Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilva01
őstag
válasz
rostiron
üzenetére
Attól függ hogy mennyi +feszt kap/kapna tuning alatt és így hány fokos lenne gyári bordával. Ha nem tuningolod/nem kap feszt a chip akkor szerintem felesleges kiadás.
Én személy szerint soha nem vennék ilyen hűtést nem procira mivel akkor már (szeintem) az extrém tuning határait feszegetném ahol hosszútávra nem lehet tervezni mert a feszültség kicsinálja az alkatrészeket...
Sigurd: A memóriához csak akkor kell nyúlni hogyha elérted a maximum szorzót és az FSB-t kezded el emelgetni. (vagy hogy hívják, amd procikban nem vagyok annyira otthon...) Ekkor megnő a ram órajele is, ekkor kell csak foglalkozni a ram fesszel és időzítésekkel.
-
szilva01
őstag
nekem 45 nm-es procinál már az 1,5 volt is sötétvörös a biosban

szerk: kicsit régi posztra reagáltam válasz gomb használata nélkül

-
szilva01
őstag
válasz
zolo0525
üzenetére
De ő lapot akar cserélni
Egyébként nekem is e7200-am van asztali gépben, VID-en 3,1 ghz-en stabilan fut, és ez még nem is a legjobb darab a szériából(itt megnézheted másoknak mit sikerült ihozni belőle csak keresd meg az e7xxx táblázatot.) -
szilva01
őstag
Sziasztok!
Régebben tuningolgattam egy Intel E7300 procit. Elég jól ment. Azóta notira váltottam (bár az asztali gép kihasználatlanu áll egy asztalon...., amin elkezdtem ismerkedni a linuxxal. Mára csak ezt az operációs rendszert használom és a következő gondolat fogalmazódott meg bennem: Lehet, hogy a processzor stabilabb tuningolva ha a linux fut? ... Így utólag nem tudom miért lenne így, a lényeg az, hogy nem ismerek semmilyen terhelőp- ellenőrző programot (coretemp, cpu-z stb... )((((wine-al még nem próbáltam 1iket sem.)))) -
szilva01
őstag
Az 1. hozzászólást elolvastad?
-
szilva01
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Ezt programmal nem lehet. Egy olyan cucc kell, amit a konnektor és számítógéped közé raksz! Többet én se tudok róla!
-
szilva01
őstag
válasz
Jakab66[hun]
üzenetére
Pntosan! Az oemnél csak egy műanyag tokot meg a procit kapod!
-
szilva01
őstag
válasz
Jhonny Blaze
üzenetére
Szia!
Először is ez tuningolós topic, másodszor pedig asztali proceszorokkal foglalkozó topic! De hogy ne érezd úgy hogy bunkó (mer nem is
) vagyok és elküldelek melegebb éghajlatra, itt van két link:
1. Azonnali notebookos kérdések órája
2. Milyen notebookot vegyek? Sok sikert!
-
szilva01
őstag
válasz
leftyke
üzenetére
Én a prime95-öt ajánlom tesztelni, hőmérsékletet nézni pedig a RealTemp nevű programot! Ajánlom továbbá a cpu-z nevű programot, mellyel ellenőrizheted a procid fezsültségét, órajelét és még sok dolgot! Még jó program az everest, de azt nem írhatom hogy töltsd le, mert nem ingyenes!
-
szilva01
őstag
válasz
Honda Power
üzenetére
Jó-jó bocsánat! 1. lépésben (ha még nem tetted volna meg) olvasd el az 1.hsz-t, és ha utána se érted elmagyarázom! Ja és bénán fogalmaztam, azt a hozzászólásomat felejts el!
-
szilva01
őstag
válasz
Honda Power
üzenetére
Tulajdobképpen az inteltuning az annyi hogy: FSB×Szorzó=órajel nem kell mást csinálni csak feszültséget emelni!
leftyke: gyári hűtővel addig mehet a tunung amíg 100% terhelés alatt sem megy 70 celsius fok fölé a procid hőmérséklete! Az a fontos hogy 1. stabil legyen a rendszer 2. ne legy 70 fok fölött a procid! Amíg ez a két feltétel megvan, addig mehet a tuning!
U.I.:Szerintem nem kell halálpontosan venni a 70 fokot. ha 71-73 fokig még meht de tovább már tényleg nemnagyon! Ez azért van, mert semmi nem terheli úgy a procikat mint a tesztprogramok!
-
szilva01
őstag
válasz
Renato1993
üzenetére
a 667Mhz-eseket vedd i és úgy tuningolj

-
szilva01
őstag
válasz
LordAxwell
üzenetére
lipi67 #5729:Szerintem bios vagy kevés fesz a valaminek.
Igen ez a logikus válasz
-
szilva01
őstag
válasz
LordAxwell
üzenetére
Nekem akkor szokott így indulni csak, amikor beállítom a BIOS-ba a cuccokat, és be se boot-ol a gép csak fekete képernyő, majd áramtalanítás, és bekapcsolom.Ekkor van az, hogy felpörögnek a ventik, majd minden megint leáll és 8-10mp múlva rlindul a gép. Őszintén lövésem sincs mér van

Zolás #5725: nem lehet feszt adni északi hídnak+RAM-nak? nekem ha csak FSB-t emelek egy idő után adnom kell
-
szilva01
őstag
jaja

semmi baj senki se úgy születik hogy meghackeli az inkubátort...

ja 1-es prioritáson netezni zenét hallgatni lehet de játszani már nem
9-es prioritáson örülök, ha le tudom állítáni a tesztet úgy leterheli a proct, úgyhogy azt sztem ne használd mer fölösleges! 1-es prioritáson is kimutatja a hibát
-
-
szilva01
őstag
-
szilva01
őstag
válasz
LordAxwell
üzenetére
mindig úgy indul?
-
szilva01
őstag
válasz
constantyne
üzenetére
ha 3.2 Ghz-hez nem kell feszemelés, akkor _szerintem_ a 3.4Ghz simán megvan gyári hűtővel!
-
szilva01
őstag
válasz
constantyne
üzenetére
Először is 1. hsz ha még nem olvastad el!
Másodszor teszteld le hogy stabil-e és ha nem akkor kell csak fesz!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
) vagyok és elküldelek melegebb éghajlatra, itt van két link: