- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
#97716736 #42698 üzenetére
Most beállítottam az Offset módot és gyakorlatilag hagytam azon a feszültségen amin Turbo 4.2Ghz (42-es szorzóra állítva) tud a proci. A CPU-Z 1.51V-ot mutatott Prime95 alatt de olyan 5-6 perc után kékhalál. Most emeltem 0.02V-ot aztán újra futtatom. Egyébként csak a CPU core feszültséget babrálom mást egyenlőre nem.
-
-
törölt tag
Miért akarja mindenki Fix volton használni a CPU-t. Miért jó az, ha Idle módban is mikor nincs is terhelve egyáltalán a CPU, kapja a max feszültséget.
Hamarabb fog degradálódni a lapod, plusz a procid.
Állítsd át Offset módba, találd meg a megfelelő CLL értéket, plusz feszültséget. Interneten tele van útmutatóval hogy a 4670k procit hogyan kell tuningolni. -
Joshi
titán
válasz
Kean_Sorbo #42694 üzenetére
És mennyit adjak neki hogy terhelve ne menjen 1.200V fölé? A Cache voltot hagyhatom auton?
-
Joshi
titán
Üdv. Egy kis segítség kellene egy 4670k proci tuningolásához. Az órajel szorzót megtaláltam a BIOS-ban de a feszültséget fix értékre kellene állítani, az alábbi képen kell ezt megejteni? Asus lapom van és nagyon nem igazodok ki ezen a BIOS-on. Segítséget előre is köszi.
-
sjozsika
csendes tag
Sziasztok,
Tapasztalataitok alapján kb. meddig lehet húzni egy phenom II X6 1055T procit gyári hűtéssel? Alapon full terhelésen se megy 50C fölé, de még eddig nem próbáltam húzni. És ha letiltanék két magot, nekem 4 is elég lenne, csak magasabb órajel kellene. -
törölt tag
Én helyedben nem fix Vcore állítanék be, hanem Offset módba, hogy idle állapotban ne kapjon max Vcore feszt feleslegesen, így a lapodat is kíméled, meg kevesebbet is fogyaszt. 4.7Ghz az már elég magas órajel, ha jó procit fogtál ki, akkor léghűtővel is lehűtheted, de ajánlott a víz.
Én jobban játékokra használom a gépet, 4.5Ghz-en járattam, de vissza tettem 4.2Ghz Turbó órajelre, és ugyanazt az FPS produkálta, pedig alacsony felbontáson játszom, valahol még javulást is kaptam.
Van egy teszt ahol játékoknál mértek turbó órajelet, és 4.5Ghz-es OC-t, és turbó órajelen több FPS volt játékokban -
asus p5gc-mx/1333-n nem lehet vcore-t szabályzozni. Egy E2180-t rántanék meg vele, de csak 220ig tudom húzni az FSB-t, 221nél visszaossza a csába a memókat. 239-n bebootol, majd 5 percig gondolkodik mire elindít egy programot. Sata-val veszhet össze. Hőmérséklet jó. A ddr2 800as ramoknál 4300 mb/s az írási sebesség... Az jónak számít?
Még azon kívül hogy dobjam ki 8.ról,Mixart csináljak vele, hogy normálisan húzhassam. Kéne vinnie legalább 3 Ghz.-et ennek a szutyoknak! -
Csövy
tag
Sziasztok,
szeretnék egy kis segítséget kérni, adott a konfig: 3770k delid, p8z77-vlk, 2x4gb1600@ripjaws.Silver arrow
a turbo emelést azt megtudtam csinálni 4.7@ig, de szeretném ha kicsit csökkenne a hótermelés.Ilyenkor alul kellene feszelnem? Ha igen akkor azt hogy tudom megtenni a BIOSban?
Köszönöm a segítséget
-
zizencs
csendes tag
Sziasztok.
Érdekelne hogy akonfigomból lehet-e valamicskét kipréselni...erősen cpu limites szegény..
Asrock A88X Extreme 6+ alaplap
A6 6400k proci
2x4gm mushkin redline 1600mhz cl7
grainward gtx 260 golden shample 1792mb
ocz mod x-sream pro 600w táp
zalman 9700 led hűtő
stb...chipset-et és fet-eket külön kell hűtenem,de ez nem hiba.két lapot is vettem ugyanilyet,és ugyanezt produkálják.alaphangon sütnek a tápkockák és a fet-ek.
gyártó k"rta el,olvastam is róla teszteket,minden darab ilyen.hűtés nélkül is megy,de aki 95c-on használja az alaplapját ássa el magát. így is forró de meglehet fogni.majd egy bordát fabrikálok rá,túl kicsi a gyári.énszerintem procilimites a gép.....furmark alatt azonnal
100%
100%
mindkét mag.....pedig nemkellene.ez orvosolható?
vagy esetleg megérné egy 4magos athlont vennem? -
bsh
addikt
üdv, a következő kérdésem lenne:
van egy asus p8z77-v deluxe alaplap, benne egy i5 3570k procival. volna egy kisebb fogyasztású és HT-s xeon e3-1265l-v2 procim, gondolkozok, hogy beleraknám inkább ezt.
viszont ez úgy lenne a legütősebb, ha a bios-ban lévő "multicore enhancement" működne, azaz "felülbírálva" az intel turbó beállításait, mind a 4 mag terhelése esetén is a max turbó órajelen menne a xeon.
csak nem tudom, hogy ez működne-e egyáltalán? vagy ez a multicore enhancement csak a K-s proci miatt jelenik meg a bios-ban, a xeon esetén nem is lehetne ezt használni egyáltalán? vagy lehetne, csak épp nem működne? nem tudja valaki?
(igazából kipróbálhatnám, csak lusta vagyok emiatt szétkapni a gépet meg a hűtőt, és esetleg utána visszarakni ha mégsem frankó. ezt szeretném a kérdéssel megúszni. bár alapon is elég jó ez a xeon, lehet mégis kicserélem.) -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42678 üzenetére
Akkor nem foglalkozok vele.
Elvileg Win8-on meg még több hibaüzenetet ír, ott még rosszabb. -
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #42676 üzenetére
Elszállni a gép sose szállt el, befagyni sem fagy, csak ezek a hibaüzenetek vannak. VCCIO (VTT) nálam VTT-nek írja, volt nekem 1.150V-on is, mert 1600Mhz-es ramot működtettem 2133Mhz-re, de 1.1V-on is stabil volt, talán még alatta is, és ugyanúgy írta ezt a figyelmeztetést.
Szoftveresnek utána nézek, köszöntem a segítséged
Megnéztem, ez ilyen kamu program, még beszél is hozzám
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
#97716736 #42675 üzenetére
Szia!
Ivy processzoroknál jelentkezik általában ez a hiba, ha instabil vagy határon mozog a tuning.
Két megoldással találkoztam eddig, ami közül az egyiket írtad. A másik, próbáld meg a VCCIO (memóriavezérlő) feszültségét megemelni 1.1 volt környékére.Talán van szoftveres megoldása is, de ebben nem nagyon hiszek.
-
törölt tag
Üdv!
Több mint egy éve OC-n megy a 3770k procim, és az eseménynaplóban észrevettem, hogy mikor játszom terhelve van a proci, akkor ezt a hibaüzenetet írja ki:Nyilván ha nincs rajta tuning nem ír ki ilyet, adtam neki több feszültséget is, ugyanez volt a helyzet, nem változtatott semmin.
OC alatt rendszer maga stabil, IBT, Prime95 alatt se szál el, csak ezeket a figyelmeztetéseket írja.
Utána olvastam én, hogy jelent-e valamit, sokan azt írták figyelmen kívül kell hagyni.
Gondoltam megkérdezlek titeket itt, mit gondoltok róla. -
Erwinke
aktív tag
válasz
Kean_Sorbo #42673 üzenetére
Olvastam valami olyasmit, h "x.m.p. -t kell aktiválni a BIOS-ba" meg a "PCIe frekcenciát 100-ra kell állitani" Ilyesmi dolgokra gondoltam. Gondolom nektek világos, h ezek mik, mert nekem nagyon nem : D És gondolom vannak mások is pl az amit Te is irtál, bár azt se sűrűn tudom, h mi akar lenni, de felirom aztán megkeresem majd. Köszi!
-
Erwinke
aktív tag
Én nem akarok húzni rajta. Csak vannak e olyan beállitások a BIOS-ban amiket ha enablezek vagy disabelezek akkor jobb lesz tőle a teljesitmény arról szerettem volna információt. Mert múltkor olvastam egyet, h a Grafkártyánál valamit 1.00x re kell állitani és akkor lesz jó, nem szabad "auton" hagyni. Pl ilyesmikre gondoltam én. De azért köszi!
-
Erwinke
aktív tag
Hali. Egy olyan kérdésem volna, hogy vannak e olyan beállitások BIOS-ban amiket ha összerakunk egy normál gépet akkor érdemes átállitani, mert a gyári nem a legmegfelelőbb és valamivel jobb teljesitményt nyújt majd a gépünk. Köszi!
-
nega12
csendes tag
Üdv!
Lenne egy ilyen konfigom:
Intel Xeon E5450 + AC Freezer 7 Pro
Asus P5QD Turbo
8GB Geil Black Dragon DDR2-800 CL5
Asus Radeon HD6950 GDDR5-2GB DirectCU II
EVGA SuperNOVA EX750B (egyenlőre kérdéses, ez még nincs meg)
OCZ Vector 150 120GB SSD
Lancool PC-K62
WD 1TB Winchester
LG SATA DVDRW + SuperFlower ventilátor vezérlő és 1-2 neonAz alaplap, CPU, RAM hármas kicsit gyenge, régi konfigból maradt, de tervben van a csere + egy ikertesó a 6950-nek.
Mit ajánlanátok húzni? Proci egyértelmű, de azt is meddig? Help!
-
Kean_Sorbo
őstag
Egyenlőre nem akarok nagyon belefolyni a témába, de a kolléga ráérzett a barkácstuning kifejezéssel. A tuning első lépéseként talán meg kellett volna emelni a Long+Short TDP limitet, egyébként emelheti a szorzót 58-ra is, a teljesítmény akkor sem fog változni. Aztán ebben az esetben a 42-höz talán elfér majd a 1.25 vcore is.
-
1.12-1.125 körül mozgott az aktuális (azt nem tudom, ennyi volt-e a max), úgyhogy feltettem 1,135-re, minden működött rendesen. Úgy döntöttem, felteszem inkább 1.14V-ra és 42-re tettem a a ratio-t, az elmondásaid alapján ennyit még bírnia kellene simán, igaz? Nem volt merész húzás, ugye?
Most le kéne tesztelnem, hogy bírja-e. -
KYZRR
őstag
válasz
Citroware #42660 üzenetére
Elvileg mellette kell lenniee egy erteknek, ami a jelenlegi feszultseget mutatja.
Fixald le arra az ertekre (illetve az ahhoz legkozelebbi ertekre, az hogy most fele, vagy ala kerekited, az a te dontesed.), es akkor nem fogja magatol szabalyozni az alaplap a feszultseget.
(Auto-n hagyva sok alaplap szereti akar mar 200Mhz tuninghoz is megadni a +0.1V-ot, ami teljesen felesleges.) -
A CPU Voltage-nál az van írva, hogy (Auto), szóval hogy automatikus, és mutatta is, hogy változik. Ezen biztos, hogy állítanom kell (ha esetleg növelést szeretnék mégis)? Mert az alapján, ami ott van, nekem az jön le, hogy magától állítja a feszültséget, attól függően, épp mekkorára van szükség. Bár lehet, hogy tévedek, nem értek hozzá.
-
Az efféle barkács módszerekkel ugye nem csökkentem nagyon vagy veszélyeztetem az élettartamát, ha a hőmérséklet megfelelő?
Most óvatos módon mind a 4 maghoz a Ratio-t 38-ra állítottam, így 3,8GHz-en fut. Csak ennek a növelésével lehet tuningolni? A Ratio gondolom a szorzó.
-
KYZRR
őstag
válasz
Citroware #42656 üzenetére
Futtatsz stabilitast tesztelo programokat, pl, IBT, LinX, prime95.
Ha mar lefagy a gep, esetleg kekhalalt kapsz (nagy valoszinuseggel ekkor 4-5 fele hibakodot kaphatsz: 0x124, 0x101, 0x1E, 0x3B - Nalam anno a 0x124, es a 0x3B fordult elo leggyakrabban) , akkor vagy csokkents 1-et a szorzon, vagy emelj feszultseget.UI.: Atlagosan a 4.5Ghz kornyeken 1.15-1.17V fog kelleni. (Abbol a peldanybol kiindulva, ami nalam volt, ez persze nem garantalhato, hgoy nalad is ilyen lesz, lehet, hogy ha megis feszultsegemelesre adod a fejed, akkor elofordul, hogy neked a fenti orajelhez 1.2V kell, de megeshet az is, hogy csak 1.13V lesz szukseges a stabilitas megtartasahoz.)
-
A PC-m megtalálható az adatlapomon, a lényeg most az i5 2500K processzor. Ugye mivel K-s, ezért nincs rajta szorzózár. Tehát szorzót is és órajelet is emelhetek rajta.
És kb ennyi szinte az egész, amit a tuningolásával kapcsolatosan tudok. Értek a PC-khez, de processzor tuningolására még nem vettem rá magam. Talán itt az ideje.
Tudna valaki segíteni, egy jó leírást linkelni, vagy röviden leírni, hogyan csináljam meg?Videókártyát már tuningoltam, úgyhogy annyira azért nem idegen.
-
sorisori
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #42651 üzenetére
Köszönöm.
-
sorisori
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #42649 üzenetére
Ahh értem. Köszönöm! Viszont majd egy jobb hűtő lehet elférne ,mert 4500 at pörög és 68 fokon tartja,de nem húti le egy Wach Dogs-nál pl. Mit ajánlotok hozzá? /amennyiben ez magas hőfok/
A számítógép:
Táp - FSP Hexa 400W
Videokártya - Radeon HD7850 2GB DDR5
RAM - Kingmax 4GB 1600MHz
Processzor - AMD Athlon II X4 750K (4 x 3,4 GHz)
Alaplap - ASROCK FM2A75M-DGS
Optikai egység - SAMSUNG SH-224BB/BEBE
HDD - 500GB -
sorisori
csendes tag
Sziasztok! Egy kis help kellene. Nem igazán vagyok jártas az asztali masinákban, mert laposom volt idáig.
Szóval elcseréltem erre a masinára, aztán melegedett /10000-et ment a venti max/ paszta, venticsere,takarítás szervizben/ így most max 68 fokon megáll alapon 36-40 fokon elketyeg. Ha odatolom az asztali ventit a házhoz 3-4 fokkal alacsonyabb. De! Most vettem észre, hogy fel van húzva a proci ,mert 4 GHz-en is megy ill lehet valami automatikus szabályzásra van állítva. Szóval a kérdés kell-e nekem a 4GHz ill mennyire gyepálja meg a procit ha azon marad és ilyesmi hofokot produkál. Mondjuk a lakásban is van vagy 28 fok most.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
etele1.0 #42641 üzenetére
Kevés neki a fesz. Emelj egy kicsit. Okozhatja rendszer frissítés és egyéb 1000 dolog is. Plus fesz megoldhatja a problémádat. Általában 3.7Ghz-ig voltak azok a procik stabilak alap feszen. A felett már bekérték a feszt. Maximum szerencséd volt, hogy eddig nem tette.
-
JohnK
aktív tag
Hát kipróbáltam végül. AIDA stress teszt alatt ment is primán, míg Crysis 3 alatt az első pálya betöltésekor kékhalál, így visszavettem annyit az FSB-n, hogy 3,1 Ghz körül legyen, remélem így stabil marad. Sajnos procija is válogatja, úgy tűnik az enyém ennyit bír de ez sem rossz annyira.
-
etele1.0
aktív tag
hali, egy 965BE + 660GTX -em van, a proc-ot 3800mhz-en fesz. emelés nélkül használom kezdetek óta, az utóbbi időben terhelés(játék és stresstest) alatt kékhalálozik
mi a tököm lehet vele? -
lemusz
addikt
Üdv!
- Egy nagyjából 1 tizednyivel alulfeszelt procinak milyen problémái lehetnek? Pl játékok alatt mit okozhat? Mire kellhet odafigyelni, hogy tudjam az adott feszültség nem elég?
- NB Frequency alapjáraton 1600Mhz. Ezt mennyire lehet/érdemes emelni FM2-nél? Kell-e hozzá feszt emelni és ha igen, akkor kb mennyit?
Köszi.
-
Patrick
addikt
válasz
Kean_Sorbo #42638 üzenetére
Működik, köszi!
Nem hittem volna, hogy ez lesz a megoldás.
-
Patrick
addikt
Üdv!
Nos, eddig ilyennel még nem találkoztam és nem tudom mi lehet a gond. A procim Q6600 eddig 3,2-n ment. Most viszont csak alapórajelen hajlandó menni. Bármit állítók 1 MHz-el sem tudom megemelni az FSB-t, ha változtatom a szorzót, ha nem. PCI-E 100-ra van rakva, ramok is beállítva, cpu kapott 1,35-t biosban, tökéletesen ment.
Párszor volt BF3-4 kifagyásom (kép, hang kimerevedik, majd kék halál) a pb miatt, olyankor csak a reset segített, az is többszöri megnyomásra. Majd valamelyik game alatt egyszer csak bedobta a kék halált, ezt csinálta párszor, ekkor visszavettem 3 GHz-re, ez ment egy darabig így, aztán megint kifagyott a gép, visszaállt alapra minden és onnantól semmit nem tudok csinálni, hiába állítom be és mentem el a biosban. Ez mitől lehet? Bios reset volt. CMOS reset nem és az elemet sem vettem ki. VGA órajelét is visszavettem alapra. Bios verzió legfrissebb, minden alaplapi driver friss.
Ötlet?
-
lekorszke
tag
válasz
Kean_Sorbo #42634 üzenetére
Szia!
Ez az alaplapom van:asus p5kpl-am epu -
lekorszke
tag
válasz
Kean_Sorbo #42627 üzenetére
Szia!
köszi a segítséget.
Egy bajom van hogy nincs a biosban se fsb se pci frekvencia menüpont.
Mit kellene tennem? -
Peterson_
addikt
válasz
Kean_Sorbo #42631 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat
Holnap beleásom magam a dologba. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Peterson_ #42630 üzenetére
75C még bőven belefér a terheléses tesztnél. Nyugodtan emelheted a frekvenciát. A Tcase értéke is 72.6C, akkor a maghőmérséklet vége kb. 90 foknál van.
Ha van kedved auto feszültségről átteszed fix-re, aztán megkeresed az adott frekvenciához tartozó legkisebb feszültséget. Így is nyerhetsz pár fokot. -
Peterson_
addikt
válasz
Kean_Sorbo #42629 üzenetére
Köszi!
Akkor pedig valami nem babás... -
Peterson_
addikt
válasz
Kean_Sorbo #42627 üzenetére
A 65 fok nektek a mag, vagy a CPU hőmérséklet?
Én a Martin97 által linkelt írás első lépcsős 2.9-ről~3.5 GHz-es értékével maximálisan megelégednék, viszont az i3-mam szerintem alapból is túl meleg.
Gép oldala levéve, házhűtő+ frissen beszerzett Arctic Cooling Freezer 13 pro-val 38-45 fok idle, everesttel terhelve 50-60 fok a proci alap órajelen, a magok ennél jó 10 fokkal melegebbek.
Külön furcsa, hogy sokat ingadozik a mért hőmérséklet.
Igaz, egy elég zárt helyen van a gép, és sajnos a levegőt is a öt centire lévő falra fújja.Arra is gondoltam, hogy a pasztázást csesztem el, de az gyári hűtőre is kb ennyit raktam.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
lekorszke #42625 üzenetére
Nagyon röviden.
BIOS-ban:
Megnézed milyen a memóriád alap működési frekvenciája (pl. 800MHz).
A processzor FSB-t emeled, a PCI frekvenciát hagyod alapon (100). Ezzel együtt a memória frekvenciája is változni fog. Ha nagyon megemeled akkor a RAM valószínűleg nem fogja bírni, így ezt a gyári értékhez legközelebbi sebességre vissza kell venni.A processzorod szorzóértéket nem tudom, de ha az pl. 10 akkor az FSB 10 MHz-el történő emelése +100MHz CPU frekvenciának felel meg. Én mást nem állítanék.
Igaz nekem E5700-es van, de az FSB és memóriabeállításon túl én semmihez nem nyúltam. Így 3-ról 3.5-re emeltem a gyári hűtéssel. Linx alatt 65 fok.
-
Peterson_
addikt
válasz
Martin97 #42621 üzenetére
Nos, átolvastam a cikket, de ez nekem nem kezdőknek készült leírásnak tűnik, inkább csak "hát, így húztam szénné egy processzort" beszámolónak.
Konkrétan a rövidítéseket is keresgetnem kellett, hogy mi micsoda, de a "BIOS-ban betöltöttem a memória XMP beállításait..." mondatnál valahogy megrekedtem, oké, a lapom is teljesen más mint a cikkben írt, illetve nekem van egy ilyen M.I.T- menüm.
Szóval pöppet magas, így kb egy óra alatt sok hasznosítható leírást sem sikerült találnom. -
lekorszke
tag
Sziasztok !
Hozzájutottam egy Pentium Dual Core E6500 2.93Ghz procis géphez,4gb rammal.
Húznék rajta egy keveset.
Sajnos még nem csináltam ilyet szóval eléggé kezdő vagyok
Csak keveset szeretnék rajta húzni,és úgy hogy a proci alap hűtése elég legyen neki,vagyis ne kelljen jobb hűtés.
Tudnátok nekem ebben segíteni? -
Joshua76
csendes tag
Kedves Tuning Guruk!
van egy régebbi gépem.
Kizárólag renderelésre lett véve annak idején. Sajnos az új programoknak már kevés.
1 kis animáció = 1 nap.
Ha duplájára növekedne a renderelés sebessége, az már elfogadható lenne.nem szeretnék több szászezerért újat venni, inkább próbálkoznék a tuningal.
azt olvastam, hogy ez a proci 3.5 - 4 -ig húzható.
Miket kellene cserélnem ehhez, és mire?
Vízhűtés szóba jöhet ha kell.Más ötletek is érdekelnek.
Köszi
-
Martin97
aktív tag
válasz
Peterson_ #42620 üzenetére
[link]
Itt egész jól leírja a lépéseket. A 80 fok rövid távon (szerintem) még belefér a 45 nm-be.
A feszeket teszteld ki, én 1,35v körül mondanám a maxot, ha a hűtő le tudja hűteni.
Bocs, hogy így linkelve, de délután 4-kor indul a madaram Olaszba (Szicília) és addig még be kéne cuccolnom. Majd ha van kérdés később válaszolok, de vannak mások is a PH!-n: procid topikja, esetleg bacsisnak írj, a retro topikban. -
-
Peterson_
addikt
Sziasztok!
Adott egy
GIGABYTE GA-H55M-S2H Lap + i3 530 proci(2.9GHz)+ AC freezer 13 pro, a Ram 1333-as(4GB)
Ezzel a felállással lehet a prociból kisajtolni egy kis plusz teljesítményt?
Illetve mi a normális ezeknél a típusoknál hőfokot tekintve amennyit még bírnak akár folyamatosan is?
Előre is köszi a válaszokat -
lemusz
addikt
Üdv! Két kérdésem lenne:
- Az normális, ha prime95-nél első két workertől le van maradva a 3. és 4.? Azaz 10-12 perccel később írja ki ugyan azt a tesztet, hogy kész.
- Kb mennyi ideig kell futtatni a progit ahhoz, hogy viszonylag biztosak legyünk benne nincs-e alulfeszelés okozta hibáról szó?
köszi.
-
korn
aktív tag
válasz
viraghattila #42613 üzenetére
Ebben a lapban nem fog menni a tuning.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Apollo_21 #42612 üzenetére
Neki is Athlon van így nem írtam oda. Utána néztem a neten, sokan írják hogy ezzel a procival nem megy az UCC. Most hogy így benne vagyok a témában megpróbáltam tovább vinni az OC-t. 240-as alap órajellel használom, így 15-ös szorzóval eddig jól ment 3,75V-on. Most próbáltam 15,5-re emelni a szorzót, 4V-on stabilnak tűnik negyed óra P95 után, mentem tovább. 4,25V, 16-os szorzó, fél óra után újraindult a gép. A hőmérséklet nem ment 50°C fölé mert jó hűtésem van és ez van neki beállítva, szerintetek megpróbálhatom 1,45V-on hátha bírja ?
Vagy ez már nem ajánlott?
Esetleg ha feljebb tekerném a ventit és 50 helyett 45°C körül tartanám, akkor stabilabb lenne a 4,25V is? -
viraghattila
újonc
válasz
Apollo_21 #42612 üzenetére
Sziasztok, szép estét kívánok!
Szeretném megkérdezni, hogy az e4500-as procimon fel lehet e húzni valamennyire az órajelet, anélkül hogy elszállna az egész. Nem mai proci, úgy tudom szorzózár mentes is.
Fogja szerintetek bírni, illetve a hűtés elég lesz-e, valamint hogyan kell ezt beállítani a biosban?/everest azt írja max 11 szorzó lehet benne)
CPU típusa: Intel Core 2 Duo E4500, 2200 MHz (11 x 200)
Alaplap neve: Intel Coconut Creek D945GCCR
a hűtőt nem tudom pontosan milyen fajta, valószínű gyári lehet
(kb kétezer valahány fordulat a vége)köszönöm szépen a segítséget:viraghattila
-
Apollo_21
addikt
válasz
AeSDé Team #42611 üzenetére
Már látom..azt nem írtad h Athlon..azt hitttem phenom x3
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Apollo_21 #42610 üzenetére
Nem oldható fel a 4. mag hiába támogatja az alaplap, már rengetegszer próbáltam. Szerintem hibás lehet, és nem csak szimplán le van tiltva.
Tényleg kevés alá, a kártya közel sem hozza azt a teljesítményt amit interneten tesztekben olvasni lehet róla, Win 8.1 van fent legfrissebb driverekkel. -
Apollo_21
addikt
válasz
GGenius #42608 üzenetére
Az a "R9 270" egy 7850 szint...teljesen jó az a proci hozzá..nemismerem az órajeleit, feltolod 4ghz-re.
Mondjuk felbontás függő...fullhd már necces..inkább alatta 1el..720p be elviheti elég szépen.AeSDé Team
Ott elég nagy a galiba ha a 7770hez kevés...mondjuk alap h 4magosítanám... -
AeSDé Team
őstag
válasz
GGenius #42608 üzenetére
Ha húzni akarod akkor addig húzd ameddig csak lehetséges, mert a mai játékokban már kicsit gyengék ezek a procik. Az aláírásomban lévő proci, (az csak X3-as) 3,6 Ghz-ig hagyta magát, de még így sem hajtja ki az általad említettnél jóval gyengébb HD7770-es kártyámat.
A kettő kártyára szerintem keress rá a google-ben és hasonlítsd őket össze, én AMD párti vagyok szóval persze hogy az R9 270-et venném, de erről dönts te. Találtam egy ilyet:
http://www.hwcompare.com/16566/geforce-gtx-660-vs-radeon-r9-270/ -
GGenius
tag
Sziasztok tuning mesterek!
Az lenne a kérésem tőletek hogy egy ilyen procit:AMD Athlon II X4 760K-t Hány GHz-ra kéne fel húznom hogy egy GTX 660-t vagy egy R9 270-et kihajtson.
Meg azt is meg szeretném kérdezni (tudom nem ez a topik de mondjátok el) hogy melyik a jobb a GTX 660 vagy a R9 270?(amin játszanékF4,GTA5,F1,FIFA15)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja