Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#22024) borg25 válasza MageRG (#22023) üzenetére


borg25
senior tag
LOGOUT blog

Értem és egyetértünk, hogy az Isten-ember kapcsolat nem fordítható le ember-ember kapcsolatra. (Bár elvileg a szentek képesek hallani Isten szavát, szentlélek sugalatát, de te gondolom ezt inkább másnak írnád le) De az közös mindkettőben, hogy egészséges esetben nem szerencsejáték alapon nyugszik a kapcsolat.

Hát igen, az asszonyt is sokáig tulajdonnak tekintették, szavazati joga is cirka 100 éve van. Azért fejlődünk.

Nem gondolod hogy valami más miatt alakult így a mai nyugati kultúrkör? Ilyen emberi jogok, szólásszabadság, képviseleti demokrácia meg hasonlók?
Visszakérdezek: Min alapul az integrál számítás? Differenciál számításon, vagy összeadáson? Az összeadást mondani, hát..na, de összeadás nélkül nem lenne matematika és differenciál számítás se. A mai kultúrkör kialakulásának egyik eleme volt a kereszténység, hacsak nem úgy tekinted, hogy a kereszténység egy zsákutca, akkor bizony hozzájárult a mai gondolkodáshoz. A zsákutcát pedig nehéz lenne bizonyítani.

Az én értelmezésemben nem az a baj, hogy az egyházfik nem tökéletesek, hanem hogy az egyház miért nem veti ki a bűnözőket azonnal. Miért tartanak fenn olyan rendszert, ami a visszaéléseket leplezi?
Hidd el, ez engem is zavar. Lehetne párhuzamot húzni a fidesz-migráncs-korrupció vonulattal. Ne válaszolj rá, de az miért is van?
Fiadat bármilyen bűnt is követ el, szeretni fogod, és támogatod, vagy nagyon extrém dolgot kell tennie, hogy megtagadd. Milgram kísérletből is tudjuk, hogy az ember azt gondolja, hogy a tizedik, és a tizenegyedik pedofil botrány után is ugyanazt kell csinálni, ugyanúgy megbocsátani, mint az elsőnél. Nem csak áramütésnél esik ebbe a gondolkodási hibába az ember. Pedig nem kéne, hiba.
Gondolom félnek a bizalomvesztéstől is, azért próbálják csendben elintézni. Nem tudom. Olyat kéne megkérdezni, aki úgy dönt, hogy egy ilyen botrány után a pap miért dolgozhat tovább.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.