Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
WTF89
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #37698 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat.
Igazából,ami probléma lehet,..Az vagy a bios,állitás miatt...Vagy még,(De szerintem nem)a tegnapi nap folyamán egy wifi adapter szoftvert tettem fel.valami tp-link.
a biosba....M.I.T--->Frequency Setting.....Ezen belül állitottam a Cpu clock ratio 21x-re
BLCK Control-t engedélyeztem..MAjd a gyári 133 feltoltam 145-155.közé...
igy a gyári 1333MHz ramokat felkapja 1550MHz-re....PCI Expr.Frej (MHz)Auto-rol 100ra.Véleményem szerint máshoz nem nyultam...
Miután észrevettem a ramok nem gyári állapotát..Load Optimized Defaults
Szal vagy az a tp-link...vagy a nem hozzáértő belenyulkálásom....
Csak azért probáltam,mert olvastam erről a procirol...hogy kicsit komoyxlabb hütővel 4000re is fellehet akár huzni...károsodás nélkül....Én csak 3.2 szerettem volna...
Csak nem értem miért nem lehet függetlenül,cpu beállitást végezni.
Lehet ettől a fenálló probléma?
-
quailstorm
félisten
Nekem csak magas órajelen, de alulfeszelve csinál ilyeneket, mikor hibázik a CPU. Futtass LinX-et, ami windowsos linpack. Ha az stabil, és helyes eredményt dob, akkor jó a rendszer, és az órajelkonfig. Ha nem akkor valami túl sok. Biztos minden vissza van állítva? Egyébként a memória órajelet nem tudod a cpu-tól független növelni (fordítva sem). Viszont +25%-ot el kell bírnia gond nélkül.
-
WTF89
csendes tag
Sziasztok.
Tegnap bután nekiálltam "Tuningolni"
Felhúztam a procimat.(2,6----3.1)Nem figyeltem,és vele együtt emelkedett a memória MHz.
Miután észrevettem(10-15 perc)
Visszaállítottam mindent gyári beállításra.
Ma viszont,ha játékot indítok el,1-3 perc után kidob asztalra.Ha netezek ledob tálcára.
Cpu,vga,alaplap hőfoka ideális.
Van valakinek valami ötlete?intel i5 750 2,66GHz
Hd 6970 2GB
Gigabyte a55-ud3
1333 6GB
Win7 64\sp1 -
Toncsiii93
tag
Nekem senki se segít?
-
-
qdak
addikt
amit, sebesseget irtam (
[link]) az sajna nem volt valós ( azóta is rejtély miért volt h fsb-t visszavette magátol )Ezek a valós eredmények:
Pentium E2180 BSEL + Vmod 2000MHz @ 3015Mhz, 200x10-->335x9@1.35Vcore
ezeket a módositásokat végeztem el végül:
a kék van egybekötve, piros lefedve.
piros egybekötve, kéket szabadon hagytam. -
qdak
addikt
+siwok1:
inkabb ragasztok mert a vmod nal nem tudnek, kampot csinalni.
az fsb-modositot meg nem is rakom fel, azt tudom allitani biosbol.vmiert a ramokat csak kb: 1066 ig engedi, felette mar nem indul a gep, pedig 1600 as 2x4GB van kitben
(gondolom talan a lap nem kezeli?)
tovabbi teszt, ha lesz aramhuto vmi regebbi intele, 2x akkora mint eredeti
-
qdak
addikt
hy e2180 folyamatosan mennyi feszt kaphat? bsel el 1.4 v 1.45 re gondoltam
alap feszen most megy 2@3.33GHz 10*333 onzarayg: [mag_feloldasa] itt ird be segitenek
-
zarayg
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy ilyen konfigom:
Alaplap: Asus M5A78LM/USB3
Processzor: AMD Athlon II x3 435 + Cooler Master Hyper TX3 w/ 2x Arctic Cooling F9
Memória: 4x2GB DDR3 1600MHz Kingmax FLGE85F-B8MF7Anno, amikor tavaly karácsonykor megvásároltam, akkor az illető 4 magon használta, viszont én BIOS reseteltem, és visszaállt 3 magra. Keresnék egy olyan embert, aki megcsinálná nekem, illetve megmutatná, hogy ha legközelebb szükségem lenne rá, akkor tudjam
Természetesen nem ingyen gondoltam, jelképes összeg
( Csoki - Sör - 1KG Kenyér
)
-
Toncsiii93
tag
Üdv!
E8400 c0 processzorom és asrock p41c-de alaplapom van. Chieftech CTG 550W tápegység. 4Gb 1333MHZ ram. Próbáltam manualba adni neki nagyobb feszt 1.2V ra de eredménytelen csak akkor bootol be ha max 1% ot huzok I.O.T. be ha simán manualba állok neki nagyobb FSB t akkor simán nem is bootol a gép. Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm. -
kaboska
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #37671 üzenetére
Igen szeretek játszani!Most próbáltam a Sniper Elit 2 Benchmark-ot húzott proci és VGA-val 12 FPS
Azért ez lehangoló -
Lupi00
tag
válasz
RetepNyaraB #37671 üzenetére
Igen én is a 1155 felé tekintgetek , egy 3770k irányába , csak nagyon drága ! Azzal megint nem lenne gond egy darabig .
Valóban kezd lejárni az idejük a 775-nek meg a quadoknak . Már fel kellett húzni a masinám , hogy minden maxon mehessen 1600x1200-ban . Pedig nem is rég még igen bitangnak számított . q8200 hd5870 8gb corsair vengeance . -
kaboska
aktív tag
Vannak jó eredmények a 775-ös configoknál de be kell látni azért már eljárt felettük az idő!
Mondom ezt úgy hogy az én rendszeremmel még elég tuti minden!
Vélemény? Esetleg milyen config vagy esetleg összetevő váltás ami hatásos? -
siwok1
tag
válasz
Lupi00 #37668 üzenetére
Hát igen mindig a lap adja a kisebb keresztmetszetet. Tapasztaltam, hogy ugyanazzal a procival más más lapokban más más eredmények születtek, azt hiszem ezért van az hogy a jó tuning eredményekhez egy raklap alkatrészre van szükség...Vagy nagyon bátornak lenni, de ez közelebb áll a hülyeséghez.
Az viszont biztos, hogy a 775-ös foglaltnak 400Mhz ig megy el 24/7 ben és kész, fölötte már mindig olyan érzése van az embernek mintha kint lenne a verseny pályán és miközben nyomja tövig a gázt, tudja bármikor eldurranhat...
-
-
siwok1
tag
válasz
Toncsiii93 #37663 üzenetére
Valami kevés.
Kicsit több infoval többre mennénk.
-
siwok1
tag
válasz
Lupi00 #37657 üzenetére
Hát jah C2D-k felső limit értéke 1.425V felette égető a szitu...Terhelésnél egyből elérik a magok a lassulási küszöböt. kb 74 fok-nál már indul a mandula.
Nekem airflow-ban pár napja sikerült 533Mhz Fsb-t kihozni a drágaságomból. Viszont ehhez a nem sajnálom szettre van szükség...
-
siwok1
tag
Egy régi alap elméletre szeretném felhívni a figyelmeteket.
"Amelyik tápnak van súlya az rossz nem lehet." !!!
Ha nincs súlya az azt jelenti h nincs benne anyag, és ha nincs benne anyag akkor nincs mi rendesen vezesse az áramot......
-
szabi41
csendes tag
Hello
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy ASUS F2A85-M
Proci: A10 5800K
Memória: KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz CL11 KIT KHX24C11T2K2/8X
2133mhz en stabil 2400mhz en kékhalált kap.
Kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám megoldani hogy a memória fusson 2400mhz n ill 2666mhz en 24/7 en.2133mhz beállítások 11-12-11 30 1.60V
2400mhz beállítások 11-13-13-30 1.65V
Esetleg állítani kellene a procit vagy az alaplapon valamit?
Üdv: Szabi41
-
Toncsiii93
tag
Üdv! Mitöl lehet az ha "manuálba" húzom a processzorom el se indul a gép. Ha "I.O.T. be % os akkor igen csak nem bootolbe, 1% húzást tolerál csak :S. Segítsetek kérlek mi lehet a probléma?
-
RetepNyaraB
veterán
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A lap topikjába már kérdeztem, de eléggé kihalt. Abit ic7 laphoz biost hol lehet még találni, és mi a frissítés menete ?
-
Gyurma23
aktív tag
Sziasztok!
Nekem most lett AMD konfigom igaz nem sokáig lesz.....
Alaplap: Asus M2N32 SLI Premium
Proci: Athlon X2 64 6000+ (3gigás gyárilag)
Ram: Kingston HiperX 2x2 giga DDR2 800Kérdésem az lenne hogy ha a biosban feljebb tolom a szorzót egy kicsit meg persze egy kis feszt adtam neki egyből 10perc után kifagy, kellene még állitani valamit? Intelnél jobban ment
-
Lupi00
tag
válasz
Barni22 #37652 üzenetére
Szerintem egy Chiftech igen jó háttér a tuningra , de nem minden ! A plussz áramtól keletkező hőtől meg kell szabadítani a procit egy minőségi hűtővel , mert az tényleg megrövidítheti az élettartamát a CPU-nak , ha tartósan magas hőmérsékleten jár .
A 400-as FSB inkább közepes mint sok , 450 körül kezd el necces lenni , de pl. nekem sikerült a 465-ös stabilan egy quad-dal . Igaz az északi hídon is egy réz hőcsöves hűtő van . Ez 40% tuning ami igen sok , de ez még mindig nem a proci vége , hanem a lapé ! Nehéz megkülönböztetni , hogy mi miatt is fagy le a gép , de 1-2 hét után apró jelekből rá lehet jönni . Pl. Nem használ már a több áram stb ,
A procidat pedig 1,45000 fölé ne vidd mert megsül . Saccra , 1,35000 stabil lesz 450-nél is , tekintve a tápot . Csak majd adj az északi hídnak is egy keveset 0,2V hisz annak is több lesz a dolga .
Jó szél ! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
pook20 #37653 üzenetére
Szia, dobd ki a tápod sürgősen és tuningolni semmiképp se állj neki vele.
Nem bántás, hanem jó tanács.Barni22@ a VID a proci alapfeszültsége, amelyen üzemel gyárilag. A tiednek ugye 266Mhz a FSB-je, auton valószínűleg agyonfeszeli a lap 400-on!
Állítsd kézire az összes értéket, méghozzá a normál (alap) feszültséggel és úgy kezd el emelni a frekvenciát. PCIe ugye fixálva van 100Mhz-en?!!
Ha kifagy, lehet emelni kicsit vcore, MCH core értéken. Más szerintem nem kell a 400-hoz. Esetleg PLL kicsit, de most nincs előttem az ASUS Biosa...Amúgy én a gyári szorzót (11) használnám, akkor nem kell ekkora FSB sem és a lap nagy valószínűséggel megy alapfeszen piszkálás nélkül (de manual és nem auto értékekkel).
-
Lupi00
tag
válasz
pook20 #37653 üzenetére
Nekem is volt pont ilyen tápom és nem bírt el a 4890-emmel ,állandóan leállt . Nem tudtam vele tuningolni sem , mert nagyon ingatag és gyenge áramot adott ezért a procim mindig fagyott . Javaslom emelj a proci feszén , valószínűleg azért fagy meg mert nem kap elég áramot !
-
pook20
aktív tag
sziasztok!
a kérdésem a következő lenne:
adót egy konfiguráció
/alaplap:760GM-GS3
proci: AMD Phenom II X2 555
memoriaingmax Semiconductor 4GB ddr3
video kártya: ATI Radeon HD 5570
táp: lc-power LC420H-12/beszereltem egy aerocool x-vision előlapi panelt de amióta bent van azóta ha meghajtom a gépet játék alatt akkor állandóan fagyás van! megnéztem elméletileg jol kötöttem bele a kábeleket!a tápnak is bírnia kéne hiszen megy a gép megy a torrent megy a játék is egy kis ideig!/driver újratelepítés meg volt!/
valami tippetek hogy mi lehet a galiba? -
Barni22
tag
Hali mindenki!lenne egy kérdésem!van egy e7500-ös procim.jelenleg 400-as fsb-n megy 8.5ös szorzón.megnéztem coretemp-ben a vid-et az 1.265 v . na ez most pontosan mit is jelent ? annyira kell tennem manuálisan,vagy az a max amit bir,ezt nem értem.most auto-n van.a másik kérdés hogy ezzel az fsb-vel meg a szorzóval nem lesz baja hosszútávon ? egy asus p5q pro lapban van amúgy,2x2gb 1066mhz kingstone hyperx rammal.jah és kb 1 hónapos 500w-os chieftec táp.köszi
-
zolee0307
őstag
Siasztok! Korábban már kérdezősködtem a tuning miatt. A lényeg a memóriáim 800 mhz CL4-ben alapfeszen hibátlanul mennek, ha a proci nincs húzva. Ha 3,0 ghz-re húzom a procit (alapfeszen), akkor már ibt hibát ír. Kipróbáltam a procit 2,88 ghz-en, az ibt hiba nélkül lefutott.
Ez a 120 mhz-e emelés már sok lenne alapfeszen? Az befolyásolja a memória stabilitását, ha 800 mhz-en megy, de az fsb magasabb? -
szabi41
csendes tag
Hello
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy ASUS F2A85-M
Proci: A10 5800K
Memória: KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz CL11 KIT KHX24C11T2K2/8X
2133mhz en stabil 2400mhz en kékhalált kap.
Kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám megoldani hogy a memória fusson 2400mhz n ill 2666mhz en 24/7 en.
Üdv: Szabi41
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Kispipacs #37643 üzenetére
Az Advanced BIOS Features (vagy valami ilyesmi) Bios aloldalon.
Gondolok itt:
C1E (Cpu Enchanced)
Cpu EIST
Virtualization technology
Speed Stepmenüpontokra. Ezeket disabledre tenni. Illetve ha van meg valami amit nem soroltam fel, de takarekosnak tünik
Kiskokó@
System Memory Multiplier (SPD) menüpont.
Szerintem valaszthato az
A 266 Mhz
B 333 Mhz
ill D 400 Mhz FSB opcio es ezeknek valtozo szorzobeallitasai. Ezekböl gondolom a B betüt -
válasz
Toncsiii93 #37642 üzenetére
Semmilyen esetben se adj a procidnak 2V-ot, ha lehet. A lapod, különös tekintettel az NB-be integrált VGA-ra, sajnos valóban nem egy tuningra termett alkatrész. Mekkora a max FSB, amit visszavett CPU és RAM szorzóval el tudsz érni, és azt milyen beállításokkal sikerült stabilizálni? PCI-E frekit mennyire állítottad?
-
Kiskokó
veterán
válasz
RetepNyaraB #37641 üzenetére
Üdv
Nekem nincs ilyen betűjel sehol se a ramoknál az SPD nél sehol se :S ?? -
Kispipacs
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #37641 üzenetére
Az energia spórolást hol tudom kikapcsolni?
-
Toncsiii93
tag
Üdv! Segítségetek szeretném kérni. Configom: E8400, Asrock p41c-DE ctg550w tápegység. Processzoromat szeretném húzni de sehogy sem sikerül. 3150MHZ ig elmegy és azon felül már nem indul a gép. Próbáltam hogy adok neki 2V feszt de akkor sem. Vettem lejjebb a szorzóból de akkor sem sikerül. Véleményem szerint akármilyen szar az alaplapom stb. azért tovább kéne mennie. Mi lehet a problémám?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Kiskokó #37639 üzenetére
Tuninghoz MINDEN lehetseges hibaforrast ki kell küszöbölni. Ilyen az C1 state, Virtualization, Speed Step, meg az összes többi szar az Advanced Bios alatt, kiveve a proci höfelügyeletet (nem ugrik be angolul). Ezenkivül a RAM is jobb, ha kisebb sebessegen fut. Mindezt akkor is lehet piszkalni, ha a tuning mar stabil.
SPD "B" betüjelen legyen, az a 333-as FSB ha jol emlekszem.Kispipacs@: az a lap irodai munkara valo, nem huzasra. Nagyjabol ez a lenyeg. A tapod pedig SEMMILYEN munkara nem valo, elöször is azt csereld le, ha meg szeretned hasznalni a geped a tovabbiakban.
De ha piszkalod tovabbra is, akkor Neked is mint feljebb: energiasporolast kikapcs, PCIE frekvencia 100Mhz-en fixal (ez nagyon fontos), RAM sebesseg visszaoszt (ha van ilyen opcio). Ezutan lehet kicsit rugdosni.
-
Kispipacs
csendes tag
Olyan problémával fordulok hozzátok hogy van egy MSI G41m-p26-os lapom és benne Egy C2D E6750-es proci amit húzni szeretnék. Az a problémám hogy bármit is állítok és elmentem puff a gép kikapcs ujraindul de nem kapcsol be a monitor. A legkisebb állításra is ez a reakciója. A bios is a legfrissebb.
További paraméterek:
Táp: HKC 430W
Ram: Kingston 4GB 1600MHz CL9 DDR3 HyperX
VGA: Gigabyte GV-N210SL-1GI 1GB DDR3Aki tud segítsen.
Üdv.: Patrik -
Kiskokó
veterán
válasz
RetepNyaraB #37636 üzenetére
Hello
Ezekre a szorzó visszavevésre gondolsz,hogy amikor nincs terhelésen a gép leveszi a szorzót 6-ra meg ezek?
Ezt nem kapcsoltam ki de amúgy azt olvastam a fentebb említett cikkben is hogy attól hogy húzva van a proci nem kell kikapcsolni és attól is letudja csökkenteni a proci erejét ...
De megpróbálom kikapcsolva hátha.
Köszi.
Nem értem már mi a francéé nem mehet...mindent úgy csinálok ahogy kell satu egyszerű dolog.
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
RetepNyaraB #37636 üzenetére
bocs lejart a szerk. idö..
tehat az SPD menüpontban kiprobaltad a különfele alap FSB osztokat? Rögvest a 333Mhz ertekkel probalkoznek, ami a proci sajatja. Ha nem fut maximumon a RAM, az nem szamit gyakorlatilag semmit elöben, csak a Bench-huszarkodasnal.
Ezenkivül, mint feljebb irtak tolj kicsit a PLL es MCH core ertekeken.
-
Kiskokó
veterán
Hát én azé nem rakok fel régebbi biost meg stb... annyira nem izgat... meg nem is hiszem hogy az lenne a baja.
De azért KösziLupi :
Persze a memóriát vissza osztottam 800mhzre. 333 az alap FSB és 400-ra akartam rakni.
De más FSB re nem is tudom rakni mivel a memória szorzó úgy nem ad ki kerek 800-at sehogy se. -
AdminGen
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Érdemes a Kingmax KLED48F-A8KI5 memóriát, ami 1066 MHz-es, de jelenleg 800 MHz-en megy alapból átállítani 1066-ra? Még a Kingmax oldalán találtam hozzá ezt a leírást: [link]
Konfigom az aláírásban.Segítséget előre is köszönöm!
-
Lupi00
tag
válasz
Kiskokó #37631 üzenetére
Mennyi az alap FSB ? Ha emelsz az FSB-n emelkedik a memória órajele is , ami nem tűri a tuningot vagy csak nagyon csekély mértékben . Vissza kell osztani , különben el sem indul a gép . Ha a procit húzod túl az inkább menet közben fagy le . Továbbá nem árt egy kis áram az északi hídnak sem , ha a frontside bus frekijén emelsz , de figyelj rá , hogy 0,2 voltnál ne adj neki többet !
-
Kiskokó
veterán
Üdv
Újra itt!Kezdem előröl.
Gigabyte DS4 lap, E8400 Proci, Geil Ultra 2x2gb ram
Húznám a procit ami eddig sose jött össze.
Gondoltam én Hülye Seggfej Laikus lehet régen a hibás memória miatt nem ment most pedig vadi új hiba mentes a 2x2gb Geil.Szóval adott a Bios
9es szorzó
400-as FSB
PCI frekvencia 100 ra fixálva.
Ram nem tudom mije (SPD) 2.0 szorzóra állítva így adja a 800mhzet kereken.Itt jön a legjobb rész a CPU feszültség.
A lényeg az hogy SEHOGY nem tudom elindítani a gépet mindig vissza áll alapra.
Próbáltam a feszültséget :
-Teljesen auton
- Manual / normalon
- Manualon és a CPU feszültség pedig 1.12 , 1.18, 1.2 ,1.25, 1.28 és semmi sehogy se indul el.Rinyált valamit hogy egy beállítást rakjak standardra mert húzom a procit azt is megtettem.
Nos ezek után kérdem én MIT BASZOK EL?
Tudom... semmit "hát de így mennie kéne" stb... de nem... most akkor verjem a fejem a falba vagy a falat verje ma fejembe ?A ramok is jók, vadi új Satás vinyó (tudom köze nincs hozzá de na)
Artic Freezer13 hűtő rajta. az alaplap állítólag kurva jó tuningolásra, a proci pedig húzható... tápom egy 450W Chieftec MÁS ALAKTRÉSZ meg NINCS a gépben. Ja bocsánat GTS450 VGAJA ÉS EZENFELÜL legfrisseb BIOS frissítve (asszem F14) az alaplapra.
Várom bárki segítségét ötletét szívesen.
Köszönöm és elnézést a plusz hozzászólásért amivel boldogítanak titeket
Hello -
Lupi00
tag
Sziasztok . Szépen lassan kezdett elfogyni a gépem (Giga GA-P35-DS3 ddr3 ,.Q8200 , 8G Corsair Vengeance 1600 cl9 , XFX HD5870 , stb.) ezért elhatároztam , hogy felhúzom ameddig bírja . Sok-sok túlfeszelési kísérlet és teszt után , most 465-ös FSB-vel stabil . Viszont még nem vagyok biztos abban , hogy ez a max , hisz kompromisszumot is kellet kötnöm a memória visszaosztásánál , "csak" 1550 körül megy , és a DRAM : FSB arány 20:12 . Ez így jó , vagy többet nyernék más arányokkal ? Persze rengeteget javult a teljesítmény , hisz szegény CPU-n 40 % tuning van .
-
MLuika
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni, bár nem biztos, hogy tunning téma, de BIOS CPU és RAM beállításokkal talán kapcsolatos.
Konfig:
GA-P35-DS3L (rev. 2.0) alaplap
Intel Core 2 Duo E8200 @ 2.66GHz
NVidia GeForce 8600 GT VGA
Eddig 2GB DDR2-800 Kingston ramokkal működött, Windows XP Prof futott rajta.Belekerült 4 db DDR2-1066 Mh-es KINGMAX modul, illetve Windows 7 Prof. kerüt telepítésre.
Amióta a 8 GB RAM benne van rendkívül instabil, valószínű elmelegszik. Reggel akár 1-másfél órát is működik probléma nélkül, de később már a Windows indulásánál kék halállal lefagy és újraindul.
3 db 2Gb-os modullal nem vettem észre fagyást. A ramokat cserélgettem, kizárva, hogy egy modul lehet rossz.
Olvastam egy fórumban a CPU és RAm beállításokat ( alaplap, ram ugyanez, csak a CPU más: ).
Ezeket beállítottam, így elindul, de lefagy, instabil.Ha lenne esetleg valakinek ötlete, nagyon megköszönném.
Az alaplap leírása szerint 1066-os memóriát illetve max. 8 GB ramot támopgat.Köszönöm.
-
MLuika
csendes tag
Sziasztok !
Egy kis segítséget szeretnék kérni, bár nem biztos, hogy tunning téma, de BIOS CPU és RAM beállításokkal talán kapcsolatos.
Konfig:
GA-P35-DS3L (rev. 2.0) alaplap
Intel Core 2 Duo E8200 @ 2.66GHz
NVidia GeForce 8600 GT VGA
Eddig 2GB DDR2-800 Kingston ramokkal működött, Windows XP Prof futott rajta.Belekerült 4 db DDR2-1066 Mh-es KINGMAX modul, illetve Windows 7 Prof. kerüt telepítésre.
Amióta a 8 GB RAM benne van rendkívül instabil, valószínű elmelegszik. Reggel akár 1-másfél órát is működik probléma nélkül, de később már a Windows indulásánál kék halállal lefagy és újraindul.
3 db 2Gb-os modullal nem vettem észre fagyást. A ramokat cserélgettem, kizárva, hogy egy modul lehet rossz.
Olvastam egy fórumban a CPU és RAm beállításokat ( alaplap, ram ugyanez, csak a CPU más: ).
Ezeket beállítottam, így elindul, de lefagy, instabil.Ha lenne esetleg valakinek ötlete, nagyon megköszönném.
Az alaplap leírása szerint 1066-os memóriát illetve max. 8 GB ramot támogat.Köszönöm.
-
válasz
Little_Gaara #37622 üzenetére
Nem muszáj, lehet magasabb is, bár tény, hogy a valós alkalmazások ritkán profitálnak jelentősen a nagyobb DRAM sávszélből. Az a biztos, ha kiteszteled ceteris paribus.
Syberia: a VID-ből még nem lehet egyenesen következtetni a tuningpotenciálra, de tény, hogy jobban szeretik a júzerek az alacsony VID-et (hiába általános, hogy azoknak egy adott pont után logaritmikusan nő a VCore igénye) és igen, CPU szorzó alapra, és emellett a RAM-szorzót is vedd vissza, hogy ne korlátozzon.
-
syberia
veterán
-
válasz
syberia #37617 üzenetére
Nagyon szép eredmény ezzel a VCore-ral. Szerintem egy 3.6GHz meglehet 24/7-re, talán 3.8GHz is, bár ott már lehet, megnő a VCore igénye. Mi a lap vége FSB-ben a York-kal?
Little_Gaara: ez proci tuning topic, így azok az arcok, akik behatóbban értenek a VGA-hoz, lehet, ritkábban járnak erre, így javasolt a tuningolni kívánt VGA típusának, GPU-jának topicjában érdeklődni, illetve keresni.
-
Little_Gaara
tag
kérdezhetek itt videókártya tuningról is vagy azt inkább másik topikban???
-
válasz
totyino77 #37616 üzenetére
Ha nem állítod fixre, a legtöbb, Intel chipsetes lap esetén az FSB emelésével együtt, adott arányban emelkedik a PCI-E busz órajele is. Ez egy bizonyos érték után károsíthatja a VGA-t, ezért szokás fixálni 100MHz-re. Vannak lapok és chipsetek, ahol adott mértékű FSB-emelés eléréséhez meg kell emelni 105-108MHz-re a PCI-E frekit. Ezek jellemzően kevéssé tuningbarát, egyszerű lapok, sokszor integrált VGA-val az északi hídban.
A VGA tuningja esetén nem szokott sűrűn előkerülni a PCI-E frekvencia, mivel ennek növelésével az átvitel elméleti sávszélességét lehet emelni, ám ez nagyon ritkán jelent szűk keresztmetszetet egy mai konfig esetében. VGA tuningnál inkább a GPU és a VRAM órajelét szokás emelni, nem az adatbusz frekijét.
-
syberia
veterán
Sziasztok, vettem egy E0 Q9550 procit P5QD Turbo lapban próbálom egy
kicsit tuningolni, eddig 3.4Ghz (8.5X400) ami stabilnak tűnik, meddig
érdemes húzni, a bios feszeket mind alapra raktam a cpu:1.2225v (VID:1.2750v) köszi előre -
válasz
Little_Gaara #37614 üzenetére
Ne Everest-tel tesztelj, hanem mondjuk Prime95-tel, vagy IBT-vel. A max maghőmérséklet steppingtől függően 80, illetve 90 fok lehet. (Ha B-s a procid, akkor 80, ha G-s, akkor 90.) Stresszteszt alatt ezt megközelítheti, de tartósan 75 fok fölé azért ne engedd. BIOS-ban maradjanak bekapcsolva a TM (Thermal Monitoring) funkciók, de a procik egyébként is tudnak vigyázni magukra - ha elérik a TjMax körüli értéket, visszaveszik a szorzót és a VCore-t, majd, ha még tovább melegednének, akkor lekapcsolnak, hogy így védjék magukat. A túlmelegedés miatt - tesztek alatt legalábbis - nem kell aggódni.
-
válasz
Little_Gaara #37612 üzenetére
Az az 1600MHz valójában 400MHz-t jelent, de ez másodlagos, a lényeg, hogy jó kis deszkád van, azzal nem lesz gond tuningolni, főleg nem 3GHz-re a procit. A lényeg, hogy teszteld ki alaposan, ne később érjen meglepetésként, hogy nem teljesen stabil a rendszer. A 300*10 egy jó alapfeszes beállítás lehet.
-
Little_Gaara
tag
Gigabyte P35 DS3. Gyári hűtés van a procin a ház:Aerocool Extreme Engine 3T elég jól hűt.
korábban BIOS-ból tuningoltam bocsi rosszul írtam. meg a deszka elvileg 1333FSB-t támogat és az előbb csináltam tuningot és 1600MHz FSB-m volt
csak kipróbáltam de inkább visszaállítottam mindent.
30-35 fok között mozog a proci alapjáraton. -
válasz
Little_Gaara #37610 üzenetére
Milyen deszkád van? Hűtés?
Korábban hogy tuningoltál a BIOS nélkül? SetFSB, vagy gyári tuning szoftverek? -
válasz
Little_Gaara #37608 üzenetére
BIOS-ban megkeresed az említett opciót, és fixálod a frekvenciáját az emelés előtt 100MHz-re. Felmész a lapod gyártójának oldalára, megkeresed a lapodat, letöltöd a kézikönyvet, abban megkeresed a BIOS Setup részt, és azon belül kell lennie a PCI-E frekinek is. Ha nincs, akkor utána kell járni, hogy automatikusan fixálja-e, vagy automatikusan emeli az FSB függvényében.
-
válasz
Little_Gaara #37606 üzenetére
Ha nem emelsz feszültséget, akkor belátható időtávon nem lesz semmiféle káros hatással a tuning a proci élettartamára. Teszteld ki, hogy az adott beállításon (3GHz), stressztesztek alatt milyen maghőmérsékleteket mérsz. Ha alaposan kiteszteled, és az eredményeknek megfelelően lövöd be a feszeket, akkor nem lesznek fagyások. (FSB emelés előtt fixáld a PCI-E frekit.)
-
Little_Gaara
tag
hali mindenki!!!
egy Core 2 Duo e4500am van 2.2GHz alapból na most ha 3GHzig felmegy feszemelés nélkül 10*300MHz.
a memóriám Kingmax 2*1GB 800MHz és tuning után 900MHz lenne.
na most annyi a kérdésem hogy tuning után mennyivel rövidülne meg a proci és memória élettartma???
és mikor váltsak vissza eredeti órajelre??? túl meleg vagy lefagyásoknál??? -
totyino77
tag
na most igy sem volt jó linx nél ujbó indult 1ső körnél, adtam neki egy kis kakaot 1.23750v , qpivtt normálon teszt allatt
-
totyino77
tag
válasz
adammkaa #37601 üzenetére
esetleg nem lehet az hogy a dram voltagét 1.640v-ra kéne állitanom néztem egy youtube videot ott is 1.640-re fixálták? közben néztem a videot és megint kékhalált dobott vcore 1.23125v ra raktam, és a qpi/vitt normálra tettem,atöbbit hagytam ahogy volt, kiváncsi leszek igy mitt dobb
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Milyen autót vegyek?
- Mikrotik routerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ajándék ROG Táska! Asus Rog Ally Z1 Extreme RC71L - 512GB SSD + 16GB LPDDR5
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest