- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
-
birrbert
tag
válasz
birrbert #33713 üzenetére
Üdv ismét! A gépem tesztelés alatt áll. Kicseréltem a RAM-ot, de úgy néz ki hiába. Egy hete azzal is lefagyott. A legközelebbi újraindításkor beleteszem ezt is, de egyelőre az új 2 GB-os Kingston marad.
A tegnap szereztem egy képernyőt, és beindítottam a gépet. Előzetesen megérdeklődtem, hogy lehet-e baj abból, ha a BIOS-ban átállítom a merevlemez vezérlőt IDE-ről AHCI-ra, és mivel kiderült, hogy nem, ezért átállítottam. Csodák-csodája, a gépecske jól müxik. A tegnap este pár perc alatt letöltöttem 10 GB filmet, ma délelőtt meg egy újabb 5-öst, de problémának hűlt helye. Hogy mi változott az utolsó lefagyás óta? Rákötöttem egy monitort, egy billentyűzetet és átállítottam a BIOS-ban azt a dolgot. Egyébként ugyanaz a 64 bites Ubuntu 10.04.2 LTS Server, ugyanaz a ház, stb. stb. Lassan kiderül, hogy az is számít, hogy van-e rákötve periféria
Ime egy screenshot arról, hogy mennyire terhelt, miközben fut az rtorrent 25 torrenttel, amelyből egy darab 7-8 MB/mp-el tölt lefele, a többit pedig seed-eli. A load average elég magas. Mit szóltok hozzá? A Laca tesztjéhez képest elég magasak az értékek.
Közben figyelgetem a szenzorokat is lm-sensor-al. Egy kis segítségre lenne szükségem értelmezni az adatokat ezen a screenshot-on. A Core 0-tól 3-ig egyértelmű, hogy a processzorról van szó, de: 1) mi a temp 1-től 3-ig és 2) miért van ALARM jelzés az in 1-től 4-ig szenzoroknál?
-
harry
veterán
válasz
birrbert #33713 üzenetére
Realtek hálózati modulok vannak betöltve?
Nálam az volt a gond a (szintén htpc) gépemen, hogy a gigebites belső hálón ha elkezdtem valami nagyobb forgalmat generálni (pl. áthúztam egy filmet a szerverről a notira vezetéken, úgy 30-40MB/s), megdöglött a hálózat, de 1-2 percen belül megint ment.
Nem tudom, ezt azóta javították-e, de akkoriban egy ismert bug volt. Jelenleg a r8168 modul van betöltve, ezzel nem tapasztaltam ilyet (azt hiszem a gyári r8169). Google hirtelen ezt mutatta a modul cserére, de lehet van frissebb leírás: [link]Meg persze, lehet valójában semmi köze a problémához
Terhelésvizsgálat: htop parancs.
Log fájl: /var/log/syslog, kérdéses időpontban megnézni, mik kerültek be. -
Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Így használod a ChatGPT-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Seagate Exos X18 16TB SAS merevlemez
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13 M4 2025 16GB 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest