Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
krypton
senior tag
válasz
krypton #39519 üzenetére
A problémám még mindig fennáll. Röviden, tömören annyi, hogy csak szorzót enged állítani, FSB-t nem, pedig korábban lehetett. BIOS-t próbáltam frissíteni (ugyan arra mert a legújabb volt) meg resetelni, de nem változott semmi. Ez most valami hardveres probléma?
-
yolan
őstag
válasz
krypton #16708 üzenetére
Bár én a BIOS-ban nem ekkora feszültséget állítottam be, hanem 1.1875V-ot.
ezt hívják vdrop-nak, bios fesz (vbios) minusz winfos alatti fesz = vdrop mértéke
a vdroop meg a terhelésnél lévő fesz érték
bár azt most nem tudom vdroop-nál vbioshoz vagy vdrop-hoz nézzük a csökkenést. minden lap csinálja, bár llc-vel kijátszható a vdroop, de ha jól emlékszem vdrop akkor is jelen van, de passz, nem sokat llc-zek pedig egy időben menő dolog volt, ha jól emlékszemszorri srácok, ma vagy jól emlékszem vagy nem, benne van a pakliban, fáradok, tanulni küzdök
-
yolan
őstag
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
krypton #15386 üzenetére
hogy is állsz pontosan?
tehát FSB, szorzo, ramszorzo, ramidőzítés?
nekem egy teljesen átlag M0ás volt. így ment alapfeszen
manapság egy R0ás itt már 3700 környékén jár
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
krypton #15381 üzenetére
ha annyi az alapfesz, akkor annyi. egyébként nem sok.
itt egy lista. itt megnézheted , h az adott e5*** proci milyen feszen , mennyit megy
(görgesd lefele
)
más dolgod nemigen van.
tehát pcie freki 100, feszértékek normalon( egyébként ha itt stabil a procc, akkor lehet csökkenteni, mindaddig , ameddig még stabil) , ramoddal nemtom hogy állsz( vissza van e osztva, vagy már ki van tesztelve?
) és sztm ennyi. b
r kicsit kóma vagyok...olvasd el az 1.hszt is -
yolan
őstag
válasz
krypton #11181 üzenetére
superb 460, az egy 400-as fsp gyakorlatilag, 460as folyamatos leadást már nehezen bír, én inkább sehogy-nak mondanám már, de a 400-at hozza szépen.
Hát, egyenként kizárod őket. Pl kezded a rammal. ha cl4-ben megy 960-at, akkor beállítasz neki cl5-öt, és teszt, játék, ha nem fagy akkor a ram a ludas, akkor visszarakod cl4-be, és ha pl 2.0v-on megy, adsz neki egy 2.1v-ot, teszt, játék, ha fagy, akkor adsz neki többet, teszt játék, ha nemfagy megvan, ha már 2.1v-on sem fagy, akkor szépen lépésről lépésre csökkented. Ha midnegyhogy fagy, akkor proci pld. 3ghz-n tegyük fel 1.3v-al megy, akkor adsz neki 1.35v-ot, teszt, játék, fagy, akkor 1.4, teszt, játék, fagy, inkább nem emelném tovább. nem fagy mondjuk 1.35v-on, akkor csökkented, 1.34, 1.33, stb, ameddig nem fagy, majd utána visszaállítod 1-2 lépésnyivel magasabbra. De ha fsb-t emeltél, sokat, bár az e5xxx 300-350 körül wallos, de lehet az is hogy a lapnak kéne még fesz, azt is ugyan így tudod tesztelni, csak olyankor a procit is és a ramot is 100% tutifrankó atombiztosra lődd be, pld a procit visszaveszed alacsonyabb szorzóra, a ramot cl5-be, vagy cl6-ba teszed 2.0-val, és csak az fsb-t teszteled, hogy a chipszet bírja-e. -
Blaze71
őstag
válasz
krypton #11181 üzenetére
Az egy jó táp, ugyan az, mint az FSP. Ha jól rémlik, akkor CWT belső van benne. Ha húztad a procit, akkor a memóriának kell feszt adni, mert legtöbbször azért fagy ki a gép, nem a proci miatt. Kérdés, hogy mennyire húztad?
Szerk: Közben néztem az adatlapodat. Memóriának adj 2,0-2,1 V-ot.
-
yolan
őstag
válasz
krypton #10503 üzenetére
Hát, wall-ból lehet többféle. fsb wall, cpu wall, vége lehet a ram frekinek is, persze nem ilyen 3.2v-os ln2-ős hűtésnél nézve, adott feszen. Ha tegyük fel 400-as fsb-re állítod a procid, és 2.0-ás ram szorzót (osztót) használsz, akkor ugyebár 400*2=800 így fok 800-on menni a ram, és 1:1 arányban. ha 500-ra rakod, 1:1-ben 1000mhz, 533-1066, 600-1200, tiszta sor. Ja és általánosságban 800mhz@cl4=1066mhz@cl5, tehát ha nem kell az 1066, akkor elég a 800 (ha nem 533-as fsb-n akarod hajtani a procit).
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 3800XT (AM4)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest