Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- potyautas: Az utolsó közös út
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- potyautas: Vágyak
- tordaitibi: Windows rendszerek indítása EFI partíció nélkül
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gilfoyle: Esetem a xiaomishop.hu-val
Aktív témák
-
válasz
Kendek #43394 üzenetére
@aag : Alátámasztom, a Vanilla saját fordításban pl. nekem be se bootolt, akármit csináltam vele, az Ubuntu-s, tárolóból letöltött forrás meg - szintén saját fordítással, ugyanazon a hardveren simán megy.
@vilmaboy : Általában az Ubuntu honlapján a hírek között szoktak lenni infók, hogy mi van az új verziókban.
@n00n : A Nagios pl. tök jó monitorozásra (rengeteg mindent tud, pl. riasztani is), de pl. a KDE alapból is meg tud osztani asztali elemeket, tehát pl. lemezhelyeket, CPU hőmérsékletet, stb., azzal is meg tudsz oldani, ha a gépeken KDE van.
Frissítéskezelésre ötletem sincs :S Pedig engem is érdekelne.
-
aag
őstag
válasz
Kendek #43394 üzenetére
Az Ubuntus kernel a Vanillára épül, de tartalmaz egyéni javításokat és plusz dolgokat (erre mondjuk, hogy Ubuntu patch). Ilyen például az ureadahead támogatás vagy éppen az ndiswrapperé. Na meg persze ezt tesztelik a rendszerrel, többször előfordult már, hogy amíg az Ubuntus jól ment, addig a Vanilla ugyanúgy bekonfigolva, vagy éppen innen letöltve hibásan működött.
Ezek azok a válaszok amiktől aztán jól össze tud keveredni a zember. Nem a te hibád, hanem a rendszeré. Bonyolult, de nagyon! Mert most akkor én mire is várok tulajdonképpen? Hol keressem? Hol fog megjelenni az ami nekem tényleg jól fog működni? Nemhogy nem látok tisztán, de egyenesen el vagyok keseredve, hogy ennyire bonyolult, átláthatatlan ez a kernel-kérdés...
Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Jókora főkamerával érkezik a Poco F7 Ultra
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone XS 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3587, 100% Akkumulátor
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3325
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest