Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu


Ubuntu Linux Összefoglaló

Hivatalos Ubuntu dokumentáció



Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:

-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)

A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):

lspci
lsusb

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38863) Frawly válasza mtomi95 (#38860) üzenetére


Frawly
veterán

A Puppy több okból se valami jó évek óta. Egyrészt modern Ubuntun alapul, ezért egyre bloatabb. Másodszor meg ha nem telepíted fel rendsesen, akkor RAM-ból fut, és ezeken a régi gépeken RAM-ból mindig nagyon kevés van. Harmadrészt nem nagyon tudsz rá szoftvereket telepíteni, mert nincs rendes csomagkezelője meg tárolói, csak ilyen puppletek formájában tudsz felvarázsolni akármit is. Agyf4× az egész. Arra jó, ha valami régi gépben van elég RAM és 5 perc alatt csak egy bootolás erejéig akarsz valami OS-t elindítani, de ha napi szinten lesz használva, arra nagyon nagy időpocsékolás. Arra rendes rendszert kell telepíteni.

Ha gyenge gépre kell Linux, akkor Arch32, Void, AntiX, Sparky Linux, Devuan, Debian, MX Linux, mind ilyen fvwm, JWM, IceWM, Openbox, max. Trinity szintű nagyon sovány felülettel. Bőven verik a Puppy-t, és rendesen, fő rendszernek is használhatók, rendes csomagkezeléssel. Sokuk systemd nélkül jön (Arch32, Sparky, Debian kivételével), és van ezeknek még 32 bites változata, ami megint fontos, mert az Ubuntu-alapúaknak már egyre inkább nincs.

#38862 cappa72: ja, arra teljesen jó, zenelejátszónak, nem csak offline tartalmat, de online streamet, rádiókat, stb. hallgatni is. Rákötsz egy USB-s DAC-ot és a hangminőség is jó lesz. Csak freenk cappát nem szabad rajta hallgatni, attól beadja a kulcsot :DDD

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Ubuntu Linux (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.