, ha úgy vesszük. Ha mondasz valakinek valamit, manipulálod. Ha valamiről elmondod a véleményed, manipulálod, mert hatással vagy rá, és ezzel megváltoztatod. A fórum-beli tevékenységed pedig kifejezetten manipuláló hatású, mert ha mást nem, válaszreakciót vált ki, a válaszadó átgondol olyan dolgokat, és úgy, ahogy eddig nem tette, és változni fog. Ha így nézzük, minden szó hazugság.

Kicsit azt érzem most, mint amit te érezhetsz a bűn-témával kapcsolatban. Egyfolytában feljön nálad a hazugság kérdése, a világot hazugnak mondod, túl sokat foglalkozol a hazugsággal. Ennek analógiája, hogy szerinted egyesek túl sokat foglalkoznak a bűntudatukkal, és a bűnbánással.

A világ olyan, amilyen. Az eszközök tárháza szélesedett csupán. És résen kell lenni, gondolkodó embernek kell maradni, és akkor nem lehet nagy baj. Most akkor mondhatnád, hogy a hit is olyan dolog, amit egy racionálisan gondolkodó embernek el kell vetnie, és sosem fog megtérni, mert ugyan miért is hinné el, hogy egy istennek van egy fia, aki valamilyen furcsa okból megöleti magát állítólag értünk. Teljes képtelenség. De úgy gondolom, a hit kialakulásához Isten is kell, ő szólít meg, ami által meg lehet érezni, hogy ez más, ez valóságos dolog.

''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.