Hirdetés

Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz róland #22059 üzenetére

róland, Kendek: köszi a válaszokat. :R

Sikerült azóta kideríteni, vajon mi okozhatta a tényleges hibát? Azért az furcsa, hogy egyszer csak minden előzmény nélkül kernelhibát dob a GRUB-nál. Mi okozhatja?

Kernel- és GRUB-módosítgatásokkal nem szórakoztam, mert egyelőre azt se tudom, hogy kell.
    Végül is most azt csináltam, hogy az Ubuntu telepítő CD-jének segítségével sikerült kimentenem a /home könyvtárat, gondolom ezenkívül más nem nagyon kellhet.
    A megfelelő könyvtárak létrehozása után a köv. paranccsal csináltam meg végül:
    sudo mount -o loop /media/<hosszú karaktersorozat, NEM a szokásos /dev/sda1, stb.>/win/ubuntu/disks/root.disk /media/<hosszú karaktersorozat>/vdisk

Milyen logika szerint nevezi el az eszközöket? A CD-s változatnál úgy tűnik, mintha valami random karaktersorozatot rendelne az egyes eszközökhöz, és a /media könyvtárba mountolja őket. :F

Azt hiszem egyébként nem szórakozom tovább a WUBI-s mókával, inkább csinálok egy tisztességes telepítést egy másik vinyóra, particionálva, úgy, ahogy itt a topicban már elhangzott.

Aktív témák

Hirdetés