- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zalman90 #13699 üzenetére
2x1 giga ramod van, az azt jelenti, h ugy futtasd a memtestet, h 2x indítod el 700-700 megával és hagyd minimum 150%ig. akkor már jovagy, ha lemegy.
megint hiba....hát akkor ennek az lesz a vége, h visszább kell venni, vagy ha most vetted, akkor vissza gariba, h nem hozza azt, amit kellene neki...
-
zalman90
őstag
válasz
darál0w #13695 üzenetére
1 hete vannak ezek a ramok
, proci az meg stabil , de mikor elösször le fagyott 1.29* ről fel tettem 1.3 ra
nem nem de mást néztem énis , de mé ez a féle ram annyira rossz?
meddig maradsz? mert ha még vagy 1 kicsit akkor még most meg látogatom a biost azt megnézem mit megy
-
zalman90
őstag
válasz
darál0w #13693 üzenetére
szóval akkor adjak a ramnak + feszt ? am nem csak itt hibázik , játék alatt rendszeres befagy a kép , monitor ki kapcsol ,közbe zugo hang és 2x ujra indul a gép
lehet az lessz a baj , most néztem ram teszteket az aláirásos linkedből , 2.3 as feszeken nem csinál nekik hibát
-
zalman90
őstag
kiváncsiságbol nyomtam egy intel burn testet , nekem simán végig ment
-
SH4D0W87
csendes tag
Nem találtam meg a képeket, holnap csinálok újakat, és jövök!
Jó éjt mindenkinek! -
bulgesz
tag
válasz
zalman90 #13674 üzenetére
gyárilag auto volt a biosba beállítva frekvenciának,többi lehetőség meg 0,8V-tól 1,5V-ig lehetett álíltani apró lépésekben a feszt! szóval ha auto-n volt a core temp akkor is 1,3V-ot írt! amikor tuningoltamn akkor csak az auto-ról beállítottam manuálisan 1,3V-ra! tehát ha úgy vesszük ahhoz valójában nem is piszkáltam,az mindig 1,3V-on volt!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bulgesz #13669 üzenetére
75C. a hűtő lesz a kuka.
deh milyen is ez a hűtő?
mikor tetted fel? és rendesen fel van e téve, vmint a paszta rendesen eloszli e alatta?
ha alaphűtőről van szo, akkor az kuka.
ha meg hűtő kell, akkor azt itt kérdezgess. itt mindig megmondják a tutit
csak le kell írni mihez kell és mennyire akarsz tuningolni..
-
zalman90
őstag
válasz
bulgesz #13669 üzenetére
hello , 75 fok télleg magas mien hűtőd van most? idle 41 fok? még az is magas szerintemezt a hűtőt nagyon dícsérik és olcsó is csak hangos mert magas fordulaton megy a venti , de ha télleg jű hűtő kell scythe mugen 2
, 600 rpm en megy a venit , elég csöndes
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Fundey #13662 üzenetére
mind1 mikor csinálod, de szerintem nem is kell....ha felismeri a procit rendesen, akkor maradhat...viszont a tuningra majd csak holnap térünk rá, mert lassan mennem kell. ha addig nemsegítene senki, akkor holnap d.u vagyok.
overclocling failed....vmit nem jol huztál. előfordul
-
Fundey
tag
válasz
darál0w #13655 üzenetére
Jah és a bios frissítést az OP rendszer ujrarakása előtt avagy utána csináljam?
Befolyásolhat egyáltalán e ez valamit?
Jah meg mikor bekapcsolom a gépet ez jön ki,egészséges ez? -
KaraDani
addikt
válasz
Fundey #13648 üzenetére
Legfrisseb bios verziót valószínűleg megtalálod az asus honlapján. Frissítésről kis guglizással biztos találsz leírást. Gondolom Asusnál is hasonlóan egyszerű, mint Gigabytnál, nekem kb 3 perc.
Win7 64bit-et rakj szerintem mindenképpen.
Ha ezzekel megvagy mehet majd a tuning szépen. De 3D markozáson kívül másra nem kell annyira rommá húznod, egyenlőre még bőven erős géped ahoz, hogy minden tökéletessen fusson.szerk.: most nézem már kaptál konkét linket a frissítéshez, innen ez már simán menni fog, hajrá
-
SH4D0W87
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék kicsit tuningolni, de igazából nem nagyon tudom, mit-merre-meddig...
Van egy ASUS P5KPL-AM alaplapom, Celeron D430 1.8 GHz processzor, illetve 2x1GB 800-as DDR2-es memóriám. Lehetne ebből kihozni valamit, és ha igen, akkor hogyan?U.i.: Ha számít valamit, a procin Arctic Cooling Alpine 7 GT hűtés van.
-
zalman90
őstag
nekem olyan gondom van , amiota uj ramok vannak a gépbe ( kingston hyperx ) , játék közbe néha le fagy a gép , ki kapcsol a monitor közbe zúgó hang van és csak resetelni lehet , mi lehet ennek az oka?
, valakinek ötlete?
-
Fundey
tag
válasz
zalman90 #13649 üzenetére
Ha tudnám hogy hogy kell stabillá varázsolni 3.6ghz-re,akkor valószínű hogy tudnám-megtapasztalnám azt is hogy hogykell 4ghz-ig...
Persze azért csak kipróbálnám 3.6-on meg 4 fölött is gameban meg mark-ban is,azt ha keveset hoz,akkor vissza,ha hoz annyit ami befolyással lesz jóval az fps-re,akkor marad... -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13642 üzenetére
Elhiszem neked,de asse toom hol lehet + találni a legújabb biost hozzá,illetve hogy hol tölthető le az a progi, na+ hogy hogy kezdjek hozzá(életembenemcsináltammégilyet)...
Zalman90.:Hát én már ha + vettem a vizet meg már ha kialakitottam egy tényleg kurv@jó szellős házat,akkor nem elégednék + a 3.6ghz-val,egy 4.25 - 4-5-el szeretném tologatni...
Jah meg thx a linket,itt hátha sikerül + beszélni a bios frissítést,oda+ irok vga bios frissitésel kapcsolatban(ha joltudom vga biosfrissítést is szoktak csinálni)... -
darál0w
Jómunkásember
-
zalman90
őstag
válasz
Fundey #13639 üzenetére
igen , win7 kell neki , procit meg 3.6 ig huzd fel a proci limit miatt annyi elég lesz neki , de ide is benézhetsz: 4870x2/4850x2 es topic , itt tudnak segiteni , 4870x2 vel 20 ezer pontot illene csinálni
-
Fundey
tag
válasz
zalman90 #13612 üzenetére
Hát igen,bár ahogy hallom egy új oprendszerrel(WIN7 64 Ultimate),új driverre(10.2),"új biossal" meg egy kis tuningal,akár kétszer ennyit is kilehet belőle facsarni...
Majd ha vhonnan szerzek egy kis segitséget a bios frissítéshez+újrateszem a rendszert+rávágok egy kis tuningot,akkor azért egy 06 eredményt+egy Vantage-t beteszek ide -
darál0w
Jómunkásember
válasz
bulgesz #13633 üzenetére
drop konyhanyelven - a BIOSbol beállított fesz a valoságban nem annyi lesz, hanem kevesebb. ezt az különbséget az LLC mérsékli.
Intel Burn Test 10-12 kör. max stress.
teljesen biztonságosak, ha a hő nem megy feljebb 74Cnál. de annyi se legyen.
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #13609 üzenetére
köszönöm!
még 2 dolog:
"az LLC a droppot mérsékli, ha ugy adodik be is kapcsolhatod" mi az a drop?"IBTvel tesztelj. gyors és hatékony" ilyet nem találtam a google-ben,ez a program neve? és honnan tölthető?
és meddig kellesz majd tesztelnem?
amúgy ezek a beállítások amiket adtál biztonságosak? (mert én nem értek hozzá annyira,most próbálom megérteni őket)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zalman90 #13611 üzenetére
VTT, mint fsb vagy cpu termination voltage.
533 FSBnél vszínű azért indulsz ujra, mert ott már kell némi VTT+fesz....1.3V-1.4V között. probálgasd.
1:1ben jobb a teljesítmény, de csak szintetikus tesztekben lehet észrevenni...a mindennapos használatban nem igen fogod észlelni a különbséget.
-
zalman90
őstag
válasz
darál0w #13555 üzenetére
miaza vtt fesz? mch nak meg adtam +feszt de ujra indult folyamatosann pedig a proci fesz már bőven elég volt neki , szal akkor a teljesitményben nem vesz vissza semmit ha nem 1:1 a dram/fsb arány ? hanem 12:10 ?
amugy ugy értettem hogy 1:1 ben jobb a teljesitmény? mert ezért az fsb nek 533 nak kell lenni-e és az már elég sok , birni birja csak ujra indul
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bulgesz #13608 üzenetére
ha nincs normal, akkor a VIDet kell neki beállítani, ami a te esetedben 1.3V.
az LLC a droppot mérsékli, ha ugy adodik be is kapcsolhatod
az oké, h engedi a több feszt a ramnak, de 2.1Vnál nem ajánlatos feljebb tolni.
szoval így probáld. a többi beállítás az jo. ha így stabil lesz, akkor feszt is csökkenthetünk még.
IBTvel tesztelj. gyors és hatékony....everest teszt elég kuka...ja és hőt figyeld. nálad is 74C a határ. de jolenne joval alatta maradni...60C környékén.
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #13606 üzenetére
HElló!
nos beállítottam amit mondtál! a cpu voltage-nél nincs olyan,hogy normál,csak Auto és utánna apró lépésekben lehet állítani a feszt 0,85.1,5V-ig =(a képen pont azon van a kijelölés) szóval itt mit csináljak? ja és a memóriát 2,1V-re állítottam,de amúgy ha jól emlékszem 2,3-ig,vagy 2,4-ig mehet (eddig engedte) a load-line calibration-nál nem volt off,hanem csak disabled így ezt választottam! (amúgy ez micsoda?)
a core temp-ben a VID rublika: 1,3V
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
bulgesz #13601 üzenetére
kisebb fesz, kevesebb fogyasztás.
1. kép : marad minden ugy ahogy van.
2. kép is.
3. kép :
tuningnál semmilyen feszt nem szabad AUTOn hagyni, mert tulfeszeli magát a lap. vszínű fog ez menni kevesebb fesszel is
refek mondjuk maradhatnak...szoval
CPU voltage : na ezt állítsd normalra. (és mondj nekem egy alapfeszt: coretemp VID rublika)
FSB termination(ez a VTT) : mindennapos használatra 1.4Vig ajánlott állítani. magas FSB eléréshez kell. a 400 olyan közepes érték. szoval állítsd 1.2Vra.
Memory voltage : memori fesz. memoria dobozás rajta van mennyi kell neki. 2.1Vig állíthato.
North Bridge Voltage( ez az MCH) : itt is magasabb FSBhez növelni kell a feszt. adj neki 1.3Vot
South Bridge : maradhat AUTO
Load line calibration Off, többi auto.
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #13598 üzenetére
Köszi,remélem tudsz akkor segíteni!Szóval a változások:
C1E vissza Enabledre!
memória auto-ról manual-ra állítva de még nem piszkáltam semmit,mert nem merek! lefotóztam a proci húzós részét a biosna az elejéétől a végéig,kérlek írd meg miken változtassak! (és amúgy miért kell kisebb feszen hajtani a procit?)
"VTT és MCH mennyit kap?" ez nem tudom mit jelenta képek:
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 9100 PRO 4TB Villámgyors NVMe SSD 14.800 / 13.400
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest