- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Ebook okosítás: kijelző kalandok
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
válasz
Ronaldo_23 #11799 üzenetére
Nincs mit, nincs mit. Lehet keresni a topikban is, szavakra ami esetleg kérdésként felmerül, van rá esély, hogy sokminden már volt tárgyalva, aminek a kilencvenhatodára én sem emlékszek, de hát minek is ha van kereső
-
Ronaldo_23
csendes tag
Köszönöm az infot yolan!
Üdv!
-
yolan
őstag
válasz
Mika1227 #11795 üzenetére
Ha 3584-szer nem mondtuk volna el, de még pár hsz-el fenntebb is leírtam, tehát akkor megint. A feszeket soha ne hagyjuk AUTO beállításon! Remélem így már látható lesz megint pár hsz-ig.
Tudunk egy proci tipust, hogy E6750, de nem tudunk se VID-et, se semmit, amihez lehetne kicsit is viszonyítani, vagy kiindulni. Lap tipust tudunk, a lap vdrop és vdroop-ját mondjuk én nem tudom fejből, de a lap topikjában szerintem tudják, abból is lehetne tippelni. Illetve nem tudunk még pár beállítást. Milyen fsb, milyen szorzó, milyen hűtés. És még ezek után sem lehet azt mondani, hogy hasra ütök, 1.35v az jó, az a jó amin stabil, de nincs (nagyon) túlfeszelve. Hogy ez mennyi az esetedben, passz, halvány lila gőzünk lehetne, a fenntebb hiányolt sok-sok infó ismeretében, de nem, halvány lila gőzünk sincs. És hogy hogyan tudhatod meg? Kiteszteled.
Nem kell mindenképp húzni a ramot, a proci tuning az proci tuning, a ram tuning pedig ram tuning, ha mind a kettőt tuningolod akkor az proci+ram / ram+proci tuning lesz. Vissza lehet osztani (egy bizonyos mértékig) a ramokat, hogy az emelt fsb ne (nagyon) befolyásolja a ram effektív órajelét. (333*7-nél 333*2.4-es ramszorzóval 800-as ramórajel, 400*7-nél 400*2-es ramszorzóval 800-as ramórajel, csak az arány változott, vagyis a szorzó, végülis ez is tuning, de nem az órajelet babráltad, hanem szinkronba hoztad az fsb-vel, de ez csak egy véletlen példa volt, lehetett volna pl úgy is hogy 333*7-es proci beállítások mellett 3-as szorzóval 1000-es órajelet kapsz a ramoknál, aztán 385*7-es procinál 2.6-os szorzóval ismét 1000-es ramórajelet, és az fsb:ram arány sem lesz 1:1, tehát nincs szinkron )
Ronaldo_23: a kinézett asus hűtő árgép szerint 11.5k körül van, akörül már mugen2-őt tudsz szerezni, -+ 1k, ami klasszisokkal jobb szvsz.
FPO, beírod a google-be és hátha kidob pár eredményt, esetleg utána kérdezel, szimatolsz, xoc topikban, procid topikjában, cpu tuning hq lista topikban.Szerk.: CSiMi_: yolan (senior tag)
-
Mika1227
őstag
Mindenképp húzni kell a memóriát is, anélkül nem ér sokat a proci tuning?
-
-
Mika1227
őstag
Van egy E6750-es procim, 3,2-ig húztam és a fesz CPU-Z szerint:1,335, Everest szerint:1,350. A fesz AUTO-ra van állítva. Jó ez a fesz így, melyik a valódi? Állítsak rajta valamit?
-
yolan
őstag
válasz
Ekybes #11792 üzenetére
egyes, ülj le fiam.
nagyobb teljesítmény !== nagyobb energia
nagyobb fesz = nagyobb energiaha pld 1.25v-on egy gyárilag 3000mhz-t, de te ezt leveszed 1.1v-ra, akkor kisebb energia = egyenlő teljesítmény, tehát egyenlő teljesítmény = kisebb energia
persze az mhz emelés is emel hőmérsékletet, fogyasztást, de a fesz emelés ami a munka nagyját végzi ezekben
tehát csak ésszel, és kitesztelt feszekkel, egy jó tuningal, még hűvösebbre és gyorsabbra is teheted a géped egy időben
a feszek pedig soha ne legyenek auto-n
-
Ekybes
csendes tag
válasz
belaazallat #11786 üzenetére
A voltage control auto-ra van állítva most és ennyire állította be magát.
Ha átállítom, örjöng.Mellesleg az oké hogy nagyobb teljesítmény = nagyobb energia, de mi történhet ha tényleg több voltot adsz rá mint kéne?!
-
CSiMi_
tag
Re, Senior Yolan! Hát ja, eleinte a RAM volt a cél, de most hogy megtanítottál procitni, és láttam a 31-ről 43-ra ugrott GTA fpseket, így mohó módon a procit is szeretném kipörgetni, és úgy kb, hogy az élményingex 8400Mhz legyen, mivel E8400 a neve
tehát, 4200Mhz/mag... Csak nehogy az legyen a vége hogy egy jó 2magos prociból lessz egy magozott
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Ronaldo_23 #11789 üzenetére
Elsődlegesen olvasd el a topik első oldalát Ha nem tiszta valami a leirtakban, utánna tedd fel a kérdéseket, így könnyebb lesz neked is.
-
Ronaldo_23
csendes tag
Senki sem tud tanácsot adni?
-
MATEO6600
őstag
Hali!
Adott egy Intel C2D E4300 + Coolermaster TX3 hűtő.
Eddig 9*333 mhz-en, vagyis 3 ghz-en használtam 1,325 volttall, DRam multiplier 2.40B.
Ment is rendesen, de az utóbbi napokban magától visszaállt 1,8ghz-re.
Mikor belépek a biosba ez az üzenet fogad:
"Your system failed to boot, because of overclock or high voltages"
Melyik érték nem jó neki?
Kevés a fesz, vagy a ram szorzó a gond? -
lucky07
aktív tag
válasz
belaazallat #11786 üzenetére
Köszönöm szépen,az az igazság hogy még nem vok vmi nagy forumozó.
Még csak most ismerkedem az oldal eme lehetőségeivel is. -
Ronaldo_23
csendes tag
Sziasztok!
Még kezdő vagyok a processor tuningolásban!
Arra lennék kiváncsi hogy van egy q9650 procim!
Észrevettem hogy vásárlás esetén kiváncsiak az FPO-ra.
Ez számit a processzor tuningolhatóságánál?
Egyébként FPO:L848C467
Véleményeket kérnék ha kérhetem hogy hogy áljak neki!
Másik kérdésem hogy egy ASUS Silent Square PRO-t vennék hűtőnek.
Ez biztosítja hogy ne legyen gond a túlmelegedéssel,vagy valami mást ajánlotok!Válaszokat előre is köszönöm!
-
Ekybes
csendes tag
Köszi srácok sikerült.
Proci: 3440 MHz-nél Memória 1032MHz 1,44 V
Szerintem így elég leszTerhelés alatt karcolja a 60 °C-t szóval nem hinném hogy bírna többet...
-
lucky07
aktív tag
válasz
belaazallat #11781 üzenetére
Szia
Ugyan ilyen szép beállítás leírást nem tudsz vhonnan nekem is mutatni?
Nagyon jó ez a téma. -
Blaze71
őstag
válasz
Ekybes #11779 üzenetére
Szerintem majd Yolan tud Neked ebben kimerítően segíteni. De azzal elkezdheted, hogy szépen emeled az FSB-t, a memória frekit meg mindig hozzáigazítod az adott frekihez, hogy 800 MHz környékén menjen. Ha elkezd fegyogatni, vagy nem indul, akkor adj egy kis feszt a procinak, meg a memóriának. Persze csak 0,05-0,10 V-os lépésekben. A proci max feszt nem tudom, de a memóriának 2,2-2,3 V mehet max tartósan.
-
Ekybes
csendes tag
Sziasztok!
Nekem már régóta megvan a gépem és mindenképpen fel szeretném egy kicsit piszkálni a procit, csak szeretnék biztosra menni (nem szeretném összekeverni a sütőt a gépemmel)
Megköszönném he segítenétek először is szerintetek mit lehet kihozni belőle, másodszor hogyan
Alaplap: Gigabyte P35-DS4
Proci: Intel Core2 Duo E6750 ~2,66 Ghz
VGA: ASUS GeForce 8800 GTS 640 MB
RAM: 4x 1GB Kingstone 800MHz Dualchannel
Táp: Chieftec 500W
Proci Cooler: Thermaltake CL-P0370
Azt már tudom, hogy ez a proci max 1,5 V-ot bír de ezen kívül semmit, milyen lépésekkel kezdjek? A BIOS-om ban külön menü van a "tuning" -nak csak nem tudom mihez nyúljak -
psg5
veterán
válasz
Blaze71 #11776 üzenetére
Köszönöm. Én is erre gondoltam. Majd azért figyelgetem a melegedést.
Levegő tuti nem maradt közötte, mivel a hűtő alján gyárilag nagyon egyenletesen volt kenve, a procira amit raktam az meg aztán tényleg leheletvékonyan és egyenletesen lett.
Attól féltem hogy kémiailag hogy egy szilicon alapú és egy ezüstös ha keveredik akkor mi lehet. -
Blaze71
őstag
válasz
papg79 #11773 üzenetére
Azzal a procival és azzal a lappal örülj, ha megy rendesen agéped. Nem kellene belenyúlni, mert nem egy tuning lap és nem egy tuningos proci. Ebben az összeállításban én örülnék, ha nem akadna össze benne a memóriavezérlő, mint a legtöbben. Van néhány falraakasztható példányom a kamrában.
Psg5! Nem lesz igazán jó a hővezetés, ha maradt a két réteg között egy kis levegő. Lehet, hogy most nem lesz vele gond, mert elvileg mindkettő friss. Viszont idővel ezek a paszták kiszáradnak a melegtől és akkor sokat ront a helyzeten a két réteg. De nem kell azonnal lekapni a hűtőt a prociról, majd ha a szokásosnál jobban melegszik pár hónap múlva, akkor leveszed a hűtőt, kiveszed a procit letakarítod mindkettőt, teszel egy bórsónyi pasztát a proci közepére, kitakarítod a port a hűtőből, majd visszateszed.
-
psg5
veterán
Üdv!
Bármi lehet abból, hogy phenom II X2 545 procira hajszálvékonyan kentem szilicon alapú pasztát és utánna láttam, hogy a gyári hűtőn már van ezüstös paszta, úgy gondoltam hagyom a procin is a vékony pasztát azért még leszedtem belőle vagyis igen vékonyan de azért maradt.
Ez későbbiekben okozhat-e problémát? -
lucky07
aktív tag
Na hali !
És nekem a fent említett kérdésemben tudtok nekem segíteni?
-
papg79
tag
Sziasztok!
Szeretném tuningolni a gépem. Az alaplapom típusa Asrock P4i65G i865G chipsetes, a processzorom pedig Pentium 4 2400 Mhz (18X133) Northwood magos, D1 steppinges. 1 GB Kingston DDR Ram van a gépben. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire húzható a processzor? Elég ha csak az FSB-t emelem, mondjuk 155-re (most 133) és máshoz nem nyúlok? Egyébként a videokonvertálást szeretném gyorsítani. Előre is köszönöm a válaszokat.
-
tgulyas
senior tag
Hali , nagyon kezdö vagyok még itt de kiszeretném probálni a tuningot. Egy C2Q 9650 procit szeretnék meg rántani nem vágyok nagy eredményre elég lene egy 3.6 Ghz ha stabilan be lehetne állitani. Csak nem vágom hogy mit kel állitani rajta .Tudvalaki segiteni egy beáálitási modelel.
-
CSiMi_
tag
válasz
Vigilante #11769 üzenetére
Nekem is E8400 van, csak gigabyte alaplap, de nekem "auto" a PCI, és szerintem, 32 az alap, mert ez nem az órajele! De ebben nem nagyon tudok semmit. A ramnál meg nálam a xxD típusú szorzók válltak be, neked most tippre 2.0A van, próbáld meg 2.0D-vel. De szerintem, a vga baxaxik és abban nem vagyok szaki.
-
Vigilante
őstag
Hi all adott egy asus p5kpl-am lap és egy e8400-as 2x2Gb 800MHzes kingston ddr2-es ramokkal. Kérdés: 400x9-en sehogy se akar működni , most csak GTA 4el tesztelem és ott a fagyás elötti percben csíkokra leszek figyelmes a képben.(a PCi frekit nemtudodm fixálni 100-ra mert csak 32 64 96 128 160-as beállítások vannak, most 96MHz-re van belőve.
Kérdem én lehetne valami esély hogy elérjem a 3600MHz-et stabilan vagy ennél a lapnál ezt felejtsem el?
Jah és a Ram időzítések 800MHz-en 5 5 5 15. és így 1:1 arányban van az FSBvel.
-
adequate_cou
senior tag
válasz
belaazallat #11766 üzenetére
Tekintettel arra, hogy E3200 és E8200 között 22 ezer forint árkülönbség van, érdemes elgondolkodni azon, hogy azt a pénzt erősebb VGA-ra szánva minden bizonnyal szignifikánsabb gyorsulást lehet elérni.
Ez az érezhető külöbség mit takar? Rendes VGA-val nem hiszem, hogy lenne olyan játék ahol E5200 3.6-on játszhatatlanul futtatna bármilyen játékot.
-
lucky07
aktív tag
válasz
belaazallat #11766 üzenetére
Hali!
Uhh igen azt nagyon elírtam,kösz hogy szóltál.
1,3625V
Még 1* elnézést és köszönöm. -
belaazallat
addikt
válasz
lucky07 #11756 üzenetére
Hali!
"Nos a procim most megy 3,2Ghz-et 3,1625V "
Tudtommal ezek a procik 1,3 1,4V-tal mennek. A több, mint duplája szerintem sok a 3,2GHz-hez. Ha elírás, kérlek javítsd, ha nem, akkor procid életére való tekintettel csökkentsd a feszt.adequate_cou:
"Nem oktattalak, megkérdeztem, hogy mi értelme van megvenni egy 40K-s procit amihez nem lenne elég egy 11K-s. "
Gondolom már teszteltél E8x00 szériás procit játék közben. Nos, egy E5200 és egy E8400 között ugyan azon az órajelen 3600MHz, érezhető különbség van a két proci között játékokban az E8400 javára. -
lucky07
aktív tag
válasz
adequate_cou #11764 üzenetére
Elnézést kérek!
-
adequate_cou
senior tag
válasz
Csaszykj #11762 üzenetére
Annyi köze van, hogy előbbi egy kicsivel jobban húzható és olcsó.
Nem kérdőjeleztem meg a tuningot, sőt, az írtam, hogy egy E3200-as 3.6-on egy mezei usernak mindenre elég és csak a 40K-s proci megvételének szándéka miatt értetlenkedem.
Szóval ha elolvasod még egyszer, rájössz, hogy a tuning mellett foglaltam állást.
lucky07: Nem oktattalak, megkérdeztem, hogy mi értelme van megvenni egy 40K-s procit amihez nem lenne elég egy 11K-s. Ez egy kérdésbe ágyazott tanács. Kioktatás az lett volna ha azt írom, hogy nincs értelme megvenni úgy sem használod ki.
-
lucky07
aktív tag
válasz
adequate_cou #11761 üzenetére
Rendben értem én.
Én most nem ki oktatást kértem.Hanem tapasztalokat és segítséget a többi meg sztem az én dolgom.
De ezt tényleg nem itt kellene meg beszélnünk. -
Csaszykj
aktív tag
válasz
adequate_cou #11761 üzenetére
Nem tudom mi köze van egy E3200nak az E2140hez...
Ezt meg ne itt tedd fel szerintem kérdésnek, hogy mi értelme van a tuningnak...Az E2140 igen jó kis proci szerintem, húzásra első osztályú, az alap tapasztalatokat ezzel is elég jól meg lehet szerezni, aztán majd jöhet egy nagyobb kaliberű procc
-
CSiMi_
tag
NAGYON KIRÁLY EZ A NOCTUA!!!
Eddig 66°C-volt, de 1x már 68-is, és mosz meg 55-56°C prime alatt.
Csak nem tudom, hova húzzam, a RAM pont így jó, de nem tudok így procit húzni :S Most elállítom, az fsb-t akkor lőttek a finoman behangolt RAMnak.a proci meg még bírna sokkal többet....
-
lucky07
aktív tag
válasz
adequate_cou #11757 üzenetére
Egyébként majd E8500-at szeretnék venni és a lapomat le szeretném cserélni egy
Asus P5Q-Deluxe-ra.Ja és a Ramokat is OCZ-re,nem tudom úgy magával ragadott ez a tuning most.Mindig is érdekelt a számítás technika. -
lucky07
aktív tag
válasz
adequate_cou #11757 üzenetére
Szia köszönöm a gyors választ.
Nos 3,2-nél nincs még semmi baja,a teszt simán megy.
De viszont a szorzóm az csak nyolcas,én is FSB emelésre gondoltam,csak ott van vmi PLL, NB, DRAM, és még a CPU FREQ. Ezeket akarom még óvatosan igazgatni. -
adequate_cou
senior tag
válasz
lucky07 #11756 üzenetére
Hát, úgy első lépésben emelj a szorzón vagy az FSB-n, mivel nem írtad, hogy itt kaput lenne
. Aztán tesztelj.
Ilyen régebbi C2D-nél nem vészes ez a feszültség de azért becsüld meg, hogy már 100%-os a tuning
Ha guglizom az E2140 overclockot, akkor is max 3.2es eredményeket látok átlag usereknél, jobb kell vegyél E3200-at
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok
Én a tuning terén még igen kezdő vagyok,de tetszik a téma és magam is próbálom gyakorolni,tanulni.De viszont nem szeretnék hibát hibára halmozni.Ezért is szeretném a segítségeteket kérni.
Konfig:
Lap:Asus P5Q-Pro
Proci: C2D E2140
Ram: 2*2Gb Kingmax 800Mhz
Táp: Qtec 650W Triple fan
Videó kártya: Msi Nvidia 8600GT/OC
Hűtés: Hyper TX2
Nos a procim most megy 3,2Ghz-et 3,1625V ami máris gondolom hogy sok mármint a VOLT része,a memória 1,92V-on megy a szorzó 8*400 a memória 800MHZ-en megy.A hőfok 50-56fok között miközben a teszt fut.
És láttam itt olyan szép eredményeket ezzel a procival hogy az állam le esett.
Szeretném a segítségeteket kérni hogy miként tudok még egy kicsivel szebb eredményt elérni.
Előre is köszönöm! -
CSiMi_
tag
ATYA GATYA !! külföldi fórumot nézegetem, és egy gyerek berakta DRAM Voltage 1.65v
ez nem normális!
Én nem tudom, lehet, hogy megpróbálok én is egy ici-picit többet, mondjuk 1.24-1.26v-de nem több.
-
CSiMi_
tag
Itt a kérdést fogalmaztam meg rosszul, szóval, ha nem melegszik, akkor mennyi a max fesz ami még biztonságos?
A Ram meg, nem tudom, megpróbálom kitesztelni, ha pl 940Mhz, akkor menni fog-e 4-4-4-12 ben, szerintem nem, mivel amikor 400 x 2,4 volt, akkor is kifagyott :S
De talán... :S -
CSiMi_
tag
válasz
spájne #11750 üzenetére
Ja-ja! Bios, ha nem megy valami, rögtön frissíteni, hogy ezt a lehetőséget is kizárd. Meg talán az lehetett a baj, hogy nagyon régi volt, és nem tudott mit kezdeni vele. És minden alkalommal új hardvernek érezte, ezért beállította alapra!
Senior Yolan! Mit javasolsz, meddig lehet majd az új hűtővel a vcoret (1.35)? És a RAMot hogy oldjam meg? Most belőttem stabilra 1147 5-5-5-15 És nagyon bejön, megfelezte a betöltési időt. mag még azt sem tudom, hogy mérem le ezt?
-
spájne
csendes tag
válasz
CSiMi_ #11742 üzenetére
Hmm...de mi köze van a vinyó cserének a bios frissítéshez? Egyáltalán miért vette vissza az órajelét ha csak a vinyót cseréltem ki? Ha újra rakom a wint akkor se kellene sztem a bios beállításokat alapra vissza állítania...
Mind1, a lényeg h miért veszi vissza a Biosban megemelt órajelét miután újraindítom a gépet?!Az nem lehet h vmit én felejtek el beállítani?
-
CSiMi_
tag
Szeva! A procinak már sok órajelhez- sok feszt kitapasztaltam, ma veszem meg a noctua c12p-t és mehet még följebb xD. A rammal meg gondban vagyok, csak a xxD típusú azaz a 400-as szorzókat szereti. Például tegnap belőttem 2.66D-re minden ment, prime, game, stb.. de amikor áttettem 2.66Cre akkor el sem indult :S
Ez azért baj, mert nincs magasabb fsbhez jó szorzó. 2.0, 2.66, 3.0 csak ezek:S a procinak meg meg akarom tartani a 9x-et tehát, ha pl beteszem 475 x 9 (4275mhz) akkor a 2.66D sok a 2.0 kevés :S tehát nem tudom... -
Gyufaaa
veterán
válasz
peetmaster #11745 üzenetére
Minden kezdet előtt olvasd el az első hsz.-t. Ha meg van és valami nem tiszta gyere vissza. Hasznos kis olvasmány mindenképp az alapokhoz. Ha játszani szeretnél inkább a magasabb órajel a nyerőbb, ha tömöríteni/kódolni a magasabb fsb. De előbb az első hsz.
-
peetmaster
senior tag
Sziasztok!
Lenne 1-2 kérdésem, amiben segítségeteket kérném. EP45-DS3P-vel húzok/húznék egy E8400 E0-t. A CPU szorzó hogy jó? Ha 9x-esen van és kevesebb FSB-vel próbálkozok, vagy ha mondjuk 7x-esen van és nagyobbal? Valamint, hogy a System memory multiplier-t hogy kell belőni? 2x2GB Corsair Dominatorom van (1066Mhz). Elég nekik az 1.940-1.980V?
Eddig 1.184V-on 3.8Ghz-et tudtam kihozni belőle.Előre is köszi.
-
yolan
őstag
Megjöttem, kipihenten és egy háló1 zh előtt állva.
Ki mire jutott? Van már stabil eredmény? -
F_Zolee
nagyúr
Valaki nem tudja, hogy ASRock P45X3 Deluxe lapnál, hogy lehet rávenni az FSB : DRAM arány módosítására?
-
spájne
csendes tag
Sziasztok!
Jól jönne egy kis segítség...
Tegnap lecseréltem a vinyómat egy nagyobbra és meglepődve láttam, h a a 3Ghz-re tuningolt E5200-som nem megy csak az alap 2,5-en.
Biosban megnéztem, tényleg alapon volt minden.
Szóval a szorzót hagytam 12,5en a CPU FSB emeltem 240re, a PCI-E frekit fixáltam 100ra, a RAM-t meg úgy állítottam h 800Mhz legyen mert ennyi fut a 2gigás Kingmaxom. Aztán mentettem.
Erre semmi, maradt minden úgy...megint Bios, ugyanaz, minden alapon. Akkor beállítottam a CPU voltage-t arra a VId-re amit a CoreTemp is mutatott, vagyis 1,1625V-re. Mentek, újraindítok, megint ugyanaz, minden alapon.Mit felejtettem el???
-
gohi
tag
Sziasztok! Olyan 2 éve próbálkoztam először a tuningal egy 2,4C p4 presscot cpumal de 2,8nál szépen futottt de hang nem volt, nem értetetem miért lehetett. Eddig hagytam a dolgot még nem lett komolyabb hűtésem és most alapba 30fok és terhelve orthossal 20percig 44fokig ment csak, szerintetek hogy csináljam? valamit elrontottam anno, a fesz volt a hiba(Azt nem állitotam)? 533fps-s a ramjaim meg :
512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz)
512 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 200 MHz) (2.0-2-2-5 @ 133 MHz)
Mind a 3 Kingmax 400mhzes
Alaplap: Gigabyte GA-8IPE1000(-L)
köszi előre is! -
Psychonaut
veterán
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni egy teljesen, a témában teljes mértékben kezdőnek? Elolvastam az első hsz-t, de nem sokra jutottam vele. Megköszönném a segítséget privátban, hogy merre induljak, mit csináljak.
Konfig:
MSI K7N2 Delta-L
Socket 462 Athlon 2000+ @ 1666 MHz
2x256+1x512 DDR RAM (mindegyik 200MHz)
ASUS A9600 SE 128MB VGAAzt hiszem, ennyi az, ami fontos lehet. Everest riport a gépről itt.
Köszönök minden segítséget előre is!
-
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11735 üzenetére
Hi hát a mostani lapom is g31 es chipset szal lehet ,hogy itt is ez a bibi mert ez 8*400-on sehogyse stabil még ha nincsenek AUTO-n a cuccok.
Max kipróbálom valami másik LGA 775ös procival a konfigom és akkor kiderül h mi lehet a hibás, de akkor úgy látom minimum p35 ös chipset legyen.http://hardverapro.hu/apro/gigabyte_p35-ds3_elado_7/hsz_1-200.html ez pl már jó lenne nem?
-
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat #11734 üzenetére
Kicsúsztam a mod időből. 1333MHz FSB-s procit, márpedig az E8000-széria az.
-
belaazallat
addikt
válasz
Vigilante #11733 üzenetére
Azt az alaplapot nem ismerem, kérdezz rá a topicjában. Ha tuningolni akarsz, ne az alaplapon spórolj!
Szerk: [link]
Vicces a lap honlapján lévő piros betűs szöveg, ha 1333MHz-es procit használsz memória problémáid lehetnek, visszaveheti az órajelét, instabilitáshoz vezethet. Azért kérj meg egy jó angolost hogy fordítsa le.
-
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11732 üzenetére
akkor mondjuk kezdem a legalacsonyabb értékekkel 8x400-on azt meg látjuk mi sül ki belőle.
egyébként http://www.giga-byte.hu/products/mb/specs/ga-p31-es3g_1x.html ez a lap nem jó tuningra? 11 ért már lehet kapni újonnan és én már kiszerettem az Asus alaplapokból -
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11730 üzenetére
Nah meg volt egy In place large FFt-s teszt 8*400-nál (Minden fesz érték AUTO-n Ramok 800-MHz-en szal 1:1 ben az FSB vel)
Eredmény:2 perc után kikapcsolt ugyanígy 9*400-nál nem kikapcsol hanme kékhalál nem is tudom melyik a jobb -
belaazallat
addikt
válasz
Vigilante #11729 üzenetére
Nem, ha túl feszeled, és nincs jól hűtve még hamarabb eldobja magát.
Egyelőre hagyjuk a 3600Mhz-t, nézzünk egy 8x400MHz--t, Lehet a procid nem tudja a 3600-at, vagy nagyon nagy Vcore kell neki.
Sajna az alaplapod sem igazán tuningra való, de hát mindenki abból gazdálkodik, ami van neki.
Akartam ajánlani, hogy kérdezz be a P5K topicba, de látom már megtetted. -
Vigilante
őstag
Hát nem vágom mert pl ha minden értéket maxra teszek akkor kb még hamarabb kifagy vagy GTA 4 nél vagy primenél is
Szal nem vágom pont ekkor kéne még stabilabbnak lennie ha több feszt kap nem? -
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11727 üzenetére
Sajna C0-ás
-
belaazallat
addikt
válasz
Vigilante #11726 üzenetére
Hali!
Akkor egyenként növelni kell az értékeket egymás után, amig stabil nem lesz a gép. Ja és általában Orthos, Prime95, vagy IBT nevű progikkal szokás a gépet tesztelni. Csak ha stabil, akkor játszunk.
Először az 1,25V over voltage beállításán emelj egy egységet, teszt, majd ha ez sem stabil akkor a vcore lessz a következő.
Sajna minden proci más és más, nem lehet előre megmondani, hogy milyen beállításokkal fog jól futni.Cpu-Z programmal meg tudod nézni, hogy C0 vagy E0 steppinges a procid. Ez tuning számára fontos adat lehet.
-
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11723 üzenetére
Hi ezeknél az opcióknál a gép fogja magát és kikapcsol úgy 3 perc GTA 4 ezés után.
Nem értem pedig a táp egy FSP Saga 400W szal áram ellátás szempontjából nem lehet para. -
paavoo
aktív tag
hali
2 napja vettem ezt a gépet. Nagyjából sikerült beállítanom. Itt egy kép a konfigról. Egyrészt a CM Hyper TX3 fordulatszámát szeretném levenni 2200 RPM (idle). A gigabyte gz-x3as házam 2 ventijét se tudtom szabályozni. És az elején lévő 2 USB és mikrofon + fejhallgató sem működik. Ezeket, hogy kell aktíválni?
Aztán a memóriánál a DRAM Frequency 667mhz 1333mhz helyett (időzítését se vágom).
Továbbá a VGA core és memory frequency se a legjobb. Ja azt hozzá teszem, hogy amikor a kép készült a Cool'n'Quiet be volt kapcsolva. De megnéztem már kikapcsolt C'n'Q-val, a proci olyankor végig 3200 mhz-n volt, de a többi értéke továbbra sem a megfelelő.
Ja és az EVEREST a GPU hőmérsékletéről és adatairól semmit nem ír, csupán annyit h "Ati hd5700 series". 3dmark06 15600 körüli értéket dobott ki amúgy.Aki ért hozzá, dobhatna egy üzit, msnen v akárhol elmagyarázhatná ezt a pár dolgot, hogy lehető legtöbbet hozzam ki a gépből. Köszi!
-
belaazallat
addikt
válasz
Vigilante #11720 üzenetére
Hali!
Szerintem a 9x400-zal próbálkozz először.
A következőket állítsd be:
1,25V-nál van 1,2V. a VTT-nél 1,25, 1,5Vnál van 1,5V.
A Vcorenál meg +50mv.Ha nem stabil, akkor egyenként növeld a következő értékre őket. Ha elsőre működik, akkor a VTT--t vedd vissza és teszteld úgy is.
Ramot vedd vissza 667-re, ha megvan a stabil 3600Mhz, akkor próbáld ki ha vissza veszed 800Mhz-ra, akkor 960-Mhzt bírja-e. megint teszt.A ramok beállítását leírtam korábban.
-
CSiMi_
tag
Hali megint! Mennyi feszt lehet adni E8400-nak? És mennyi a max hő? Valahol olvastam, hogy 72°C a felső határ, de nem hivatalos. Úgyhogy bigyoszban beállítottam, hogy 70°C-nál kikapcs! De akkor gondolom, ha 1.3V nál már 66°C akkor már nem lehet sokkal többet adni. (Hétfőn jön a Noctua c12p
)
-
CSiMi_
tag
Emberek! Miért van az, hogy húztam a procin, éd kevesebb az fps ??? xD
-
Vigilante
őstag
én mindenképp valahogy a 400x9-nél szeretném fixálni, a dolgot ,hogy zaé menjen már 3600-on az e8400. Vgay 8*450-nél lehet h stabilabb lenne?
-
Vigilante
őstag
válasz
belaazallat #11702 üzenetére
Jah ez itt van AZ fsb is csak most itt overclock módban volt lehet sima FSB-t is állítani az advanced fülnél többinél meg így vannak a lehetőségek az 1,25V-nál van 1,2V és 1,3V azt kész. a VTT-nél 1,25 és 1,4V az 1,5Vnál van 1,5 és 1,6V-os beállítási lehetőség.
A Vcorenál meg ez a három van +50mv +100mv +150mv ez az össz beállítási lehetőség itt az advanced módban -
hitman,
őstag
válasz
gooool #11711 üzenetére
Nem én raktam rá az új biost hanem egyik ismerősöm mert a gép szarakodott és nem tudtuk mi a baja fagyott meg nem tudta felrakni a wint többszöri próbálkozás után sem.
De bios frissítés után ezek a dolgok megjavultak és működött a gép.
Az baj hogy nem emlékszem pontosan a cpu volt-ra hogy mennyit kapott régen nekem 1,45rémlik de még 1,5-ön sem megy tovább meg nem merem húzni. -
gooool
őstag
válasz
hitman, #11710 üzenetére
Hali!
Sztem a gond ott kezdődik,hogy frissítetted a BIOS-t.
Ha minden ment hibátlanul akkor minek csináltad meg?Lehetséges,hogy az újabb BIOS-verzió gyengébben sikerült és nem jók benne azok a beállítások,amik a régiben jók voltak.
Javaslom,hogy rakd vissza régi,jól működő BIOS-t és szvsz megoldódik a problémád. -
hitman,
őstag
Sziasztok!
Valaki létszi segítsen mert már kész vagyok idegileg!
Adott a gépem amit 2700mhz-en használtam több éven át sokfajta játékkal!
A gép kapott egy új rendszert és egy bios frissítést és amikor megint visszaraktam 2700-ra akkor a játékok megzavarodtak de még 2650-en is pedig ugye több évig ment 2700-on stabilan.
Én arra gyanakszok hogy valamit kihagytam a visszaálításból a biosban amit annó megcsináltam csak nem jövök rá hogy mit.
Cpu volt emelés,ram volt emelés és még sem olyan mint volt.
Valakinek ötlet? -
Blaze71
őstag
válasz
Kartács #11704 üzenetére
Azt hogyan csinálod, hogy BIOS-ban is megnézed a hőmérsékletet, meg Everest alatt is?
Nem telik el a kettő közt legalább fél perc? Azalatt sokat változik a dolog....
Procinak általában +0,2 V-ot lehet adni gyári hűtővel, ha nem akarod elfüstöltetni. Bár levegő hűtés esetén más hűtővel sem kellene sokkal többet.
-
Kartács
aktív tag
965nek Tuning alatt mennyi feszt lehet adni akkor max?
-
Kartács
aktív tag
válasz
belaazallat #11705 üzenetére
Blend azt hiszem igen ami alapon volt.
-
Kartács
aktív tag
Hola!
965nek akkor most mennyi +feszt lehet adni max, mi a határ?
Prime95el meddig kell tesztelni, mettől mérvadó?3,7nél járok amúgy alap fesszel és gyári hűtővel,
már 5perce fut a Prime 100%-on és 68 fokot ír az Everest.Az miért van, hogy az Everestben és a BIOSban is más a CPU hőmérséklet?
(melyik a hibás v. mérvadó)? -
tgulyas
senior tag
Hali lene egy kérésem az aláírásomban szereplö rendszert szeretném huzni egy kicsit, nem valami extrémre gondolok. a Procit szeretném 3,4-3,6 re huzni de nagyon nem értek hozá. Tudna valaki segiteni ben hogy mit kel álitani rajta.
-
belaazallat
addikt
válasz
Vigilante #11701 üzenetére
Az AI overclock-ra nem szabad bízni a tuningot, és auto-érteéken nem hagyunk semmilyen beállítást.
AI overclock-ot kapcsold ki, DRAM frequency-ben állítsd be 800MHz-t.
Memori over voltage +0.1V, auto-n kívűl milyen beállítások vannak a többinél.Memóriát állítsd be 5-5-5-15-re.
PCI-t állítsd 32-re.
Vhol lennie kéne egy menünek, ahol az FSB-t lehetne növelni!
-
Vigilante
őstag
Akkor sorban a lehetőségek:
Advanced: http://img69.imageshack.us/img69/7899/hpim2819.jpg
Proci: http://img30.imageshack.us/img30/1338/hpim2820.jpg
North Bridge's chipset: http://img32.imageshack.us/img32/9888/hpim2821.jpg
PCI settings: http://img30.imageshack.us/img30/7185/hpim2822d.jpg
(nem lehet fixálni lehetőségek: 32 64 96 128 160 192)Remélem ezekkel tudtok valamit kezdeni
A gépem adatai a profilomnál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amd ryzen 5950x + Msi x570s carbon wifi + Team Group 8Pack Edition 32GB samsung b die .
- Intel Core i7-12700KF 12-Core 2.7GHz LGA1700 Box (25M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, Gari 2028.08.05. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7800X3D - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Használt Intel I5-12600K
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- RTX-es GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- Eladó MacBook Pro 14" M3 Pro 11C 14C 16GB 512GB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest