Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rich-7

csendes tag

Hello. :F

Pár hete írtam hogy fogok venni a gépemhez egy Corsair AX850-et illetve 4X2GB Kingston HyperX Genesis 4G 1066Mhz Non ECC Kit4 Module, és hogyha valami gond adódna akkor írok megint.

Hát itt vagyok, mert épp tegnap érkezett meg a ram és ma megcsináltam a gépet, azaz szét lett szedve meg össze is lett rakva rendesen. A gond viszont az mikor bekapcsoltam, hallottam valami olyan hangot mikor elindultak a ventillátorok mintha az egyikhez hozzáért volna valami (vezeték). Én pedig direkt néztem mert le volt szedve az oldala és nem láttam semmit, minden venti szabadon volt. beléptem a bioszba megnéztem hogy a tuning amit beállítottuk be van-e rakva illetve, felismert-e mindent a gép. Majd mikor elfogadtam a biosz beállítást ugye olyankor a gép leáll és pár másodperc után megint elindul. Mikor elindult pár mp-re rá hallottam egy pukkanást és kis fényt a tápnál, illetve a konnektorokban le lett vágva az áram. Kicsit büdös is volt a táp körül. Kihúztam a gépet a falból, megnéztem minden kábel helyesen van-e bekötve majd 10perc után megint megpróbáltam bekapcsolni. Amint megnyomtam a bekapcsológombot nem telt el 2 mp megint pukkant egyet és az áram megint elment. Mielőtt még bekapcsoltam a gépet csak áram alatt volt láttam hogy az alaplapon a zöld led világít illetve a vidikarin is a pici led is világított szóval kaptak áramot. Viszont mikor bekapcsolt az volt amit előbb leírtam. Nem is akartam többet próbálni, szóval kiszedtem a tápot és visszaraktam a gépbe a régit, a Corsair VX550-et. Összekötöttem mindent, és mikor bekapcsoltam, minden rendesen bejött (épp most ezt a HSZ-t is az említett gépről írom).

Mi lehet a gond? Lehet kifogtam egy gyárihibás Corsair tápot, ami teljesen új, vagy esetleg valami itt lenne a gond? Ha a táppal van gond akkor írjak holnap egyből, a cégnek ahonnan vettem? Vagy egyből a Corsairnek írjak?

Illetve egy észrevétel a rammal kapcsolatban.
    Néztem a CPU-Z-t és ezt írja: Kép
    Az első kép az érdekes. Ha ez a ram amit én vettem PC2-8500 akkor ott miért PC2-6400-at ír? meg mi az hogy (400Mhz) a Max Badwidth?
    Illetve alatta ott ahol írja az időzítéseket, ott nem ilyesminek kellene lennie, ami a bioszban van?
    Kép1
    Kép2
    Kép3

Annyi hogy ennek a ramnak elméletileg 1066hoz 2,3V kell. (leírás) Azt nem értem miért annyira sok, de most a bioszban a Corsair ramoknak a 2,1V van berakva ahogy a képen is lehet látni(ti mondtátok hogy hagyjam ezen). A leírás alapján, úgy tűnik mintha alapon mennének a ramok. A cpu-z i azt írja hogy 1,8V-on megy. Akkor most hogy is van hogy ez 1066Mhz-s?

Sajnálom a hosszú HSZ-t de ezt a 2 lényeges dolgot nem tudtam rövidebben leírni.

Segítségeteket előre is kösz! :R

Új hozzászólás Aktív témák