- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
13000,
Amúgy nekem AMD Athlon 3000+-os van, csökkentettem a gyári feszt 0,1 V-al, adtam neki plusz 100 MHzt, és indult, kisebb hőtermeléssel és fogyasztással.
Csodák márpedig vannak -
Gyufaaa
veterán
válasz
Jani18 #12996 üzenetére
Hiba első gondolatra az lehet, hogy nem osztottad vissza a ramokat illetve nem adtál nekik feszt, hogy bírják a tuningot, mivel ha az CPU Frequency-t emeled nő a ramok teljesítménye is. A ramokat 1066-ról vedd vissza 533-ra vagy 667-re és adj nekik 2v-ot a pci-e frekit fixáld 100Hz-re és mehet az alapfeszes tuning.
-
Jani18
aktív tag
Csáo kellene egy kis segítség proci húzás ügyben.
config:
Gigabyte EP45-DS3R lap
C2D E8200-as proci
4x1 Gb Geil Ultra 1066Mhz-s
A procit szertném minimum 3.2Ghz-ig húzni de eddig nem sikerült. Akárhogy állítom a BIOS-t betölt a Windows és újraindul a gép,vagy még a betöltés előtt.Ezért szeretnék kérni egy részletesebb leírást hogy mit mennyire állítsak.
Előre is kösz.
ha PÜ-ben válaszoltok az jobb lenne thx -
Sziasztok.
Egy olyan röpke kérdésem lenne hogy.. Adott egy X58-UD4P Giga lap CPU 4GHz
RAM 2000MHz. Bekapcsolásnál vagy 4szer resizik (bekapcs gomb 2mp-ig megy resi..resi..resi .resi ..start) utána minden gond nélkül elindul és stabilan megy.Nah ezt mondja meg nekem valaki miért van.
Elöre is köszi mindenkinek.
Üdv Balázs
-
laccc85
csendes tag
-
laccc85
csendes tag
válasz
Cardea #12986 üzenetére
Szia!!
Hát ez attól is függ, hogy mennyit szánnál a tápra.
Mert ehhez elég lenne egy 400w-os Codegen is,ahhoz, hogy menjen a rendszer még tuninggal is.
De ha rászánsz egy kicsit több pénzt, akkor én egy chieftec tápot vennék, egy 450 is elég lenne abból, vagy ha igazán jót akarsz akkor egy 550 es aktív pfc-s.
Ezeknek sokkal jobb a hatásfoka mint a 5-6-7-8 ezer forintos tápoknak, és persze minőségiek is.
Processzor hűtő tekintetében egy alap hőcsöves hűtő is elég szerintem ilyen 5-6 ezer ft környékén.
Nekem is volt egy 4850-es X2 es procim,(Am2-es) nem igazán melegedett a gyári hűtővel, de nem is nagyon lehetett húzni , az alaplapnak köszönhetően. -
Cardea
csendes tag
Sziasztok vagyok!
Azt szeretném megkérdezni, mivel bambarépa vagyok a témában, hogy egyDFI Lanparty Ultra-D SLI,
939s 4800+ X2 (fél év keresgélés után),
4*1Gb A-DATA 500 Mhz,
(akár egy) Zotac Geforce 275 SO (ezt nem akarom SLI-ben csak egy darabot akarok a gépbe),
2*250Gb winchester-hez...Mekkora tápot kellene vásárolnom, úgy, hogy tuningolni is szeretném a 4800-as kicsikét? Tudom elmaradott egy gép a videókártyát kivéve, de ez kellett nekem nem tehetek róla, 939 buzi vagyok… szóval, szeretném ha segítenétek konkrét termékekkel, mind procihűtő, mind pedig táp tekintetében.
Nagyon köszönöm.
Üdv.
Imre -
bluyoo
nagyúr
Tudna netán valaki egy olyan programot ami méri a pci frekvenciát?
Szeretném lemérni hogy az alaplap menyit vezérel ki auto beállításon tuning alatt.
Mivel 20%-os processzor tuningal auto pci freki és működött.(6.8 minősítés)
40%-on processzor tuningal 100MHz pci frekivel 6.0 minősítés a videókártynak.
Ezek szerint auto beállíráson akkor húztam a videokártyát? -
zsole84
senior tag
Segítséget szeretné kérni!
Konfigom:
Giga MA785G-UD3H
Athlin II 245
Húztam a procin, jelenleg így megy:
Core speed:3335 mhz, 1,376 v
Multiplier: 14,5
Bus speed:230 Mhz
Ht link:2070 Mhz
DRAM:383 MHZ, 5-5-5-18-24-2T
Ez rendben is lenne, de azóta C&q nem működik. Mit lehetne tenni? -
törölt tag
Proci 1.36V ahogy írtad.
70 perc után a blend nem írt hibát.
Lefuttatom a Large-ot is. -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12976 üzenetére
adj a ramnak 2v-ig tehát+0.2v -ot előfordulhat hogy kell még egy kicsi a cpu-nak is de ha az istennek sem akar menni akkor még emlhetsz a fsb-n és az mch-n +0.2v-ot próbálgasd nyugottan meglessz az.
elsőnek azért adj még a procinak egy kicsit mondjuk 1.36v-ig +a memcsit emeld akkor .
Sajna ez ilyen játék aíg az ember ki nem ismeri a dolgokat de utánna menni fog könnyedén.
Ha találsz stabil beállítást Írd meg a lap topikjába s kérdezd meg , hogy okés -e .
Én most a héten nem leszek csak jövöhét hétvégén -
törölt tag
Intelburn lefutott hiba nélkül, viszont blend-nél már rögtön hibát írt, a feszt levettem a ramról ahogy írtad, gondolom akkor az lesz a gond.
Procin maradhat az 1.34? -
gabber9511
csendes tag
na kékhalál volt gondolom ram miatt .....
2.hibaProbléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 124
BCP1: 00000000
BCP2: 865A4024
BCP3: B2000040
BCP4: 00000800
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1A probléma leírását segítő fájlok:
C:\Windows\Minidump\012410-24429-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-32573-0.sysdata.xmlmeg kéne próbálnom a CL6-ot valaki elmondaná nekem lépésről lépésre hogy kell beállítani a CL6-ot biosba ???
ja és beállításaim : http://prohardver.hu/dl/upc/2010-01/24/247508_isdetlwbbididajl_cpuz2.jpg -
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12969 üzenetére
Csak told fel az fsb-t ne aggódj intel bácsi szerint 1.5v ig mehet a procinak hőfokokkal is még jók vagyunk.
Ne állíts semmit csak az fsb-t 430-ra ha ha kevés akkor majd adun aminek kell tehát
fsb+0.1v
mch+0.1v
ramot ved vissza -0.1-el hátha bírja
eddig az állásnyomjad teszt
állísd le a teszteket s állísd át a vége sajna ilyen mire ugymond belövi az ember de utánna nincs gond
-
törölt tag
IntelBurn lefutott rendesen, max hőmérséklet 100 %-nál
CPU 55
1.mag 58
2.mag 58Már 1 órája fut a large, eddig hiba nélkül
reméljük így is marad, s a blend is lefut majd hiba nélkül
Proci : 1.343
ram : +0.2 V ahogy írtadHa minden okés akkor már csak egy nagyon kicsi kellene a 3 GHZ-hez. Jelenleg ugye 2.94GHZ
De nem tudom, hogy kockáztassam-e, megéri szerinted? Vagy ennyi már nem sok mindent ér?
-
NFree
addikt
válasz
Snacky #12963 üzenetére
Rendben hogy ez aszájbarágós topik de erről tárgyaltunk tegnap óta petya-val ha egy kicsit visszáb olvasnátok akkor nem kéne annyit írkálni, még a végén lebasznak , hogy nem chat oldal
[Prime95] van topikja is ha esetleg kérdések merülnek fel a használattal de leírom a lényeget.
Smal fft csak a procit terheli a teljes rendszer stabilitásra nem jó
Large fft teljes rendszert terheli cpu mch ram általába ha ez fot 2-4ó 95% stabil a cuccos
És van a blend csak a memcsit nyúzza és esetleg ha nem stabil az mch arra is fény derülhet kizárásoso alapon(#12964) nightsong
Kilépésnél az F10-el lépsz ki (save) egyébként nem tudom mi lehet a bibi, a bios frissítés nem = a bios resettel. -
törölt tag
hanem után lemaradt, hogy Geil Value
-
törölt tag
http://img51.imageshack.us/i/asd1o.jpg/
http://img51.imageshack.us/img51/907/asd3s.jpgA memóriám nem Geil Ultra, hanem nem tudom mennyi különbség van közte.
http://www.geil.com.tw/products/showGallery/id/52 ---> ez lenne ő
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12958 üzenetére
Adhatsz a cpu-nak 1.34xx valamennyit amennyire beáll, kezd gyanús lenni a ram ugye geil 800-asok nekem is volt ultrám nagyon szerette a feszt és olyan 900mhz körül vége volt.
csinálj egy everest képet ha kérhetem amin a hőfokok s a feszek rajta vannak(számítógép/érzékelők) [így ] gondolom nem kell csak az everestNa látom megvam akkor adj a ramnak még +0.1v-ot had kapjon 2v körül állísd a cput ahogy mondtam s test
-
törölt tag
30 perc után, lefényképezem a bios-t, hogy-hogy áll most.
Ezekkel a beállításokkal írta a hibát
http://img40.imageshack.us/i/kp0253.jpg/Ram :
http://img43.imageshack.us/img43/8048/asdhz.jpg
http://img190.imageshack.us/i/asd2d.jpg/
-
törölt tag
Lefuttattam a Large FFT is, sajnos hibát írt, mit csináljak? plusz fesz a ramoknak? vagy még a procinak?
Így állok jelenleghttp://img199.imageshack.us/i/procin.jpg/
-
NFree
addikt
válasz
nightsong #12953 üzenetére
Szia így eggyenlőre nincs, őő milyen alaplap giga? gondolom
Valameik beállítás nam stimmel neki csak így nem látok bele mi nem lehet jó.
bios frissítés mikor volt? meg csinálj előtte egy cmos cleart, gép kikapcs elm ki majd pár perc után vissza közbe húzd ki a tápot is.
Ha ez megvan próbáld újra s állíts be minden kézzel a feszeket normálra .
őő apropó milyen ram van a gépben lehet kevés neki a fesz, állísd 2.1v ra -
nightsong
csendes tag
Szia NFree!
Elkezdtem beallitani a biosomat a proci huzasa elott, de az a gondom, h ha beallitom a PCI frekvenciat 100ra, akkor a gep ujraindul es nem jegyzi meg a beallitast, visszaugrik AUTO-ra. Van valami otleted, h miert?
A kovetkezoket beallitottam:
Robust graphics booster (auto)
Cpu Clock ratio (8)
C.I.A.2 (disabled)
System Memory Multiplier(SPD): 2 (ez a legkisebb ertek)Ha a Cpu Host Clock Control-t enabledre rakom es beallitom az alap 333-as fsb-t, akkor ugyanugy ujraindul a gep es visszal az alap ertekre.
Valamit rosszul csinalok?
-
Snacky
tag
NFree
Be tudnál nekem linkelni pár cpu stresszelő progit?
Mert szeretnék tutira menni h a rendszer stabil legyen, vagy netán elég az orthos??? -
bluyoo
nagyúr
Hát S.T.A.L.K.E.R.-el 1.5órát
De már fut az everest.
Köszi a választ. -
Snacky
tag
Értem....
Igaz most berheltem kicsit a hűtésen, beraktam egy 12cm es hűtőt pluszba így már max a 75-77 fok.
Most stresszelem Orthossal, meg Super pi-t is lefuttattam eddig okés a dolog!
Ha 12 órán keresztül nem fog feljebb menni a hőfok meg nem hibázik akkor szerintem elkönyvelhetem h stabil a rendszer és a játékok úgyse hevítik fel a procim ennyire!
Nem? -
NFree
addikt
válasz
bluyoo #12943 üzenetére
Akkor valamit elállítottál s nem stabil a rendzser s nem tudja rendesen lemérni .
Igen Pci-e freki mindíg 100 néha magas fsb-nél egy két lap jobban szereti a 101-103-at de ez téged nem érint .
Valami szarul lett beállítva nézz utánna alaposan . Nyomj egy load defaultot, mérj, aztán állísd 2.8-ra ahogy volt s mérd meg ismét , aztán próbálkozz a 3.2-vel.
Prime vagy everest vagy intel burn valamivel teszteled a stabilitást?(#12944) petya_1910
Na akkor grattteszteld Prime large fft-vel min 2ó utánna 30perc blend s ha lefut akkor mondhatni rá hogy stabil
-
-
törölt tag
Adtam a procinak+feszt így jelenleg (1.33V)
Így stabil a rendszer 15 perc elteltével is, az IntelBurn is lefutott rendesen.
Max hőmérséklet 53 fok
Kerek 3 GHZ-et szeretném elérni, ennél több nem kell. -
bluyoo
nagyúr
Lenne egy kisebb gondom húzva volt az e6550-em 2.8-ra auto beálításokkal kivéve ram
p5b lapon.
Most tovább gyötörtem 3.2-ig De már a feszültségeket is beálítottam.
Na meg aPCI frekit 100-ra mert azt olvastam hogy ez a legjobb a videókártyának.
Müködik is de a vin7 6.8-as minősítése 6.0-ra esett vissza.
Szerintetek menyire érdemes megemelni?Vagy rakjam vissza auto-ra?
Asus EAH4870 kártyárol lenne szó.
Előre is köszi a válaszokat. -
hajbel
addikt
Új fejlemény: Pentium E6300 procim 1.3 V-on 3,8 GHz-et ment, de ezt még nem teszteltem Most értem haza az éjszakai züllésből....
Ha felkelek, tesztelem játék alatt is. Mégegyszer a lapom MSI P45-C51, tehát egy low budget lap. 3,7 GHz-en stabil volt. Egyelőre ennyit egy züllött felhasználól. Rúgjatok be Ti is!!!!!!
-
Snacky
tag
Szevasztok.
Nekem lenne pár kérdésem!
Az első az h ugyebár papíron a C2D E4500-nak 85°C a max hőmérséklet amin még tud üzemelni, namost én 3GHz-n járatom a kicsikét és a CPU65-70 fokon megy ha maxon pörgetem és a magok maximum 80 fokra mennek föl, a kérdésem az h azt a max 85 fokot amit papíron leírtak az a magokra vagy magára a CPU-ra vonatkozik????
Ha a CPU-ra vonatkozik, akkor a magok mégis mekkora max hőmérsékletet tudnak elviselni?
A választ előre is köszönöm! -
NFree
addikt
válasz
peetmaster #12938 üzenetére
Hát az így nem jó esetleg ha jobban ki szeretnéd hajtani a memcsiket , próbálkozz kisebb szorzóval nagyobb fsb-vel ugyan azt a frekit , ha a cpu feszt nem akarsz emelni s akkor adj egy kicsit az mch-nak
-
NFree
addikt
válasz
peetmaster #12935 üzenetére
Mem tudod valahogy 1066 köré lőni ,egyébként nem gond, mondjuk csak szebben nézne ki meg az everestel több pontot kapnál, a memória tesztnél egyébként meg nem lehet észrevenni hogy 846Mhz vagy 1060mhz játékok közben
(#12936) petya_1910
nos ez így elég karcsú , hogy 1 percen belül hibaüzit dob , emelj egy kicsit a cpu vcore-on
ha nem segít akkor +0.1v az mch-nak és az fsb voltage-nak, Ha akarsz tovább menni legalább 2ó kéne hiba nélkül.
Mennyi van most a biosba a cpu -nak állítva állíts be vagy 1.33v körül -
törölt tag
2.94 GHZ jelenleg
Terhelve
1.248 ( CPU-Z ) 1.2875 (everest)
CPU 50
1.mag 52
2.mag 52Alapjáraton
1.152 (CPU-Z) 1.1625 (everest)
CPU 30
1.mag 34
2.mag 32Intelburn lefutott rendesen, viszont a prime-nál kaptam egy hibaüzit.
http://img138.imageshack.us/i/asdwz.png/ -
peetmaster
senior tag
Nem rossz eredmények.
Azt hallottam, hogy a Wolfdale procikat nagyon lehet húzni az EP35/45-DS4-el, az UD3P/R pedig inkább a Yorkfield-eknél mutatja ki igazán a foga fehérjét.
Végülis igazad van, magasabb kategóriás lap ettől nem nagyon van, esetleg az Asus Maximus II, de annyival az sem jobb. i7 pedig még bőven nem éri meg az árát.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha procituningra megyek rá, akkor az nem gond, hogy mondjuk 3.8Ghz-nél csak 846Mhz-en mennek a ramok (2.00D a memória szorzó)?
-
törölt tag
Nagyon jól viselkedik a rendszer a játék alatt is ( a cs source-ot nyomtam, mert ez eléggé eszi a procit )
-
törölt tag
Tesztelem kicsit, játék alatt, hogy viselkedik, s ha minden rendben akkor megyek tovább
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12930 üzenetére
Rendben
(#12931) peetmaster
Hát nem is tudom majd talán egyszer , az a baj túl jól megy , hogy eladjam nincs most pénzem másik gépre ezt meg nem tudom mivel tudnám űberelni.
Alapfesz [link]
igaz itt már a cpu termet és a refeket meg a mch izgatni kellett , de ez quadÉs egy kis fsb [link]
itt már kapott 1,3v cpu termet 1,32v mcht és 1.4v cpu core de még 24/7re elmegy -
peetmaster
senior tag
Nem akarsz megválni attól a finom kis UD3R-től?
Viszonylag jó tuninglap az én DS3P-m is, csak nem szereti a magas FSB-t. 4Ghz fölött már 450 vagy annál több fsb-t kéne adni 9-es szorzón, és ott már kék halállal tiltakozik. Mondjuk alapfesztől többet meg nem akarok adni a procinak. Lehet, hogy az a kínja.
Na de 1-2 héten belül jön hozzám egy 1.0500 VID-es E8400. Azt majd szépen lehet húzni meg alulfeszelni is.
-
törölt tag
Jelenleg 2.80 GHZ-nél tartok.
Alapjáraton
CPU : 32
1.mag : 34
2.mag : 34100 %-os terhelés alatt
CPU : 48
1.mag : 50
2.mag : 50A rendszer stabil továbbra is. A feszt nem emeltem továbbra sem.
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12923 üzenetére
Igen mehetsz tovább viszont akkor elérkeztünk lassan odáig , hogy prime közben a hőfokokat figyelgetni kell, nem menjen 65-70fok fölé, szólj ha elakadsz s akkor ird le az épp aktuális biosz beállítást memcsitől kezdve mindent
(#12928) peetmaster
Akkor asszem fölösleges volt a kérdés -
NFree
addikt
válasz
peetmaster #12926 üzenetére
ez asszem akkor annyit jelent hogy 2.1v-on tudja a 1066mhz cl5-időzítést. Ebből kifolyólag nem akkor ha tuning van hanem ha a megadott frekin akarod hajtania kkor a 2.1v az üzemi fesz, persze előfordulhat , hogy tudsz lejebb csípni belőlle s a rendszer stabil marad, mondjuk 2v de ha blend hiba van akkor ajánlatos a 2.1-et beállítani vagy adni egy kicsit az mch-nak.
-
törölt tag
válasz
peetmaster #12924 üzenetére
Oks, majd meglesem mindjárt
-
törölt tag
Nem tudok 0-át írni, pl azt nem tudom leírni, hogy 400, hanem csak 399.
( azért írtam, hogy az USB támogatás engedélyezve mert, azt hittem köze van ahhoz, hogy nem tudok 0-át írni )
Egyébként eddig minden stimmel szerinted, mehetek tovább?
-
NFree
addikt
válasz
peetmaster #12918 üzenetére
Vedd ki a memcsit rá kell legyen írva a működési feszültség asszem 1.8v-2.1v-ig de nem vagyok benne biztos . nem találtam most rólla semmit a corsair oldalán.
Egyébként te most csak memcsit akarsz tuningolni, vagy mit szeretnél. Egyébként igen tunin gnál ne gond ha minden normálon van , inkább mint auton mert általában minden lap túlfeszel tuningnál. annyi a bibi normál feszes tuningnál nem sokáig halad az ember.
Ha meg stabil a rendszer akkor nem kell semit átrakni normálról ha elég az épp aktuális freki(#12920) petya_1910
Hogy érted hogy nem lehet 0át írni én tudok de ugymond ezek a feszek fix lépésekben emlhetők , íjj ezt nem tudom elmagyarázni mert nem a szavak embere vagyok, hane a gyakorlatémivan a usb-s őrülettel??
nincs köze a tuninghoz
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12917 üzenetére
Elírtam tehát terhelés közben a cpu_z-vel
Nos , hogy a többi feszt miért nem lehet úgyí állítani mint a cpu voltage-t nem tudom , Így csinálták meg anno a biosokat.
De ne agódj nem gond így egyszerűbb , ha kell majd akkor kap az fsb egy kis + meg az mch de az remélem csak 400-as fsb után kell , addig meg már kell majd adni a procinak is egy kicsit tuti -
peetmaster
senior tag
NFree-hez lenne egy kérdésem: ha tuninghoz folyamodom, akkor hány V-ot érdemes adni egy DDR2-es Corsair Dominator 1066Mhz-nek (DRAM Voltage)? 2.000V elég? Valamint, hogy érdemes még valamit "Normal"-ról átállítani, ha stabil a rendszer? Előre is köszi a választ.
-
törölt tag
-
NFree
addikt
válasz
#78454656 #12914 üzenetére
Akkor még feszt nem kellett emelni ugye ? szépen haladsz gyerünk remélem olyan 3 ghz-ig elmegyünk nézd már meg mekkora feszt kap cpu_z ben a proci közben.
Azt hogy a rerndszer stabil én azért így nem mondanám az csak hosszas tesztelés után mondható. Min 2ó prime Largfft vagy blend vagy intel burn maxon legalább egy 10körös(#12912) nightsong
Fenteb leírtam ugyan azt kell csinálnod mint petya_1910 kollégának s szépen haladni előre.Ugyan az a lap ugyan az a proci asszem csak a szorzó más ramara ügyelni
Hajbel
Ahol véges az fsb emelés, ott jön a kékhalál windows betöltésénél azért ez nem egészen így van -
-
hajbel
addikt
A processzor. Ez pedig egy teszt, amiben látszik, hogy hogyan néz ki, cpu-z (megnéztem, ugyanaz, mint az enyém) stb. Azt írják, hogy launch date 2009 Q2, tehát nem olyan nagyon régi
-
nightsong
csendes tag
Sziasztok! A gepem:
GA 965P-DS3 rev 2
E 6750 (2.66 Ghz a gyari orajel)
2 Gb DDR 2, 800mhz ramFel szeretnem huzni a procit 3Ghz-ig, ha jol tudom ezt feszultsegemeles nelkul birja a proci.
Eleg ha az fsb-t feluzom vagy mas dolgokat is kell allitanom? Ha igen mit?Elore koszi a segitseget, mert lama vagyok ehez
-
törölt tag
-
NFree
addikt
válasz
pablotaxi69 #12904 üzenetére
Nincs csak előtte nyomj egy bios load defaultot, s elvileg kicseréled és megy
(#12908) hajbel
Egy cpu_z képet mutass már légyszi nem láttam még olyan procit
Egyébként nerm biztos hogy a memcsi a ludas de sajna a ddr3-at nem ismerem , meg azt mondják elég nyűgös darabok .
Val szinű neked kell valaminek egy kis +fesz s menne a móka tovább , de az meg nem olyan egyszerű -
-
NFree
addikt
válasz
gabber9511 #12899 üzenetére
Nos hogy leírod nekem milyen hibaüzit kapsz attól én nem vagyok okosabb , mivel annyira nem vágom a témát, de volt ilyen procim s küldtem keményen , meg be tudtam állítani , most mondhatnám hogy én a bios beállításokra lettem volna kiváncsi ,de előfordul hogy az általad leírt ram párosítás nem épp megfelelő tuningra, mondanám , hogy kezd el tesztelni a ramot memtest-el de nem látom értelmét , inkább minthogy szívsz szerezz normális párba lévő memcsiket s utánna mehet 1000-el a tuning.
Anyit még megtehetsz , hogy átálítod cl6-os időzítésre hátha nem lessz annyira érzékeny .
Bios beállítás !!!(#12901) petya_1910
Rakd fel az fsb-t 350-re nézzük mit csinál 400x7=2800 ha nem megy próbálkozz 380-al hajrá(#12902) hajbel
Az meg mien e6300-as ugy tudom azok 65nm-esek s 7 a max szorzójuk, nem e5200 vagy valami más? -
hajbel
addikt
válasz
gabber9511 #12905 üzenetére
Nálam egyszerűen megfagyott 5-10 másodperc játék után (pontosabban unrealt 3 alatt jól viselkedett, 5-10 másodperc PES 2010 után csinálta ezt), láttam a kurzort a fagyott képernyőn, majd azt hiszem kilépett magától. Visszavettem 5-el az fsb-t és simán lement 30 perc játék, de ezek szerint csak ennyit lehet tuningolni.
-
pablotaxi69
csendes tag
Sziasztok!
A gépembe 2.4-es celeron van és van egy 2.66-os itt a kezemben.Ha kiakarom cserélni van-e valami speciális tudnivaló vagy csak hűtő le,csere,hűtő vissza és kész??? -
hajbel
addikt
válasz
#78454656 #12867 üzenetére
Nekem is e6300-am van. Biosból sima fsb emeléssel 3215 Mhz-re sikerült emelni (ez 305 fsb, 10,5-ös szorzóval, 310-nél már fagyott a játék) fesz emelés nélkül, gyári hűtővel. Az alaplapom MSI P45-C51.
Kérdem a többieket, hogy normális ez? Szerintem kevés... Van valami tapasztalat ezzel kapcsolatban? -
törölt tag
Jelenleg 2177 MHZ-en járatom, alapjáraton a hőmérséklet nem változott ( 28,30,30) Terhelve pár fokkal melegebb (1-2).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Synology NAS
- Autós topik
- 3DMark (2013) eredmények
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Filmgyűjtés
- Everest / AIDA64 topik
- További aktív témák...
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest