- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sellerbuyer: ScreenX technológia élmények az Arénában
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
-
triklin
tag
Nos fejlemény: valamiért nemiélettet él az annyával és nem mükszik. Kerestem az általad leírt menüt/állíthatóságot, de nemtaláltam (dram configurationban néztem ott csak a Max memclock ot és az időzétéseket tudom állítani . cas trcd tras trp) Kérdés: biosban azt állítom be hogy Max memclock 200 mhz, tolok mentést minden, újraindul és mikor boot közben tolok pause-t mégis annyi mhz-n fut mint a proci fsb (most perpill 215mhz ). Cas-t visszaraktam 3 ra hátha ez a baj, de ígyis ezt csinálja. (teszt alatt/kezdetekor kékhalál)
Előtte jó volt... -
triklin
tag
válasz
darál0w #13989 üzenetére
Nos, nekikezdtem, gondoltam megnézem meddig bírja a ram. Fesz emelés nélkül 227 mhz (454mhz) ig bírta. Most 218 as fsb van, ezt bírja stabilan a ram ht1 2,5 4 4 8 as időzítésekkel. A proci bírja ( coretemp szerint terhelten 48 fokos , gyári hűtővel) (c'nq off)
Ram fesz maradhat auto-n? Illetve most a ram órajel is auto-n van, így igazodik az fsb-hez.
Köszi a segítséget, kipróbálom amit írtál, és jelentkezem. (időzítések jók? ddr 400) -
szkrisz
tag
üdv mindenkinek!
a profilomban látható gépről lenne kérdésem.
milyen feszeket kellene beállítanom a procinak kb. hogy ne legyen gyári feszen olyan sok (1,328V a procifesz) a procifeszen kívűl valamit még kellene állítani, hogy stabíl legyen?? gondolok: MCH, PLL meg ilyenek...
köszi előre is!!
egyébként ebben az állapotában is stabil a gép, mert lefutattam rajta egy Prime95-öt és hiba nélkül 2 órát ment
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
triklin #13987 üzenetére
akkor ez a te procid. elég régi darab. fogalmam nincs meddig mehetünk el feszben, de az 1.55V még tuti belefér
a hűtőhöz lefogatot nemtudom honnan tudsz szerezni...talán gyártoi oldalrol rendeli...emeled az FSBt addig ameddig bootol. ramot meg szorzoval tudod állítani. olyasmit kellene BIOSban keresni, h Dram memory multiplier(SPD). itt vagy szorzok lesznek, vagy maga a ram orajel jelenik meg. ugy állítsd, h mindig 400 körül legyen.
-
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13978 üzenetére
Még harcolok.
De mára már feladom. Kicsit lazítottam az időzítéseken (6-6-6-18) és így majdnem lefutott 2x az IBT.
Amúgy gyanakodtam régebben én is a ramokra, de anno direkt ezt választottam, mert a Corsair Dominatort dícsérték a legjobban. Nyáron majdnem lecseréltem egy G-Skill-re -lehet azóta békésen szaladgálna 500 fsb-n 4000MHz-en-, csak végül nem jött össze az üzlet.
-
triklin
tag
válasz
darál0w #13986 üzenetére
Nemteljesen ilyen, mert az enyém s754 és gyári 2,2 gHz, de a többi stimm.
A hűtőt meg kaptam, de a foglalat amibe belerakom nincs meg( ami az alaplapon tartja , nemtudom a szakszerű nevét :S) ilyen foglalatot szeretnék szerezni.
A ram párosítás, tudom elég gány, de a másik 1 gb most nem ebben a gépben van, de kibányászom a másikból és viszarakom (szóval 2*1gb). Tehát akkor ne csináljak semmit csak emljem az fsb-t addig amíg bebootol (és nem hibázik a proci) aztán a feszt állítsam? Memória igazodni fog hozzá? (Ezzel nem vagyok tisztában)
köszi a választ ! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
triklin #13984 üzenetére
tehát ilyen procid. és a szorzot nem tudod csökkenteni.
ram időzítéseit csökkenteni...inkább növelni...ugy van esélyed, de szvsz akkor se fog menni ilyen ramokkal...1g+2*256...érdekes párosítás.
BIOS tökmind1 mi van fent. mennie kell vele...
a hűtő meg elvileg : Compatibility: Socket 478 / 754 / 940 / 939 / LGA775
szoval gyárilag ezt tudja...használtan vetted?
-
triklin
tag
Ha van egy szorzózáras procim és szeretném húzni, akkor a memóriákat hogyan igazítsam hozzá? 11*200mhz (amd athlon 64 3200+) a ramok pedig ddr 400 -asok !
1,5 volt az alap fesz, 1,55 ig mehet szerintetek? Az időzítéseket pedig csökentsem?
(amd athlon 64 3200+)
(msi k8n neo)
(1*samsung ddr 400 1gb és 2*256 mb)
Bioszból melyiket ajánljátok tuninghoz? 1,5 beta megfelelő?
Kérem valaki magyarázza el !!!
köszönöm előre is
ui:i cooler master hyper 48-hoz lefogató konzolt/panelt/alkatrészt hol tudnék venni?:S -
Dapro
senior tag
válasz
krammerka #13958 üzenetére
Rendben, az alaplap beszerzés akkor már tervben is van.
Viszont másik procit nem tudok beszerezni arra már nincs keret jelenleg.
E2220 ahogy nézem ugyanolyan mint az E3200. Nem sok különbséget látok, bár nem értek hozzá, ugyanugy 1mb l2 cache és 2.4ghz. Ebből mennyit tudnék kihozni STABILan? Mármint az e2220-ból.
Viszont a 4ghz es tuninghoz grat. elég faszán hangzikValaki megmondja addig, hogy a ramokat, hogyan tudom húzni vagy az fsb-t? kipróbálnám
Köszönöm. -
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13969 üzenetére
Azokkal, amiket feljebb írtam. 6-os szorzóval, 3000 MHz-en, de még hagytam egyelőre a ramokat a sárgában.
CPU Vcore--------------1.22500V 1.31875 V
CPU Termination 1.200V 1.300V
CPU PLL------------1.500V 1.500V
CPU Reference---------0.760V 0.878V
MCH Core---------1.100V 1.300V
MCH Reference----- 0.760V 0.783V
MCH/DRAM Reference 0.900V 0.940V
ICH I/O--------1.500V 1.500V
DRAM Voltage-------------------2.100V
DRAM Termination 0.900V 0.940V
Channel A Reference 0.900V [NORMAL]
Channel B Reference 0.900V [NORMAL] -
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13961 üzenetére
Na kipróbáltam, emeltem szépen a VTT-t 1.4-ig és az MCH-t egészen 1.5-ig, de kékhalál volt végig 500FSB-n. Az érdekesség, hogy az alsó opciókban, a Vcore-tól lefelé, ezeken a beállításokon simán bebootolt a windows (bal oldalt az alap beállításokat írtam). Szal lehet ezeket kellene kicsit állítgatni.
CPU Vcore--------------1.22500V 1.31875 V
CPU Termination 1.200V 1.300V
CPU PLL------------1.500V 1.500V
CPU Reference---------0.760V 0.878V
MCH Core---------1.100V 1.300V
MCH Reference----- 0.760V 0.783V
MCH/DRAM Reference 0.900V 0.940V
ICH I/O--------1.500V 1.500V
DRAM Voltage-------------------2.100V
DRAM Termination 0.900V 0.940V
Channel B Reference 0.900V [NORMAL] -
kacsuszka
aktív tag
hali
most beszereztem egy procko hűtőt.
egy ilyent: [link]
2.9 ghz e7500as procim asus p5q alaplap
szeintetek meddig lehet max huzni, és milyen beállításokat javasoltok?
hát nem igazán értek hozzá szoval ugy minden fajta bios beállítás jol jön
előre is köszi
halipapi -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Zoli83 #13955 üzenetére
magas FSB eléréséhez CPU szorzo minimum. és 500as FSBről indulj. ram marad 2es szorzon.
CPU Vcore orajelnek megfelelően. hagyhatod is annyin amin van...ugy biztos nem szol bele.magas FSBnél a VTT és MCHnak is kell már azért fesz. adagold neki szépen. VTT 1.4Vig, MCH 1.5Vig. ahol stabil az a jo
utána meg CPUszorzo emelés annyira, amennyin szeretnéd járatni a procit. és hozzáigazítod a CPU Vcoret.
hajrá.meleg az mindig. ne foglalkozz vele.
-
Zoli83
tag
-
SH4D0W87
csendes tag
Na, vagyok megint.
A memóriát fixáltam 667-re, a feszültségét megemeltem 2.01-re (csak előre beállított értékek vannak), a proci FSB-je pedig most 225-ön van. Magasabb értéken már összeömlik a Mozilla, a Nero, stb. Tesztprogramokat még nem futtattam, de a mai napba belefér majd.
Az alaplapomból egyébként több típus is van, eddig nem is tudtam; sz'al a belinkelt user manual nem mérvadó, ITT a megfelelő, de a proci feszültségállításáról itt sem találtam semmit
-
-
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13954 üzenetére
darál0w még ittvagy? Mert akkor mond el kérlek, hogyan és mit kell tennem, hogy fehúzzam a ramokat és az fsb-t. Mert akkor megcsinálom. Meg, hogy mit kell figyelni. És mi van ha nem indul tőle?
Az 56 fok az sztressz alatt van.
Ebben a pillanatban amúgy 35 fokos. Csak az msn és a firefox megy.
Ha bekapcsolom a játékot akkor megy fel addig.u.i.: Ha most felhuzzuk egy jobb szintre az fsb-t meg a ramokat meg amit lehet, és ha veszek egy másik alaplapot akkor ujrakell mindent? Vagy ugymarad? És akkor elég csak a cpu-t huzni?
Esetleg a EP31 DS3L, G31 ES2L/ES2C alaplapok mellé tudtok még mondani másikat amit akár itt a hardveraprón is megtalálok? mert ezek közül nincs
Köszönöm.
-
Zoli83
tag
Hali!
Úgy néz ki találtam egy "stabil" órajelet (5x lefuttattam az IBT-t, de még így se vagyok biztos benne, hogy stabil). Leírom a beállításokat: 3870MHz; FSB 430; System Memory Multiplier 2.00B (860); CPU Vcore: 1.31875; CPU Termination 1.220V; MCH Core: 1,100V. De újabbak lettek az igényeim.Úgy vettem észre, hogy a magas FSB-t szereti a játék, mert ha alacsonyabb órajelen megy a proci -mondjuk nem 3900-on, hanem csak 3750-en-, de magasabb fsb-vel, akkor 30-al több fps-em van. Szóval a legmagasabb FSB-t kellene megtalálnom, annak hogyan ugorjak neki?
Eszembe jutott még annyi, hogy az alaplapon kézzel tapintva nem igazán melegedik semmi, kivéve az ICH10-et (South Bridge?), ami a többi hűtőbordához képest jóval melegebb. -
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
alapon nem lehet ennyi az a hő...vagy a szenzor kuka, vagy a paszta száradt meg a hűtő alatt. javaslom nézd meg, és utána szépen illeszd rá a hűtőt a procira. rendesen legyen lefogatva...mivel nálad CPUfeszt nemigen lehet állítani, így tök felesleges lesz rá máik hűtő...alapon ez is bírni fogja..
létom hőprobléma nagyjábol megoldva, bár az az 56C is sok alapon....annyit tudunk tenni, h emeljük az FSBt, ramokat ~alapon egyelőre és teszt közben figyelni kellene a cpu feszt...merthogy nemtudom, h a lap hogy kezeli...
-
ZBO
tag
A cél nem a végét megkeresni, ez lehet Neked csalódás lesz. Most 3000, és adtam neki kis fesz: 1,28. V, a köv. lenne az 1,3V, amit úgy látszik meg kell kapnia, mert Everest stress 10 percig futott, 54 fok ez jó. Dirt 2 teszt már nem futott le, hiaüzi, leáll. Dirt 1-be 3 perc futtatás után kékhalálozott. Win élményindex is lefutott 0,2 javulás a procinál, most 6,3.
-
NFree
addikt
ugy látom a min fps jól megugrott a tuning után, azért gyötörd még egy kicsit s ne csak a dirt-el teszteld a teljesítmény növekedést, szerintem ott egyébként már a karinak van vége , ha leveszed a felbontást akkor nagyobb lessz az fps az alaphoz képest.
azért kiváncsiságból én nem álnék meg 2.8 nál had tudjam hol a vége
-
ZBO
tag
17" LCD-m van. Dirt2 saját bensmarkja szerint (minden High és Ultra):
CPU 2000 RAM 800_average 27,0 FPS
min: 19,4 FPS
CPU 2661 RAM 1064_average 30,9 FPS
min: 27,5 FPS
CPU 2850 RAM 950_average 30,9 FPS
min: 27,4 FPS ez mind fesz emelés nélkül. Tehát a tesztelések után visszaállítom erre az utolsóra. Bőven elég. -
bobalazs
nagyúr
66 is sok. Azért "csak" 66 mert visszaveszi az órajelet ha nem terheled a procit. Amint viszont terheled felmegy az órajel, vele együtt a hőmérséklet is. Nálad viszont olyan szintre megy fel hogy a procinak le kell "butítania" magát hogy ne sérüljön a túlzott melegedés által. Az a hűtő jó lesz! ('szal az az a sárga...
)
-
Dapro
senior tag
-
bobalazs
nagyúr
Nem szeretnék káromkodni most, de javaslom holnap keresd fel a legelső boltot és valami normális procihűtőt szerezzél be, vagy pedig elsősorban nézd meg hogy ami most rajta van hogyan illeszkedik, mert feltételezem hogy nem érintkezik megfelelően a hűtőborda a processzorral, vagy pedig nincs a borda alatt hővezető paszta. Mindenesetre valami van, mert 80°C-os processzorral nem lehet üzemeltetni egy core2 es számítógépet!!!
Ui.
Neked nem is húzni kéne hanem előbb megoldani azt a hőproblémát! -
Dapro
senior tag
válasz
bobalazs #13943 üzenetére
Ezt nekem mondod?
Nem álltam én neki semminek. Ez magától ilyen.Szerintem mióta megvettem ilyen. Mit tegyek, hogy ne ilyen legyen?
Akárhányszor tesztelen vagy játszok, ilyen. Vegyek rá hűtőt, a procira ? A narancssárga jó? Vagy micsináljak? Lehet, hogy ezért lassú a gépem a játékoknál?
Összehasonlításképp:
Tesómnak a konfigja:
picit jobb alaplap (pár ezerrel kb)
2gb ram ugyanugy
3ghz dualcore amd proci
9800gt 1gb.Enyém
945pl neo alaplap
2gb ram ugyanugy
2.4ghz dualcore intel
9600gt 512mbÉs az alien Vs predator (az uj) az nála HIGH ban megy, nálam LOW-ban és lassú...
-
bobalazs
nagyúr
Az a 80 már nagyon sok!!!
Gondolom épp a procid akarod kinyírni?!!!?
Már hardver lefojtotta magát, a túlmelegedés miatt, különben most jó nagy kárt tettél volna a prociban!!
? Azért nem ártott volna kicsit utánaolvasni mielőtt nekiállsz! Minimum szerezz be egy normális cpu hűtőt ha annyira tuningolni akarsz. -
Fundey
tag
válasz
darál0w #13937 üzenetére
Hy!
Nem sikerült elinditanom a gépet,talán ha megmondnád sacc/kb-ra minden feszt hogy mennyire állítsak meg minden információkat hogy mit mennyire-hányra,akkor tényleg nagyon megköszönném,jah és idáig is nagyon kösz a segitséget...
Jah és akkor ha nemtartalak fel 4.25GHZ-ről mondj egy sacc/kb beállítást avagy kerek 4GHZ-ről is pls egy beállítást,hátha nem megy 4.25GHZ-t(ne igylegyen) hogy nekeljen percenként irosgatni a totyikba-feltartani a fórumot:Đ
Előre is-idáig is nagyon Thanx! -
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13906 üzenetére
Na ittvagyok. Sajnálom sok dolgom volt ma. Holnap nem is leszek szerintem. Vagy nagyon későn este
Akkor elmondod, hogy mit is húzzunk most és mit csináljak? Mivel a cpu-t nem tudjuk így gondolom akkor ramot húzunk vagy valamit
Miközben leírod (vagy valaki más aki tudja még) leszedem a progikat gyorsan
-
NFree
addikt
Igen jár némi hőfok emelkedéssel , de szerintem még nem lessz vészes max 70 ig mehetünk.
Ezt a bencsmarkos dolgot nem értem , mien vga-d. van
nem a gpu töltötsége a fontos hanem a proci órajel növelésével emlkedik-e az fps szám a bench-ekben játékokban.(#13933) jegenye77
ennek így nincs értelme feleslegesen Úgymond túlfeszelni a komponenseket gondolj bele mennyi +hőmennyiséggel jár, hidd el az a legjobb ha mindent ugymond optimálisra belő az ember.
Egy két lap még ugymond a + fersztól instabillá válik hiába van ugymond at elfogadható 24/7-es értéken belül -
-
jegenye77
addikt
E8400-as procim van.
3.8-ra húznám fel.
Ha automatán hagyom a fesz at baj?Ha igen miért? -
bobalazs
nagyúr
Coretemp egy tizessel alászámol. Eddig Speedfant tartom leginkább előnybe az mutatja a legmagasabb fokot.
A Tj. maxja sem 85 ahogy írja hanem 70 egy C2D E6300nak. -
bobalazs
nagyúr
Nálam coretemp, realtemp, és speedfan is más más értékeket mutatnak core hőmérsékletre.
Melyik a jó? -
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13919 üzenetére
1.32500V, VTT: 1,3V; MCH 1,240, 430FSB, 3870MHz-en 3. körben hibázott az IBT.
1.32500V, VTT: 1,3V; MCH 1,240, 430FSB, 3870MHz-en -annyi módosítással, hogy a System Memory Multipliert 2.40B-ről visszavettem 2.00B-re- végigment az IBT. Reset után meg megint hibázott, ez kész ez a gép. -
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Zoli83 #13914 üzenetére
a hőt elnézve már a végefele járhatsz.
de csináld így tovább. emeled az FSBt ameddig hibázik, akkor meg tolsz rá egy kis Vcoret, aztán ha még mindig akkor jöhet megint a VTT és MCH.
el lehet vele játszadozni
még annyi, h lehet közbeszol a C1E és EIST is. ameddig tuningolsz lődd ki. aztán ha megvan a stabil orajeled, majd akkor visszatolod őket
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
satee76 #13913 üzenetére
mit számolgatsz....annyira felesleges
dram memory multiplier(spd)- ilyesmit kellene keresned. a "visszaosztás" csak egy egyszerű szorzás
2, 2.4, 2.6, 3, 3.33, 4. asszem ilyen szorzok vannak. nálad lehet, h magát a szorzot nem fogja mutatni a BIOS, hanem már a generált orajelet. nyilván ugy kell "visszaosztani", h a memoria alaporajelen menjen, vagy kicsivel alatta.esetleg , ha már tesztelted magasabb orajelen, akkor azon a stabil orajelen menjen. -
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13910 üzenetére
Sikerült kicsit tovább lépni! A VTT-nek adtam 1.280V-ot; az MCH-nak pedig 1.220V-ot. Most 3870MHz-en vagyok és mutatom a képeket, ami elég érdekes, mivel 1.32500V-al 71C°-ra melegedett IBT közben, míg 1.31875V-tal 64C° volt a maximum. 430 FSB-hez már emelnem kellett a CPU feszt: 1.300V-ról 1.31875-re. [link]; [link] ; [link]
-
satee76
aktív tag
válasz
darál0w #13911 üzenetére
Gondolom a "visszaosztás" már le van írva valahol...sokat olvasgattam mivel kezdő vagyok, de már keverednek az infók.
Szóval kiszámoltam a RAM valós óra jelét ami 11x220/200=12 11x220/12=200De mit állítsak és hova? (pl.:szorzót)
Ezek szerint mindegy, hogy aszinkronban mennek a ramok? -
NFree
addikt
Addig ne emelj mert felesleges, intel burn -el toljad mert hamarabb megvan, megnyomja nagyon a hőfokokat vigyázz, ha ez megvan engedj rá 2 óra prime large fft-t , ha így nem stabil csak akkor emelja cpu feszen. tudom időigényes de ez ilyen móka , viszont utánna kapsz egy stabil gyors gépet
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Zoli83 #13907 üzenetére
Memory Frequency---------------------1018 (Ennek mennyinek kellene lennie, nem 1066?)-
1066os a ramod, de mivel tuningolsz így FSB*ramszorzo. és az lesz az orajeled. 1066on is mehet, csak akkor ugy kell állítani hozzá az FSBt.CPU Termination 1.200V 1.200V adj még neki, ha magasabb FSBt akarsz elérni. vszínű azért nem bootol vagy az MCH miatt. merthogy annak is kell még. az az 1.1V kevéske.
-
satee76
aktív tag
Sziasztok !
Összerakta egy 939-es konfigot és szeretném próbálgatni a tuningot.
A képen láthatóak az alap adatok, idáig jutottam. A memóriák 2x512 Mb (Infenon, Samsung)+ 1 Gb Samsung. Dual kizártnak tűnik. Én úgy látom, hogy a memóriák 220 Mhz FSB(tudom ez nem az...)-ig mennek, felette fesz emeléssel se. A proci a gyári hűtővel elmegy 240-ig, de azt tapasztaltam, hogy az aszinkronban hajtott memóriákkal a rendszer gyengébb eredményeket ér el (pl.:3D Mark06 2150 pöty míg a mostani beállításokkal 2500 pöty)
A vga Giga 7600 GS Silent Gpu:400@530 Mhz mem:400@470 Mhz (256 Mb,128 bit,AGP 8x)A HT szorzó 5x (1100 Mhz), a CPU alap fesz, a memóriák +0,03 V
Kérdésem hogy ez alapján van-e valakinek ötlete, hogy mit lehetne(pl.:mem időzítéssel) finomítani)
Tesztelni az MW2 multival tesztelem, 1024x768, high textúra (nem EXTRA),Antialiising 2x minden más alapbeállítással szépen fut. -
Zoli83
tag
válasz
darál0w #13826 üzenetére
Hali!
Kicsit harcoltam a géppel még. A biztonság kedvéért újra leírom a bios beállításaimat.Robust Graphics Booster----------[AUTO]
CPU Clock Ratio------------------9
Fine CPU Clock Ratio------------0
CPU frq--------------------------3816mhz
CPU Host Clock Control-----------enabled
CPU Host Frequency--------------424
PCIe Frequency------------------100
CIA 2----------------------------disabled
Perfomance enhanced--------------standard
Extreme Memory Profile(X.M.P.) disabled
(G)MCH Freyuency Latch---------333
System Memory Multiplier---------2.40B
Memory Frequency---------------------1018 (Ennek mennyinek kellene lennie, nem 1066?)
Dram Timing Selectable-----------manual
Cas Latency Time----------------5
tRCD-------------------------------5
tRP----------------------------------5
tRAS-------------------------------15
CPU Vcore--------------1.22500V 1.3000 V
CPU Termination 1.200V 1.200V
CPU PLL------------1.500V [NORMAL]
CPU Reference---------0.760V [NORMAL]
CPU Reference2---------0.800V [NORMAL]
MCH Core---------1.100V 1.100 V
MCH Reference----- 0.760V [NORMAL]
MCH/DRAM Reference 0.900V [NORMAL]
ICH I/O--------1.500V [NORMAL]
DRAM Voltage 2.100V
DRAM Termination 0.900V [NORMAL]
Channel B Reference 0.900V [NORMAL]430-as FSB-vel már nem bootolt be a Windows. 424-en végigment az IBT ([link]; [link]
-
krammerka
őstag
Jó reggelt!
tuninghoz Gigabyte lapot vegyél:
EP31 DS3L, G31 ES2L/ES2C---> ezek kitesztelt,olcsó kissebb procikkal jól tuningolható lapok,és az új ára is 10k, 3 év garral pl AQUA computernél..............(az EP31 az drágább)
A belinkelt táblázatba láthatsz velük eredményeket,pl az E3200-as procikkal.......... -
Dapro
senior tag
válasz
darál0w #13902 üzenetére
Na jó. Megnéztem és proci húzást nem láttam sehol én sem
Most igazán szomorú lettem, azt hittem lesz esélyem jobbá tenni a gépet egy picit, hátha elfutnak a játékok jobban
Milyen alaplapot lenne érdemes barterolnom a hardveraprón, hogy tudjak jól tuningolni?
Olyan lap érdekelne ami olcsó kategóriás, de mégis valamilyen szinten jó.945pl neo - ez a mostani alaplapom. Kb 5.000 HUF-ot ér.
Szóval olyan 10k-s alaplapok érdekelnének kb. azaz 5k-ból megúszom
(sajnos most szar a helyzetem -nuku meló- így nem tudok beújítani valami faszát.)Tudsz ajánlani valamit, darál0w, mivel úgy látom te tudod miről beszélsz itt
A progikat beszerzem addig és akkor holnap majd húzzuk a többit a procin kívül.
Köszi addig is, jóéjt.
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Fundey #13899 üzenetére
mch, mint north bridge voltage.
vtt pedig fsb vagy cpu termination voltage.
1.3-1.4V között kell majd hogy legyen mind2. majd ki kell kísérletezni mennyin jo. probálgasd. cpu fesz szintén ízlés szerint...amennyin viszi, annyi.
a 4250 mhzhez 472es FSB kell, ami szerintem nem fog menni.
annyi a dolgod, h emeled az FSBt, mellé a cpu feszt, és ha nembootol, akkor emeled a VTT és MCH feszeket is 1.4Vig. ott a vége.
aztán vagy megy, vagy nem
holnap rádnézek.
joéjszakát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Haladó fotósok digitális fényképei
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpársportok
- Formula-1 humoros
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Google Pixel topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vallás
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest