- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
hunbobi #13490 üzenetére
Valaki erősítsen meg, de sajnos úgy látom, hogy ezzel az alaplapoddal semennyire sem lehet húzni a procid.
-
hunbobi
csendes tag
kb most megy egy fél órája a gépem (ilyenkor volt kb 82-85c°-os a gép)
CPU 41 °C (106 °F)
Nos, még az az egy kérdésem lenne, hogy én javíthatom a cpum sebességét? sose csináltam még. Marha lassú neke mminden pl a youtuben a videók se mennek olyan jól mert 100% cpu...
Szerk2.: nemtudom milyen adatokat adjak meg a gépemről, hogy érdemes-e húzni.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Egy phenom II 920as (2.8) procit meddig lehet húzni feszemelés nélkül. Biztonságos használat a lényeg.
köszi -
hunbobi
csendes tag
válasz
darál0w #13483 üzenetére
Már 85 és 86 c° közt igázik, pedig nem csináltam vele semmit még eddig.
Jah és az miért van hogy:Van egy Pentium 3-mas pc játékom, ami ezen a gépen full minimum grafikán úgy akad mint full tő grafon??
CPU 100%-ra kihasználva. majdnem mindig, pl... futtatom a winampot meg msnezek akkor lekapcsolódik netről a gépem :S
azért gondoltam tuningra, hátha megoldja, de megnézem h levan-e fogva a hűtő, lehet azért olyan lassu a gépem mert mindíg 80+ felett cikázik a hőmérséklet.Vagy tévedek?
-
hunbobi
csendes tag
Sziasztok, nagyobb teljesítményt szeretnék elérni a processzorommal, úgy, hogy az alap hűtés van benne.
(Hűtőventilátorok CPU: 2722 RPM , Burkolat: 2280 RPM )
CPU 82 °C (180 °F)
Paraméterek:
CPU típusa Intel Celeron D 330, 2666 MHz (20 x 133)
Alaplap neve MSI PM8M-V (MS-7104 v1) (3 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)
Alaplapi lapkakészlet VIA P4M800
Rendszermemória 512 MB
DIMM1: Samsung M3 68L6523DUS-CCC 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz)
BIOS típusa Award (03/23/05)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM2)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)Megjelenítés
Videokártya RADEON 9250 - Secondary (128 MB)
Videokártya RADEON 9250 (128 MB)
3D gyorsító ATI Radeon 9250 (RV280)
Képernyő HPC 1786BM [17" CRT] (144652512782)Előre is köszi a helpet.
-
Zayl01
tag
Üdv!
Szeretném tuningolni a 940BE kártyám vagyis feltettem a szorzót 16x-ra és most a 3Ghz helyett megy 3.2Ghz-el és lekell futtatnom a prime95-öt egy 15-20 percig ha minden ok akkor hagyhatom? Ja és azért lassan feltehetem 17x-re a szorzót és addig megyek fel amig a gép nem indul be vagy furcsa dolgok történnek akkor visszaveszem az előző szorzóra ahol még stabil volt a gép ugye? Ja és most hogy nem auto-n van a szorzó ha nem használom a gépet akkor is 3200mhz-en müxik a gép, mielőtt babráltam volna auotmatikusan visszaosztotta 800mhz-re. Most tuningolok először. Előre is köszönöm a válaszokat!
Sikerult felnyomnom 3.4Ghz-re mintha stabil lett volna, vagyis hogy kell lefutattatni azt a 800kbyte-os prime95 programot mert nalam elkezdi de azon nyomban be is fejezi a futtatast. -
-
Évcsi
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyik a jobb/gyorsabb stb. proci:
PIV. 1.6 GHz vagy
Celeron 2.00GHz?
Melyiket érdemes használnom a kettő közül?
Köszi: Évi -
dethroner
veterán
válasz
bivalyolo #13475 üzenetére
Most 2,5-ön van, így megy most 400-as fsb-vel. A normál 333-al 3,2-es szorzón kétszer indulás nélkül ment 1066-ot. Vagyis meg kéne próbálni egy kis plusz feszt adni a procinak, az lehet még megoldás? Csak fura hogy induláskor szarakodik, működés közben, játék alatt semmi gond. Sőt, occt rövid tesztek is lementek.
-
dethroner
veterán
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dvd_R+ #13456 üzenetére
hali.
ram időzítésekkel kapcsolatban inkább itt kérdezősködj. ők jobban tudják. én a ramoknál csak az elsődleges időzítéseket állítom. a többit, sőt gyanítom az elsődlegeset sem, egy normál felhasználo nem veszi észre/nem veszi hasznát. feleslegesnek is tartom.
BIOS maradhat. ha megy vele a tuning, akkor jo.
prime közben hőfokok hogy alakulnak?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
peetmaster #13453 üzenetére
"ramvisszaosztás" : a ramokat szorzokkal tudod állítani. a neve Dram multiplier(SPD).
FSB * ramszorzo = memo orajel.
ugyy állítsd, h megközelítőleg alaporajelen menjen.
(#13454) peetmaster
adj a procinak +feszt. azt kevesli. -
dvd_R+
őstag
válasz
darál0w #13450 üzenetére
szia este nem birtam aludni és ki hoztam a gépemből a maxot amit lehetett
fsb 417 igy a proci 3330mhz-n megy
memoria spd: 2.40 és igy 1001 mhz-n megy a memoria (a memoriam 1000mhz-ig huzható)az eist meg az a másik kettö ki kapcsolva
pci express freq 100 ,dram enchanced mod : extrem
a memoria idözitést 5-5-5-15 re állitotam mert azt irta cpuz ba és everestbe is
de azt irja ott még hogy trc 30 és twr 8t ezt a kettö beállitást hol tudom állitani biosba mert nem nagyon találom .. :S a memoria idözitéseknél és most everestel meg nézem és a trc 66 a twr pedig 16 on megy és ezt szeretném még 30- 8 ra beállitani
a feszeket pedig ugy állitotam be hogy dram +0.2 fsb és mch +0.1 , cpu voltage 1,4750
kb ennyi ha ez igy a feszeknél jobb akkor rendben de ha tudsz jobbat mond be állitom arra
ja meg hogy a biosbol f3 as van fent gigabyte honlapjan van f4 es is érdemes le cserélnem a biost ? ha igen miert mi valtozik ? na kb ennyi kérdésem van
szal ha tudnal ra vallszolni meg kösszöném köszi
-
norbi0401
tag
Sziasztok!
Nekem egy kis segítségre lenne szükségem.
Alapfeszen (1.25V) sikerült stabil 3600 Mhz-et elérni, de ha lehetséges szeretnék stabil 4Ghz-t elérni.
[link]
Próbáltam 9x445 és 8x500 beállításokat is de mindkettőnél újraindult a gép kb. 30-40 prime után. A proci feszültségét ekkor már felemeltem 1.35V , tovább nem mertem.
A memória időzítései 5-5-5-15-re voltak beállítva, a feszültsége pedig 2V-ra, mást nem állítottam.
Szerk.: PCI frekvencia 100-n van.
A memóriák 800Mhz-esek 2x2GB.
A konfigom az adatlapomon.
Szeretnék kérni egy kis útbaigazítást merre tovább.
Köszi előre is. -
peetmaster
senior tag
18 percnél hibázott: Fatal Error: Rounding was 0.5, excepted less than 0.4
-
peetmaster
senior tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
peetmaster #13451 üzenetére
probálkozz be vele. látok rá esélyt
ha nem menne, csak a Vcoret állítsd.
pcie freki 100.
ramokat mgfelelően "oszd vissza" .
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
peetmaster #13449 üzenetére
kezdetnek
CPU termination 1.3V
MCH core 1.3V
aztán ha megint kifogyna a szufla, akkor adj még nekik. kis lépésekben.
CPU terminationnak 1.4V ig 24/7re
MCHnak meg 1.5V
-
peetmaster
senior tag
válasz
darál0w #13443 üzenetére
Biztos, hogy valamit nem jól csináltam. Különösebben nem állítgattam semmit, csak az alábbiakat: FSB, szorzó, MCH Frequency Latch, System Memory Multiplier, CPU Vcore és DRAM Voltage. A többit hagytam "Normal"-on. Milyen finomhangolást javasolsz?
9x423 (3.8Ghz)-on ezekkel a beállításokkal atomstabil, és 50fok fölé nem megy 3 óra prime után sem:
MCH Frequency Latch: 400MHz
System Memory Multiplier: 2.00D (846Mhz)
Dram Timing: 5-5-5-15
CPU Vcore: 1.20625
Dram Voltage: 2.100VKonfigom az adatlapomon található.
-
KaraDani
addikt
válasz
darál0w #13445 üzenetére
"ha áramtalanítás nélkül is van duplapost, akkor kicsik a feszek."
alapvetően igaz, de annyit belekötnék, hogy ezerévente egyszer nálam is csinálja, pedig sosincs áramtalanítva, amúgy meg betonstabil. Ilynekor áramtalanítom 5mp-re, és utána biosreset nélkül indul, ahogy be volt állítva, ha nem teszem, hanem várok lereseteli.
-
darál0w
Jómunkásember
-
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zeorsdfd #13431 üzenetére
a blend teszt, az rendzserstabilitás tesztet csinál.
vagy vminek kicsi a fesz, vagy egyszerűen nem jok azok a beállítások.
lehet nem "szereti" a lap azon az FSBn azt a CPU és RAMszorzot...probálgatni kell.
(#13432) peetmaster nem volt ebben a lapban wolf. de mivel yorkkal megy 500at, az wolfival a te esetedben ez 4500mhz. és menne többet is szvsz. vmit nem jol cisnáltál
#13433) dethroner
elsőkörben +1 lépcsőfok fesz procinak és ramnak is.(#13436) animatrix11 ránézek majd még1x arra a BIOSra.
-
hunbobi
csendes tag
HAli, szeritnetek sok a CPU 86 °C (187 °F) (86 fok??)
-
proci985
MODERÁTOR
huhuhú
azért tapintással ellenőrizd őket, hogy nem e melegednek túl. általában 2.1nél többet nagyon ritkán szokás memóriáknak adni
.
lipi67: valamint az nv 680as és 780as chipsetjeinél a pciE 100 helyett 133 mhzn járt, a tulajok meg nem tudták, hogy mitől őrült meg a raidvezérlő. ott derült ki a dolog, amikor egyik oldalon 9600gtt teszteltek (ami pciE sávból származtatta az órajelét), aztán a kártya finoman szólva is gyorsabb volt a vártnál.
-
lipi67
nagyúr
válasz
zeorsdfd #13431 üzenetére
A blend inkább" rendszerstabilitás" Lap-ram-cpu --gondolok itt a ramok visszaosztására, milyen fsb-ket szeret a lap stb.. Small meg csak procira van kihegyezve. Az ok is, de van úgy, hogy egy lap -ram nem szeret pl.2,4 es visszaosztást és ha belend, bukik az egész.
-Nem, nem nagyom számít, azt leszámítva, hogy ha sokáig játszol vele, lehet kárt teszel benne. Fura, de inkább FSB-ben vol (van?) jelentősége pl. Asrock lapoknál. Pl. tudott a rendszer 500FSB-t, a PCI -E 100-ról 110-re való emelésésvel meg kicsikartál belőle 510-et..
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Néhány napja húztam picit a procit, és azóta furán indul a gép. Vagyis gombnyomásra felvillannak a ledek, a ventik is felpörögnek egy pillanatra, majd minden leáll kb 2-3 másodpercre, aztán elindul normálisan. Nem sokat húztam rajta, 400 fsb-re, ram szorzót visszavettem. Működés közben nincs semmi gebasz, occt-is futattam, semmi problem, csak ez a hülye kétszer indulás. Van ötletetek? -
peetmaster
senior tag
válasz
darál0w #13430 üzenetére
Hali!
Lenne nekem is egy kérdésem Hozzád:
Látom, hogy Neked is EP45-DS3P lapod van. Mennyire szereti a Wolfdale tuningot? E8200-al mekkora FSB-ig tudtál eljutni? Mert nekem (E8400) a 4Ghz nem nagyon akar sikerülni se 9-es, se 8-as szorzóval. Volt nálam kölcsönben egy UD3R, és azzal játszva ment a 4Ghz.
Előre is köszi a választ!
-
zeorsdfd
senior tag
válasz
darál0w #13351 üzenetére
Na, és akkor mi van ha small fftvel megy 60 percet hiba nélkül, blenddel meg 10 perc után leáll az egyik mag? A ramra gyanakszom, de egy 1066os Kingston megy benne 1080-al, 2.06V-on. MCH is kapott +0,5-öt, szóval tanácstalan vagyok.
És az is érdekel hogy vga tuningnál számít -e a PCI-E overvoltage emelés, és meddig lehet elmenni, ha igen?
-
kriszbon
őstag
darál0w: Én is figyelem már a ténykedésed régóta, és le a kalappal a türelmed/kitartásod előtt, mert hát őőő......!
Na csak ennyit neked!
-
lipi67
nagyúr
Elősző hesz-emet FeW-nek szántam.. -
lipi67
nagyúr
darál0w: Gondoltam benézek. Úgy el vagy itt egész nap, felesleges..
ATT/Riva Tuner. ATT jobb, mert 2d-ben visszaveheted 0,8v-ra is akár és 100/250-re pl.
Tuning: Úgy 820/1050 már jó, sokat ne várj.. (vannak mázlisták akiknek 850/1120-is jön..Én szarakodtam vele sokat, 841/1090 volt a max, de csak DMarkok futottak le, kben fagyott.. -
lipi67
nagyúr
válasz
::Trunks:: #13338 üzenetére
cpu fan controll ---- ilyet keress
-
proci985
MODERÁTOR
pci-E órajelét és feszültségét állítani tilos, bizonyos bővítőkártyák megőrülnek tőle. (nagyon zárójelben: 9600gtt lehet pciE frekkel tuningolni, de ott a kártyának nem volt saját órajelgenerátora... 4870el ilyen lehetőség nincs)
VGA tuninggal meg talán a topikjában jobban tudnak segíteni, hogy melyik program kell Neked és mire érdemes vigyázni.
milyenek a ramok? 2.2 stabil az picit nekem soknak tűnik, bár pár gyártó csinált OC modelleket finoman szólva is magas üzemfeszekkel.
-
Songo
senior tag
válasz
darál0w #13418 üzenetére
na miután már minden alternativát kipróbáltam és visszaraktam mindent alapra a hiba ugyanigy fennált szal befrissitettem a vga drivert és lőn világosság. csak aztnemtudom hogy azt mivel sikerült így szétk...nom de valszeg nemtetszett neki mikor multkor tuningolni próbáltam :S
apropó ha a vg-an húzni akrok akko a PCI-E feszt kell emeleni? mert hibába hűtött minden ram és chip a vga-n egyszerűen alig bir az alapnál picit többet
Mége kérdés a ramokra írt 2,2V azmost a max vagy annyikell nekik a stabil működéshez?
-
Croatush
tag
válasz
darál0w #13416 üzenetére
Semmi... próbáltam 360 FSBn, auto/manuális időzítéssel, minden variációt kipróbáltam h csak 1 v 2 auto a többi a te beállításod, mindent 1,4 1,45 és 1,5Von is... semmi... arcom porba hull
Szerk.: unalmamban átkutattam a BIOSt valami rejtett biztonsági funkció után ami aljas módon letiltana mindenféle "nem optimális" beállítást.. ilyen sincs... miért is lenne
Na mind1 én is fáradok már..
Azért mindenesetre kösz a segítséget, kevés manapság a türelmes ember
-
darál0w
Jómunkásember
na ugylátom mára befejeztem. holnap ittleszek megint
joccakát.
-
Croatush
tag
válasz
darál0w #13412 üzenetére
Változatlan.
Egyébként az időzítés alapból 5-5-5-18, változtatások után 5-5-5-25 szóval a 15tel csak lejjebb vittemMindazonáltal a másik két beállításon sem indul
Performance enhace van még amin állítható standard, turbo, extreme. Most standard, azt írja overclockhoz az a jó. És mivel nem vindóz, hittem neki. -
Songo
senior tag
Uraim ismét a segítségeteket kérem.
tökjól elfutott a proci 3,6ghz-en DE ha 2 dolgot akarok csinálni egyszerűen mintha elfogyna az erő. játék melett 1 video már mindkettő akadását okozza. holott 2,6on akár 3x is futott a game 1időben mostmeg ha 2őt inditokakkor mind a 2 kb 2 fps lesz ami több mint vicces.
Kevés a fesz a procinak? a prime 16órát futott stabilan :Shelp
Kimaradt: amost a proci 7x444-en fut így a ram alap 1066. proci fesz 1,225
ram kapja a ráirt +0,4 a többi minden alapon van -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Croatush #13410 üzenetére
szoval.
pcie freki akkor 100on. (mondtam én, h menni fog
)
cpu szorzo 8
fsb 375
c.i.a 2 off
System memory multiplier (SPD) 2
(időzítést is told feljebb 5-5-5-15-re aztán majd később visszavesszük, ha tudja.)
ddr2 overvoltage +0,2V
pcie overvoltage normal
fsb overvoltage +0,2V
mch overvoltage +0,2V
CPU voltage : alapfesz.
így probáld meg.
-
rapiddani
tag
Sziasztok!
Egy overclockal kapcsolatos kérdésem lenne:
Aláírásomban szereplő gép, szal core 2 duo e4400 3.0ghz-en, asus triton88 hűtő, 2gb corsair ram 900mhz-en.
A ram 2.1V a cpu fesz (biosban) 1.4V everest szerint 1.36V. Everest és prime95 stabilitás teszteket nyomtam, de csak 10-10 perc, everestben a proci 40foknál nem nagyon ment följebb, prime95 ben 51-52 fok volt a végén. (a magok ugye kicsit többek)
Itt teljesen stabilnak tűnik a cucc.
Az előbb nyomtam egy modern warfare 2 -t singleben, és ilyet idáig nem csinált de most egyszer megakadt a kép, a a gép dolgozott ezerrel, majd exe hibával lefagyott. Ezt mi okozhatja? Ez a rendszer instabilitása, vagy másnak köszönhető vajon? Más komolyabb grafikájú játéknál is előfordult ez mostanában. Azért kérdezem csak, mert ha nem stabil a rendszer, újraindulna a gép gondolom én.Thx, és bocs ha esetleg hülyeséget írtam vmiben.
-
darál0w
Jómunkásember
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- További aktív témák...
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Intel I5-8600K / Beszámítás OK!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest