- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztom94
csendes tag
üdv. azt szeretném kérdezni,hogy a videókártyát is lehet húzni?
és a procit hogyan kell? -
regener
veterán
Sziasztok,
Van egy Ph II x2 560-am magosítva x4 B60-ra.
Gondoltam megnézem hogy menne-e a tuning ezért szorzót felraktam 17,5-re, 200Mhz órajel és most 3,5Ghz-en vagyok. HT fixálva 2003,9Mhz, ramok 1600-ra fixálva.
Szóval az a fura nekem eddig, hogy a BIOS-ban 1,3875V van megadva neki, viszont CPU-Z, Speedfan és BIOS is 1,4V-nak írja.
Illetve ha lejjebb veszem 1,37xxV-ra akkoris hozzáad egy keveset és 1,39xxV-ot ír.
Mitől ír többet mint az állított?Illetve lehet hogy csak 200Mhz-et bír a proci? Mert ha 3,6Ghz-en már nemindul a win7. (töltés közbe újraindul)
-
JoolsNOS
veterán
válasz
OverKiller #36494 üzenetére
Szoftveres mérés általában nem pontos. Amúgy ahhoz az órajel emeléshez szerintem elég az alapfesz. Hagy manualon az alapfeszt és úgy teszteld.
-
OverKiller
tag
Sziasztok!
Tegnap megemeltem az X2-esem FSB-jét 200-ról 220-ra, aminek hatására 3Ghz-ről felmentem 3,3Ghz-re. Egyenlőre stabil a rendszer (játszottam vele), csak valamit nem értek. Az alapfesz 1,475V.. Feltettem BIOS-ba 1,485V-ra, de a CPU-Z meg 1,520-1,560 közötti értékeket generál.. A programmal van valami gubanc, vagy az alaplapom bírálta felül a döntésemet? Kicsit sokallom az 1,55V feszt.. [link]
-
3800+
őstag
Üdv!
Rövid kérdésem lenne, tudnátok mondani olyan progit ami képernyőn folyamatosan mutatja például a CPU hőmérsékletét? Az everest OSD paneljéhez hasonlóra gondolok. Régen tudtam párat, de teljesen kiment a fejemből a nevük.
Köszi előre is
-
törölt tag
Nem igazán tudom hol kérdezzem meg, szerintem itt van a legjobb helye. Mi az oka az alábbi randomszerű reboot-nak. Bootscreen üzenet:
Power supply surges detected during the previous power on.
ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!
Press F1 to Run SETUPKonfig (kimásolom a profilból, lényeg kiemelve):
Fractal Design Define Mini [3× Alpenföhn Wing Boost], Corsair AX650, Asus P8Z77-M Pro, Intel Core i5-3450 @ 3.70GHz|1.080V [Alpenföhn Matterhorn rev.B + MX4], Corsair Vengeance LP 8GB 1600MHz|1.5000V (9-9-9-24-CR2), MSI R5830 Twin Frozr II [AC Twin Turbo Pro + MX4], Samsung Series 830 64GB, Western Digital Caviar Green 2TB (WD20EARX), Logitech C525, Creative GigaWorks T20 Series II, Apple Wired Keyboard, Razer Krait + Armadillo + Goliathus Speed, Linksys E3000, Dell UltraSharp U2311H
Igaz, hogy az i5-3450 3.50GHz-es gyári órajellel bír, de használtam 3.90GHz-en is. Most 3.70Ghz-en használom (37x100). Az Intel Burn Test Stress Level 5120 MB-on végig fut, míg a Prime éjjelre in-place largr FFT s üzemben 8 órát fut hibátlanul (70 fokig). Nem hinném, hogy processzor instabilitásról lenne szó.
-
szepsy
senior tag
válasz
RetepNyaraB #36482 üzenetére
Csak felfele tudom, akkor mindeggy, hogy 800mhz v. 3.4 ghz.-en megy, a fesz ugyanaz, ugyanannyit fogyaszt?
-
Gyufaaa
veterán
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok
Remélem jó topic-ba írom kérdésem.
Adva van egy AMD X3 720 be proci, amit bios segítségével 4 magosra állítottam, majd az így kapott X4 20 proci szorzóját 16-ra módosítottam és most szépen 3.2Ghz-en ketyeg. A gondom csak az hogy gyári hűtőm van ami nagyon hangos mert 5000 körüli fordulaton pörög. Tudtok ajánlani olyan nem túl drága hűtőt ami halk és jó lenne a fenti procihoz?
Köszi -
válasz
RetepNyaraB #36482 üzenetére
Vannak lapok és BIOS-ok, ahol csak emelni tudod a VCore-t (+0,01V, +0,02V, stb.).
-
Najz
tag
válasz
szepsy #36479 üzenetére
igen!
látom amd-d van ott van egy olyan opcio ,hogy Cool'n'Quiet ha ez be van kapcsolva akkor magától is vissza veszi az órajelet és a feszt ha nincs rá szüksége
talán pont 800mhz és 1.025 v
de ha egyáltalán nem kell a "magas" órajel akkor vedd vissza magadtol és nyugodtan leveheted a feszt neki -
szepsy
senior tag
Hali.
Egy off kérdés
Ha az óralejet vissza veszem 3.4 Ghz-ről 800Mhz-re, a feszhez nem nyúlok, akkor kevesebb energiát eszik a proci?:S
-
Najz
tag
Sziasztok lenne egy olyan kérdésem ,hogy az adatlapomon lévő rendszerbe beálítottam ezt:
NB frequency-t felraktam 2600mhz-re
cpu nb voltage-nek adtam 1.2v
HT bus speed-et 2400mhz-re?
ezt lehet így használni ? -
Bazsi15
csendes tag
Sziasztok, van egy asrock k8n68pv-Glan alaplapom, amd athlon 2800+ proci, ddr 1280 MB ram, ati radeon HD 5670 (1024) GB videókártya,
proci hűtő: CoolerMaster Vortex Plus 752
Tápegység: FSP 400W
hogyan tudom húzni a processzort? A processzor szorzója a biosban 9*-es (max)
processzor 1.8 ghz -
Gamer21
tag
Lenne még egy kérdés, amikor emelem az FSB , akkor a CPU feszültségét hogy jobb emelni mert most AUTO-matikusara van állítva , vagy manuállísan jobban megérné mert most V1.28 megyeget és ahogy ittis olvasgattam mindenki olyan 1.30 vagy 1.40 feszültséget add neki,
És a ram feszültséget azt kell állítanom , mert az is AUTO van állítva, bocsi előre is ha valakit zavar az értetlenkedésem de , hát valahól elkell kezdeni.
Ha valaki eltudna magyarázni hogy mit érdemes emelni azt meg köszöném.
-
kogyo66
csendes tag
Sziasztok megint én vagyok
a Q6600-al
Na most az lenne a problémám.. hogy különböző hörmérsékleteket kapok különböző programokban a proci-ra
Aida64 szerint 30 fok körül van IDLE-ben egy kb 20-25 fokos szobában... nekem ez tűnik valószínűnek és az Aida 90 fok-ra állítja a Tjmax-ot
Realtemp szerint a Tjmax 100fok igy IDLE-ben 40 fok körül ugrál... terhelés alatt 75-öt is elérte.
Vcore: 1,36
Q6600 3,2ghz (8x400)Azt szeretném tudni hogy most melyik lenne az igazi és hogy mérjem hogy nem-e túl meleg a proci?
-
válasz
Gamer21 #36469 üzenetére
Pusztán az órajel emelésétől nem halnak meg a RAM-ok, legfeljebb, ha tartósan, extrém feszeket adsz nekik. A 3.3GHz-re történő emelésben nem tudom mekkora arányban emelted az FSB-t, de ez nem akkora mértékű tuning, hogy egy esetlegesen AUTO-n hagyom VDimm kinyírja a modulokat. Szal ott más lehetett a gond.
-
Gamer21
tag
Sziasztok, van egy Intel Core 2 Duo E8400 asom és hozzá egy ASRock P43Twins1600 as alaplap, és ha a procin húzok akkor a memóriák órajele is nőni fog , lehet hogy hülyeséget kérdezek ezt nézzétek el nekem mert nem nagyon vagyok otthon OC téren , ezért fordulnék hozzátok, mert tavaj húztam a procin 3GHz ről - 3.3 GHz-re és rá egy 3 hónapal meg meghaltak a ramok bár azok 800MHz esek voltak / a mostani meg 1333 MHz ja és vettem rá RAM hűtőtis
, hogy lehet akkor ez volt a baj hogy a ramok nem birták az emelést,
vagy nem tudom , ja és a procin a gyári hűtő van még. a válaszokat előre is köszönöm. -
Repsol600
addikt
válasz
RetepNyaraB #36467 üzenetére
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Repsol600 #36466 üzenetére
Google..?
De én megtettem Neked:A PCH a memóriavezérlő alapfeszültsége (Platform Controller Hub)
két feszültségre oszlik
1 a PCH (VccVcore) ez maga a chip alapfeszültsége
2 PCH PLL (VccVRM) ez pedig a memória szorzó belső feszültségeA VCCSA az IMC (Integrated Memory Controller) valami extra feszültsége, amely általános vélekedés szerint nem szorul piszkálásra, csak ha az összes foglalat teli van és extrém tuningolt sebességen kéne üzemeljen (DDR3 2000 felett). 1,2V felett csak nagy odafigyeléssel tekergetendő.
most így ennyi.
-
Repsol600
addikt
Üdv!
Ezekkel mit tudok állítani a biosban?PCH VOLTAGE
VCCSA VOLTAGEi5 3570K proci, Asrock Z77 PRO 3 lap.
-
freelanced
addikt
Üdvözlet! Van egy Gigabyte Z68AP-D3+Intel Core i5 2500. Ezeken lehet húzni valamennyit? Ha igen hogy? Köszönet!
-
szilva01
őstag
nekem 45 nm-es procinál már az 1,5 volt is sötétvörös a biosban
szerk: kicsit régi posztra reagáltam válasz gomb használata nélkül
-
törölt tag
Van egy 2x4GB-os Corsair Vengeance LP 1600 MHz CL9 memóriám. Szeretném 1600MHz-en hagyni, viszont szeretném minél alacsonyabb feszültséggel üzemeltetni, majd a lehető legkisebb időzítést kimérni. Hogyan csináljam?
Hozzá nem értőként arra gondoltam, hogy megnézem 1600 MHz-en hány V-ig stabil. Aztán ezen a feszültségen elkezdem csökkenteni az időzítést. Jól sejtem, hogy ez nincs hatással az időzítésre és ebben a sorrendben nekieshetek a feladatnak?
---------------------------------------
Másik:
Ivy procim van. Ezt is szeretném UV-zni. Úgy tudom a CPU és a DDR voltage között maximum 0.5V különbség lehet. Magyarul, ha a procim leviszem 0.980V-ra, akkor a memóriákat is le kell vinnem 1.480V-ra?Másik: mi lett volna, ha tuning RAM-t vettem volna, ami 1.65V-on megy gyárilag? A proci meg gyárilag 1.040V-on? Fel kellett volna emelnem a proci feszültségét 1.15V-ra?
-
somasz
addikt
Üdv!
Kérdezném, mi az a frekvencia, amit a következő procik 100%-os terhelésen elviselnek huzamosabb ideig, renderelés közben, valamely kiemelkedően jó ár/teljesítménnyel rendelkező lapban? (Valamely drabálisabb léghűtőt, vagy kompakt vízhűtést és jó házszellőzést feltételezve)
i7-2600k
i7-2700k
i7-3770k
i7-3930k
i7-3960xUtóbbi kettőnél az ár/teljesítmény kicsit vicces
, mindenesetre próbáljatok válaszolni, esetleg ajánlani az első 3-hoz minél olcsóbb, megbízható, stabil tuningot elviselő lapot.
-
válasz
energy4ever #36458 üzenetére
Notikat nem igazán szokás húzni. Rendszerint se a BIOS-uk, se a hűtésük nem alkalmas ilyesmire.
-
energy4ever
addikt
Adott eegy Clevo m400a laptop 2.16GHz-s processzorral, hűtésmóddal.
A processzorának az órajelét fel lehet húzni? Ha igen akkor hogyan kell, és meddig lehet? -
malibu
tag
válasz
malibu #36435 üzenetére
Sziasztok!
leírtam a hibát pár napja a 36435-ös hozzászólásban. azóta cseréltem elemet az alaplapban és biosban próbáltam mindent visszaállítani alapértelmezettre, de amúgy előtte sem húztam fel semmit. most olvastam, hogy cmos reset segíthet ilyen problémán. azzal többet érek el mint az elem kivétellel? érdemes megpróbálni? csak gondoltam megkérdezem, mielőtt nekiállok jumperelgetni az alaplapot, amit egyelőre fogalmam sincs hol kellgigabyte am2 ga m57sli-s4-em van, ha ebben is valaki tudna segíteni esetleg.
de ha ez sem oldja meg, akkor mi okozhat még ilyen hibát? olvastam fórumokon, hogy táp csere sem segített, és bios frissítés után is megmaradt embereknél ez.. lehet, hogy alaplap csere marad a megoldás? -
Skyhunter
őstag
Csatlakozom az előttem szólóhoz....tuningban még teljesen kezdő vok.
Asus P8Z77-V + i5-3570k van jelenleg. Pár mondatban valaki leírná, hogy a BIOS-ban mikhez kell hozzányúlni? (Nem konkrét számokra vagyok kíváncsi, azzal tisztában vagyok, hogy a különböző órajelek-feszültségek stabilitását nekem kell majd letesztelni).
Mik azok az opciók amit pl auto-ról manual-ra kell tenni....etc.
Megköszönöm a segítségeket.
-
Joco175
tag
Sziasztok !!
Segítséget szeretnék kérni ! Szeretném húzni a procimat de sajna nem tudom mit és,hogy kell csinálni ! Egy Phenom II x4 955 BE-ről lenne szó és egy Asrock 990Fx extreme 3 lap.
Mit és hol kellene állítanom és figyelnem ,ha lenne valaki aki segítene a dologban azt nagyon megköszönném !!! A segítséget előre is köszönöm !!!Üdv:.Joco175
-
bluyoo
nagyúr
válasz
banderasz77 #36452 üzenetére
Én a i5-2310 mellett döntöttem akkor a legolcsóbb I5-volt számomra tökéletes mindenre elég....hardveraprón van egy jó pár barátságos áron akár OEM is.De a Milyen processzort vegyek? megmondják megéri e vagy nem a sandy brige i5-3450 azt a +5K-t.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
banderasz77 #36450 üzenetére
Nem az csak az I5,I7 -nél van.
-
banderasz77
addikt
Hi!
G620-as procit fel lehet húzni Z77-es lapban ezzel a 4+1 tuninggal (nonK-OC)?
Üdv.
-
BeeNiTTo
tag
Amd Turion 64 Mobile Tk-55 procit lehet tuningolni??
-
norbi2010
őstag
Ez mennyire jó/rossz?Kb. 6-7 percig futtattam Prime95-öt In Place Large FFTs-el,2,9Ghz-re húzva a procit.
-
norbi2010
őstag
Helló
Nem találtam jobb topikot ezért itt kérdezem meg
Itt mi melyik része a gépnek?
(temp1,temp2,temp3,core) -
dobobazsy
őstag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e oldani egy p7p55d lapnál és i5 760 procinál, hogy 3,6 ghz-re húzva lecsökkenjen IDLE a fesz és az órajel is?
jelenleg úgy állok, hogy idle és load is 3621 MHz a magok órajele, a fesz pedig load 1.240 V-ra droppol cpu-z szerint, pihenéskor meg 1.232. szóval különösebben nem feszelődik alá.
meg lehet oldani ezt? van valami offset voltage beállítási lehetőség a biosban, de nekem ez magas volt..
előre is köszönöm!
(ja és remélem érthetően fogalmaztam meg a kérdésemet)
-
malibu
tag
-
malibu
tag
válasz
Alister71 #36436 üzenetére
Nem cseréltem ki az elemet, de most kivettem pár percre. Az órát soha nem felejtette el, úgyhogy gondolom nem elem probléma lehet. De most mióta kivettem és visszaraktam dvd-t ismeri csak fel....Merevlemezt nem. Úgyhogy romlott a helyzet. Órát beállítottam már a biosban.
Mit csináljak most? cd/dvd boot-ot erőltet. A windows lemezem pedig fogalmam sincs hol lehet
Igen áram alatt van mindig a gép. Csak ki szoktam kapcsolni és ennyi. -
malibu
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a géppel.
Nem tuningoltam semmit, de itt a fórumban találtam hasonló hibát és hátha tudtok segíteni...
Már egy ideje egyre nehezebben indul el. Most már 10 percig kell resetelgetni mire elkapja és beindul. A ventilátorok és minden más megy az első indításnál, de nem töltődik be semmi csak világít a gép.
Amikor végre elindul akkor a képen látható hiba jelenik meg, aztán újraindul és minden tökéletesen működik akár napokig, ha nincs kikapcsolva a gép. Gondolkoztam, hogy esetleg táp lehet de egyik ismerősöm azt mondta, hogy az elemet kellene csak az alaplapban kicserélni. Mi lehet a baj?
Köszi! -
Alister71
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #36430 üzenetére
Bőven jó rajta a hűtő. Amennyit ráköltenél egy extreme hűtőre, annak az árából már vehettél volna egy jóval erősebb vga-t (6790 + hűtő), amit nem kellene tuningolni.
-
Alister71
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #36423 üzenetére
A Zalman hűtőket csendes üzemre és tuningra tervezik.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
P-SZ-S #36425 üzenetére
Nem tudom csak mert nekem 2 hete volt ugyanez. A memória foglalta is rendben van? Vagy ha ki húzód akkor nem lehet, hogy a folyamatos feszültség változás tett be neki kicsit? Vagy láttam olyat is, hogy az volt a probléma hogy a monitor és a gép egy hálózatból ment és azért csinált ilyet próbáld meg külön konektorbol indítani.
-
P-SZ-S
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #36424 üzenetére
Nem szállt el. Csak akkor csinálja hogyha ki is húzom a hálózatból (220) és mikor másnap visszadugom akkor jelentkezik a hiba. Ha nem húzom ki és akkor indítom akkor nincs gond. A ramokkal lesz a probléma: van 1db 2gb 1066 és 2db 1gb 800-as ramom. Az alaplap viszont alapból 667-re teszi őket amit nem értek. Most húztam az fsb-n és ezért emelkedett a ramok órajele is és megjelent a probléma (legutóbb akkor is ilyen volt mikor 800-ra tettem a ramokat, fsb OC nélkül).
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
P-SZ-S #36422 üzenetére
Hello P-SZ-S!
Nézd meg hogy nincs-e az alaplap alatt valami oda nem illő mert lehetséges hogy zárlat. Majd ha nincs de megis ezt csinálja akkor procit nézd meg hogy rendben van-e. Ha meg mindig és tényleg minden normálisan van bedugva nézesd át egy szakértővel mert lehet elszállt az alaplapod.
-
PumpkinSeed
addikt
Üdv nekem olyan kérdésem lenne hogy a zalman hűtők alkalmasak tuningra vagy ajánlatos mást beszerezni?
F
-
P-SZ-S
aktív tag
Üdv!
Nem tudjátok mért lehet az hogy a gépem újraindul bekapcsolás után 2 másodperccel? Felpörögnek a ventik majd leáll és ezután újraindulva működik.
-
wbalu8
csendes tag
egy i3-540 t szerintetek mekkora fesz.en lehet használni hosszútávon?
-
válasz
=[LW]=Ston3 #36415 üzenetére
SetFSB-vel megpróbálhatod megráncigálni kicsit, mivel ismeri a lapod chipsetjét.
-
=[LW]=Ston3
csendes tag
Sziasztok!
Megint lenne egy buta kérdésem... Van egy másik alaplapom MSI PM8M-V H (MS-7104 v2) na és ezt BIOS-ban ezt sem tudom húzni. Valaki valamilyen programot tudna ajánlani? Pl.: Foxconnál a fox one.
Tudom utána olvastam erről a régi alaplapnak de nem sok mindent találtam hozzá. -
wutuka
aktív tag
Üdv!
Nem igazán ide vágó kérdés,de teljesen kétségbe vagyok esve.Negatív tuning!
I5 3450 procim csak 16*100 azaz 1600 MHz-n megy! Akármit állítok a BIOS-ban,nem mozdul.Tesztekre,3D MARK,stb,ugyanott 1600-on mászkál...
Ma telepítettem win7-et,ez belejátszhat? Eddig nem volt semmi baj a procival!
Valakinek ötlete? -
=[LW]=Ston3
csendes tag
-
Alister71
nagyúr
válasz
=[LW]=Ston3 #36407 üzenetére
Alaplap cserével.
-
=[LW]=Ston3
csendes tag
Sziasztok!
Van egy foxconn g7md típusú alaplapom és nem tudom húzni BIOS-ban. Akármit akármire állítok. Egyszerűen nem engedélyezi. Ezt a problémát hogy lehetne megoldani? -
goo92
csendes tag
Sziasztok!
Van egy phenom II x4 b55 be-m egy tx3 hütéssel!
A proceszor rb c3-as azaz elméletileg huzhato fajta.
Aki ért hozzá az kérem pm-ben segitsen hogyan huzzam,mivel és hogy érné meg leginkább.
Egyébként a ramom kingmax 1333mhz ddr3 lapom gigabyte 790xt ud4p. -
Ayg0
senior tag
üdv
HT clock (vagy régi nevén FSB) maximális órajele fix, fesszel nem növelhető?
-
TESCO-Zsömle
titán
Szó sincs extrém hűtésről, csupán vízről. Bár a fagypont körüli hőmérséklet önmagában nem zárja ki a 24/7 üzemet.
Tisztában vagyok vele, hogy a processzor az enyém, és azt csinálok vele, amit akarok, itt most nem is jogi szempontból vitatjuk a dolgot. De szerintem ezzel te is tisztában vagy.
Tehát a vége 1.55V. Észben tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Athlon 3000G processzor AM4 socket
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD 1TB HDD RX 6600 8GB Zalman S2 TG EVGA 600W
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest