- norbx: IRC a 90-es évek és a 2000-es évek elején
- Pajac: Sas
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
Alyens
aktív tag
Sziasztok!
Sehogy sem tudom megoldani a problémám; Van egy iskolai hálózat, kb. 50 gép, ha minden gép megy akkor valahogy túlterhelődik a háló, és csomagvesztés lép fel. Túl magasak lesznek a válaszidők. Ennek elkerülésére szeretném a diák pc-k internethez való hozzáférését korlátozni. Ezek a gépek (diak pc) egy ubuntu-s proxy szerveren (amely a helyi switch-hez kapcsolodik akár csak a többi pc) keresztül csatlakoznak a nethez. A serveren squid és dansguardian van. Az a legnagyobb problémám, hogy nem tudom, normálisan szabályozni a sávszélességet az interfészekre. Csináltam egy alinterfészt és a a wondershaper-el próbálkoztam. Amivel lehet a le és feltöltést korlátozni, de a letöltési korlátot fölülírja a feltötési korlát, gondolom mivel amikor a net felől beérkező csomagokat továbbítja a belső hálózat felé akkor azt feltöltésnek veszi.nano /etc/network/interfaces
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.64.253
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.64.255
gateway 192.168.64.252
auto eth0:1
iface eth0:1 inet static
address 192.168.64.252
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.64.254sudo wondershaper eth0:1 7000 150
Lehet teljesen hibás az elképzelésem, ha van jobb tippetek azt is szívesen fogadom
előre is köszi
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- norbx: IRC a 90-es évek és a 2000-es évek elején
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Pajac: Sas
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Bioshock 2 Special Edition
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- LG 49sm8600pla 49" hibás TV
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Használt Palladium G-Lab angol games billentyűzet / 12 hó működési garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest