- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Volna egy költői kérdésem.
Egy Q8300 professzor 2,5GHz alap órajelen hajtok.
Mire érdemes felhúzni (érdemes?), ha 1920x1200 és csak játékban lenne érdekes a sebesség növekedés? R9 280 menne bele, majd idővel i5.
Úgy gondolom, hogy 3GHz re húzni elenyésző gyorsulást érne el a gyakorlatban. Vagyis felesleges
1 magot használó progik esetében 0,5GHz. Több mag használat esetén mag x 0,5GHz gyorsulás?thx
-
Apollo_21
addikt
Tegnap nemderült ki h az igp-vel kapcsolatos kérdésem ide vagy a prociba tartozik ugyh felteszem.
4690K IGP-vel kell gazdálkodjak a 280x-em kidöglött...
Az igp HD4600..1200on megy 1V-al ez az alap...a memók 1600asok
Ezt feltornáztam 1500ra 1.05V mellett 2133ra pedig a memókat..ez a végük..innen már nem gyorsul.
A kérdés maradhat ez fesz az igp résznek? melegedni alig melegszik...kéne vmi stabilitás teszt is, ami rendesen kiteszteli hogy elég vagy kell+ba..
3napja megy így..eddig 1hangbeakadós nemreagálós hiba volt, valszeg az igp miatt, sztem kevés a fesz, de nemtaláltam útmutatót biztonságos fesz értékkel hozzá. -
t.dave500
tag
válasz
aftercooler #43497 üzenetére
Igen igen! Ma másfél órát terheltem Aida64el (csak a CPU, Chache, Memory) - t terheltem 60 fok fölé nem ment a hőmérséklet. Nem kiabálok el de biztató! Ja annyi hogy a ramokat visszavettem 1055Mhzre mert 1100-on hibaztak.
-
PofaJenö
senior tag
válasz
magickonfig #43495 üzenetére
Hali
Itt kérdezd meg itt jobban meg mondják[link]
-
magickonfig
tag
Sziasztok!
Most egy ilyen házam lesz Aerocool DS-200 LIte és elméletileg a honlapon 170 cm-es procihűtő a limit. [link]
alaplap Gigabyte z97mx-gaming 5
Kérdésem mert nagyon megtetszett ez az Alpenföhn Himalaya II ami 170cm, belefér vagy nagyon necces a PC házba?
Van valakinek tapasztalata esetleg?
Köszi -
tepenzed
őstag
sziasztok, szerintetek ezt a procit: HexaCore AMD FX-6200, 3800 MHz (19 x 200) meg lehetne annyira húzni, hogy a legigényesebb játékok is gond nélkül menjenek egy megfelelő kártya mellett?
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Procikban lévő IGP tuning is ide tartozik?
Adhat ez a topic azoknak a tuningolásához is otthon-t? -
t.dave500
tag
válasz
aftercooler #43487 üzenetére
Sajnos el sem indul 1,55 V alatt. De most belőttem 3500 Mhz-re 8-as szorzóval, ramok 1100 Mhz-en, fél óra Aida64 stability teszt lefutott. Talán siker. 1,44V mellett.
-
aftercooler
aktív tag
válasz
magickonfig #43486 üzenetére
Nincsmit !
-
aftercooler
aktív tag
válasz
t.dave500 #43479 üzenetére
Próbáld ezeket:
Ai Overclock Tuner: Manual
CPU Ratio Setting: 09.0
FSB Frequency: 400
DRAM Frenquency: DDR2 1066
CPU Voltage: 1.36250 - 1.450000 között
FSB Termination Voltage: 1.52
DRAM Voltage: 2.2 - 2.4 között
NB Voltage: 1.45
SB Voltage: 1.150Ha nem akkor:
CPU Ratio Setting: 08.0
FSB Frequency: 450
A többi ugyan az.De lehet hogy a RAM már nem kezelei ezeket a sebességeket, RAM-ot húzni, tuningolni én nem szoktam.
-
magickonfig
tag
válasz
aftercooler #43483 üzenetére
Köszönöm!
Végre valaki aki szépen le is írta , miért ajánlja a megadott márkát jobban !!
A többi oldalon csak odaböffentettek nekem 2 terméket semmi magyarázat vagy link! -
windlord
őstag
válasz
aftercooler #43484 üzenetére
Ninja jó hűtő.
A kérdés, hogy mekkora tuningra vagy berendezkedve?!
Csak alapfesz., alulfesz és úgy a szorzó emelés, vagy fesz. emelés és komolyabb tuning.Ha komolyabb a tuning, akkor kérdezz rá a proci topicjában, hogy mivel hűtik.. mi a tapasztalat!
-
aftercooler
aktív tag
válasz
aftercooler #43483 üzenetére
(lejárt a szerkesztési időm
)
A Scythe Ninja 3 SCNJ-3000 nem ismerem, de most utánanéztem jókat írnak róla és ez is sok foglalatra jó.
Kompatibilitás:
Intel :
Socket T / 775
Socket LGA1155
Socket LGA1156
Socket LGA1366AMD :
Socket 754
Socket 939
Socket AM2
Socket AM2 +
Socket AM3
Socket 940 -
aftercooler
aktív tag
válasz
magickonfig #43480 üzenetére
Nekem egy Cooler Master Hyper 212 EVO van (Sokféle foglalatra tökéletes) - 2db 120 mm-es ventillátorral, egyik gyári venti (coolermaster) a Másik egy König.
Így az fx 6300-as cpu-mat 4,5 GHZ-re húzva + 1.40000 v-al, max 50-53 fokig engedi melegedni terhelés alatt (stress test) Terhelésmentesen 28-35 fok.De a
Cooler Master Hyper TX3 EVO olcsóbb és nem kell hozzá kiszedni az alaplapot, hogy az aljára szereld a rögzítő cuccot a Cooler Master Hyper 212 EVO-nál ki kell, hacsak nem olyan a gépházad, hogy hozzávérsz ahhoz a részhez, mert akkor nem kell kiszedni.Persze a tuninghoz kell egy nagyon jól szellőző gépház is, mert pillanatok alatt felugrik a hőmérséklet egy alap házban.
Én estleg a Zalman Z11 plus gépházat ajánlanám (Ez alapból tartalmaz 5 db ventillátort 3 db 120 mm-eset és 2 db 80 mm -es az ajtóban és porszűrővel ellátott mindenhol, de gyakran kb havonta azért ki kell tisztítani a szűrőket és a gépet is célszerű kifújatni.
Plusz helyek:
1x 140/120 mm (elöl, opcionális)
2x 140/120 mm (tető, opcionális)
1x 140/120 mm (alul, opcionális) -
korion
senior tag
válasz
egyik hűtő se jó!(bár attól függ mennyire szeretnél tuningolni)
Egy ilyennel már lehet mi kezdeni..
-
PofaJenö
senior tag
válasz
Hali
MX2 jobb. -
magickonfig
tag
Sziasztok egy gyors kérdés.
Életemben másodszor tuningolok cpu-t.
Most vásárolk egy i5 4690k Box procit hozzá egy Evo 212 v Deep Cool Gamma s40 hűtőt.
Kell ehhez külön cpu pasztát vennem?
Az Artic mx 4-et sokan ajánlják.
Köszi -
t.dave500
tag
válasz
aftercooler #43478 üzenetére
Szia!
Ezekkel a beállitásokkal a boot-ig sem jutottam el..
1,36250-ön a bios sem jön be, 1,4 V-on boot előtt újraindul.. 1,5 V alatt nem jutok be windowsba, 1,55 V alatt 100%-os terhelésnél azonnal kékhalál!
Ittvannak a képek, ezekkel meg sem nyikkan.
Kellene a többi is, mármint nb, cpu ppl, stb stb.. Néha már majdnem azt hiszem, hogy stabil, de nem!
A ramok meg gyári 2,3V-al CL5-ben mennek! -
aftercooler
aktív tag
válasz
t.dave500 #43462 üzenetére
Szia!
Ai overclock tuner - Manula-ra
Cpu ratio setting 9.0
FSB Frequency: 400
PCI Frequency: 100
DRAM Frequency: 1066
A CPU Voltage: 1.36250 -en kezd és emeld max 1.40000 -ig
Dram voltage: 2.10Chassis Q Fan control - Disabled
Chassis fan profile - Turbo
Load line calibration - Disabled
Cpu spread centrum : Disabled
PCI spread centrum : DisabledKb ennyit tudnék mondani róla.
A hőmérsékletekre mindig figyelj ! ( a zalman réz hűtőd, gondolom valami CNP, vagy Cnps-9000, nagyon jó kis hűtők). -
korion
senior tag
válasz
Apollo_21 #43459 üzenetére
PONTOSAN!!
én se szidom,mert kb 2-3 éve összehoztam 120-ezerből egy Fx6100 ; 4gb ;6870 ;fsp táp,(nem volt rossz)Intel 30K minimum drágább lett volna!(PERSZE LECSERÉLTÜK 1 ÉV UTÁN)
az Intel beton-stabil!
az AMD nem!használtan 45 ezer környékén kapsz K Intel procit!
max 13-14 ezerrel drágább,mintha Fx raknál össze! -
aftercooler
aktív tag
válasz
neil_mullen #43473 üzenetére
Szerintem nem.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
aftercooler #43472 üzenetére
igen ezeket csináltam... 225x11 nél már nem indult. még annyit kérdeznék hogy a ram freki csökkentése (erről már hallottam) vagy a pcie freki növelése (ennek amugy van értelme) befolyásolja az eredményt?
-
aftercooler
aktív tag
válasz
neil_mullen #43471 üzenetére
Igen, megkérdeztem nem lehet, csak anyi, hogy:
PCIe to Async
Overclock Mode - Manual
És a CPU Frequency -t 5-10 Hz-el emelgetni és próbálgatni, meddig bírja a fesszel. -
neil_mullen
aktív tag
válasz
aftercooler #43470 üzenetére
végignéztem, én sem láttam (sztem nem is lehet). hirtelen amire tudok gondolni/más mint nálam: ram frekit csökkenteni kéne (most 593mhz)? pcie frekit növelni kéne (most 100mhz)?
-
aftercooler
aktív tag
válasz
neil_mullen #43469 üzenetére
Egyszerüen nem találok semmit róla.
Itt egy video, de itt sem látom, hogy feszt emelne.
[link]De szerintem a spread spectrumot disabled-re kellene állítania de ő a videoban auto-n hagyta, mert ez az interferenciát csökkentené de a rendszer sokszor hibázik tőle, ezért kellene kikapcsolni.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
aftercooler #43468 üzenetére
köszönöm segítséged. vddq voltage van, de elvileg az a memóriáé vagy az agp slot-é... kerestem,de sehol sincs cpu fesz, csak monitorozza.
-
aftercooler
aktív tag
válasz
neil_mullen #43467 üzenetére
Az passz nem látom a biost és nem ismerem.
Elvileg a cpu beállításainál kell valahol manual-ra tenni és utána állítani a feszt.
Lehet hogy vddq voltage vagy valami ilyesmi.Most dolgozom, de ha hazaértem akkor jobban utánanézek.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
aftercooler #43466 üzenetére
ezek rendben vannak, de a feszt hol állítom? mert a linkelt helyen sem állították... most fesz emelés nélkül 220x11-ig jutottam.
-
aftercooler
aktív tag
válasz
neil_mullen #43463 üzenetére
Ja és a PCIe az Async
Az Overclock Mode manual -
aftercooler
aktív tag
válasz
neil_mullen #43463 üzenetére
Szia!
A lapnak itt vannak a beállítási lehetőségei:
[link]Próbáld ki ezt:
3.3ghz - 1.336v-on ( a voltot ne vidd túl 1.4-en max csak addig emeld és majd figyeld a cpu hőfokát)
Vagy
255x11= 2800MHz
1.39375v-on -
neil_mullen
aktív tag
-
t.dave500
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tuninggal kapcsolatban!
Van egy G0 steppinges Q6600-am, 2x2 Gb 1066 Mhz-es Kingston ramokkal, HD7850-el, 550-es Gigabyte táppal, Asus P5Q lappal..
Olvastam, hogy igen sokan eljutottak 3,6 -4 Ghz-ig, én elsősorban a 3,6 Ghz-et céloznám meg, hűtőm az Zalman féle full réz (a 12 centis ventis féle)
Mondták nekem, hogy a P45-nek lelke van, bánni kell vele. Na én nem tudok!
Ezért kérnék segítséget, hogy miket állítsak be, miket próbáljak?
Előre is köszönöm szépen! -
Adamrapkor
tag
válasz
Apollo_21 #43459 üzenetére
Ebben igazad van, ezt tudom én is.használtam én másnál 2.genes 3.genes intelt és kb böngészésnél semmi különbséget nem vettem észre, játékban mint egy szálas single core teljesítmény, észreveszel, illetve komolyabb i5,i7-nél van egy kis fps különbség úgy 10fps körülbelül.
Tavaly amikor vettem az fx-et, még akkor azt volt érdemesebb vásárolni, most az intelt érdemes.Ez az én személyes véleményem és nem az intel ellen szólt
-
Garsza
veterán
válasz
Adamrapkor #43457 üzenetére
Elő fordulhat, nem tudom mérésekkel alátámasztani. De viszont amiben biztos vagyok BF4 Multi stabilabban fut.
Viszont tuning ügyben valaki adhatna tanácsot. Jelenleg 1,15V 4,4GHz van belőve, sabil nem fagy nem indul újra se tesztekben se játékok alatt. Linxnél a Core temp 80°C megy fel full venti fordulatnál. Játékok alatt csak max 55°C és kb. 50% venti fordulatnál.
Érdekelne mi az a max fesz ami még bisztonságos a procinak hogy megtudjam hány MHz a vége neki egy Brocken hűti két ventivel és jó házszellőzéssel. -
Apollo_21
addikt
válasz
Adamrapkor #43458 üzenetére
Ez egy tök jó oldal arra h miért ne vegyünk intelt..mert 2 csík szerint kevés a különbség....
Ez jó azoknak is pl akik megrögzötten hiszik az AMD proci egyenértékét egy i5-el...
Majd ha kinő mindenki ebből a grafikon dologból és ismét a saját megítélésre/tapasztalatra támaszokodik, rájön. -
Adamrapkor
tag
válasz
Adamrapkor #43457 üzenetére
-
Garsza
veterán
válasz
aftercooler #43453 üzenetére
Az FX-8320 lecserélni csak Intelre érdemes azt is csak K ra szerintem. Viszont azok meg elég drágák.
Én most cseréltem le egy FX-8320 Egy I5-4690K ra. Csakhát a két proci közt van kb 36000HuF különbség.
Igaz sokkal pörgősebb az egész rendszer az Intellel. (vagy csak beképzelem magamnak.) -
Adamrapkor
tag
válasz
aftercooler #43453 üzenetére
Fx 8320. kb 10-20% különbség van a 9590 és a 8320 közt fps be semmi kb. akkor már 8370 ha nagyon procit akarsz váltani a 8320 egy 8350-nek felel meg.
-
satazz
csendes tag
Üdv!
Érdeklődnék, hogy G41 chipsetes lapból 350-es FSB-t lehet valahogy még növelni működőképesen?
Nekem ezen érték felett már nem hajlandó működni. Válaszokat előre is köszönöm. -
aftercooler
aktív tag
válasz
Adamrapkor #43452 üzenetére
Igen vsync-el 60 fps kéne hogy legyen, mert ezzel hozzáigazítom a képernyőm frissítés frekvencájához, ami 60 Hz csak sajna. Ha kikapcsolom, akkor nő az fps szám de úgy tullép a képernyő frissítési frekvenciáján és akkor jön a függőleges csíkozás a képernyőn hirtelen mozgásoknál, képkockaváltásoknál.Azért én mindig bekapcsolt vsync-el játszom, akkor inkább az élsimítást szoktam lejjebb venni vagy kikapcsolni ha túl kevés az fps. Próbáltam ráadni a tripla pufferelést is, de nem láttam sok változást.
Most néztem ezt a cpu-t: AMD X8 FX-9590, de nem tudom, hogy megvegyem-e, szerintem nem a cpu-m a hibás.Egyébként azért ezt néztem, mert AM3+ foglalatos az alaplapom és még azt is cserélni nincs kedvem, mert az is csak kb 5 hónapos.
Neked milyen is van? (cpu) fx 8350? -
Adamrapkor
tag
válasz
aftercooler #43451 üzenetére
vsync-el alapból le esik az fps-ed rendesen én azt mindig kikapcsolom van olyan játék aminél nem, van olyan aminél igen. Far cry az update miatt droppol, kell neki update és jó lesz.Heaven benchmark mint mérő jó
igen van olyan pont ami eőrsebb kártyát igényel lehet olyan beállításra raktad! 770-sem teljesítene alatta jobban!(Heaven benchmark) sőt rosszabbul még.Bár mondjuk nekem, 4x filtering-el nem esett be 20 fps alá.
-
aftercooler
aktív tag
válasz
Adamrapkor #43450 üzenetére
Végül is igen,pl a far cry 3 ultrán 40-20 fps között mozgott, pedig vsync-el stabil 60 fpst kéne hoznia 1-el sem kevesebbett. vsync nélkül pedig 60 - 100 felett.
Valami nem ok.
Még a benchmark-ban is van drop. (Heaven Benchmark)
Azzal rontja le az értéket, hogy több ponton beesik 20 fps alá.
Pedig erről a VGA-ról jókat olvastam fórumokon, vásárlói véleményekben.
Hogy minden játék full ultrán fut simán stb...., persze nekik nem tudom, hogy milyen processzoruk van, de az enyémmel így 4500 MHz-re húzva tökéletes összhangban kéne lenniük, nem kell ehhez i7.
Szóval valami nem ok. -
Adamrapkor
tag
válasz
aftercooler #43449 üzenetére
Aha. És csak droppolással van bajod?
-
aftercooler
aktív tag
válasz
Adamrapkor #43447 üzenetére
Ilyen:
-
válasz
aftercooler #43437 üzenetére
Végül 150-en hagytam. 155-ön is elindult a Windows, de random újraindult, és hiába adtam neki feszt, akkor már képet sem adott. Így 150-es FSB-n és alap feszen stabil, szerintem a lap lesz a szűk keresztmetszet. Mindegy is, a semminél több.
Köszi a segítséget!
-
Adamrapkor
tag
válasz
aftercooler #43442 üzenetére
R9 280x kártyád van?
-
aftercooler
aktív tag
válasz
aftercooler #43445 üzenetére
De az ASUS AI suite tuti, hogy bekavar, nekem is törölnöm kellett.
-
válasz
aftercooler #43437 üzenetére
Köszi a választ! A szorzó sajnos lockolva van, de az FSB-n húzok még, ameddig nem dob hibát, illetve nem lesz túl meleg.
-
Garsza
veterán
válasz
aftercooler #43441 üzenetére
Ez a leírás AMD -hez van.
-
aftercooler
aktív tag
válasz
Adamrapkor #43439 üzenetére
Sajnos szinte minden játéknál gondok vannak az fps dropppal.
-
aftercooler
aktív tag
-
Garsza
veterán
válasz
Garsza #43427 üzenetére
Helló amit ebben a hozzászólásban linkeltem tuningot. Stabilan futnak vele a játékok, meg a teszt programok.
De fent van az ausus ai Suite program és néha mikor abban váltok Performance és Automata üzemmód közt kékhalálozik a gép. Lehetséges hogy instabil a tuning? 4,4GHz 1,15V -
Adamrapkor
tag
válasz
aftercooler #43435 üzenetére
Lehet az 1-1 játék, optimalizáltságon belül.Szóval nincs normálisan optimalizálva.
-
aftercooler
aktív tag
válasz
csabyka666 #43436 üzenetére
Sima léghűttéssel.
-
aftercooler
aktív tag
válasz
csabyka666 #43428 üzenetére
Akkor kell a feszt is húzni, ha órajel emelés után hiba van tehát nem tölti be az oprendszert, újraindul de van mikor ilyenkor hibaüzenetet is ír.
Úgy nézem hogy ennek a cpu-nak a max órajele: 3330 MHz
Ekkor a bus frekvencia: 166 MHz
Szorzó: 20
És mindez: 1.600 V -on -
Erre valaki?
-
aftercooler
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem a kérdésem az R9 280/290 topicban is, de sajna nem kaptam választ. Hátha majd itt.
Biztonságos frissíteni a VGA bios -át? (gigabyte r9 280 windforce)
Mert valamelyik fórumon olvastam, hogy ami az én kártyámon van nem túl jó verzió és frissítenem kellene, hogy jobban működjön, mert vannak hibák, fps drop stb…
Nekem most ez van: BIOS verzió 015.045.000.010.000000
Van egy frissebb : 015.047.000.003Erre mondták, hogy talán jobb lenne.
Mivel milyen programmal, vagy hogy kell frissíteni ?
Van itt egy video, de egy kukkot sem értek belőle, de azért látom, hogy mit csinál a srác.
Jóez így?https://www.youtube.com/watch?v=sNkltw8Upqs
Köszi!
-
Garsza
veterán
Ezekből a höfokokból melyik a mérvadó a CPU szempontjából? BF4 alatt mértem őket.
Elnézést a sok kérdésért de nem volt még Intelem szeretnék tisztában lenni a dolgokkal.
-
Üdv mindenkinek!
Tuning terén eddig nem nagyon mozogtam, de most rákényszerültem, légyszi segítsetek nekem!
Adott egy 478-as ősrégi konfig, MSI 848P Neo-V alaplap, és egy 2,6GHz-es proci. Korábban egy HT-s 3,2GHz-es volt a lapban, de az meghalt, és most jobb híján ezzel az egymagossal kellene valami értékelhető teljesítményt kihoznom belőle - szóval maradt a "tuning".
A proci FSB-je 133MHz, ezt 150-ig húztam BIOS-ban, így 3GHz-en jár most, 60 fok fölé nem megy a hőfok, szerintem bírná még. Az AIDA tesztek eredményei is szépen emelkednek. A feszültség még alapon van, a BIOS automatikusan 1,525V-ra állítja, de ezt tudom módosítani, ha kellene.Kérdésem az lenne, hogy mikor kell a feszt is húzni, illetve százalékosan meddig szabad elmenni? A gép nem az enyém, szóval fontos lenne, hogy stabil maradjon a rendszer, mert a gazdája nem fog ilyenekkel szórakozni.
Köszi a segítséget előre is!
-
Garsza
veterán
Abban tudtok segíteni mennyi a max fesz amit biztonságosan adhatok a CPU -nak.
És menyi a max hőmérséklet ami még egészséges. Meg különböző programokban annyi fajta hőmérsékletet látok hogy azt sem tudom melyiket figyeljem. -
Garsza
veterán
Helló! Ez milyen eredmény jó vagy rossz esetleg átlagos? A Feszültséghez még nem nyúltam ennyit kap alapból. És a hűtés meg tud felfele menni mert csak két CPU venti és 3 házventi van bekötve van még 3 házventi de azokat jelenleg nem tudom hová bekötni. Es csak 1300 körül pörögtek most a maximum az 1800.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
windlord #43423 üzenetére
A memóriák rendre 1066 és 1150 mhz-esek (4 modul), így azokkal nem lehet gond.
Hosszas kísérletezés után találtam egy beállítást ami rövid tesztelésnél hibátlan; viszont most azon rugózok (egy másik setup, általános felhasználásra), hogy ha csak az FSB-t növelem (szorzó és Vcore és minden más is a Ram-ok órajelét és feszültségét kivéve default/auto), vmint az összes Intel tech bekapcsolva (Speedstepp, C1E, C-state, stb) és vmiért nincs feszültség szabályzásom.
CPU-Z szerint fix feszültségen jár a proci az összes szorzó mellett terheléstől függetlenül.
Ezt így most hogy? Miért nem veszi vissza idle módban? Melyik opció felelős a Vcore szabályozásért? -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni az Asus P5Q lapomhoz! Van két oldalnyi BIOS beállításom és a feléről sem tudom, hogy micsoda és miért felel egészen pontosan.
GTL referenciákról olvasgattam cikkeket, de nemigen értem a működését. Épp csak azt nem írja egyik cikk sem, hogy úgy egyébként mi a funkciója.
Keresgéltem, de csak a legkézenfekvőbb opciókról találtam infót, Asus specifikus megnevezésekről semmi használhatót.Pl. az is rejtély még nekem, hogy az ún. "VTT" feszültséget az Asus hogy hívja és melyik opció volna ez? FSB termination voltage?
A cél az volna, hogy stabilizálni tudjam a processzort a jelenlegi tuninggal, mert össze csak nagyon ritkán omlik a rendszer (eddig talán egyszer indult újra), de Intel Burn Test-ben hibás eredményeket ad (mondjuk az előző processzorom is instabil volt a szintetikus tesztek szerint, mégis így ment a gép napi használatban gond nélkül).
Ez a jelenlegi bios:
[link]
[link]Az órajel és a feszültség éppen a határokon mozog és a hőmérséklet is még megállapodik 70°C körül terhelés teszt alatt, szóval normál körülmények közt megfelelő.
Van egy rakás trükk még a bios-ban, amiket nem ismerek, szóval miken állítsak, hogy lehetőleg még többet ki tudjak facsarni a CPU-ból Vcore fesz emelés nélkül?Köszönöm!
-
Garsza
veterán
Helló! Tudna nekem valaki segíteni Asus Maximus VII Ranger és I5-4690K tuning ügyben mit hová állítsak?
-
h_gyorgy
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek! Szeretném kicsit feljebb tolni a számítógépem teljesítményét. Olvasgattam a témában, de inkább az lenne a biztos, ha valaki A-Z-ig leírná nekem pontosan, hogy mit kellene állítgatnom a BIOS-ban a legjobb teljesítmény elérése érdekében.
Az alábbi konfigról lenne szó.. nem egy nagyszám, de elmegy.
Alaplap: Asus P5B
Processzor: Intel Core 2 Duo E8500 (3166Mhz, 9,5X333)
Memória: 4X2GB Kingston 667Mhz (Ebből 6,94GB használható)
Videókártya: ATI Radeon 4350 HD
Merevlemez: 30GB SSD (ezen van a rendszer Windows 7 Ultimate 64bit)
-320GB IDE HDD
-80GB SATA2 HDDTáp: 550W.
Nem tudom mit lehetne kihozni belőle. Szépen kérném a segítségeteket! Előre is köszönöm!
Ja, és le frissítettem a BIOS-t.
-
cyber86
őstag
válasz
Adamrapkor #43407 üzenetére
i7 3770k fhd de érezhető kis fps növekedés amióta 4.5-ön megy.
-
muszty
tag
Ez így mennyire stabil, emberek? Még nem kaptam kék halált egyszer sem.
-
Victor91
tag
válasz
cyber86 #43403 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből, a BCLK Recovery arra való, hogy ha egy elrontott BCLK tuning alkalmával, ha a rendszered nem bootol ( nem POST-ol) automatikusan visszaállítja a BCLK-t az alap 100mhz-re. Szerintem felesleges piszkálni, amúgy sem érdemes BCLK-t tuningolni mert a PCIE-t is húzod vele, fölösleges instabilitáshoz, károsodáshoz vezethet. Elég csak a szorzót emelni a magasabb órajel érdekében.
-
cyber86
őstag
Már csak azt kéne tudnom, hogy az asus multicore enhancement micsoda és kell-e meg a bclk recovery is micsoda és kell-e.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3207
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest