Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fundey
tag
Nah hát nem mertem a beálításokat menteni és ugy bejönni a Windowsba,mert számomra egyes dolgok kétértelmüek voltak...
Nekem ilyenek vannak a biosba:
AL Overlock Tuner=manula,auto,stb
FSB Frequency=400
CPU Ratio settings =09.0
PCI-E Frequency=100
CPU Voltage=1.25000
Load-Line Calibration=auto,disabled,enabled
CPU PLL Voltage=auto
FSB Termination Voltage=1.29891
NB GTLUref=+10mV,-10mV,stb
CPU CTLVref=auto
-||-
-||-
-||-
NB DDRVref=+125.0mV
Ezek közül mit mennyire álítsak?
-
darál0w
Jómunkásember
az akkor okés

ehhez ugye ott a 4es szorzo a ram mellé és meg is van az 1600. feszeket mondom.
amit nem írok, azt marad AUTO
CPUvcore marad. azt nem piszkáljuk.
CPU termination 1.3V
MCH core 1.4V
Dram voltage 1.9V
ha ezekkel a beállításokkal nem megy, akkor nemigen fog menni...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Fundey
üzenetére
proci és proci között vannak különbségek(nincs 2 egyforma proci)....azért mert te már láttál már olyat, ami ment 4ghz fölött...nembiztos, h a tiéd fog menni annyit. és azt előre meg is mondom, h biztos, h nem ugyanakkora fesszel fog menni, ha megy...
445-ös bus speed ez az FSB
1780-as Fsb-n ment ez meg nem FSB...ez QPB. mind1 lényegtelen...
proci és ramtuning meg egyben nem megy...előbb az 1ik, utána a másik, mivel ha hiba van, akkor nemtudjuk, h hol...
a másik dolog...a lapod....nem a legjobb yorkfield alá...450FSB talán kicsikarhato belőle....épp ezért kisebb FSBn kell probálkozni, h kiderüljön,h proci mennyire tuningolhato...
szal az a 445ös FSB még egyelőre távoli...
akkor írom is mit probáljunk...
pci freki 100ra.
FSB 400
ramot felesleges visszaosztani, mert legnagyobb szorzon is "csak" 1600on fog menni a 2000es ramod jelenleg...feszt, meg annyit, amennyi rá van írva.
CPU/FSB termination 1.3V és MCH (NB) is 1.3V
a többi feszt fixáld normalra.
értem ezt a PLL, ref feszek, south bridge...
Load line calibration on.
CPU fesz pedig 1.25V. kezdetnek.
-
Zoli83
tag
válasz
darál0w
üzenetére
Köszi a segítséget! Ki is próbáltam, de a Windowsig nem jutok el sajna így.
A CPU Vcore-t állítgattam lépcsőfokonként, ahogy írtad, egészen 1.4V-ig -feljebb nem mertem-, de így se akarta még a Windows-t se betölteni. (Annyit módosítanék ahhoz, amiket leírtam, hogy " CPU Reference2---------0.800V [NORMAL] " nincsen, csak sima Reference, de szerintem nem ez volt a probléma) -
Fundey
tag
válasz
darál0w
üzenetére
Szerintem tutti,én egy neten talált húzott Q9650 cpu-z-s kép alapján """próbáltam""" meghúzni,ami 4050mhz volt a volt asszem 1.336 és ha jólemlékszem 1800-as FSB,bár Far Cry 2 alatt 5perc után fagyott(memtestet nemigazán tudom kezelni,ha rákattolok a start-ra,akkor vmi dolláros bizgerét is ki) meg a gta4 grafikája abszolut felismerhetetlen,bár az mai napig is kilép 2perc game után h run fatali error v mi...
Nah tát akk térjünk a lényegre...
Proci,ram...
Elősször szerntem próbáljuk újra a 4ghz-t és itt kéne vhogy belőni a Voltot meg az Fsb
ram-ot...
Jah és 4ghz az 9-es szorzón,445-ös bus speed és 1780-as Fsb-n ment,ha minden igaz 1.344V-al,bár szerintem nem stabil,mert vmit pittyegett a memtest,de nem ilyen tesztet adott be csak a háttérbe kiirt vmi errort...jah és erröl a képröl próbáltam másolni,bár az enyémnek jobb a VID-je...

Vágjunk bele szerntem,ha minden okés...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Zoli83
üzenetére
hali.
bőven tudnia kell

kezdetnek egy ilyen beállítást javaslok

Robust Graphics Booster----------[AUTO]
CPU Clock Ratio------------------9
Fine CPU Clock Ratio------------0.5 -->nemkell
CPU frq--------------------------3160mhz --> 4005mhz lesz belőle
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------445
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
Perfomance enhanced--------------standard
Extreme Memory Profile(X.M.P.) disabled
(G)MCH Freyuency Latch---------333
System Memory Multiplier---------AUTO --> 2,4nek kell lennie benne. az kell.
Memory Frequency---------------------1066 --> ~1066
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
tRCD----------------------------------5
tRP------------------------------------5
tRAS---------------------------------15
CPU Vcore--------------1.22500V [NORMAL] kezdetnek maradhat itt, ha nem bootolna csak ezt állítsd lépcsőfokonként.
CPU Termination 1.200V [NORMAL] --> 1.3V
CPU PLL------------1.500V [NORMAL] -->marad
CPU Reference---------0.760V [NORMAL] --> marad
CPU Reference2---------0.800V [NORMAL] --> marad
MCH Core---------1.100V [NORMAL] --> 1.3V
MCH Reference----- 0.760V [NORMAL] --> marad
MCH/DRAM Reference 0.900V [NORMAL] --> marad
ICH I/O--------1.500V [NORMAL] --> marad
DRAM Voltage 2.100V --> marad
DRAM Termination 0.900V [NORMAL] --> marad
Channel A Reference 0.900V [NORMAL] --> marad
Channel B Reference 0.900V [NORMAL] --> maradma bebootol, akkor IBT max stress, 10-12 kör.
hőt figyeld. 74C fölé nem szabad menni, de jovolna 60C környékén maradni.
sok sikert

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
WildBoarTeam
üzenetére
ugyan olyan ramok?

biztos DUAL slotba dugtad őket?
ha igen, akkorprobáld meg átteni őket a másik két slotba...
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
lucky07
üzenetére
hmmm...elég szépen megy

volt nekem is e5200. ilyen orajelhez 1.4V kellett

szal akár mennyire emeled a Vcoret nem megy feljebb az orajel?
a lap elég jo, nem azzal lesz a baj....viszont a proci...elég hamar kiakad FSB ügyileg...az átlag az 333. de van akinél hamarabb is kiapad...ramok gondolom szépen "visszaosztva".
probáld meg adni némi plusz feszt VTTnek. nálad FSB/CPU termination overvoltage. 1.4Vig elmehetsz. lehet az MCHnak is kell( NBfesz) némi +. 1.3V-1.4V között elég kell, h legyen...
ha pedig ugy néz ki a helyzet, h az FSB fogyott ki, akkor saját felelőségre lehet emelni pcie frekit, ami ugye most 100on van fixálva. sokaknak ez segített a magasabb FSB elérésében.
-
Fundey
tag
válasz
darál0w
üzenetére
Ha segitesz hogy hogy kell manuálisan beállítani pl egy 4.25ghz-s tuningot,akkor nem auton lesz a tuning+csinálok 3dmarkot...
Jah meg ramot is szeretnék tuningolni,elvárás hogy a lap lekezelje 2133mhz-en és ha belefér kis + fesz emeléssel,akkor vissza is varázsolhatnánk CL8-ban...
-
Zoli83
tag
Sziasztok! Leírtam a bios beállításaimat, tudnátok segíteni benne, hogy mit mire állítsak egy egészséges tuninghoz?
Szerintem 4000MHz-et kellene vinnie a gépnek.Robust Graphics Booster----------[AUTO]
CPU Clock Ratio------------------9
Fine CPU Clock Ratio------------0.5
CPU frq--------------------------3160mhz
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------333
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
Perfomance enhanced--------------standard
Extreme Memory Profile(X.M.P.) disabled
(G)MCH Freyuency Latch---------333
System Memory Multiplier---------AUTO
Memory Frequency---------------------1066
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
tRCD----------------------------------5
tRP------------------------------------5
tRAS---------------------------------15
CPU Vcore--------------1.22500V [NORMAL]
CPU Termination 1.200V [NORMAL]
CPU PLL------------1.500V [NORMAL]
CPU Reference---------0.760V [NORMAL]
CPU Reference2---------0.800V [NORMAL]
MCH Core---------1.100V [NORMAL]
MCH Reference----- 0.760V [NORMAL]
MCH/DRAM Reference 0.900V [NORMAL]
ICH I/O--------1.500V [NORMAL]
DRAM Voltage 2.100V
DRAM Termination 0.900V [NORMAL]
Channel A Reference 0.900V [NORMAL]
Channel B Reference 0.900V [NORMAL]Készítettem egy Real Temp-es képet, hátha ki lehet hozni belőle valamit. [link]
Előre is köszi a helpet! -
WildBoarTeam
senior tag
Egy amatőr kérdés.
Van egy Asus M3A-H/HDMI lap, AMD x2 6000+ procival és Geil Black Dragon Kit 2*1GB 800MHz rammal. Már végigrágtam a BIOS-t, de egyszerűen nem bírom rávenni a ramokat, hogy dual channel módban működjenek. Nincs valakinek valami ötlete? -
zeorsdfd
senior tag
válasz
darál0w
üzenetére
Ja, az nekem is világos hogy a proci az rendben van és valahol ram ügyben kell emelnem. Olyasmit akartam kérdezni inkább, hogy létezik -e olyan szabály, hogy pl (ezt teljesen hasraütésből) ha 1 percen belül hibáz akkor mondjuk ddr-overvoltage kevés és ha csak egy óra múlva akkor az mch kevés?
-
-
zeorsdfd
senior tag
Le lehet -e vmilyen következtetést vonni abból, hogy a prime blendje nem egy perc hanem csak egy óra után jelez hibát. A small fft ugyanakkor tökéletes.
-
SH4D0W87
csendes tag
A BIOS-om tényleg elég régi, holnap meló után ezzel kezdek, és jövök.
Amúgy nem akart kikapcsolni a gépem, csak a monitor kapcsol standby üzemmódba; újraindítás után, boot előtt kapok egy "Overclocking failed or over voltage failed" hibaüzenetet és beküld a BIOS-ba, ahonnan ha nem változtatok semmit, akkor csak az Exit & Discard changes opcióval jutok el az op. rendszerig, igaz ahhoz is lassabban, mint eddig.Megyek én is, jó éjt nektek is.
-
darál0w
Jómunkásember
na mára leléptem. holnap jövök vissza.
joéjszakát. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
SH4D0W87
üzenetére
a GPU orajele a powerplay miatt van. ha nemhasználod visszaveszi a teljesítményt. rendben van ugy.
a proci szorzoja szintén energiatakarékosság miatt ugrál, és ezért változik az orajel is, viszont FSBnek nemkéne.
eressz rá egy primeot és nézd meg vátozik e az FSB.
CPUzvel nézd. mutatja neked a feszt, orajelet, fsbt, szorzot.
hőt meg közben coretemppel.
-
SH4D0W87
csendes tag
Átállítgattam a dolgokat (Mögötte zárójelben a további választható értékek)
CPU Frequency: 250
DRAM Frequency: 800
1.8V Dual Over Voltage: 2.01V (2.17V, 2.26V)
VTT_CPU Over Voltage: 1.2V (1.35V)
1.25V Over Voltage (1.30V)
1.5V Over Voltage (1.6V)Így néz ki most.
Az Everest elég furcsa dolgokat mutat, a CPU szorzó 6 és 9, a CPU sebesség 1200 és 1800 között ugrál, a GPU-m órajele 165 és 650 között. Mondjuk ezt csinálta előtte is
CPU FSB-nél továbbra is 200-at ír.
EverestBár így avatatlan szemekkel változást nem vettem észre, gondolom most tesztelgetnem kellene kicsit, ugye?
-
zalman90
őstag
válasz
Fundey
üzenetére
400 as fsb? hm.. remélem a fesz nem auton van
, azt ugy tudod nézni elég-e neki , stabil-e hogy prime 95 el fél óráig terheled , ameddig ujra indul + fesz kell neki , meg remélem a pci-e freky is 100 on van , a ram szorzója meg 2 az fsb től függőennekem is 10.1 catalist van és megvan minden menüpont

azta karit illetve , terhel meg pl furmarkal és nézd meg melegszik e a 2. mag , vagy a cataliston belül -> ati overdrive és ott terhelés közbe meg nézed a 2. mag aktivitását , ha 0 akkor nem megy ! azokra a mark eredményekre meg kivánics vagyok énis , tettem fel 1 vanteg-t majd énis nyomok 1et
-
kriszbon
őstag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Nos van aki csak hobbiból, és van aki azért hogy tesztekben jobb eredmény érjenek el.
A többiek meg azért hogy játékok alatt jobban teljesítsen a gép(több Fps legyen). A ramokat ha jól utána olvasol nem is igen húzzák, mert hétköznapi használatban nem igen veszed észre(kivétel ugye a minél nagyobb teszt eredmény elérése), de néha a proci húzással jön az is vele.
A 4GB vs 8GB ramtól nem lesz gyorsabb a géped(kivéve ha speciális progikat használsz).
A te procid alapon az én kártyámhoz, vagy ne adj isten jóval erősebbhez harmatgyenge, de még a te kártyádhoz sem ártana a 3GHz hogy szebben muzsikáljon vele!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KAMELOT
titán
Szevasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mért hózzátok a procikat meg a Ramokat???
Sokat segítene szerintem az is ha csak mondjuk 4GB ram helyett 8GB lenne a gépben.....ugy is gyorsabb lenne mindjárt.....
Mire használjátok a gépeket hogy hózni kelle a procikat meg a ramokat??Én gépemet nem lehet húzni...habár a proci bírná a 3GHz-t....de alaplapomban le van tiltva a tunningolás....
gépösszeállításom az adataim közt!
-
Fundey
tag
válasz
zalman90
üzenetére
Gyárilag asszem 333Mhz az FSB,nah de XP alól kifrissítettem a Biost(legújabb),majd felakartam tenni egy WIN7 64bit Ultimate-t,de nemvolt jó a CD,igy feltettem egy WIN7 32bitet...
Gép bekapcs->biosba be->és 2Ghz/mag on van,hogy miért foggalmam sincs...
Erröl kis segitséggel,de gondoskodtam róla hogy ne igy legyen,igy a szorzót Autó-ról levettem,majd beállítottam egy 9x -es szorzót + az FSB-t feltornáztam 400Mhz-ra(feszhez nem piszkáltam),majd ki a Biosból és be a Windowsba,bejött a Win7 32bit,majd letöltöttem a 10.1-es Catalyst(eredeti oldalról)...
Feltettem,majd elinditottam és a 4870x2-nek ugyan ugy nincs olyan menüpontja,mint eddig az XP-n NEM úgy mint ahogy neked ezen a képen...
Mi lehet a problem?

Talán lekéne szednem vmi + olyan drivert az X2-höz,ami által lekezelt lesz mind a 2GPU vagy igyis levan kezelve mind2 GPU attól hogy nincs olyan CF menüpont, netán csak az 1-ik GPU-m megy(a kártya eleje felőli GPU meleg,még a hátulja felöli langyos)?
Visszatérve,tát leszedtem a CPU-Z -t is,majd elinditottam és voálá...3.6Ghz/mag-on ment a proci...
Natát akkor még igy utólag arra kellene nekem segitség hogy mitévő legyek ezzel a 4870x2-es gondal(most akkor működik mind2 GPU,avagy csak az egyik)?
Kb mennyi fesszel tudnám egy 3Dmark erejéig üzemeltetni a procit 4.25 avagy 4.5Ghz-n/milyen beálítással?
Illetve mindegy e az hogy az XP-ról frissitettem ki a biost avagy csináljam + újra most Win7-el...
Jah és hogy kell használni a memtest progit/mire való?

Jövök nemsoká egy 3Dmark06 és egy Vantage eredménnyel,majd kielemezhetjük hogy jó pont e/ezekből a pontokból ítélve működik e mind a kettő GPU,illetve mind a 4 magja a procinak... -
SH4D0W87
csendes tag
válasz
darál0w
üzenetére
Alaplap: ASUS P5KPL-AM
Proci: Intel Celeron D430 1.8Ghz (9x200), alapfeszültség a Core Temp alapján: 1.3000V
Hűtő: Arctic Cooling Alpine 7 GT
Memória: 2x1GB DDR2-800
Videókártya: Gigabyte Radeon HD4650 1 GBSosem próbálkoztam még tuninggal, igazából nem tudom, mit várjak, addig próbáljuk, amíg stabil marad

-
w580
aktív tag
helló,olyan problémám lenne hogy szeretném geil 2x2gb([link])ramomat 1600mhzre felhuzni,de nem tudom fel tolni( ,alaplapom:gigabyte ep45t-ds3r,cpu:q6600@3ghz ), 1400mhz fölöt nem botol a windows vagy kék halál 
-
norbi0401
tag
Szia darál0w!
Ez lett a végeredmény, sajnos 4000mhz-hez sok fesz kell a procinak(Bios:1.4V), inkább próbáltam kisebb feszen jobbat kihozni amit lehet.
[link]
Biosban 1.3V-t állítottam be, semmi mást nem állítottam minden normálon.
Az IBT-ben a maximumra most sem tudtam felrakni, csak mauálisan beírtam 1800Mb-t, 10 kört lefutott és memtestet is járattam.
Ennyi tesztelés után "stabilnak" mondható a rendszer?Köszi szépen az eddigi segítségedet, egy darabig marad így minden.

-
darál0w
Jómunkásember
most vagyok 1ideig. jöhetnek a "problémák"

-
Fundey
tag
Hali!
Nah ha gondoljátok,akkor belevághatnánk a tuningba:Đ

-
darál0w
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- One mobilszolgáltatások
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3838
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ram-ot...
van értelme szorakozni egyáltalán ? vagy hagya a fenébe ?

, azt ugy tudod nézni elég-e neki , stabil-e hogy prime 95 el fél óráig terheled , ameddig ujra indul + fesz kell neki , meg remélem a pci-e freky is 100 on van , a ram szorzója meg 2 az fsb től függően
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, nem lehet hogy azé mert régi a bios?