- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Pero
senior tag
válasz
darál0w #15058 üzenetére
az alpfesz AMD-knél inkább tartományon belül értendő mint sem konkrétan. amúgy 1,25Von azért kevés visz 3,5GHz-t.
ami meg DDR3at illeti JEDEC szabvány az 1,5V de ha i7előtti időkre gondolunk nem kevés olyan RAM van a piacon aminek jóval több kell.
DDR3nak is lehet ani 1,8at sőt akár 1,9Vot is ha olyan a modul h igényli és ez a gyári paraméter. vagy netán jól van hűtve, de tény h 1,5Vos modulnak nem tesz jót. az 1,65Vos max meg csak intel vonalon van, mert felette megsülhet az IMC, de AMDnél nincs ilyen -
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14978 üzenetére
nem az 1333 azt a proci memvezérlője támogatja, de biosban ott az opció h 1600 ha OC felirattal ha nem. innentől kezdve mennie kéne elvileg gond nélkül csak am3 sokkal finnyásabb a ramokra mint anno am2 volt.
-
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14976 üzenetére
anno 1600as OCZ platinumokkal szenvedtünk páran volt aki egyáltalán nem tudta stabilizálni phenom mellett, nekem is csak 1333 cl6on volt hajlandó menni ami érdekes volt h még cl7el sem volt stabil. azt nem tudom hogy memvezérlő nem szerette e vagy a lapom, de nagyon nem volt jó. a mostani meg 1333 cl7es eredendően, de megy cl6 ot is ill 1600 cl7el is elvan, De Oliverdának sikerült ugyan ilyenekből 1600 cl6ot is kihúzni, ami tetszetős.
-
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14973 üzenetére
hát ha ramok okoznak galibát akkor elsőnek azt kne tisztázni, tavaly áprilisban páran már szívtuk ezeket a köröket.
amúgy hűtést fel le szerelni csak addig macera míg rá nem érzel.
anno hyper212vel mit szenvedtem most meg már kb 1kézzel felraknám ha kéne, -
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14969 üzenetére
ki kéne tényleg próbálni azt a procit egy másik lapban, az antituningot csak azért nem hiszem mert visszvett szorzóval sem ment tovább. FSB növelés meg inkább a lapot terheli mint a procit. ill kikéne próbálni egy másik phenomII-t abban a lapban.
-
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14948 üzenetére
nem a procival lesz sztem ott gond, mert ha lentebb veted a szorzót akkor gyári órajel alatt kéne maradnod, szal ez nem indokolná, próbálj meg egy bios frissítést a lapon, mert az h nem megy felette az a lapnak a stiklije lesz. amivel még lehet játszani h lazítasz a ramok időzítésén, bár kétlem h azzal lenne gond.
-
Pero
senior tag
válasz
Stenli89 #14643 üzenetére
a táp sok esetben nem befolyásolja a tuningot, leginkább az a baj egy gyengébb táppal, hogy nem tudja stabilan tartani az értékeket, ezáltal ritkább esetben instabilitást okoz de leginkább szépen lassan kivégzi az alkatrészeke, mert egyik VRM sem szerti az ingadozó feszt. nem is olyan régen tápos topikban linkeltek egy videót amiben kimérték h mi is a különbség. nagyon durva dolgokat láttunk.
szal tápon nem szabad sporolni mert egy egész konfig múlhat rajta ami azért "néha" többe kerül mint amit meg lehet spórolni egy-egy tápon. De persze ez csak egy vélemény.
-
Pero
senior tag
válasz
a tuning nem igazán táp függő, csak annyian érdekes, hogy egy gyengébb táp esetén az értékek néha nagyobb mértékben kilengenek, és ez okozhat insatbilitást, illetve amiért nem ajánlott az az, hogy az alkatrészek nem szeretik az ingadozó feszültséget.
nem is olyan rég linkelt vki eg -
Pero
senior tag
válasz
a tuning nem igazán táp függő, csak annyian érdekes, hogy egy gyengébb táp esetén az értékek néha nagyobb mértékben kilengenek, és ez okozhat insatbilitást, illetve amiért nem ajánlott az az, hogy az alkatrészek nem szeretik az ingadozó feszültséget.
nem is olyan rég linkelt vki eg -
Pero
senior tag
válasz
Silentfrog #14374 üzenetére
még egy kis hasznos olvasni való tuninghoz.
-
Pero
senior tag
válasz
picur220 #12366 üzenetére
DDR=Dual Data Rate, ha jól tudom, magyarán duplán számolandó, szal amit te 667nek látsz az effektíve 1333Mhz, tegyél bordát a ramokra és máris meg van oldva... bár sok ram bírja alapfeszültségen az egyel lentebbi időzítést, de ezt ramja válogatja.
a c45ös MSI lapnál meg a bios ahogy írtam majdnem ugyan az mint az enyémnél, csak kevesebb a lap tuning potenciálja, ill más dolgokban 1xűbb.
szal +/-al tudsz játszani, nem kell autóról manulra tenni semmit. cell menü és alul a feszültségeknél, +/-ahogy már írtam. -
Pero
senior tag
-
Pero
senior tag
válasz
Forza_JUVE #11294 üzenetére
amennyire én tudom i5sem szereti ha 1,65Vnál többet kap a Ram mert akkor kinyírhatod a IMC-t ami új proci vásárlást jelenthet.
-
Pero
senior tag
válasz
lala98 #11279 üzenetére
hát lehet több dolog is lehet a lap nem bír magasabb fsb-t de az is lehet h antituningos a procid.
Próbáld meg sokkal kisebb CPU szorzóval. így kitudod deríteni h mekkora FSB-t bír a lapod stabilan. és ha megy 230nál többet akkor nem ott lesz a gond.zolisx4: logout-on nézz szét született erről már 1-2 írás, többek között én is írtam 1et. igaz abban benne van a BE is de minden fontos benne van. (nevem alatt linken elérhető)
-
Pero
senior tag
-
Pero
senior tag
válasz
zbence #11240 üzenetére
nemtudom milyen magos, de a feles szorzóból tippelek, h brisbane, nekem ami volt sem ment sokkal3GHz felett, de ahhoz is kellett neki fesz rendesen, ide érts 1,45Vot vagy még többet, de ahhoz már ajánlott vmi erősebb hűtés.
nem tudom mennyi feszt adsz neki ha még tudod hűteni akor adj neki még 1 picit, de csak ésszel. -
-
Pero
senior tag
válasz
zbence #11234 üzenetére
memókat oszd vissza, sztem az segíteni fog a kékhalálon. PCIe frekit fixáld 100MHz-re ügyelj arra h a HT 1100-és 800MHZ között legyen,(HT szorzóval lehet) és utána remélhetőleg menni fog. bár sokkal 3GHZ fölött nem hiszem h fog menni.
Tuningnál mindig figyeld a hőmérsékleteket, nehogy elfüstöljön a proci. tesztelésre használj Orthost, vagy Prime 95-öt. hőmérséklet monitorozásra realtemp-et vagy everestet, netán coretempet.amúgy egész jó úton indultál elsok sikert és csak óvatosan
Ui: adatlapodon konfigot töltsd ki;)
-
Pero
senior tag
válasz
HartgeH3-2.8 #11143 üzenetére
ebben a hsz-ben található linken láthatod a max értéket, és az általad megadottak alapján közel van a hivatalos végéhez.
-
Pero
senior tag
válasz
peetmaster #11132 üzenetére
hát nekem sem full víz, mert VGA-ra nincs blokk, de majd egyszer. nekem is hosszú ideig álom volt, aztán találtam egyet jó árasítva és mondtam magamba h ennyit megér, de azért a hyper212-m is megvan még vésztartaléknak;)
-
Pero
senior tag
válasz
peetmaster #11130 üzenetére
nem, csak alapfeszes tuningot alkalmaztam, és vízzel van hűtve
-
Pero
senior tag
válasz
JoolsNOS #11121 üzenetére
attól h manuálisan állítod be a feszeket, és bekapcsolva hagyod a C&Q-et akkor az még fog működni, és szépen le is veszi majd a. manuálisnak az az előnye, hogy gyári autó beállításon túl feszelik a lapok a procikat, így lehet egy kicsit csükkenteni a hőmérsékleteken.
nálam jelen pill 25fok a proci -
Pero
senior tag
válasz
Blaze71 #11062 üzenetére
na akkor első körben azt tisztázzuk ha A64 óta azért 1-2 dolog megváltozott.
1,) nem csak egész szorzó lépések vannak hanem szépen felenként tudsz emelni.
2,) AM3 esetén tutira mondom de sztem minden Phenom II re igaz, hogy itt ismét EC órajelből számolódik a mem órajele, ergo ha azt emeled akkor emeled a memét is (hacsak vissza nem osztasz)
3,)nem azt mondom h a C&Q felesleges, hanem azt h pótolható, 2 között nagy a különbség.
4,)ilyen esetben "EC" vel való tuning finom hangolásra való, nem pedig alaptuningra 2,8-3,2re. már csak a fentiek miatt is.
5,) a HT sebessége nem mind1 Phenom esetén, mert nem az a kérdés h elég e. mert Pl: Phenom 2 nem szereti ha véletlen a HT magasabb órajelen jár mint az NB.ill azt sem szereti, sőt sosem szerette h a rendesen meghúzod, max 100-200Mhzt bírtak tuningban világ életükben. normál felhasználás mellett.ui: minden "gonoszság" nélkül, előbb nézz utána annak amiről tanácsot adsz, én sem a kisujjamból szerzem az infókat.
Agrox: AOD(képes softveresen módosítani a BIOS beállításokat) is képes rá, hogy beállított profilokat váltson, de ha jól tudom nem automatikusan. én csak azért nem használom, mert CPU-Z valid nem fogadja el minden esetben.
Korábbi kérdésedre válaszolva: az NB jelen esetben azért fontos mert K10óta az IMC(memóriavezérlő) nem azonos órajelen jár a CPUval,720BE esetén CPU clock:2,8GHz NB clock:2Ghz ebből fakadóan pl egy everest tesztben hajlamos lemaradni egy pl >2GHznél gyorsabb a64el szemben.(nem jelent semmit maga a teszt) viszont NB-t csak óvatosan szabad húzni.Érdemes körülnézni ha más nem Logouton van pár cikk ami Phenomok tuningolásáról szól. többek között én is írtam 1et.
-
Pero
senior tag
válasz
Blaze71 #11045 üzenetére
ha EC-t növelsz egyből figyelni kell HT-ra NBfrekire, Memóra,Sőt némelyik lapnáál PCI freki is elmászhat automatikusan, míg szorzó emelésnél ezek nem változnak. C&Q pótolható dolog így nem tekinteném feltétlen kizáró oknak, de azt is elárulom h pl nálam szorzó emelés után is van C&Q (még 4magosítva is 3,4GHz-nél is)és amennyire tudom ez Giga lapoknál hajlamos leginkább elszállni, és most ASUS-ról volna szó.
Agrox: nem tévedsz, nem egy progi van erre.
Pocee: Intel inkább a magas mem órajeleket kedveli mintsem az alacsonyabb időzítéseket.
lehet inkább a 960at nézném 5-5-518on, h lehet e stabilizálni. -
Pero
senior tag
-
Pero
senior tag
AMD nél úgy van h a prci rögzíti h mennyi feszt kapott legmagasabb értéken, , és ha phenom II esetén 1,425V fölé mész akkor ugrik a garancia, ám ha megsütöd a procit akkor ezt már nem lehet kiolvasni, esetek többségében nem is cserélik ki, ha meg villámár okozza fordulj a biztosítódhoz.
-
Pero
senior tag
válasz
strom77 #9994 üzenetére
nem akarok ismételten gonosz lenni, de érdemes lenne alaposan átolvasni azt a linket, ill legalább tisztába kerülni h mi micsoda,
de az alapokat megint elmondom:
nálad csak FSB ből lehet tuningolni, ennek "hátránya" h figyelni kell a HT órajélére, valamint a Ram sebességére. mert abban a pillanatban h emeled az FSB-t ezek mind változnak.
amikre figyelni kell, HT ne menjen 1000 fölé, fesszel csak óvatosan bánj, Ramok nál kéne tudni a gyári időzítéseket illetve órajelet, és akörül kéne tartani. -
-
Pero
senior tag
4200on gondolom nem volt stabil.
de akkor egy kis kedvcsináló, most rögtönöztem, memók nincsenek beállítva és feszt is úgy adtam h elég legyen.
CPU-Z Validstorm77: ha kérhetjük adatlapodon legyen a konfigod, h ne kelljen keresgélni.
-
Pero
senior tag
Orthos nem jó 720Be tesztjéhez mert az csak 2 magot dolgoztat, vagy abból is 2-t kell futtatni. de én prime ra esküszöm. Lehet kifogtál egy antituning darabot. HT-t vissza vettedill fixáltad a szorzóját? NB-t is húztad? Lapod mennyire melegszik, lehet az kéne kis feszt adni chipsetnek is bár 214et mennie kéne.
-
Pero
senior tag
válasz
strom77 #9942 üzenetére
az ok, de azon a 3GHz sem egyenlő agy mostani proci egy magos 3GHz-jével.
és ezért én egetverő gyorsulásra nem számítanék.
ott még csak FSBből tudsz húzni. ha jól számolom 250es FSB-t kéne kihozni. figyelj a Ramokra h oszd vissza ill HTre szintén, AGP-s karinál nem emlékszem h kellett e fixálni az órajelét, ill h mennyire. -
Pero
senior tag
válasz
Mr.Gettoman #9909 üzenetére
tény h memtesztet nem helyettesíti a prime
-
Pero
senior tag
válasz
grafika95 #9904 üzenetére
elég a ha a prime megy 2 órát, tuningnál az szokot az elvárás lenni. de van aki 10-12 órát, sőt van aki 1 napot futtatja.
utána fölös orthossal nekimenni. de végülis mind1 melyiket tlod neki csak fusson le rendeben 2 órát.
amúgy prime blend az teszteli a ramokat is.akadás miatt inkább vga-t húznám
-
Pero
senior tag
válasz
grafika95 #9898 üzenetére
ez a melegedés teljesen normális, és 55 fok az nagyon baráti. teszthez prime 95 javallot vagy orthos. és azok is legalább ha 2 órán keresztül hiba nélkül futnak.
a gyári hűtőnél létezik h 1500 körül van a max fordulat, de ha nem melegszik jobban akkor nem is kell.
gratula a tuninghoz!!! -
Pero
senior tag
válasz
Tifosi87 #9894 üzenetére
1 nem tartom magam szakértőnek,
2 nem lebaszásnak szántam szóval BOCSÁNAT
3. akárhonnan nézzük nem egészséges egy procinak napi használat mellett 1,5V
nekem volt procim ami csak hónapokat ment 1,48Von és idővel érezhetően rosszabbul ment és egyre többet kért ahhoz h azonos órajelen stabil legyen. és sokan nem 1,5évre vesznek procit különben nem régi procik huzigálásáról lenne itt szó. -
Pero
senior tag
válasz
Mr.Gettoman #9890 üzenetére
azért abban sztem egyetértünk h 1,5V on nem használnád 24/7ben és azért a Z7700 nem egy stockcooler
nekem is ment a x2 3800 am 3GHz-t de azs em volt egészséges..... -
-
Pero
senior tag
hát én gyári hűtéssel 1,4 et sem biztos h adnék neki. de ha szerzel egy komoly hűtőt akkor lehet tovább próbálkozni, de akkor is 1,5V a legteteje léggel. bár kérdés h megéri e ilyen feszek mellett használni, lehet többet dob a villanyszámlára mint amennyibe egy ahhoz kképes komolyabb proci kerül.
-
Pero
senior tag
nemrég írtam le h mikre kell figyelni.
az h vki felhúzta 3000 fölé nem jelent semmit, az enyémet már húzták 6GHz fölé, de az enyémet még sem lehet
1 mert nem olyan a hűtésem,
2 meg mert nem modolt biosom van.de szokott módon, emelgesd szépen az FSB-t figyelj HTra ill a RAMokra. és feszt csak ésszel. nem tudom te mivel hűtöd, illh mennyi fesszel ment 2,7GHz-t. de próbálkozni lehet,
SZIGORÚAN SAJÁT FELELŐSÉGRE -
Pero
senior tag
-
Pero
senior tag
válasz
grafika95 #9869 üzenetére
utána kéne nézni h mennyi a gyári fesze a Ramoknak, ha van rajtuk borda akkor mehet neki 2V is. Ramok egyformák? 800 at 5-5-518al kéne vinnie, ha tényleg 800as modulok.
a lapod topikjában kéne megkérdezned h mi hol van pontosan a biosban, mivel gyártónként és típusonként is más más a Bios, szal így nehéz megmondani h hol van.
de első kören tedd vissza Ramokat 667re, bár kérdéses h akkor volt e értelme a tuningnakAdamsss: 24/7 az azt jelenti h napi 24 órában 7napon át. Tekintve h egy agyon húzott procit nem célszerű így használni.
-
Pero
senior tag
válasz
grafika95 #9863 üzenetére
tehát ha 220as FSB akarsz beállítani akkor a HT szorzóját vedd vissza 4re memónak adj manuálisan 1,9V ot, procinak 1,35Vot (annál többet ne ha a gyári hűtőt használod), PCI e frekit fixen 100 ra mert ha emeled akkor elszállhat a VGA-d ha meg csökken akkor esik vissza a teljesítmény szal FIX 100MHz. és ha jól nézem meg is volnál.
mivel Brisbane magos ezért van rá sansz h fog menni azok egész jól húzható procik voltak.
2,4GHz-t kéne mennie legalábbis.Ui: alapból nem max feszt ad neki mert a garin belüli max fesz is 1,4-1,5V amit ha ráadsz neki stockcoolerrel akkor kijön belőle a füst..... és mint köztudott a procik füsttel működnek
-
Pero
senior tag
válasz
grafika95 #9857 üzenetére
feszt tedd manuálisan max 1,35Vra, és ahogy írtam a korábbi heszbe HTre figyelj, h ne menjen 1000 felett, az se baj ha csak 800 addig nincs érezhető különbség. illetve a memókat oszd vissza, bár ha jól számolok akkor alapon 733ról indul 2,4GHz-n lenne meg a 800.
jó lenne tudni milyen stepping a proci (CPU-z megmondja), mert akkor tudnánk saccolni h kb mennyit fog menni. illetve h milyen hűtő van rajta.
amit még ne szabad elfelejteni, h PCIe frekit fixálni kell 100MHz-re. -
Pero
senior tag
válasz
grafika95 #9853 üzenetére
hát az hogy máshol megy az nem jelenti h nálad is fog, illetve én azt a tápot a biztonság érdekében cserélném valami jobbra.
ha emeled az FSB-t akkor nőni fog a HT és a memó órajele, a memóriát állítsd vissza 667re míg a HT szorzóját is vedd vissza 5ről 4re h az se lépje túl az 1000MHz-t.
ha a memó bírja mehet 800 felett is csak legyen stabil a rendszer.
stabilitást Prime95, orthos-al érdemes tesztelni.
ha 2,8 ig akarod húzni akkor 255-ös FSB kéne, ami mellett határeset a 4es HT szorzó, ha 667re állítod a memót akkor pont 800on fognak menni.
sztem 2,8at nem biztos h viszi alapfeszen bár ez is stepping kérdése, de ha gyári hűtő van rajta akkor nem is szabad emelni.
Milyen stepping a proci?véleményem szerint játékokban eget verő gyorsulást nem fog hozni, értem ez alatt h egetverő FPS szám változás nem lesz.
-
Pero
senior tag
válasz
TomisSzeged #9850 üzenetére
hát sztem légnek kell lennie, mert nálam 500W-os van és elment vele egy 4870ill azonos órajelre húzott 4830CFben, ami azért produkált némi fogyasztást. sőt egyszer alapon 2db 4830+egy 4870. de ahhoz már vszinűleg kevés volt.
hát én akkor már mindenképpen 4830at vennék, azzal mennének a játékok 1680on igaz lehet nem highon. 4830 nekem azért tetszik mert keveset eszik idle-ban hála gddr3nak, viszont van benne erő ha kell. -
Pero
senior tag
válasz
TomisSzeged #9848 üzenetére
mekkora a natív felbontás azon a 22"on, én egy 4830at használok, és teljesen megvok vele elégedve de lehet 1860x1050-hez már 1gbos 4850 kéne vagy vmi olyasmi ha esetleg játék is lesz később.
-
Pero
senior tag
válasz
jumurdzsak #9665 üzenetére
írtam neked privit, mert sheftelni vagy aprón vagy privátban illik.
bognar:Asrock bios
de asrock oldalán könnyű megtalálni -
-
Pero
senior tag
válasz
intuicio #9418 üzenetére
félig igaz félig nem. 4 1333MHz modulnál akkor van gond ha azok 1,5Vosak, de pl ha már 1,65Von használod akkor no problem.
4 modullal akkor lehetne gond ha 1600on akarnád őket használni mert ha jól tudom akkor azt csak 2 modul esetén támogatja.
nálad nem állhat fent mert neked 2x2GB van az is 1333MHz-s.szepsy: az h van olyan ami megy 3,4GHz-t az nem jelenti, hogy tiéd is fog.
a BIOS beállításokat meg érdemes az alaplap leírásában tanulmányozni, h mi micsoda.
mert sok mindentől lehet instabil a gép. szal érdemes előbb olvasni aztán nekiesni. -
Pero
senior tag
az hogy mennyit megy egy proci az elég egyedi. a 7750 az BE így a tuning legegyszerűbb módja a szorzóemelés. FSB/Hostclok mikor hogy hívják hagyd 200 on, PCI frekit fix 100 ra, Ramokat illetően nem tudom mi van a gépben, de ha szorzóból húzod akkor nem emeli, szal mehet gyári értékekre. Vcore/CPU voltage ezt coretemp megmutatja még tuning előtt, ahhoz képest lehet picit emleni, de a te hűtőddel 1,4V fölé ne nagyon menj.
a kékhalált okozhatja h nem stabil a cucc, ha a memót is húztad akkor lehet a az oka, azt is lehet orvosolni pici +fesszel, de normál (előbb említett) határok között emelheted.
javasolt tesztre Ortos, Prime95 futtatása, én 2 órát szoktam.
ill tuningnál próbáld fokozatosan emelni a dolgokat!ÉRDEMES OLVASNI LEGALÁBB AZ UTOLSÓ OLDALT MERT MAJDNEM MINDEN INFÓ MEGTALÁLHATÓ.
-
-
Pero
senior tag
válasz
intuicio #9305 üzenetére
AODban válts advanced nézetre és akkor jönnek elő a "turpisságok".
ami az alapfeszes tuningot illeti, kérdés nálad mennyi az alapfesz, mert nálam pl 1,25V és 1,275el megy 3,5GHz-n, de sokaknak 1,35 az alap, szal lehet h megy többet is 1,35Von.
Tesztelni Prime 95 ahogy te is írtad.
arra figyelj, h attól még h lefut a 3dmark, még messze nem stabil, ezt nevezik bechmark stabilnak. az jó jel h 2óra izzasztó játék után is ment.
de nekem volt olyan h még 1,5 órán át prime stabil volt, de néha egy böngésző nyitásnál eldobta magát, de kb 2óra aza mi már jó, de vannak akik éjszakákon át futtatják. -
Pero
senior tag
válasz
Calibos #9299 üzenetére
az én lapom nem "engedi" aktiválni a 4magot, csak moddolt Biossal, de az nem az igazi, így én arról letettem, szal 3 magosként.
egyenlőre 3,8GHz-n stabil, most 3,9re gyúrok stabilan, ill 4,1re h megy e.
eddig léggel hűtöttem, nemsokára nakifutok vízzel
egyenlőre szorzóbol húztam, ezért még az abszolút vége nincs meg.
ami a feszt illeti 1, aszem 1,475, vagy 1, 485V kellett neki 3, 8on h stabil legyen (2óra prime95)
de a 4ghz-t is ezen hoztam ki.
de egyenlőre próbálgatom még a Biosokat is, melyikkel jobb. -
Pero
senior tag
válasz
Calibos #9296 üzenetére
Igen én már próbálkoztam vele , egészen egyszerűen, és jól használható kis program. nekem annyi volt vele a gondom, hogy nem tudtam vele CPU-Z Valid eredményt csinálni.
de amúgy szabadon lehet benne "garázdálkodni" no persze csak ésszel.
Ami az én megfigyelésemet illeti, AOD-dal én elvittem 4,1ig a procim, Biosból csak 4 ig tudtam h fel is álljon a rendszer. én maradtam végül a jól bevált régi BIOS-os modszernél.total90: orthos is jó oda tesztelni, amúgy nemtudom mióta van fent a borda a procin, de egy újrapasztázás lehet sokat dobna a dolgon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- PlayStation 5
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Okos Otthon / Smart Home
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- Windows 11
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Furcsa névvel dönt rekordokat a Snapdragon 8 Elite Gen 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i9 10900KF 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB RAMPAGE Shiva A-Data 750W
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3515, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3336
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest