- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rich-7
csendes tag
Hello.
Pár hete írtam hogy fogok venni a gépemhez egy Corsair AX850-et illetve 4X2GB Kingston HyperX Genesis 4G 1066Mhz Non ECC Kit4 Module, és hogyha valami gond adódna akkor írok megint.
Hát itt vagyok, mert épp tegnap érkezett meg a ram és ma megcsináltam a gépet, azaz szét lett szedve meg össze is lett rakva rendesen. A gond viszont az mikor bekapcsoltam, hallottam valami olyan hangot mikor elindultak a ventillátorok mintha az egyikhez hozzáért volna valami (vezeték). Én pedig direkt néztem mert le volt szedve az oldala és nem láttam semmit, minden venti szabadon volt. beléptem a bioszba megnéztem hogy a tuning amit beállítottuk be van-e rakva illetve, felismert-e mindent a gép. Majd mikor elfogadtam a biosz beállítást ugye olyankor a gép leáll és pár másodperc után megint elindul. Mikor elindult pár mp-re rá hallottam egy pukkanást és kis fényt a tápnál, illetve a konnektorokban le lett vágva az áram. Kicsit büdös is volt a táp körül. Kihúztam a gépet a falból, megnéztem minden kábel helyesen van-e bekötve majd 10perc után megint megpróbáltam bekapcsolni. Amint megnyomtam a bekapcsológombot nem telt el 2 mp megint pukkant egyet és az áram megint elment. Mielőtt még bekapcsoltam a gépet csak áram alatt volt láttam hogy az alaplapon a zöld led világít illetve a vidikarin is a pici led is világított szóval kaptak áramot. Viszont mikor bekapcsolt az volt amit előbb leírtam. Nem is akartam többet próbálni, szóval kiszedtem a tápot és visszaraktam a gépbe a régit, a Corsair VX550-et. Összekötöttem mindent, és mikor bekapcsoltam, minden rendesen bejött (épp most ezt a HSZ-t is az említett gépről írom).
Mi lehet a gond? Lehet kifogtam egy gyárihibás Corsair tápot, ami teljesen új, vagy esetleg valami itt lenne a gond? Ha a táppal van gond akkor írjak holnap egyből, a cégnek ahonnan vettem? Vagy egyből a Corsairnek írjak?
Illetve egy észrevétel a rammal kapcsolatban.
Néztem a CPU-Z-t és ezt írja: Kép
Az első kép az érdekes. Ha ez a ram amit én vettem PC2-8500 akkor ott miért PC2-6400-at ír? meg mi az hogy (400Mhz) a Max Badwidth?
Illetve alatta ott ahol írja az időzítéseket, ott nem ilyesminek kellene lennie, ami a bioszban van?
Kép1
Kép2
Kép3Annyi hogy ennek a ramnak elméletileg 1066hoz 2,3V kell. (leírás) Azt nem értem miért annyira sok, de most a bioszban a Corsair ramoknak a 2,1V van berakva ahogy a képen is lehet látni(ti mondtátok hogy hagyjam ezen). A leírás alapján, úgy tűnik mintha alapon mennének a ramok. A cpu-z i azt írja hogy 1,8V-on megy. Akkor most hogy is van hogy ez 1066Mhz-s?
Sajnálom a hosszú HSZ-t de ezt a 2 lényeges dolgot nem tudtam rövidebben leírni.
Segítségeteket előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- OLED TV topic
- Kiderült, hogy melyik AI-cégeket venné meg az Apple
- Apple MacBook
- SörcsaPH!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A Bugatti Veyron megleckéztetésére készül a Dreame első villanyautója
- Battlefield 6 - Fókuszban a PC-s kiadás
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest