- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
SteeWe
aktív tag
Be tudnak szerezni, MX-4-et de csak köv hétre. Sajnos a Noctua NT-H1-em elfogyott. Addig kellene valami, mert hétvégén le szeretném tetsztelni a procit.
Ezek vannak a legtöbb üzletbenCOOLER MASTER IC VALUE V1 FEHÉR HŰTŐZSÍR
COOLER MASTER IC ESSENTIAL E2 ARANY HŰTŐZSÍR
COOLER MASTER IC ESSENTIAL E1 SZÜRKE HŰTŐZSÍR
COOLER MASTER MASTERGEL HŰTŐZSÍR
SPIRE BLUEFROST KÉK HŰTŐZSÍRA fentiek közül melyikért érdemes pénzt adni? A mastergel nano-ról jó rivjúk vannak, de sztem nem az van az üzletekben.
-
energy4ever
addikt
1.950V-n elmegy 4,6GHZ-n. Nagyon sok minden auton van, de ami a leirasban van nagyjabol beallitgattam.
90fokot nem eri el.
Maradhat, vagy hosszu tavon lehet valaminek baja, igy, hogy ha auton maradt valami?1.900V-nis stabil volt benchmarkok alatt, de felraktam 1.950-re, nehogy multi kozepen kifagyjon nekem.
-
RAZERXX
aktív tag
Most így állok.
Q9300, 3233 MHz (7.5 x 431)
CPU FSB 432.0 MHz (eredeti: 333 MHz, túlhajtás: 30%)
Memóriabusz 576.0 MHz 1151hz
DRAMSB arány 16:12
Ez a dram fsb arány jó ez így ?
És amit nem értek hogy hőfok stabil nem emelkedik illetve ugyan annyi mint gyári beállításon 2500hz ... -
RAZERXX
aktív tag
Nem tudom mi a különbség de kb 10fps több van ezzel az alpalappal mint a p35 gigabytel volt a játékoknál ,ugyan olyan időzítésekben értem én ezt cpu memória videó kari !
Gondolom jobba kezeli valamiért a hardvereket ?!Na akkor jöhetne a tuning én úgy vettem észre hogy ez már okosabb alaplap mert mintha magától állítaná a voltot egy egy adott beállításnál!
memóriákat szeretném rávenni az 1200 vagy 1150 működésre
CPU típusa QuadCore Intel Core 2 Quad Q9300, 2500 MHz (7.5 x 333)
Alaplap neve Asus Rampage FormulaDIMM1: OCZ Reaper HPC OCZ2RPR11502G
DIMM3: OCZ Reaper HPC OCZ2RPR11502GAMD Radeon R7 260X (Bonaire) (Asus R7260X) Videokártya
Rögtön felnyomtam a memókat 1200ra be is bootolt a win is betöltött de kb 10 sec után kék halált kaptam!
Gondolom időzítések se mindegy hogy van !!!
Tehát akkor help szájbarágósanha van kedev valakinek !
Előre is köszönöm! -
Hauptmann
veterán
Nem mertem ráengedni a komoly tesztprogramokat pont azért, nehogy nagyon meghúzza a tápot. Mindenesetre fura, hogy pl. a WoT megy emelt frekvencián (meg még más is), a WT meg csak alapon hajlandó, ha egy picit is emelek, újraindul a gép.
Megpróbálok kölcsönbe szerezni egy 550W-os tápot egy teszt erejéig.
-
Dehogynem veszi vissza, csak idle nem kapcsolgatja össze-vissza a magokat a win.
Ha a speedstep, a virtualization es a spread spectrum ki van kapcsolva, akkor fog (elvileg) maxon pörögni, aminek az egvilagon semmi ertelme sincsen.Hadogabi1@ Ra kene keresned a problemara, hatha ismert bug a jatekkal/Win8-cal. Sok jatek randan viselkedik ilyen-olyan környezetben. De ezzel ne mast dolgoztass
Nem hinnem, hogy ennek a tuninghoz köze van, ha mas rendben fut, hiba nelkül. Illetve visszaallitasz mindent alapra, bios resettel egyetemben es ugy is kiprobalod. Ha akkor nem jelentkezik a gond, akkor megis gazos az oc -
jkrisz94
csendes tag
Nos most 3ghz-en fut a proci látszólag hibátlan.45-50fok a hőmérséklete,prime95 is futott , jatszottam is elég sokat próbáltam hajtani amennyire lehet stabilnak tűnik a rendszer, de mégse vagyis nem tudom próbáltam új játékot telepíteni és érdekes de a telepítő nem futott le kidob telepítő mükődése leállt problémával , ilyet még nem tapasztaltam ez előtt , létezhet hogy a tuning miatt van ?
O többször is próbáltam a telepítőt és nem mindig más százaléknál hagyja abba,érdekes 2 blackboxos játéknál csinálja most amit így kitudtam próbálni,
reload-es viszont gond nélkül felment , ilyet tuning előtt sose csinált -
beteg
őstag
Most megtaláltam a gamestar régi számait a neten
1999-ben a PC-X magazinból született
Keresem.
Bár közben sok rosszat találtam a neten az úrról.Na mindegy, nem is ez a lényeg, hanem hogy milyen gépek futottak anno és azokat hogy lehetett tuningolni.
Emlékszem valami pociláb leragasztásos módszerre, meg alaplap forrasztásra. Halványan. -
Apollo_21
addikt
MEglesz..egyelőre megelégszem a 4gz-el 1.25-ön...ezen jól megy..még kordába tartható hőmérsékletileg is..felette is eldöcög de már a 70en túllép néhol.
Nemtudom itt megosztottam-e az aggodalmam miszerint több progi egyszerre való ablakjai akadást apró fagyást okoznak..most húztam újra a rednszert..a toshiba 2tb-os vinyó volt a gond...hulla lassú volt rendszernek..
A másikfele az user error..de ide köthető..."a miért nemlátta 2tb-os vinyót a gép, win reinstall után"...vmiért nemadott betüjelet, ennyi nyügje volt csak türelmetlen voltam utánna nézniÉs formatáltam anno amikor televolt adattal.
Mostmár nincs akadás..a kis samsungra raktam a win-t jó minden!Köszi a tanácsokat!
-
Apollo_21
addikt
Szia! köszi a választ..sajnos 4.2-n több óra játék után..csakugy megfagyott...ugyh 4ghz-en fut, most úgytűnik játék után sem hal meg
Egyelőre nyugodság van, de sajnos 1.25öt kér...lehet anti példány is...a tuning mindíg is lutri volt..de vhogy többet vártam és kevésbé melegedést...
-
Harry88
újonc
No ez alapján tudtam én is emelni rajta 225-ig és hozzá a memóriát is csak emelni kellet a feszültséget nekem is. Amit az afterburner nem engedett de a saját tuning eszköze Zotac firestorm igen így most megy elég szép +30fps-t hozott
https://www.youtube.com/watch?v=DMr7R87HK30
-
Harry88
újonc
Most kipróbáltam az msi kombustor/afterburnert húztam 200mghz-t a core clockon és 100mghz-t a memory clockon. Ez mindkettő ugye a videokártyán van. Melyiket érdemes és meddig? Olyan 250 core clok emelésnél már a driver összeomlik néha.
Amit linkeltél azok képek googlen ott nem tudom értelmezni a 3.-ik alulról.
-
Harry88
újonc
A BIOSba tudom emelni az alapórajelet valami unicore szorzót magonként turbó szorzót is vagy mit de nem egészen értem a dolgot. A memóriám Kingston hyper x KHX1600C9AD3B1 a biosba enged nagyonsok értéket állítani nemigen értem melyikhez nyúljak.
Az msi kombustor az simán egyszerűen tudja tuningolni a ZOTAC GPU-kat is?
Köszönöm előre is
-
NFree
addikt
(#41523) Sakka
Sajnos még nem volt , 775 nél nagyobb lap a kezembe , remélem ez jövőhéten változik
De annyi tudok a szorzót kell növelni Cpu multiplier, ilyet keress bios-ba. minden fesz normál , ne hagyd autón mert túlfeszel a lap, a többi kérdésedre a procid topikjában tuti kapsz választ [link] -
tothzoltan
tag
871-től 1333-ig már próbáltam a memóriákat is, auto-n és különböző feszeken. Nem volt szerencsém egyik esetben sem.
azt az "opciót" én is kerestem ám kétségbeesésemben, de nem tudok róla hogy lenne, pláne hogy az előző procinal már volt hajtva a lap.
Mindenesetre köszönöm a gyors válaszodat.Reméljük akad itt valaki aki most is épp ugyanilyen konfiggal nyomul.
-
tothzoltan
tag
Ahogy a külföldi posztokból látom futkosnak ezek a Q9650-ek 4Ghz körül ugyanebben a lapban simán. Írják is mindenhol hogy nem lehet gond a quadok túlhajtásával ezeken a lapokon. Szerintem valami egyszerűbb gubanc lehet mintsem a feszekkel legyen a gond. Mint említettem kapott kicsit is nagyot is, memória is proci is. Az eredmény minden alkalommal az volt hogy ki kellett lőnőm a gépet a hogy a Bios el tudjon indulni.
Logikusan gondolva ha a fesszel lenne gond akkor instabil lenne a rendszer, de ha már Bios sem indul (beállítástól függetlenül) akkor ott valami más lehet a gubanc. -
ZBO
tag
A cél nem a végét megkeresni, ez lehet Neked csalódás lesz. Most 3000, és adtam neki kis fesz: 1,28. V, a köv. lenne az 1,3V, amit úgy látszik meg kell kapnia, mert Everest stress 10 percig futott, 54 fok ez jó. Dirt 2 teszt már nem futott le, hiaüzi, leáll. Dirt 1-be 3 perc futtatás után kékhalálozott. Win élményindex is lefutott 0,2 javulás a procinál, most 6,3.
-
ZBO
tag
17" LCD-m van. Dirt2 saját bensmarkja szerint (minden High és Ultra):
CPU 2000 RAM 800_average 27,0 FPS
min: 19,4 FPS
CPU 2661 RAM 1064_average 30,9 FPS
min: 27,5 FPS
CPU 2850 RAM 950_average 30,9 FPS
min: 27,4 FPS ez mind fesz emelés nélkül. Tehát a tesztelések után visszaállítom erre az utolsóra. Bőven elég. -
-
ZBO
tag
A RAM-ok kezdettől fogva 2,2V-on van, mert gyárilag ennyit írnak elő. A proci még mindig 1,275V-ot kap 2,5Ghz-nél járok.
Silentfrog! Én sem tervezek 1,4V-ot sem adni, de autóra már nem teszem vissza. Ha hangosodik, akkor csak egy próba erejéig veszem feljebb, majd vissza.
-
Fundey
tag
Hát a leguccsó tutti beállítás,amit még darál0w kolegával ügyködtünk, az ez lenne.:->
Al Overlock Tuner=Manual
FSB Frequency=400
CPU Ratio Setting=09.0
PCI-E Frequency=100
CPU Voltage=1.25000
Load-Line Calibration=Enabled
CPU PLL Voltage=1.5V
FSB Termination Voltage=1.29891
MCA/NB Overvoltage/1.3V=???(nemtaláltam ilyet)
NB DDRVref=???De délelőtt ezt sikerült magamtól összehozni,hogy sok avagy kevés Voltot biztosítottam e neki azt nem tudom,mindenesetre stabil volt...
Egyedül a ramnál a MHZ-vel nemvagyok Qvára megelégedve(2x2gb G.Skill 2133MHZ CL9 Low Voltage 1.65V van benne)...
Asszem elősször fejezzük be a CPU tuningot,majd ha eljutunk odáig,akkor mehetünk a ram tuningra...
Jah és még annyit...
Hogy lehet/hol lehet azt beállítani hogy nekeljen a CPU-nak 520-as FSB hogy menjenek 2133mhz-et a bios szerint a ramok(ahogy állítom fentebb-fentebb az FSB-t ugy apránként kúszik felfele a ram órajele is,de hát 520-as FSB-t szerintem bőven nemlehet elérni,akkor hogy fognak működni a ramok 2133-ba?
Thanx előre is! -
M4123057
csendes tag
-
proci985
MODERÁTOR
az a vicces, hogy a fesz annyira picit ingadozik, hogy az everest már nem is látja (5Vn van kimutatható csökkenés). viszont, az abszolút minimum feszre van a prime kitesztelve, és úgy néz ki, hogy az a minimális feszcsökkenés, ami a videokari terhelése miatt van, már elég arra, hogy eldobja magát a proc.
egyébként ez nem a tápot minősíti, teljesen normális a dolog. pl itt látszik, hogy a jelenleg kb legjobb Antec Signature is "droppol".
-
proci985
MODERÁTOR
CX400, tehát egyágas
a probléma régebben egy Chieftec HPC-202 360 ATX2.2essel és egy FSP 500GLNel.
probléma szerintem inkább azzal van, hogy a tápnak is van egy görbéje, tehát általában nagyobb terhelés hatására picit esik a fesz, ami megjelenik a proc feszénél is. ami ha éppen határra van belőve, akkor az 1-2 lépcsővel lejjebbi feszt kapja. ami már elég a kékhalálhoz (fur és fur+smallFFT között 30Wos fogyasztáskülönbség van kb).
na akkor még 20 p, és kapcsolom ki a furmarkot
.
köszi az ötletet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen 3 3200G processzor
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged