Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Én és a számítógép
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Javeller
csendes tag
Üdvi Mindenkinek!
Hozzáértők segítségét kérném,hogy az Intel Core2Duo e4300-as procimból többet hozzunk ki.Jelenleg 2x1,8Ghz-en mozog. Nem akarom fagyálló,szárazjég és egyéb segítségét kérni hanem csak egyszerűen feljebb emelni az órajelét kb 3.0Ghz körülire!
Jelenleg 2x2gb Corsair 800mhz-es ram állna a proci mellett.
+ egy 8800gtsProblémák:
- Elős: nem csináltam ilyet sose.
- Második: kéne egy alaplap ami jó is lenne hozzá mert jelenleg nem rendelkezem alaplappal.Tudtok s775ös olcsó és "tuningbíró" lapot?
- Harmadik: milyen táp kéne ehhez a konfighoz?Írhattok privibe is és kommentbe is.(Privibe jöhetnének a szájbarágósabb magyarázás.)
Köszi hogy elolvastad,és a segítségeket is előre köszi! -
hajho1112
tag
Sziasztok Asus P5G41MT-LX Es Lapba Egy Intel Core 2 Duo E7500 Meddig Birná Tuningal a 1333 ddr3 os ram mellet ? hanyas szórzóval mennyi fsb vel ?
Elég egyszer megkérdezni, nem kell percenkét, minden topicban.
[ Módosította: CoolMan ]
-
Shade87
csendes tag
Sziasztok!
Q6600 processzor húzásában kérnék segítséget!
config:
Q6600 Kentsfield
Hyper tx2 hütő
Asus P5KPL-AM SE lap
Kingstone ddr2 800 2x2 Gb memoria
Gigabyte Superb 460W tápKérdésem az lenne meddig tudnám húzni a procit fesz emelés nélkül?
Egy kis probát már tettem:
FSB 333*9 állítottam, memóriát visszaosztottam 667-reMegy is szépen 3Ghz-en viszont terhelésnél kékhalál fogad memory dumpingra hivatkozva.
Itt vagyok kicsit elakadva, gondolom a memoriánál van valami hiba ebben kérnék segítséget h mit állítsak be.
Előre is köszönöm a segítséget! -
Lupi00
tag
válasz
energy4ever #37990 üzenetére
Nem jól számoltál . 15 % körül van inkább . Minden esetre szép eredmény ha stabil . Gratulálok !
-
energy4ever
addikt
válasz
RetepNyaraB #37989 üzenetére
Kicsusztam a szerkesztesi idobol.
Itt a dupla:
-
energy4ever
addikt
válasz
RetepNyaraB #37989 üzenetére
2600rol 4800ra majdnem dupla...
Ha jol szamolom 8,35% hianyzik csak a duplazashoz.Es 34C fokhoz szerintem elengedheto a nitrogen...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
energy4ever #37988 üzenetére
Nem, nem. A frekvencia nem adódik össze. A magok száma a döntő. Több mag-több munkafolyamat egyidejűleg. Persze minél magasabb orajelen
A dupla órajel meg szerintem nitrogén hutessel se érhető el, vagy legfeljebb azzal... -
energy4ever
addikt
válasz
RetepNyaraB #37987 üzenetére
Koszi, addig huztam ameddig a linkben is van.
A CPU frekvencia magonkent van? Tehat, akkor ha en 4800ra allitottam, osszesen 19200mhz-s az egesz CPU? Alltalaban mennyire lehet huzni? Van amikor dubla akkora lesz az Mhz, mint ami alap beallitasnal van?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
energy4ever #37986 üzenetére
Ameddig bírod. Nem valószínű, hogy érezhető élettartam csökkenést tapasztalnál, amennyiben nem húzod a gyári maximum fölé a feszültséget, ill. nem sütöd meg a chipet (tartós 70 fok fölötti futás). Persze azért hamarabb kipurcan, 15 év helyett megy 12-t
Amit linkeltél teljesen jó eredmény boldog tulajjal és nem hiszem, hogy kára lett volna belőle. Persze a Prime95 nem is fűti a cpu-t különösebben... -
energy4ever
addikt
Kerdesem a kovetkezo, meddig huzhatom a procit, ugy hogy kb 1-2evet menjen meg azert?
itt azert rendesen megrangattak a procit... Ennyire azert nem szeretnem huzni.
-
1333 mhzes kingmax ramjaim vannank, nagyon nem birjak a strapat. Rendszeresen szivtam veluk barmekkora feszt kaptak, a memoria beallitasoknal a turbot standardra kellett valtanom, igy 10-10-10-24 a timing.
Az az erdekes hogy igy viszont jobb ertekeket kapok tesztekben es jatekban is mint amikor 9-9-9-24 volt.Most egy idore kiszorakoztam magam, multkor csak kicsit varialtam valamit es az lett a vege hogy hajnali 1kor meg IBT-t futattam
Rostirom (bocs ha elirtam)
Mehet bele a cpu, nem kell a gepet ujrahuzni.
Ic7 jo kis lap, nekem is olyan volt sokaig.
Biost talasz az abit honlapjan, a frissites menete egyszeru mert van hozza windowsos bios cserelo alkalmazas.
Gondolom az angol nem gond. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Holnap egy abit ic7-es lapba kell procit cserélnem, egy celeront cserélek le egy 3Ghz P4 prescott-ra.
A kérdésem, ha szükséges, BIOS-t találok még valahol illetve mi a bios frissítés pontos menete ? A lap topikja halott.
Windows-ot célszerű újrarakni, vagy nem muszáj ? -
KYZRR
őstag
válasz
BigDarkJoy #37978 üzenetére
Elég.
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék tanécsot kérni hogy 1 Cooler Master 600W Elite Power Black RS600-ACABM-M2 tápegység alkalmas e tuningra?
AsusM4N75TD lap,benne Phenom II X2 555Be proci X4 B55 ként használval, 9600gt vga és 1db 4gb ddr3 1600mhz ram.
-
misa025
csendes tag
Játékra szeretném használni.
-
misa025
csendes tag
Üdv lenne egy kérdésem!Szerintetek melyik a jobb proci,amd5200+ 2.7ghz vagy Core2 duo e6600 3.06ghz?
-
Kirlog
csendes tag
Nos próbálgattam állítgatni, de csak nem engedi 3,2 fölé húzni a processzoromat. Nem baj. Akkor marad így. Ez a +600mhz is több mint a semmi. Köszönöm a segítségeteket.
-
-
claasman
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 1 éve vásároltam az alábbi konfigot:
Alaplap: ASRock 970 Extreme 4
Videókártya: Sapphire HD6950 2GB
Processzor: AMD FX-8120
Processzor hűtő: CM HYPER TX3 EVO
Memória: Kingston 4x2GB 1600MhzSzeretném a processzort és a videókártyát tuningolni.
Jelenleg minden az alap órajelen van.Épp annyira szeretném felhúzni az órajelet, hogy az biztonságos legyen, ne melegedjen fel, stb.
Játék közben nem szeretném 10 percenként nézni, hogy hány fokos a kártya és a processzor, nehogy túlmelegedjen.Tehát a célom a biztonságos teljesítménynövelés.
Tudnátok nekem ebben segíteni? (szájbarágósan? )
Előre is köszönöm a segítséget! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
Kirlog #37970 üzenetére
Bios Cell Menu:
DOT Control disabled
EIST disbled
fsb freq 333 (kezdetnek)
Advanced Ram config:
Configure DRAM Timing by SPD enabled (hagyni kell a RAM-ot a fenébe)
Power user mode- ezt egyszerűen nem értem és nem olvasok utána
hagyd auto-n (enabled gondolom)FSB/ Memory Ratio ezt úgy, hogy a ram ne menjen gyári sebesség fölé!
Adjust PCI-E Frequency fix 100!
Auto Disable DIMM/ PCI Frequency enabled
CPU Voltage a VID-et álltsd be, vagy fölé pár osztással. Neked kell kísérletezni fsb333-at el kéne húznia alapon
DRAM Voltage gyári érték
NB Voltage ha kiírja a normál értéket, akkor plusz két-három osztás.Ha nem akkor pl 1,20V
VTT ugyanez vonatkozik rá, itt kéne tudni a lehetséges értékeket és lépésközöket, mert érzékeny fesz.
SB értékek alapon, ha van ilyen (kb 1,1V)
Spread Spectrum disabledEnnél többet nem nagyon tehetünk. NB-t elviheted 1,3V-ig próbából, VTT-t 1,3-1,5 köré, de ha nem megy, nem megy. Ez nem tuning deszka...
-
Kirlog
csendes tag
Nos azért nem akarok olyan sokat húzni, nekem elég lenne, egy 3,66 ghzre. elkezdtem állítani, de 3,22 ről nem tudom feljebb, mert overclock failure-t ír. Mit kell állítanom, hogy jó legyen?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #37967 üzenetére
nem szerkeszthető
Bocsi, de Lupi sok feszt írt a cpu-nak. Ez már a 45nm csíkszélességű sorozat, 1,35V körül van a max feszültség!!
De ez lényegtelen, mert a lapodból csodálkoznék, ha bármi jelentőset ki lehetne hozni. Nagyon kicsi hűtés, nagyon kevés fázis, alap bios...
-
Lupi00
tag
válasz
RetepNyaraB #37967 üzenetére
Nekem volt egy 420-as LC Power-em és még a 4890-et sem bírta el . Ha magasra állítottam a grafikai részletességet leállt a gép , pedig "csak" 190W volt max teher mellett a fogyasztása . Hardveremnek sosem lett tőle baja , de tuninghoz kevés volt . Nem szállított egyenletes áramot és az elengedhetetlen egy húzott proci stabil működéséhez .
Kirlog : Az a nagy probléma a dologban , hogy nem tudod kideríteni a procid tudását ilyen áramforrással . Azért nem , mert ugyan azok a tünetek . Ha nem kap elég áramot a proci fagy , ha elérte a végét a proci fagy . Tapasztalatból mondom , hogy nagyon sokat számít a táp !
-
válasz
Kirlog #37965 üzenetére
Ezzel teszteld:
Inteburn test
[link]A beállítást állítsd standard-ról high-ra, a 10 loop maradjon. Ha sikerrel lefut a teszt akkor mondhatjuk hogy stabil az OC. Többen sok sok óra prime vagy IBT futtatást javasolnak de mivel úgy tűnik a te célod nem az über tuning így elég lesz a 10 loop.
Másik program mint opció
prime95
drop-tesztet javaslomhőmérséklet mérése:
CPUid HWmonitor -
Lupi00
tag
válasz
Kirlog #37963 üzenetére
Emelj az FSB-n , ezzel emeled a CPU és a RAM órajeleit . Az FSB-nek (Front Side Bus) a szorzata a CPU és a RAM órajele is , melynek szorzója állítható . Tudni kell viszont , hogy a RAM nem vagy csak igen kis mértékben bírja a tuningot , ezért azt mindig vissza kell osztani az eredeti órajel közelébe , a CPU-nak viszont a legmagasabbra kell rakni a szorzóját , hisz a maxot szeretnénk kihozni belőle . Láttam , hogy viszonylag rendben vagy a tuninghoz hardver ügyileg , csak a tápod márkája nem derült ki , pedig a stabil áramellátás az egyik igen fontos alapja a tuningnak ! Tehát FSB-n emelsz kezdetnek mondjuk 400-ra , visszaosztod a RAM-ot az eredeti közelébe , kis áram a CPU-nak mondjuk 1,3000V DE MAXX 1,45000V MERT AZ FÖLÖTT MEGSÜL !!! TESZT , aztán lassan mehetsz fölfelé az FSB-vel . A 450 egészen hamar meglehet de ott már valószínű , hogy az északi hídnak is kell egy kis plusz áram . Nekem sikerült a 465 . 2 hét-ig küzdöttem vele , de stabil lett .
Még valami fontos ! Ha tuningolsz sose hagyd AUTO-n semminek a feszültségét , mert igen veszélyes !!! NORMAL-ra tedd azt amin nem állítasz . -
Kirlog
csendes tag
Sziasztok!
Tuningolni szeretném a processzoromat, de nem tudom, hogyan kell, és hogy mennyire húzhatom fel, hogy biztonságos legyen.
Configom: Processzor2D e7300, 2,66 ghz
Proc. hűtő: Arctic freezer 7 pro rev. 2
Alaplapom: MSI p31 neo v2
Vid. karim: Ati radeon hd 6750 1gb
és végezetül van 2 gb ramom. 800mhz-s.
Szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan, és mennyire húzhatom fel a processzoromat. A válaszokat előre is köszönöm. -
claasman
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 1 éve vásároltam az alábbi konfigot:
Alaplap: ASRock 970 Extreme 4
Videókártya: Sapphire HD6950 2GB
Processzor: AMD FX-8120
Processzor hűtő: CM HYPER TX3 EVO
Memória: Kingston 4x2GB 1600MhzSzeretném a processzort és a videókártyát tuningolni.
Jelenleg minden az alap órajelen van.Épp annyira szeretném felhúzni az órajelet, hogy az biztonságos legyen, ne melegedjen fel, stb.
Játék közben nem szeretném 10 percenként nézni, hogy hány fokos a kártya és a processzor, nehogy túlmelegedjen.Tehát a célom a biztonságos teljesítménynövelés.
Tudnátok nekem ebben segíteni? (szájbarágósan?
)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
do3om
addikt
Valaki megmondaná mi annak a programnak a neve ami játék közben ki tud rakni a gépről adatokat.
Cpu kihasználtság-órajelek, gpu kihasználtság-órajelek, ram kihasználtság, hőmérsékletek. -
jumbo71
tag
Sziasztok.
Kérdésem lenne,hogy a Bios-ban a CPU Margin Enhancement mit "jelent" ?Hova célszerű állítani tuningnál?Ha egyáltalán befolyásolja azt?
Optimized
Compatible
Performance Modeüdv:j
-
-
Sziasztok!
Van egy kis gondom, adott egy i5-650 cpu amit feltornáztam 4,15 ghz-re,kingmax 8gb ddr 1333 (4 db 2gb ram) mhz-es ramjaim vannak ezek most 1400 mhz-en mennek 9-9-9-24en (gigabyte h55m-ud2h lapom van), a gondom az hogy IBT alatt sajnos crash van és a prime blank test sem stabil annyira mint szeretném.A cpu vcore jelenleg 1,3v, idle temp 28fok, max temp 64 fok (alepnfhon matterhorn rev b).
Hogyan tudnám stabilizálni a rendszert? -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Asus M5A97 Evo R2.0 lapom van, benne egy phenom 965. Az asus turbo evo programját használva 4 gigára húztam a procit (vagyis a program húzta). Csak egy gondom lett vele, hogy most szünet nélkül ezen a 4 gigán és 1,52V-on jár. Nincs valami mód rá hogy ugyanúgy csökkentse a szorzót és a feszt ha nincs használva, mint tuning nélkül?
-
vati182
aktív tag
Köszönöm,
az előző hozzászólónak is, csak már tényleg láthatatlannak éreztem magam, hogy mindenki beszél minden témáról, és elsiklik itt a dolog felett.Ez egy kép egy apáról és egy kislányról, egy idézettel, ezen nem tudok mit átolvasni, ebből nem tudom, meg a tuningoláshoz szükséges dolgokat..:S
-
vati182
aktív tag
valaki tud válaszolni, a feltett kérdésemre, mert így olyan láthatatlannak érzem magam, kissé kellemetlen...
-
Petya721
csendes tag
válasz
Petya721 #37935 üzenetére
Na megnéztem és most le is írtam.
Nálam a Chipset Settingsen belül vannak.
Voltage Controll - 2.029V
DRAM Frequency - 375Mhz (DDR2 751), 470Mhz (DDR2 940),563Mhz (DDR2 1127)Most felhúztam a Processzort 3,2Ghz-re. Amit ajánlottak korábban hogy azt még elbírja.
És most a DRAm Frequency is megváltozott: 400MHz lett.és így néz ki: http://kepfeltoltes.hu/121202/5255309511_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez most akkor biztonságos?Nem fogok elfüstölni?
a Hőmérséklet: 40fok körül mozog. -
willz
csendes tag
Köszi srácok az infokat!
LinX-et futtatva 65-68 fokig ment fel a proci meg az alaplap is.(Everest)
A procihűtő egy Alpenföhn Triglav.A memóriákra rá van írva az 1,8V ezért állítottam ennyire.
De akkor lehet, hogy a chipset melegedése lesz a baj, azon a gyári hűtő van. -
Petya721
csendes tag
Hát igen ott a cpu alatt írja 100on volt alapból.
És amikor a cpu-t felhúztam akkor az is megnőtt. De átraktam hogy azt is beállítsam és visszavittem 100ra
Akkor azt mennyire állítsam be hogy ne füstöljön el?
Illetve a CPU hőmérsékletemet most néztem 3.2Ghz-n 40-42 fok volt. Az sok?
Leteszteltem és több mint fél órán 100%on dolgozott akkor felment 70re.
Szerinted rakjam csak le 3.0Ghz-re? Az biztosabb? Igaziból nem akarom hogy meghaljonSzerk.: 3.0Ghz-n is 40fok körüli értéket mutat.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Petya721 #37930 üzenetére
a DRAM feszültséget lehet megküldeni, ha nem félsz a füsttől és feljebb akarod húzni. ddr2-es ramnak nem sok a 2V...
PciE freki fix 100Mhz?Amit lnkeltél, az nem a valós RAM frek, hanem a gyári érték, amit az Everest lát ebben a szegmensben. A valós érték valahol lejjebb van (a listában), de hát a tuti azért az, amit a Bios ír. Ott kell manualra tenni a Ram frequency értéket.
-
RetepNyaraB
veterán
A reference értékeket én 5 századdal az aktuális érték alá tenném, vagy még közelebb.
PLL elmehet 1,7 voltig, próbaképp (bár nem életbiztosítás).
A RAM meg feleslegesen kap ilyen sokat, mert gyári értéken megy fsb 400-nál, ha jól csalódom. Tedd vissza 1,65-re!Milyen proci hűtőd van, hogy iyen forró?
Egyébként pedig megnéztem: a lapod négyfázisú (ha félre nem néztem), az nem sok tuninghoz. Tehát kevés. Lehet, hogy ennyit tud...
-
Lupi00
tag
A hőmérsékleteket figyeled ? Nagyon lényeges , hogy ne szökjenek magasra mert az is gáz ! Ha hőmérsékletbaj van , azt abból veszed észre , hogy a fesz emelésével nem javul a dolog , sőt hamarabb jönnek a hibák . Több áram több hő ! Stock hűtővel a procin ne is várj többet 3GHz-nél . Az NB-re sem árt egy normális réz , esetleg aktív hűtő . Nekem GA-EP45C-DS3-as lapom van és az északi hídon egy hűtőcserével elértem stabilan a 465-ös FSB-t ! Az 50 fok alapon rengeteg ! Egy normális hűtővel max 30-35 fok az alap . Terhelten sem lehet több 70-nél , mert megölöd !!!
-
willz
csendes tag
Hát eddig jutottam,de semmi változás:
CPU Vcore: 1,350V
CPU Termination: Normal
CPU PLL: 1,550V (1,45V-ot nem lehet állítani)
CPU Reference: Normal
MCH Core 1,35V
MCH Reference: Normal
ICH I/O: Normal
ICH Core: Normal
DRAM Voltage: 1,8V
DRAM Termination: NormalTovább nem akartam emelni a CPU Core feszt,mert már így is 50 fok körül volt alapjáraton...
-
Petya721
csendes tag
Hát a biosban 400ra felhúztam amit mondtak.
A ramot meg visszaállítottam 100-ra mert az is megnőtt.
Így elindult.
Az everest is 3.2ghz-t ír.itt egy link :http://kepfeltoltes.hu/121201/6963217521_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezt mutatja.
És minden figyelő program 3,2-őt mutat szóval. szerintem megcsinálta. :/
Viszont a ram az még mindig 667. mert ügye azt nem húztam feljebb. -
quailstorm
félisten
válasz
Petya721 #37919 üzenetére
Együtt húztad a cpu-val. Everest megmondaná. Szerintem most effektív 800-on megy. Mivel a RAM órajel és az FSB az 1:2-höz arányban van.
(#37920) willz: nem tudod csak a CPU-t húzni. Egyébként meg hibázik a cpu-d. Fogadjunk hogy az összes stabilitásteszted 32 bites volt. Nekem is csak a 64 bites linpack (linx) mutatta meg.
Csökkentsd 5MHz-enként az FSB-t. Nálam 3GHz stabil, 3009MHz meg már fagy és omlik.
Ha nagyon van hozzá merszed, ram vcore 1,9-re. 2.0-nál feljebb NEM MÉSZ! -
willz
csendes tag
Üdv Urak!
Van egy kis problémám,tudna segíteni valaki?
Gigabyte EP43T alaplap
E8400 proci 400-as FSB-vel 3,6GHz-en.
2x2GB Corsair XMS3 1600MHz DDR3 memoRendszer stabilítás tesztek tökéletesen futnak, memtest is kb 10 órát ment,hibát nem talált.
Viszont a Firefox rendszeresen összeomlik, játékokat kivágja desktopra, és néha kékhalál.
Ha csak a procit húzom 3,6-ra és a memóriákat hagyom 1066-on,akkor is.
3,0GHz-en semmi problémaEzek a feszültségek vannak beállítva:
CPU Vcore: 1,250V (próbáltam 1,3V-al is,semmi változás)
CPU Termination:1,20V
CPU PLL: Auto (1,550V)
CPU Reference:Auto (0,805V)
MCH Core 1,2V
MCH Reference:Auto (0,760V)
ICH I/O:1,550V
ICH Core:Auto (1,1V)
DRAM Voltage:1,8V (memória gyári értéke)
DRAM Termination:Auto (0,750V)Ötlete valakinek?
Köszönöm! -
Petya721
csendes tag
válasz
Petya721 #37918 üzenetére
Le teszteltem most 39-40fok körül mozog. Eddig is ennyi volt kb. szóval nem nőtt meg nagyon.
2,6 ról 3,2 re nőtt, nagyon örülök most neki!! Köszi szépenEnnél nagyobbra amúgy lehetséges? Mondjuk nem szeretném így is jobb lett, és nem szeretném elrontani
Ja és ez biztonságos akkor?
Most már csak a memória húzásra lennék kíváncsi hogy az lehetséges-e? -
Petya721
csendes tag
Na sikerült. Eléggé elnéztem.
Feltoltem 400ra. Nem 444-re
Így most elindult és 3200Mhzt ír.
De írtátok hogy ha jó hűtőm van akkor.
Mire figyeljek hány fok körül legyen?Ja és a ramot is tudnám húzni?
ddr2 667mhz.Köszönöm előre is
-
Petya721
csendes tag
válasz
mateasd #37915 üzenetére
Nos. Az történt hogy a BIOS ban a CPU settingsnél a 333Mhz-t felhúztam 444-re.
De a ramom az 667-es sajnos elég low. és az 100on volt ott is hagytam.
De a gép nem indult :/ Nem tudom nem találtam olyat hogy 8x333 meg ilyenek szóval mi a teendő.
Viszont ügye volt egy beállítás amikor csak a cpu-t tudtam húzni és a ramot nem mert az szürke volt akkor a ram felment 100 fölé.
Elégé kezdő vagyok ilyen téren, lehet nem is jó helyen próbálkoztam.
Valaki egy kicsit részletesebben le tudná nekem írni?
Ha igen előre is köszönöm. -
vati182
aktív tag
szisztok az egyik ismerősömnek szeretnénk egy kicsit megtuningolni a gépét, meg ami furcsa hogy a memóriái nem járnak a saját Mhz-en hanem jóval lejjebb, de szeretnénk az egész gépen kicsit tuningolni csak kezdők vagyunk ezen a téren, ha valakinek lenne ilyen konfigja, vagy rálátása akkr köszönöm, a segítséget.
Csak egészséges tuningot szeretnénk a rendszernek adni, ami semmi problémát nem jelent az egésznek hanem csak kényelmesen kihozható belőle.
konfig:
AMD FX 8150 processzor
Asus M5A99X EVO alaplap
Geil Evo Two 2x4GB DDR3 1866MHz CL9 memória
OCZ 120GB Agility 3 AGT3-25SAT3-12G SSD
Sapphire 7770 1GB DDR5 11201-02-20G videokártyamondjuk az utolsó kettő a ram és processor húzásának szempontjából lényegtelen.
De tényleg a memóriák nem járnak 1866 on, hanem 1500 körül...előre is köszi midnen lelekes és segítőkész embernek a segítséget.
-
qdak
addikt
válasz
luckysux #37912 üzenetére
ezt talatam:
AMD FX series CPU on this
motherboard support up to DDR3 1866 MHz as
its standard memory frequency.
szoval ezzel a proccal eddig kezeli a ramot.ha tuningolni akarod feltolod az fsb t mig 1600@1866 lesz. ennyit birnia kell elvileg mindennek.
mod: azt is irtak h bizonyos esetekben csak 1600 v addig sem tamogatja!
-
luckysux
csendes tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni.
Van egy AMD FX 6100-es procim, Asrock 970 PRO3-as alaplapom és Geil Evo Corsa 2x2GB DDR3 2133MHz GOC34GB2133C11DC memoriám. Az alaplap viszont csak 1600 Mhz-esnek ismeri fel.
Tudnátok abban segíteni, hogy hol, mit, mire kellene állítani, hogy tudjam használni a max teljesítményen?Előre is köszönöm!
-
mateasd
csendes tag
Ramot pakold vissza 2.50-re ha 800mhz-es és ha rendes hűtésed van akkor 1ghz-et húzhatsz rajta.
-
Petya721
csendes tag
Sziasztok
Egy intel core 2 duo e6750 es procim van
Asrock p5bpro alaplappal és 2giga ddr2 es memóriával.
Tud valaki segíteni benne hogy kicsit a cpu-t kicsit felturbózzam?Vissza is olvasgattam találtam egy hasonló konfigot csak elég kezdő vagyok, és az alaplapom meg a ramom már kapásból nem az.
Szóval egy kis segítség kéne. Illetve ha kell még valami adat akkor azt is leírom csak nem tudom mik kellenek.
Előre is köszi -
Lupi00
tag
válasz
Melorin #37905 üzenetére
Szia . Nem tudom milyen beállításokat kéne pontosan alkalmaznod , de abban biztos vagyok , hogy a teljesítményromlás okát nem a bios-ban kell keresned . Az , hogy 4400-ról lement 4000-re szerintem sokkal inkább szoftveres eredetű probléma . Egyszerűen az azóta telepített alkalmazások közül fut(nak) valami(k) a háttérben , így kevesebb proci jut a tesztre . Azzal pedig , hogy sikerült felemelned 4100-ra , már valószínűleg el is találtad a legjobb beállítást tuning nélkül !
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy honnan tudom meg, hogy mi a helyes beállítása a bioszomnak.
Nemrég új gépem van, és win install után nem sokkal, amikor már minden progi fent volt, lemértem Passmark-kal a CPU-t és ~4400 pontot adott. Ma lemértem megint és csak ~4000 pontot adott.
Na mondom benézek a biosz beállításokhoz. Érdekes látvány fogadott. Olyan funkciók voltak kikapcsolva, amik kellenének szerintem, és be is kapcsoltam őket, majd újra lemértem, ekkor 3800 pont volt csak :S
Minden variációt kipróbáltam, és most 4100-nál vagyok.Szeretném a legjobbat kihozni a gépből tuning nélkül is, de nem megy. Segítsetek!
Alaplap: Asrock FM2A75M
CPU: Athlon II X4 740
Memória: Kingmax 1600MHz -
enemy107
senior tag
válasz
Little_Gaara #37902 üzenetére
-
Little_Gaara
tag
valaki betudná linkelni a CPU-k összehasonlításához oldalakat???
előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen légkondit a lakásba?
- World of Tanks - MMO
- Bibliai bőség a Tesla negyedik mestertervében
- Formula-1
- További aktív témák...
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Xbox Elite Series 2 Kontroller // Számla + garancia //
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest