Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kocsiska15

tag

Sziasztok! (nem tudom jó helyre írok-e, de remélem)
    Kb. 8-9 év után lesz új PC-m, 1-2 napon belül érkezik, és nyugodtan mondhatjuk, hogy egyáltalán nem vagyok hozzáértő... azt szeretném megkérdezni, hogy muszáj/kéne-e állítani bármit a BIOS-ban? (Win10 telepítés után, gondolom)
    [ MSI Mortar Max alaplapom lesz, Ryzen 5 3600 procival és G.SKILL RIPJAWS V 16GB / 3000MHZ KIT RAM-mal - a bolt összerakta a PC-t ]

Többek között ez a videó volt az ami elgondolkodtatott - de az igazság az, hogy ha nem muszáj akkor nem piszkálnám (mint ahogy mondtam nem értek hozzá igazán).
    A videóban pl. a proci feszültségének állítását javasolja a srác (ha jól értem csökken a hőmérséklete, növekszik az élettartama)
    Illetve azt is mondja, hogy a RAM-ok órajele alapból lassúra van állítva és ezt is érdemes a megadottra állítani.. (esetemben ugye 3000)
    Nem tudom, hogy ez tényleg jó ötlet-e (kell, érdemes?) és hogy nagyon elronthatok-e ezzel valamit. Azt sem, hogy a garancia hogyan viszonyul az ilyen állítgatásokhoz..

Mit gondoltok ezekről? Ki tudnátok segíteni néhány válasszal, infóval? :)
    Bocs az amatőrködés miatt, de nem nagyon szeretnék kockáztatni és igyekszem megérteni a dolgokat.
    Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák