- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Változások a Prohardveren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz
Jakab66[hun] #11299 üzenetére
Ezt írja, ha emelek akár egy fél FSB-t is. Memo limiten (amint látszik is 667) szinte minden Disabled, és akkor is.
Katt rá. -
Jakab66[hun]
senior tag
Sziasztok!
Gondban vagyok. MSI K9N4 lapom van, és akár mit próbálok, sehogy nem engedi a proci tuningot. AMD A64x2 3800+-ról van szó, ami gyárilag 2.0Ghz. Ezt szeretném olyan 2.4-2.5 körülire emelni, de ha csak fél FSB-t is emelek, akkor a restart után a lap kiírja, hogy az előző "tuning" beállitások nem sikerültek "failed", és mindent vissza állít alapra.
Ezzel kb 2 hónapja szenvedek, és mostmár tényleg segítségre szorulok.
Sokat olvastam vissza, de sajna semmi hasonlót nem találtam.
Kérlek titeket segítsetek!
Előre is köszönöm. -
breiner
aktív tag
hali all!
meg szeretném nézi a lapom fsb végét hogy lehetséges ez?
mire kellene állítanom a feszültségeket? -
Pero
senior tag
válasz
Forza_JUVE #11294 üzenetére
amennyire én tudom i5sem szereti ha 1,65Vnál többet kap a Ram mert akkor kinyírhatod a IMC-t ami új proci vásárlást jelenthet.
-
Vigilante
őstag
+ ha a lapom bírja az 1066-os memóriát (de cska OC módban) érdemes azt venni bele, ha tuningra kéne egy e8400-hoz?
-
Vigilante
őstag
http://www.argep.hu/product_684265.html erről a kingston 2x2GB-os 800MHz-es prociról szeretnék érdeklődni h milyenek tuning szempontjából , mert nekem most ugyan ezek vannak csak 667-esek és azokkal nem nagyon megyeget a tuning.
vagy ezek közül valamelyik?
http://www.argep.hu/product_702360.html
http://www.argep.hu/product_523792.html
http://www.argep.hu/product_690961.html -
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok tuningolók!
1 másik fórumban csak részleges választ kaptam, így hát itt is feltenném a kérdésemet tuning ügyben, íme: [link]
Azóta annyi változás van, hogy mégis elindult a gép 1.65 V RAM feszkóval 1600 MHz-en, de csak úgy hogy az időzítést az eredeti 7-7-7-20 helyett 8-8-8-20-ra állítottam.
1.8 V és 7-es időzítéssel is bootolt, de a windows nem indult hardver "hiba" miatt.
De ettől függetlenül nem lettem okosabb ami az időzítést illeti ... illetve érdekelne a proc órajelére vonatkozó kérdés is a linkelt rész alján.Köszi!!
-
p1h3
csendes tag
Hali!
Elég sokat olvasgattam ezt a topicot (tán túl sokat is lehet h ez a baj), de mielőtt nekikezdenék a próbálkozásnak szeretnék 1-2 hasznos tanácsot kapni.
Az alábbi a konfigom:
- Gigabyte GA-EP35-DS4 alaplap
- Intel Q6600 proci
- 2x2Gb Corsair XMS DDR2 800mhz 4-4-4-12
- Gigabyte 4870 512Mb ram videókártya
- Cooler Master hyper TX3 cpu hütő
- Chieftec GPS-550 tápSzeretném úgy összehangolni, hogy a proci (3200mhz környékén menjen) is ram is jól dolgozzon össze.
Milyen fesszel, milyen fsb-vel érdemes és a ramoknak mit érdemes állítani még a 4-4-4-12 mellett?
Szerintem a hűtésemmel nincs gond, és nem is lesz.
Akinek ilyesmi alapú cucca van és húzta már attól szivesen vennék 1-2 építőjellegű hozzászólást.Előre is köszönöm!
p -
Agrox
tag
Sziasztok! tuningolni próbáltam a 720BE-met, néztem mások eredményeit, és EC-vel is meg akartam próbálni a tuningot, de vmiért 240-es EC-t már nem bírja
alaplapom Gigabyte 770UD3, ramok rendesen visszaosztva 800ra, HT-NB freki belőve 2 Ghz körülire, és hiába adok neki bármennyi feszültséget ( 1,45 volt a legmagasabb(mások eredményei alapján)) egyszerűen 239-et még bírja, 240et már nem
ez mitől lehet? valami megoldás?
-
lala98
csendes tag
Végre sikerült!(félig)
Már elindil a gép 250*10-en is csak amikor tölti be a windowst kékhalál!!
mitöl van ez??? 260*10-en meg kiírja h. nem találja a windows a c/windows/config.exe filet.!
Segítsetek köszi! -
patyik75
tag
sziasztok.
a gépem főleg játékra használom ,mi a fotos hogy gyors legyen?
a minél magasabb órajel plusz nagy szorzó,v.alcsony szorzó magas fsb. -
krypton
senior tag
Hello!
Még mindig én zargatlak. Van ez a cikked amiben a Memset programot mutattad be. Nos nálam minden érték alacsonyabb, vagy azonos a tiéddel, mégis ilyen értékeket produkál:
Mi van rosszul beállítva? Jelenleg 1.8V-on hozza ezt a teljesítményt.
-
Pero
senior tag
válasz
lala98 #11279 üzenetére
hát lehet több dolog is lehet a lap nem bír magasabb fsb-t de az is lehet h antituningos a procid.
Próbáld meg sokkal kisebb CPU szorzóval. így kitudod deríteni h mekkora FSB-t bír a lapod stabilan. és ha megy 230nál többet akkor nem ott lesz a gond.zolisx4: logout-on nézz szét született erről már 1-2 írás, többek között én is írtam 1et. igaz abban benne van a BE is de minden fontos benne van. (nevem alatt linken elérhető)
-
zolisx4
őstag
sziasztok
kis segitség kéne meg szeretném húzni a procimat de nem tudok eligazodni a bios ban most alapon megy minden 2600Mhzen meg ezt szeretném feljebb emelni nem tudom lehetséges e valami kis iránymutatást kapni hozzá előre is köszi -
peetmaster
senior tag
Sziasztok!
Nemrég érkezett meg a proci hűtőm, és kicsit alulfeszeltem a procit. Itt egy kép róla.
A bios-ban csak annyit állítottam, hogy a CPU VCORE-t levettem 1.18125V-ra. (alapbeállítás az 1.2625V) Ha csak alul akarom feszelni a procit, akkor kell még valami állítani? Mert az az igazság, hogy annyira nem vagyok otthon ebben a témában.Vagy még esetleg kevesebbet is lehet neki adni?
EP45-DS3P deszkám van.
Előre is köszi a választ! -
Blaze71
őstag
válasz
breiner #11272 üzenetére
A Geil moduloknak legalább 2,1 V kell, 1,8 V-on még az sem ritka, ha terhelés alatt tuning nélkül is elhasal.
Ha jól emlékszem, a 2,3 V-ot szeretik igazán, de nem biztos, hogy tud neki annyit adni a lapod.
Azért nézd meg, hátha.
Kingmaxnak is mehet nyugodtan 2,1 V, de akár 2,2 V is.
Csak akkor figyelni kell rájuk. Láthatod az előbbi képen Te is.
-
breiner
aktív tag
hali emberek egy kis segítségre szorulok
Konfig:
EP45-DS4
Intel C2D E8200
régebben ment nekem 525fsb-n vagyis 4,2GHz magonként és most újra próbálnám és nem sikerülsajnos a beállításokat nem jegyeztem fel de a lényeg Kingmax KLEE88F-B8KU6 ezzel a rammal ment 525fsb annyit tudok hogy cl7-be de nem sikerül úgyse ma mondom meg nézzem hogy a rammal lenne e baj kérek kölcsön havertól sikerült! Geil Ultra 2x1GB 1066MHz cl5 ezzel meg próbáltam és még hamarabb elvágódott mint a Kingmaxommal azzal sikerült míg win7-be bootolt és cpu-z megnyitásakor nem a szokásos kékhalál hanem elkezdet számolni valamit a kékképernyőnél de ugyan a Geillel még a win7 logonol kifagy és semmi de 500fsb-vel szépen teljesít mint a Kingmax esetleg a lap lenne fsb limites de azt kizárnám mert egyszer mégis ment 525fsb-t.
Ehhez kérnék segítséget előre is köcce.
Esetleg bios frissítés kellene a Geil ramokhoz PC8500 de végül is akkor nem kezelné szal nem tom mi lenne a megoldás. -
yolan
őstag
válasz
fahrii #11269 üzenetére
pci-e freki fix 100, minden fesz normal-ra ameddig ki nem teszteled őket, ha csak pl a procit teszteled, a ramokat pakold 800-mhz-re és cl5-re, még akár 2.0v-ot is adhatsz nekik, nehogy azok szóljanak bele a proci tesztbe, mch-nak is mehet kis plusz fesz, a procid régi 65nm-es vagy már 45nm-es? ha 45-ös akkor cpu termination-t 11v-ra fixálhatod, ha 65-ös akkor 1.2v-ra. mit lehet még tudni a prociról? stepping? l2 vagy b2 amennyiben 65nm-es régi c2d, ha új dc pentium akkor m0, r0 (asszem ilyenek vannak)? vid? elsőnek ezek legyenek meg, mármint a proci alapinfói, ileltve, hogy mi a cél.
-
Sziasztok!
Holnap készülök h húzzak a procin, úgyahogy képbe vagyok h mi merre hány méter, de azért megkérnélek bennetek h valaki gyors vázlatosan írja fel nekem mit tegyek.
A cuccaim:
4x1 giga 1066 mhzes Kingmax ram
Gigabyte ep35-ds3r
C2D e6300
a cpu hűtő egy TX3as
Pl. miket kell offolni a lapon, feszültségeket milyen lépésekkel emeljem, memóidőzítések stb...És bocsi, ha ez egy újra felmerülő kérdés.
Előre is köszönöm a válaszokat. Pá! -
Pero
senior tag
-
lala98
csendes tag
Hello!
Tudnátok nekem segíteni??
Van egy x2 3800+ cpu-m és egy gigabyte ga-m57sli-s4 lapom! A biosban tudok fsb-t állítani de csak 230*10 ig!Ha 240*10 re rakom akkor már nem indul el a gép! adok neki plusz feszt de akkor sem megy tovább! Lehet hogy a ramok miatt nem engedi??2*1gb kingmax 800mhz. És a ramok időzítését hogyan állítsam?? Hogyan jobb??
Köszi! -
Laybee
őstag
Szerintetek egy e4300 tuning megközelítené egy PhenomII 545-öt teljesítményben?
-
sutypapa
csendes tag
Hali!
Bocs, tudom kicsit offos a kérdés, de nem találtam hasonló topicot, szal megpróbálom itt megkérdezni a következőt:
Milyen programmal tudom esetleg a gépem hálózatból felvett teljesítményét monitorozni?
Láttam tesztképeket/videokat, ahol a kép sarkában folyamatosan ki volt írva az aktuális teljesítmény, de a progi nevét nem tudtam kiolvasni.
Köszi a segítséget! -
nevo
aktív tag
-
Pero
senior tag
válasz
zbence #11240 üzenetére
nemtudom milyen magos, de a feles szorzóból tippelek, h brisbane, nekem ami volt sem ment sokkal3GHz felett, de ahhoz is kellett neki fesz rendesen, ide érts 1,45Vot vagy még többet, de ahhoz már ajánlott vmi erősebb hűtés.
nem tudom mennyi feszt adsz neki ha még tudod hűteni akor adj neki még 1 picit, de csak ésszel. -
zbence
aktív tag
Még 220-on sem stabil, visszaosztott ramokkal..
Kilép CS-ből, stb.. -
-
Pero
senior tag
válasz
zbence #11234 üzenetére
memókat oszd vissza, sztem az segíteni fog a kékhalálon. PCIe frekit fixáld 100MHz-re ügyelj arra h a HT 1100-és 800MHZ között legyen,(HT szorzóval lehet) és utána remélhetőleg menni fog. bár sokkal 3GHZ fölött nem hiszem h fog menni.
Tuningnál mindig figyeld a hőmérsékleteket, nehogy elfüstöljön a proci. tesztelésre használj Orthost, vagy Prime 95-öt. hőmérséklet monitorozásra realtemp-et vagy everestet, netán coretempet.amúgy egész jó úton indultál elsok sikert és csak óvatosan
Ui: adatlapodon konfigot töltsd ki;)
-
zbence
aktív tag
Van egy 5200+-om, alapórajel 2.7Ghz.(1.325V)
Próbálkoztam tuningal, feszekkel, de általában kékhalál.
FSB-t apránként allítottam, kékhalál.
Amit még kibírt: 2960Mhz, 1.350-es fesszel.
Aztán mentem tovább, FSB:220, szorzó 13.5, fesz: 1.375.
Be sem pöccent a gép, csak egy alaplapi reset segített.
Most újra megpróbáltam, 215-ös FSB, 1.375-ös fesz, nincs kékhalál.
Ez nem túl erős a procinak?
Kell valami mást is variálni a tuninghoz?
Kezdőknek, szájbarásgósan! -
Blaze71
őstag
Nézzétek. Itt nem arról van szó, hogy mennyire viszi most a gépet, hanem arról, hogy esetleg elviszi-e a gépet magával, ha meghal. Az említett tesztben, amit ha lesz időm megkeresek, egy 5xx W-os HKC szenderült magába, nem igazán minőségi tápra jellemző hatásfok mellett. Ráadásul a névleges teljesítménye alatt, tehát elvileg nem volt túlterhelve. FSP, Enermax, stb... jobb minőségű tápok még kisebb túlterhelés esetén sem szálnak el, főleg nem gyulladnak ki. Max lekapcsolnak, hogy elgondolkodjon a User, hogy másikat kellene venni. A Codegen táp is jó volt addíg, amíg nem tudta az ember, hogy miért is nem jó. Mert igenis jó a Codegen táp is, ha egy integrált VGA-s VIA Chippes géped van d Celeronnal és max 1 HDD, 1 ODD és 1 RAM modul. Ezt még vígan elviszi, mert az egész rendszer nem fogyaszt többet 80-120 W-nál. Viszont ha normálisan összeraksz egy valamire való gépet, kicsit tuningolod is, akkor már jó táp kell bele. Mivel egy 4 magos proci 95-140 W, egy nagyobb VGA 110-150 W, a többi cucc meg összesen nem eszik többet 30 W-nál, így nyugodtan mondhatom, hogy a minőségi darabokból egy 350-450 W-os bőven elég, akár több generáción keresztül is. Főleg ha azt nézzük, hogy az új termékek egyre kevesebbet fogyasztanak. Viszont az a táp tényleg minőségi darab legyen és az már csak hab a tortán, hogy esetleg még csendes is, moduláris is, meg talán 82+-os is. Ez már mind-mind pénztárca kérdése, mert lehet jó tápot kapni 10 ezer alatt is, meg 50 ezer fölött is.
-
nevo
aktív tag
-
-
Vigilante
őstag
Prime95-el néztem alap 9x333-on is a második tesztet (in place large FFT)
2percig bírta max.
Ennyire szar lenne a táp, mert a ramok így most alap 667-en mentek.
Nem értem komolyan. -
yolan
őstag
válasz
josy28 #11215 üzenetére
setFSB
ezzel elvileg lehet win alól fsb-t állítani, de szerintem csak akkor ha a biosban is lehet ilyeneket állítani, ez a rogi csak egy segítség, hogy ne kelljen mindig biosban lépkedni 1mhz-ként.MemSet
ezzel a ramok időzítéseit tudok piszkálni, de az órajelét Nem tudod, mivel az fsb-ből származik ugyebárGigabyte lapoknál van ilyen easy tune, abitoknél uGuru és egyéb gyártóknál társaik, de intelnél kizártnak tartom, hogy bármi ilyen windoz alatti bios piszkálós progi létezne.
Amit a biosból nem tudsz állítani, azt windoze alól miért tudnád? Főként, hogy ha még lehet is, windoze alól szinte mindig csak csökkentett bios piszkálási lehetőség van, ezért kell stabil tuningot biosból fixálni..
-
yolan
őstag
válasz
josy28 #11213 üzenetére
Persze, csak ha a lap nem támogat semmit (fsb manuális állítás, fesz manuális álíltás) akkor lehet az istencsászár program is, akkor sem fogod tudni vele húzni. Ezért mondtam, hogy ezt a 2. posztot elkerüljük, hogy vegyen egy jobb lapot, és minden megvan oldva.
Max pl vga-t tud így húzni, de annak köze nincs a proci húzásához.
-
josy28
tag
Hellosztok!
Tudtok nekem adni egy cpu tuning progit mert a tesom gépének a bios-ában nem lehet tuningolni mert sajnos nincs semmi lehetőség
A Procija Intel Celeron D (3000Mhz).Az alaplap neve pedig Intel Battle Lake D915PBL..
Köszönöm elöre a segitséget! -
yolan
őstag
Én anno tesztelgettem, 800, 1000, 1066 és 1100mhz-n, cl4-ben és cl5-ben. 1000-ig tudtam 1:1-ben, utána felszorozva. Ezek és más ember tapasztalatai után én az 1:1-re szavazok, de emellet igaz, hogy van ahol a magasabb ram órajel jön jól, valahol meg a szűkebb időzítés. 800-as ramoknál, egy 450-es fsb-vel 1:1-ben hajtott ram, egy felszorzott 1066-ost cl5-tel vígan odaver
-
Blaze71
őstag
válasz
JoolsNOS #11194 üzenetére
Tudom, hogy drága a HKC, főleg ha nem a legolcsóbb helyen veszed. De attól még nem jó. Láttam a minap a Saturn-ban 400 W-ost 14 ezerért. A hideg kirázott. A tesztre visszatérve pedig nem csak arról van szó, hogy egy 5xx W-os táp 450 W terhelésen kigyulladt, hanem arról is, hogy 1 kW fölött vett fel hálózatról. Hatásfokról megbízhatóságról, teljesítményről nem beszélhetünk. Az pedig, hogy valahol több éve vásárolsz, nem jelenti azt, hogy a Te szemszögödből néznék a dolgokat. Nem veszekedni akarok, csak megjegyeztem, hogy nem azért aggódsz, amiért kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3278, 100% Akkumulátor
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest