Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
Új hozzászólás Aktív témák
-
milchiboy
csendes tag
Átnézted a linkeket? Úgy emlékszem, van köztük pár jól használható is.
1, Legelőször ellenőrizd a RAM-stabilitást (standard beállítás, és pl. 6-6-6-18, B(vagyis 333 BCLK)*2.0, páran mondják, hogy a 2.4 B nem stabil ennél a lapnál. Nekem stabil volt, de az igaz, hogy egy-egy Hz is minden vagy semmi lehet. RAM-on, és a beállításokon sok múlik, de nekem a B vált be legjobban, esetleg D, legritkábban A, C-t meg hagyjuk...
Nálam stabilabb volt a rendszer alacsonyabb, normál, vagy csak épphogy megemelt NB-feszek mellett. Boot előtt legalább 1-2 perc memtest sok időt megspórol.2, Ha megtaláltad az első instabil emelt FSB-t, akkor szerintem még ne kezdd el emelni a VID-et (tudom, hogy mindenki ezzel kezdi), hanem próbáld meg előbb a CPU terminationt kicsit lejjebb/feljebb tenni. Ha esetleg ezzel nagyob stabilitást érsz el, akkor nyersz még hő- és VID-tartalékot. Láthatod, hogy a CPU termination emelése emeli az MCH-reference és CPU-reference értékeket is (húzza magával). Eleinte ez okés, de eljön majd egy pont, amikor a stabilitás már nem az emeléssel arányos, hanem szúrópróbaszerűen lesz stabil alacsony, vagy magas feszen.
Még valami: Néha "ugrani" kellhet, vagyis lehet, hogy sehogy se akar stabil lenni egy adott BCLK-n, de lehet, hogy átugorva a vészes tartományt, és rádobva pl. 10-15 Hz-et, könnyebb elérni a stabilitást. Ennek van ésszerű magyarázata, és ha megvan a link, akkor leküldöm, de a CPU Termination, MCH- és CPU reference voltage-okkal van összefüggésben.
3, CPU Pll - Ezt akkor emeld, amikor hazaérsz, és a tegnap esti totál masszív OC-t mellett csak kb. 3x-a indul a gép. Szóval a hidegindításhoz nagyon jó segítség (tűzrakás a Lada alatt a tajgán), én más hasznát nem találtam
Most a kezdetekhez ennyi jutott eszembe. BIOSszal mire jutottál?
Vége a regénynek.

Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest